Samo da vam forma i jednima i drugima ne zamagli sustinu ...mIRCerka wrote: nije u pitanju KO JE STARIJI vec pokusaj prisvajanja nasih akcija...
...
GROZD
-
Mikula Mali
Je li se to izlaskom na plato iskljucivo mjerimo? Sarena je basca demokratska, Mircerko, sarena, i raznih nacina 'dizanja' tu ima. O tome bi ovdje trebalo biti rijec, a ne ping-ponga se igrati.Mikula, tebe nisam vidjela na platou a nesto mi ne djelujes kao grozd...
dizi se il se prestani zaliti
-
Lady_Incognitoo
Pa kako ti svega ti ocekujes da se daju neki mjerljivi ciljevi ako ne bez brojeva i vremenskog ogranicenja. Ne moze se do besvjesti govoriti dosta ovoga, necemo ono, treba i neki konkretan cilj progurati, a nije to mala stvar vjeruj mi.stochar wrote:Htjela ti skontati ili ne, pokret Dosta! nije protiv pokreta GROZD i u načelu se zalaže za mnogo stvari koje je GROZD naveo u platformi, ali,Lady_Incognitoo wrote:
Htio to ti skontati ili ne GROZD radi za dobrobit gradjana, i DA mozda radi slicne stvari kao pokret DOSTA! (sto je po meni bilo idealno za neki vid saradnje), al Boze moj, ne moze DOSTA! drzati monopol nad tim vidom gradjanskog organizovanja ili aktivizma, daj Boze da bude jos 10 ovakvih pokreta/organizacija i sta ti ja znam, bolje bi nam bilo sigurno, a kod nas se narod tek poceo buditi, 2 pokreta se formirala i odmah nekakvo prepucavanje, necemo mi s vama, necete vi s nama, vratite nam nase lutkice![]()
![]()
PS. Ne moras mi vise objasnjavati, objasnio si mi u prvom pasusu tvog posta da su ovo tebi krupne stvari itd, al ja jednostavno ne mogu cudom da se nacudim, pa ponovih, ne zamjeri.
- Pokret Dosta! je protiv toga da ga se prisvaja!
- Pokret Dosta! smatra da narod u BiH, zemlji u kojoj više ljudi umre od niskih penzija i plata nego od raka pluća, ne može čekati 2010.!!!
(zamisli da dođeš doktoru i kažeš mu: imam leukemiju, očekujem da me izliječiš do 2010.?!?!?)
- Pokret Dosta! podržava sve pozitivne akcije koje idu u korist gradjana i gradjanki BiH i smatra da trenutno ima mnogo bitnijih problema od prepucavanja sa bilo kojom organizacijom kaja u osnovi ima pozitivno djelovanje!
A ne daj Boze, posto si ti naveo ove gore bolesti, znaci GROZD bi bolesnom covjeku obecao da ce ga 'izlijeciti' do 2010. godine, a sta bi mu rekao DOSTA???
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
bili su na platou dva puta, puni hvale za inicijativu bla bla...Vingo wrote:Da li je ikad bilo nekih sastanaka izmedju G i D? Da li je bilo inicijative?
Ili je sve forumsko-medijsko mjerenje "ciji je veci"?
nije ovo forumsko mjerenje nicega...stvari treba objasniti na vrijeme...
PRENJ, ne brini, mi se ne gubimo...
-
Prenj
Zasto se ova dva pokreta ne ujedine?mIRCerka wrote:bili su na platou dva puta, puni hvale za inicijativu bla bla...Vingo wrote:Da li je ikad bilo nekih sastanaka izmedju G i D? Da li je bilo inicijative?
Da li ima neki principijelan razlog ili ce opet sujete igrati glavnu ulogu?
-
mIRCerka
pricnipijelan razlog mozes naci na ovoj temi..procitaj sve....Prenj wrote:Zasto se ova dva pokreta ne ujedine?mIRCerka wrote:bili su na platou dva puta, puni hvale za inicijativu bla bla...Vingo wrote:Da li je ikad bilo nekih sastanaka izmedju G i D? Da li je bilo inicijative?
mi mozemo djelovati zajedno, ali udruzivanja nema....
-
edu
eh..vakat je da edu..a i ko bi drugi..
..stane na loptu..i da onako..hladne glave..a i kako bih drugacije..
..prozborim koju pametnu..jerbo..nazalost..drugacije i ne znam..
..helem..ne znadoh do sada da grozd finansira usaid..i te cirkusantske price kako je to nebitno mozete objesiti macku o' rep..sto be rek'o kolega..
