Hitno trebam informaciju o cijeni grijanja na struju. Hocu da unajmim stan 54m2 koji se grije termo-aukumulacionom peci.
Nikad prije nisam grijao stan na ovaj nacin pa ne znam kolike racune da ocekujem. Dakle trebam samo par primjera/savjeta iz LICNOG iskustva.
Hitno trebam informaciju - u sljedecih 45 min.
HVALA
Grijanje na TA pec
-
Anil
#2 Re: Grijanje na TA pec
Da Bog da zaboravio password za forum svako ko mi ne odgovori u sljedecih 10 minuta
Fakat mi se zuri
Fakat mi se zuri
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Grijanje na TA pec
E vala si nestrpljiv...
Ev vako...treba ti oko 100 maraka samo za grijanje, pod uvjetom da uzmeš i jedan mali kalorifer kojim bi grijao drugu sobu ili već koju prostoriju dodatno.Imam iskustva pa ti velim da nije velika razlika u grijanju plinom ..bar što se cijene tiče.
Uštedu možeš napraviti ako budeš kuhao na kombinovanom šporetu, tj.na plin.Boca je 20 maraka i traje par mjeseci, ako kuhaš svaki dan (supa, doručak,kafa).Kuhanje na struju i stari bojler će ti nabiti račun za otpriolike 30-40 maraka.
Ako je TEA peć dobra, i ako prozori dobro dihtuju, neće ti bit hladno.
Vodi računa da su instalacije i priključak TEA peći urađeni kako treba(ovo ti treba pogledati neko ko se razumije u instalacije)
Sve u svemu, 100-120 maraka, ali je grijanje na struju najkomfornije.
zadovoljan
?
p.s.nemoj se baš ovako grubo obraćati drugima na forumu.
Ev vako...treba ti oko 100 maraka samo za grijanje, pod uvjetom da uzmeš i jedan mali kalorifer kojim bi grijao drugu sobu ili već koju prostoriju dodatno.Imam iskustva pa ti velim da nije velika razlika u grijanju plinom ..bar što se cijene tiče.
Uštedu možeš napraviti ako budeš kuhao na kombinovanom šporetu, tj.na plin.Boca je 20 maraka i traje par mjeseci, ako kuhaš svaki dan (supa, doručak,kafa).Kuhanje na struju i stari bojler će ti nabiti račun za otpriolike 30-40 maraka.
Ako je TEA peć dobra, i ako prozori dobro dihtuju, neće ti bit hladno.
Vodi računa da su instalacije i priključak TEA peći urađeni kako treba(ovo ti treba pogledati neko ko se razumije u instalacije)
Sve u svemu, 100-120 maraka, ali je grijanje na struju najkomfornije.
zadovoljan
p.s.nemoj se baš ovako grubo obraćati drugima na forumu.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#4 Re: Grijanje na TA pec
U mene su nekada dok sam se tako grijao dvije peći non-stop radile zimi (uz režim punjenja po jeftinoj struji) i račun nije nikada prešao 100 KM (to je ipak bilo prije nekoliko godina, struja je tada bila jeftinija).Anil wrote:Da Bog da zaboravio password za forum svako ko mi ne odgovori u sljedecih 10 minuta![]()
Fakat mi se zuri
- mrtva kokoš
#5 Re: Grijanje na TA pec
malo sabura javit ce se neko, i ti si naso pitati usred ljeta o TA peci 
-
Anil
#6 Re: Grijanje na TA pec
Hvala svima, stan unajmljen!
Al' fakat je bilo hitno
Al' fakat je bilo hitno