auto inace ujutro odlicno pali..nema nikakvih problema sa tim...neko mi govori da moze biti i neki senzor od stop svjetala...jedna mi stopka ne radi...ali ne znam da li je do toga...kako to mogu provjeriti...bez da idem u ASa auto...jer dok odem kod njih mogu promijeniti to sve i opet ce me manje doci
Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
šimek
#1 Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Društvo imam problema sa lampicom od grijaća na cetvorci...povremeno mi se palila sada malo cesce nego prije...
auto inace ujutro odlicno pali..nema nikakvih problema sa tim...neko mi govori da moze biti i neki senzor od stop svjetala...jedna mi stopka ne radi...ali ne znam da li je do toga...kako to mogu provjeriti...bez da idem u ASa auto...jer dok odem kod njih mogu promijeniti to sve i opet ce me manje doci
- dottore
#2 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
negdje ti baca masu na djekovima na stopki... 
iskopcaj ih, pogledaj da se nisu nakvasili, ima li korozije
iskopcaj ih, pogledaj da se nisu nakvasili, ima li korozije
-
AdnanSA
#3 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Isti problem imao na Škodi Fabiji. Zamijenio sijalicu od stop svjetala i problem riješen.
-
TheGodfather001
#4 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Kad ti se upali lampica, pritisni papucicu kocnice, ako se lampica grijaca ugasi onda ti je otisao stop salter. Ako se ne ugasi lampica, dijagnostika je jedini lijek. Javi kako prodje.šimek wrote:Društvo imam problema sa lampicom od grijaća na cetvorci...povremeno mi se palila sada malo cesce nego prije...
- shlauf
#5 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Davno imao taj problem dok sam vozio to auto. U UNIS-u u Velešićima mi majstor Dragan skinuo štop šalter i ispuhao prašinu iz njega (može se rastaviti) i odmah se ugasila lampica od grijača. Potraži Dragana i neka ti ovo uradi ili zamjeni štop šalter.TheGodfather001 wrote:Kad ti se upali lampica, pritisni papucicu kocnice, ako se lampica grijaca ugasi onda ti je otisao stop salter. Ako se ne ugasi lampica, dijagnostika je jedini lijek. Javi kako prodje.šimek wrote:Društvo imam problema sa lampicom od grijaća na cetvorci...povremeno mi se palila sada malo cesce nego prije...
Aleee aleeeeeeeee
-
šimek
#6 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
Ovo sa kocnicom ne frcera...gori i dalje ne gasi se...vidjet cu sutra za taj štop šalter...otici cu do božića na ilidžu to mi je u mahali a jak je majstor,ako ne upali idemo na dijagnostiku nema druge,samo sumljam da su grijaci...imao bih problema sa paljenjem zar ne???
- shlauf
#7 Re: Grijaći na GOLF IV...1,9 tdi
NISU grijači već je samo štop šalter u pitanju GARANT !!!!!šimek wrote:Ovo sa kocnicom ne frcera...gori i dalje ne gasi se...vidjet cu sutra za taj štop šalter...otici cu do božića na ilidžu to mi je u mahali a jak je majstor,ako ne upali idemo na dijagnostiku nema druge,samo sumljam da su grijaci...imao bih problema sa paljenjem zar ne???
Meni se u julu to desilo a uato radilo a ja na semaforu cekao zeleno, upalila mi se lampica grijača i ja pravac u Velešiće. Ostalo sam ti napisao.
Aleee aleeeeeeeee