..osmić.."bitno je mala bitno.."..
..znaci postoji pokret dosta! (da stavim uzvicnik da me stolac ne ruzi..
)..i postoji projekat grozd..sad cu reci kako ja to sve dozivljavam..pokret dosta! sam u pocetku shvatao kao "ništa"..neki ludjaci..zanesenjaci..(vingo i ti si tada dolazila ispred skupstine..
..)..se okupljaju ispred skupstine..šatro nesto traze..dosadno im..nemaju pametnije posla..slazem sa da je to glupo sa moje strane..ali valjda naviknut da je u ovoj drzavi malo sta "dobro".."iskreno"..otuda i takav nacin razmisljanja..malo-po-malo (evo me k'o alma cardzic..
)..ideja me zainteresovala..i poceo sam cak i dolaziti..(doduse rijetko..ali bolje ikako nego nikako..)..helem upoznah normalne (relativno..
) ljude..i fakat i dan-danas rispekt za stolčev..
..entuzijazam..a i ostalih ofkors..medjutim..i dostaši ovo rade iz interesa..a njihov interes je bolja buducnost ove drzave..dosta! nema para za bilborde..za ceremonije po pozoristu..i ostale pederluke..dosta! je pokret iz naroda..a grozd je projekat iz usaid-a..kada se dostaši vrate sa protesta..oni mogu biti samo u finansijskom minusu..za razliku od grozdova..
..kome je to nebitna razlika taj ocigledno ima problema sa realnoscu..ljudi koji imaju po nekoliko djece dolaze na proteste pokreta dosta!..daju svoje pare kako bi se kupio megafon..i kako se on moze porediti sa nekim ko svakog mjeseca od usaid-a dobije šuške zato sto je 30 dana drz'o bedž na majici?!..(povraćććććććć)..to mi ga isto dodje kao da je frenkie dzaba nastup'o na koncertu..a letu stuke dobile 10 milja..i sad dodje dino saran i kaze..mi koji smo veceras ovdje nastupali imamo iste interese..ahaaaaaaa..al' u kurcu..(svakako i frenkie i letu stuke su nastapli dzaba..hvala im!..doduse ja sam bio hasta tako da - valjda su nastupali..bio sam kad je svir'o marginalac margarin..
)..prema tome..kad meni pomaze neko..a neko ga drugi za to plati..ja ovome sto mi pomaze ne vjerujem da on to iskreno radi..(ali cu pomoc prihvatiti..)..a kad mi neko pomaze bez ikakve nadoknade..ili nekog drugog interesa..e onda znam da se tu radi o samo jednom osjecaju..a to je - iskrenost!!!
i btw..nikad necu napisati pjesmu o grozdu..

i btw..nikad necu napisati pjesmu o grozdu..
-
Prenj
Koliko vidim ovo je kljucni problem?Stolac92 wrote:Jučer se moga vidjeti očigledni pokušaj GROZDA (koji ima pare i vlasnike) da manipuliše sa Pokretom DOSTA! (koji nema pare i niko ga ne kontroliše, ali radi prave stvari). Potpuno je jasno kako GROZD hinjski djeluje.
Prestanite se šlepati i radite svoj posao. A to što ste platili sutrašnju emisiju Zabranjenog Foruma na PINKU i što ste htjeli da vam DOSTA! samo bude u publici je pravi dokaz ovoga što govorim.
I nemoj se potpisivati na naše akcije (kao što si se potpisao na proteste koje su organizovali Civilne žrtve rata) jer vi niste bili tamo.
SVAKOG GROZDA TRI DANA DOSTA!
DOBRE JARANE PARA KUPIT NE MOŽE!
Sto jedni imaju pare pa su ko odmah zavisni i sumnjivi, drugi nemaju pa su ko odmah nezavisni?
Da li je ovo sve ili ima jos "principijelnih razloga"?
