Auto je skoda fabia 1.9sdi, a servis je Škoro.
Prije 15d sam mjenjao prednje diskove i pločice te zadnji lijevi lezaj, i momak kaze da ti malo "sredim" kliješta i ručnu. Skidao je ona kliješta (doboši su u pitanju pozadi) i nesto ih spricao, brusio nesto na dobosima na ivici, vratio nazad, malo dotezao rucnu i primjetim da se lijevi tocak brze zaustavlja.
Kao leci ce to, samo ipak vidi grije li se. Ja odem 4-5km i stavim prst na dobos lijevo: on vreo.
Vratim se nazad, on otpusti ručnu u kabini izmedju sjedala, sad je nesto bolje i ja krenem kuci. Dodjem i provjerim-opet vruc, i to samo lijevi.
Sutra ponovo u servis: kaze momak garant su sajle izgubile elastičnost. OK, promjeni i sajle, imao je problema sa desnom jer je pukla neka plastika u cijevi ispod pa je vadio, elem slozi on to sve, tockovi vrte fino, rucna drzi i ja kuci.
Dodjem i povucem rucnu, stvarno OK. Provjerim dobose: ne griju se. Al istu vecer predjem par km i pri povlacenju rucne ista se samo opusti kao da je nema. Ne drzi nimalo ni na zadnjem zubu.
Sutra ponovo nazad, opet momak sve pogleda, kao desna sajla je garant tek sad legla u neko leziste odakle je vadio puknutu plastiku, da ne duzim sve skine, nasteli rucnu u kabini, nesto je kuckao u kliještima (neki klin) i sada zaista drzi, tockovi se slobodno okrecu mada desni nesto prije stane. Kaze to je korozija otpala kad je lupkao cekicem. Vozio do kuce-ne grije se, mozda malo vise desni ali nista posebno. Rucna OK, sada hvata vec od pola hoda.
Vise nisam ni provjeravao toliko, medjutim danas odem do Vogosce, malo vise kocenja niz Hotonj, bezveze provjerim stanje i opet desni vreo. Vratim se preko Rajlovca do Otoke, i provjerim kad smo stali, zaista puno topliji od lijevog, i dalje je vreo. Podignem na dizalicu i okrenem tocak-moze se cuti "grebanje" u dobosu.
Sad je pitanje svih pitanja: moze li to ovaj strucnjak uopste namjestiti. Moja pretpostavka je da je ponovo malo vise dotegao ručnu, ali ne mogu ni rucnu izbaciti iz funkcije u cilju smanjenja grijanja, a opet ako se pregrije ostajem bez kocnica u totalu
Sutra idem ponovo u servis al sad ne bi trebalo biti greske, za 5 dana me ceka put dug 2x1300km pa da ga malo i uputim sta da pogleda.