Nešto mi govori da znam u kom pravcu će se formirati buduće postizborne koalicije.
Ovih dana me kontaktirao novinar čija su specijalnost afere političara. Po njegovim informacijama određeni advokatski biro iz Linza(grad na sjeveru Austriana Danube-u) je dobio zahtjev da ponudi cijenu za registraciju jednog GmbH i sve prateće radnje. Firma se treba bavit export-importom telekomunikacijske i računalne opreme. Polog baznog kapitala, ako sam to dobro preveo(ekonomski termini nisu baš moja specijalnost)je 100,000€.
6 osnivača je iz BiH i 1 iz Croatie.
Pomenuti advokat je posao odbio zbog političkog rizika budući da se neka prezimena podudaraju sa prezimenima aktualnih BiH političara.
Lagumdžija(žena), Zaimović, Bečić(Sarajevo), Tihić (Visoko)???(onaj glavati je iz posavine), Mizdral(Tuzla) i Pašković (Tomislavgrad).
Iz Cro. je neki Hodžić (Rijeka).
Grom i Pakao sa politčke na ekonomsku uniju
-
zlatan01
Kako se zove zena Lagumdzija? kako se zove Tihic? Tihici su inace porijeklom iz uzica a u XiX vijeku dolaze u Bosnu i to u Bijeljinu, B. Samac i Vlasenicu tako da me bas zanima Tihic iz Visokog. Vjerovatno je izbjeglica iz Vlasenice. Dakle mene zanima jesu li ovi gorepomenuti zaista u vezi sa politicarima ili je sve rekla-kazala kao i vecina priloga na ovo uvazenom forumu?!
-
_BosanaC
Lagumdžijina žena se zove Amina.
A ne vidim kakve trenutno veze ima registracija firme s pologom od 100.000 eura sa trenutnom politickom situacijom u BiH?
A i interesantno je da na imenik.telecom.ba ne postoji nikakav Mizdral u Tuzli niti neki Tihic u Visokom
A ne vidim kakve trenutno veze ima registracija firme s pologom od 100.000 eura sa trenutnom politickom situacijom u BiH?
A i interesantno je da na imenik.telecom.ba ne postoji nikakav Mizdral u Tuzli niti neki Tihic u Visokom
-
Apos
Na žalost kraj prezimena su stajali h ili f(herr ili frau). Mjesta koja su navedena su data kao prebivalište.
Za Zlatka sam pretpostavio da je registrovao na ženu.
Za Klempu sam načuo da preko brata(navodno ima i brata-klempo II) koji je nešto kupio u Visokom.
Ovi ostali su mi stvarno nepoznati, mada je advokat spomenuo Zaimovića i Hodžića kao "rizične".
Za Klempu sam načuo da preko brata(navodno ima i brata-klempo II) koji je nešto kupio u Visokom.
Ovi ostali su mi stvarno nepoznati, mada je advokat spomenuo Zaimovića i Hodžića kao "rizične".
-
_BosanaC
Ono za Telekom sam naveo zato što isti ne dopušta priključak ni na jednu od mreža ukoliko to ne radiš unutar kantona u kojem ti je mjesto prijave boravka, a tražilica BHTelekoma traži po pozivnim oblastima koje su kreirane po kantonima.Apos wrote:Na žalost kraj prezimena su stajali h ili f(herr ili frau). Mjesta koja su navedena su data kao prebivalište.
-
Apos
A možda je samo koincidencija._BosanaC wrote:Ono za Telekom sam naveo zato što isti ne dopušta priključak ni na jednu od mreža ukoliko to ne radiš unutar kantona u kojem ti je mjesto prijave boravka, a tražilica BHTelekoma traži po pozivnim oblastima koje su kreirane po kantonima.Apos wrote:Na žalost kraj prezimena su stajali h ili f(herr ili frau). Mjesta koja su navedena su data kao prebivalište.
-
haris ubleha
Ako ovo nisu dovoljni razlozi da Tihic i Lagumdzija daju ostavke, ja stvarno ne znam sta se treba jos desiti...Apos wrote:A možda je samo koincidencija.
-
Apos
A možda je samo koincidencija.haris ubleha wrote:Ako ovo nisu dovoljni razlozi da Tihic i Lagumdzija daju ostavke, ja stvarno ne znam sta se treba jos desiti...Apos wrote:A možda je samo koincidencija.To sto se medju osnivacima firme pominje zena prezimena Lagumdzija samo pokazuje koliko je Zlaja kompromitovao ideju socijaldemokratije...
Socijaldemokratija na Balkanu.
Malo sam slab iz latinskog.
Ima li ko da prevede?