-
Mikula Mali
Ovo vec ponovo pocinje da lici na razgovor. I slazem se - doduse, ko mene pita - ne ujedinjujte se, ali se ni ne razvrstavajte niti nas svrstavajte, homogenost i uniformnost nas je pocela sahranjivati, sve. Neka se sareni, konacno, i to ne po kakvim 'kljucevima' i 'kalauzima' ili zato sto je OSCE napravio pjesmuljak pa nam dosao famozni suzivot nategnut kao one, na drugoj temi pomenute, reklame 'Marko, Ivica i Enes'...stochar wrote:Nisu sujete, i nema potrebe da se ujedinjujemo. Zašto se kod nas odmah nešto mora ujedinjavati? Mislim da su ova dva pokreta kručke i jabuke i dok god idu u istom pravcu, to nije loše. Bitno je eliminisati animozitete i shvatiti da jedan pokret ima jedan način djelovanja, a drugi drugi način, i pokušati na različitim frontovima pa gdje upali.Prenj wrote:Zasto se ova dva pokreta ne ujedine?mIRCerka wrote: bili su na platou dva puta, puni hvale za inicijativu bla bla...
Nema nikakve sujete i jedino je problem u prisvajanju ali mislim da ce se i to riješiti. Znači, svako neka se bori na svom frontu, ali bez prisvajanja uspjeha onog drugog. Možda se na kraju negdje i sretnemo a to će biti jednog dana kad se izgradi normalno društvo u BiH i permanentna građanska opozicija sa normalnim politicharima koji će raditi svoj posao i koji će biti svjesni da će biti smijenjeni čim ne budu radili kako treba, tada tom društvu neće biti potreban ni GROZD ni Dosta!
-
Goa
Znate sta meni nije jasno?
Kako to da ste se dali 'prisvojiti'? Izgleda da je tu nesta bilo obecano i poslije je ispao problem (nije bitno samo nagađam).
Ako je za DOSTA! problem prisvajanje to ne morate javno izlagati vec ljudima iz GROZD-a to otvoreno reci: Svak nek radi svoje i nemojte koristiti ime pokreta DOSTA! na nacin kakav je do sada bio. I onda bi sve bilo jasno.
DOSTA! je trebao po meni igrati svoju ulogu i ne pristajati ni na cije zahtjeve, ali meni izgleda kao da ste nesta htjeli sa GROZDOM (ili pristali na neki njihov prijedlog) pa se poslije pokajali.
da tako nije, neznam odkud vam te neke informacije o GROZD-u iz prve ruke.....
Samo znam da bi mnogi jedva docekali svađu....
Po meni razlika između GROZD i DOSTA! je samo u jednoj stvari. DOSTA! želi samo da se svi problemi rjese (ne zeleci da se svrsta ni na jednu potencijalnu stranu), dok GROZD kaze konkretno koje probleme (lista prioriteta), na koji naćin (kakva uloga države u njegovom rjesavanju), i kada ce smatrati da su vlasti obezbjedile snažan doprinos u njihovom rjesavanju (lista zahtjeva).
Ima li ovde razlike? IMA!
Smeta li neko nekome? NESMETA!
Kako to da ste se dali 'prisvojiti'? Izgleda da je tu nesta bilo obecano i poslije je ispao problem (nije bitno samo nagađam).
Ako je za DOSTA! problem prisvajanje to ne morate javno izlagati vec ljudima iz GROZD-a to otvoreno reci: Svak nek radi svoje i nemojte koristiti ime pokreta DOSTA! na nacin kakav je do sada bio. I onda bi sve bilo jasno.
DOSTA! je trebao po meni igrati svoju ulogu i ne pristajati ni na cije zahtjeve, ali meni izgleda kao da ste nesta htjeli sa GROZDOM (ili pristali na neki njihov prijedlog) pa se poslije pokajali.
Po meni razlika između GROZD i DOSTA! je samo u jednoj stvari. DOSTA! želi samo da se svi problemi rjese (ne zeleci da se svrsta ni na jednu potencijalnu stranu), dok GROZD kaze konkretno koje probleme (lista prioriteta), na koji naćin (kakva uloga države u njegovom rjesavanju), i kada ce smatrati da su vlasti obezbjedile snažan doprinos u njihovom rjesavanju (lista zahtjeva).
Smeta li neko nekome? NESMETA!
-
grozdica
Jeste li gledali sinoc GROZDOV spot Igora Vukojevica, Mie Martine i Kiceta???
Ima li kakvih komentara na spot???
U Subotu ce biti potpisivanje peticije na vise lokacija sirom BiH
Lokacije u Sarajevu su :
Trznica
Katedrala
Vjecna Vatra
Ilidza
Pozdrav svima Grozdica
Lokacije u Sarajevu su :
Trznica
Katedrala
Vjecna Vatra
Ilidza
Pozdrav svima Grozdica
-
Stolac92
Samo da kažem da sam se smirio i skontao da sam previše emotivno napisao neke komentare... Vidim da je sve OK. Stochar i ostali, hvala ljudi... Mislim da je sad jasno u čemu je problem i da rješenje postoji, kao i da se ne radi o ličnim sujetama...
