Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sve novine prenose vijest da je momak iz sarajeva nastradao pored splita, udario ga grom dok se kupao juce kad je bila grmljavina i pljusak ... (merak kupanje)
Zakoni fizike.
Voda je jedan od najboljih prirodnih vodiča sto bi rekli susedi.
Ali odavno znam za nepisano pravilo..kad je nevrijeme a ti na moru obavezno se drzi van vode.
Black swan wrote:
bicikl kroz grad i selo? sigurno
kola i autobus svuda? sigurno
ispod drveta? nesigirno
poljana? nesigurno
kišobran na selu? za ovo imam dvojbe
Koliko znam, ako ne grijesim:
Auto, autobus, avion itd... to su sigurni jer se prave u sustini tako da putnicima unutra ne moze nista biti (kao Faradejev kavez).
Poljana i drvo oboje opasni.
Bajk i kisobran nisam sigura.
ne znam kako je na toj plazi, ali izgleda malo vjerovatno da nije bio ni jedan brodic parkiran u blizini, kao najvisa tacka.
jos oise momak bio u plicaku, obicno bude drvece do ivice plaze
Nadzorna_ploca wrote:Zakoni fizike.
Ali odavno znam za nepisano pravilo..kad je nevrijeme a ti na moru obavezno se drzi van vode.
Fun fact: čista voda (H2O) je odličan izolator
Vodič postaje tek rastapanjem minerala u njoj, ponajviše zbog kationa kalcija, natrija i magnezija
Nadzorna_ploca wrote:Zakoni fizike.
Fun fact: čista voda (H2O) je odličan izolator
Vodič postaje tek rastapanjem minerala u njoj, ponajviše zbog kationa kalcija, natrija i magnezija
prije nekih 5 godina ja na moru i krenu pljusak.
jaran skoci u more, kaze sad je najtoplije more.
skocise oni mjestani svi u glas nama, kazu vadite ga iz mora, munja ce ga opaliti. pa vi vidite.
cista logika, ko je isao i slusao u osnovnoj skoli, ako grmi a nalazis se na sred poljane, veliki je rizik da te opali grom. isto je i sa morem. ravna povrsina, samo viri glava ponosna bosnjacka.
4 godine zajedno tenirali košarku... Od svih debila sa kojim sam trenirao jedan od rijetkih koji to nije bio.
Vazda nasmijan i raspoložen, farmaciju završio,u petak se vidjeli na festivalu. Ispričali se 15ak minuta ... Sinoć javljaju da ga nema vise
Bodkin wrote:Jako jako dobar momak je bio. Malo bezveze je sto je tema okrenula na zajebanciju..
Ne znam momka, ali bukvalno me je na mene podsjetio jer sam i ja tri godine sa djevojkom u Podstrani ljetovao...
Mahalske priče o tome da je voda najtoplija kad kiša pada su šuplja, mijenja se samo subjektivni doživljaj. Ljudi budite sigurni nije se igrati sa prirodom i prorodnim pojavama.
uglavnomja wrote:ne znam kako je na toj plazi, ali izgleda malo vjerovatno da nije bio ni jedan brodic parkiran u blizini, kao najvisa tacka.
jos oise momak bio u plicaku, obicno bude drvece do ivice plaze
Black swan wrote:kolko znam ne smiješ biti vodič
dakle dalje od vodiča
npr metala...
ovo za vodu mi je potpuno strano jer nisam razmišljao o tome... MOROE = SUNCE
ovo ove godine je vandredna situacija s lošim danima
bicikl kroz grad i selo? sigurno
kola i autobus svuda? sigurno
ispod drveta? nesigirno
poljana? nesigurno
kišobran na selu? za ovo imam dvojbe
bicikl nije siguran, čovjeka koji je sjedio na biciklu i gledao nogometnu utakmicu ubio grom koji je došao sa udaljenosti od dvadesetak kilometara.
Dakle samo auto, kuća, zatvoreni prostori koji čine faradejev kavez. Doduše testiranja su pokazala i da je kabriolet siguran.
uglavnomja wrote:sve novine prenose vijest da je momak iz sarajeva nastradao pored splita, udario ga grom dok se kupao juce kad je bila grmljavina i pljusak ... (merak kupanje)