Odoh se opet isključiti jer mi je pravo loš dan... i ne funkcionišem kako treba, ali IDEMO dalje...
Ko će u Bijeljinu na koncert DOSTA!?
A GOA, mogao bih ti odgovoriti na taj gornji post vrlo jasno i glasno ali se bojim da će prouzrokovati još više problema. Stvar je u tome da nismo jedno nije DOSTA! ikad želio biti dio GROZDA, ali smo mogli surađivati (i samo na tome se radilo ako si na nešto konkretno mislio) a sad mislim da samo trebamo nastaviti raditi ono što radimo (i jedni i drugi) i držati se dalje jedni od drugih dok potpuno ne postanu jasne i namjere GROZD-a i namjere DOSTA!.
Ja sam da se spusti lopta (koju sam nažalost sam u bijesu podigao) i da svako nastavi raditi svoj posao, samo što je sada jasno da će neke zajedničke akcije biti poprilično teško izvodljive.
Odoh se opet isključiti jer mi je pravo loš dan... i ne funkcionišem kako treba, ali IDEMO dalje...
Ko će u Bijeljinu na koncert DOSTA!?
A GOA, mogao bih ti odgovoriti na taj gornji post vrlo jasno i glasno ali se bojim da će prouzrokovati još više problema. Stvar je u tome da nismo jedno nije DOSTA! ikad želio biti dio GROZDA, ali smo mogli surađivati (i samo na tome se radilo ako si na nešto konkretno mislio) a sad mislim da samo trebamo nastaviti raditi ono što radimo (i jedni i drugi) i držati se dalje jedni od drugih dok potpuno ne postanu jasne i namjere GROZD-a i namjere DOSTA!.
Ja sam da se spusti lopta (koju sam nažalost sam u bijesu podigao) i da svako nastavi raditi svoj posao, samo što je sada jasno da će neke zajedničke akcije biti poprilično teško izvodljive.
Last edited by Stolac92 on 07/06/2006 12:34, edited 1 time in total.
-
edu
Goa wrote:Znate sta meni nije jasno?..tebi nije jasno dosta! toga..![]()
![]()
Kako to da ste se dali 'prisvojiti'? Izgleda da je tu nesta bilo obecano i poslije je ispao problem (nije bitno samo nagađam). ti nagadjas..ja pogadjam..ima li tu razlike - ima..![]()
![]()
![]()
Ako je za DOSTA! problem prisvajanje to ne morate javno izlagati vec ljudima iz GROZD-a to otvoreno reci: jesi ti moderator ovog foruma?..![]()
![]()
![]()
Po meni razlika između GROZD i DOSTA! je samo u jednoj stvari. opet samo nagadjas..![]()
![]()
..DOSTA! želi samo da se svi problemi rjese (ne zeleci da se svrsta ni na jednu potencijalnu stranu), dok GROZD kaze konkretno koje probleme (lista prioriteta), na koji naćin (kakva uloga države u njegovom rjesavanju), i kada ce smatrati da su vlasti obezbjedile snažan doprinos u njihovom rjesavanju (lista zahtjeva).
Smeta li neko nekome? NESMETA! je li to u ime svih nas..iz pedeset i neke?..![]()
![]()
![]()
-
Zephyr
Brano odlicno sinoc rece... PUN MI JE QRAC NACIONALNIH KLJUCEVA!
To je komentar na pjesmu. + Nisam znao da je Mia Martina angazovana, isto kao i ona dvojica. Lova, ili sta?
Hm, drugo...
Dao USAID (citaj:CIA) para, pa napravili majice, zastave, spotove, pjesmice i ostalo. Zar se nisu ta sredstva mogla iskoristiti na bolji nacin?
Kupite djeci po Snjezanu i sedam patuljaka od te love.
Propaganda na taj nacin je OK, ali je sad vec pretjerana.
Sinoc, dok sam gledao onu lakrdiju na BHT, studio je licio na vinograd.
Interesuje me koliko je GROZD platio BHT-u da naprave prilicno efektnu reklamu.
Za kraj... GROZD je iskoristio stavove pokreta Dosta! za svoju promociju.
Bijedno.
Dosta!
To je komentar na pjesmu. + Nisam znao da je Mia Martina angazovana, isto kao i ona dvojica. Lova, ili sta?
Hm, drugo...
Dao USAID (citaj:CIA) para, pa napravili majice, zastave, spotove, pjesmice i ostalo. Zar se nisu ta sredstva mogla iskoristiti na bolji nacin?
Kupite djeci po Snjezanu i sedam patuljaka od te love.
Propaganda na taj nacin je OK, ali je sad vec pretjerana.
Sinoc, dok sam gledao onu lakrdiju na BHT, studio je licio na vinograd.
Interesuje me koliko je GROZD platio BHT-u da naprave prilicno efektnu reklamu.
Za kraj... GROZD je iskoristio stavove pokreta Dosta! za svoju promociju.
Bijedno.
Dosta!
-
Prenj
Da li je gore pobrojana trojka iz spota pjevala iz iskrene ljubavi prema zajednistvu ili je pak bilo neke razmjene materijalnih dobara izmedju njih i Grozda?grozdica wrote:Jeste li gledali sinoc GROZDOV spot Igora Vukojevica, Mie Martine i Kiceta???
Lokacije u Sarajevu su :
Trznica
Katedrala
Vjecna Vatra
Ilidza
Pozdrav svima Grozdica
-
Herc
Ovako ljudi,drago mi je da su se strasti smirile.stolac je reagovao emotivno i nemojte mu zamjeriti.Dobro ga poznajem i znam da nije rijec o sujeti,nego o necemu u sta smo svi mi,a najvise on,ulozili vremena,novca,zapostavili prijatelje i porodicu dok smo se smrzavali prvo svaki dan i onda svake subote ispred Skupstine.
Ovo se trebalo reci na drugom mjestu jer javno prepucavanje najvise godi ovima koji nam zagorcavaju zivot.DOSTA! i GROZD su zadnji koji se trebaju medusobno prepucavati.
Naravno da nam smeta ukoliko se nase akcije prisvajaju i ukoliko se objavljuje da smo mi dio GROZD-a.Ja se nadam da su greske slucajne i nenamjerne tako da ne zamjeram grozdovcima.Vi radite na svoj nacin,mi na svoj,a cilj nam je zajednicki.I grozdovci mogu ucestvovati u akcijama DOSTA!,naravno kao pojedinci.
Ovo se trebalo reci na drugom mjestu jer javno prepucavanje najvise godi ovima koji nam zagorcavaju zivot.DOSTA! i GROZD su zadnji koji se trebaju medusobno prepucavati.
Naravno da nam smeta ukoliko se nase akcije prisvajaju i ukoliko se objavljuje da smo mi dio GROZD-a.Ja se nadam da su greske slucajne i nenamjerne tako da ne zamjeram grozdovcima.Vi radite na svoj nacin,mi na svoj,a cilj nam je zajednicki.I grozdovci mogu ucestvovati u akcijama DOSTA!,naravno kao pojedinci.
-
Goa
Koliko poznajes strance mora da si dobar zivota proveo na jaslama OSCE-a USAID-a i inih međunarodnih organizacija...edu wrote:eh..vakat je da edu..a i ko bi drugi..![]()
..stane na loptu..i da onako..hladne glave..a i kako bih drugacije..
![]()
..prozborim koju pametnu..jerbo..nazalost..drugacije i ne znam..
![]()
..helem..ne znadoh do sada da grozd finansira usaid..i te cirkusantske price kako je to nebitno mozete objesiti macku o' rep..sto be rek'o kolega..
..osmić.."bitno je mala bitno.."..
![]()
..znaci postoji pokret dosta! (da stavim uzvicnik da me stolac ne ruzi..
![]()
)..i postoji projekat grozd..sad cu reci kako ja to sve dozivljavam..pokret dosta! sam u pocetku shvatao kao "ništa"..neki ludjaci..zanesenjaci..(vingo i ti si tada dolazila ispred skupstine..
![]()
..)..se okupljaju ispred skupstine..šatro nesto traze..dosadno im..nemaju pametnije posla..slazem sa da je to glupo sa moje strane..ali valjda naviknut da je u ovoj drzavi malo sta "dobro".."iskreno"..otuda i takav nacin razmisljanja..malo-po-malo (evo me k'o alma cardzic..
![]()
)..ideja me zainteresovala..i poceo sam cak i dolaziti..(doduse rijetko..ali bolje ikako nego nikako..)..helem upoznah normalne (relativno..
) ljude..i fakat i dan-danas rispekt za stolčev..
..entuzijazam..a i ostalih ofkors..medjutim..i dostaši ovo rade iz interesa..a njihov interes je bolja buducnost ove drzave..dosta! nema para za bilborde..za ceremonije po pozoristu..i ostale pederluke..dosta! je pokret iz naroda..a grozd je projekat iz usaid-a..kada se dostaši vrate sa protesta..oni mogu biti samo u finansijskom minusu..za razliku od grozdova..
![]()
..kome je to nebitna razlika taj ocigledno ima problema sa realnoscu..ljudi koji imaju po nekoliko djece dolaze na proteste pokreta dosta!..daju svoje pare kako bi se kupio megafon..i kako se on moze porediti sa nekim ko svakog mjeseca od usaid-a dobije šuške zato sto je 30 dana drz'o bedž na majici?!..(povraćććććććć)..to mi ga isto dodje kao da je frenkie dzaba nastup'o na koncertu..a letu stuke dobile 10 milja..i sad dodje dino saran i kaze..mi koji smo veceras ovdje nastupali imamo iste interese..ahaaaaaaa..al' u kurcu..(svakako i frenkie i letu stuke su nastapli dzaba..hvala im!..doduse ja sam bio hasta tako da - valjda su nastupali..bio sam kad je svir'o marginalac margarin..
![]()
)..prema tome..kad meni pomaze neko..a neko ga drugi za to plati..ja ovome sto mi pomaze ne vjerujem da on to iskreno radi..(ali cu pomoc prihvatiti..)..a kad mi neko pomaze bez ikakve nadoknade..ili nekog drugog interesa..e onda znam da se tu radi o samo jednom osjecaju..a to je - iskrenost!!!
i btw..nikad necu napisati pjesmu o grozdu..![]()
![]()
-
mIRCerka
ti si onda politicki profiteredu wrote:od svega te to najvise intersuje?..ok..evo i odgovora..jednom sam na izborima bio posmatrac..meni se cini da to osce placa!?
sta sam tek ja? za svake izbore sam radila, ili kao posmatrac ili u izbornoj komisiji...
-
Lady_Incognitoo
Mene samo interesuje da li bi pokret DOSTA! odbio ponudu od USAID-a ili nekog drugog donatora za finansiranje plakata ili nekih drugih aktivnosti?
Vec smo konstatovali da udruzivanje ne dolazi u obzir, da GROZD i DOSTA trebaju dalje odvojenim putevima (kao sto su to radili i dosad), i stoga nema vise sta kome da smeta USAID i pare koje je GROZD dobio, jer ljudi ne kontaju da iako dobijes pare od stranog donatora mozes ipak uraditi nesto za dobrobit gradjana, pa iako je tu zaposleno na desetine mladih jel to pobogu nesto lose, pa sta iako se to zove projekat, danas i pjevac kad snimi novu pjesmu, to zove projektom,...
Meni je samo bilo idealno da GROZD i DOSTA (nakon sto su razlicitim putevima, kao sto maloprije napisah, postala dva prepoznatljiva pokreta u BiH), zapocnu neki vid saradnje. To bi imalo puno vise efekta, nego ovo pojedinacno djelovanje.
Vec smo konstatovali da udruzivanje ne dolazi u obzir, da GROZD i DOSTA trebaju dalje odvojenim putevima (kao sto su to radili i dosad), i stoga nema vise sta kome da smeta USAID i pare koje je GROZD dobio, jer ljudi ne kontaju da iako dobijes pare od stranog donatora mozes ipak uraditi nesto za dobrobit gradjana, pa iako je tu zaposleno na desetine mladih jel to pobogu nesto lose, pa sta iako se to zove projekat, danas i pjevac kad snimi novu pjesmu, to zove projektom,...
Meni je samo bilo idealno da GROZD i DOSTA (nakon sto su razlicitim putevima, kao sto maloprije napisah, postala dva prepoznatljiva pokreta u BiH), zapocnu neki vid saradnje. To bi imalo puno vise efekta, nego ovo pojedinacno djelovanje.
-
edu
sad ce tebi edu nacrtati..Goa wrote:Al kad nevladine organizacije dobiju pare od USAID onda vam je to problem
A kad vi dobijete tad je ok....
ja nemam nikakvih problema sa tim sto neko dobija pare od stranaca za bilo koji posao..ljudi moraju raditi..ali manite se poredjenja sa pokretom dosta! i isticanja "jedine" razlike
to mozete prodavati maloj djeci..i ponekim strancima..DOSTA! želi samo da se svi problemi rjese (ne zeleci da se svrsta ni na jednu potencijalnu stranu), dok GROZD kaze konkretno koje probleme