Grickanje noktiju

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#1 Grickanje noktiju

Post by swirl »

Kako se rijesiti te grozne navike, i kako imati nokte ko sa slika u modnim casopisima? Ima li iko od vas da je grickao nokte, jednog dana prestao, i odgovarajucom njegom sad ima divne, lijepe, kao iz zurnala nokte? :-D
Kraljica_Suza

#2 Re: Grickanje noktiju

Post by Kraljica_Suza »

Da pokusas sa svojom prvom nadogradnjom noktiju (dok nekad poslije i ne budes imala svoje duge nokte)...
biti ce ti lijepi, njegovani, sredjeni i tako to...
I mozda tako i prestanes. :) Kako god, ruzna navika.
swirl

#3 Re: Grickanje noktiju

Post by swirl »

Kraljica_Suza wrote:Da pokusas sa svojom prvom nadogradnjom noktiju (dok nekad poslije i ne budes imala svoje duge nokte)...
biti ce ti lijepi, njegovani, sredjeni i tako to...
I mozda tako i prestanes. :) Kako god, ruzna navika.
Znas sta, moze sve, samo ne nadogradnja i gelovi. Probala 2x, jos gore je to izgledalo :sad:
zvrzgana

#4 Re: Grickanje noktiju

Post by zvrzgana »

Rodica mi je imala bas veliki problem sa grickanjem noktiju. Znam da je koristila nekakav lak, bezbojan je. Uglavnom kada bi ga namazala nije mogla prinjeti prste ustima, dal' je smrdio ili bio gorak ili sta, nisam sigurna al' je prestala. Ne znam da li tako nesto ima kupiti kod nas, ako ne pogledaj na netu pa ako imas nekoga da ti kupi i posalje.
jedna

#5 Re: Grickanje noktiju

Post by jedna »

ja, s druge strane, grickam zanoktice. samo vidim malo kožice oko noktiju i đavo mi ne da mira dok ne raskrvarim. stvarno mi loše ruke izgledaju zbog toga :(
Kraljica_Suza

#6 Re: Grickanje noktiju

Post by Kraljica_Suza »

@swirl, a znaci vec si pokusala sa nadogradnjom i bezuspjesno.
Eh, stvarno ne znam jer nemam problem sa tim...osim mozda da se fakat zainatis i natjeras se, budi odlucna i istraj u tome.
Mozes sebi dogovoriti, nisi dijete.
Ako ti vec toliko lete prsti ustima, uzmi pa grickaj bademe ili nesto korisno po zdravlje. :)
Deeney

#7 Re: Grickanje noktiju

Post by Deeney »

zvrzgana wrote:Rodica mi je imala bas veliki problem sa grickanjem noktiju. Znam da je koristila nekakav lak, bezbojan je. Uglavnom kada bi ga namazala nije mogla prinjeti prste ustima, dal' je smrdio ili bio gorak ili sta, nisam sigurna al' je prestala. Ne znam da li tako nesto ima kupiti kod nas, ako ne pogledaj na netu pa ako imas nekoga da ti kupi i posalje.
U parfimerijama Didaco imas Farmasi lak "No Bite". Isproban i vjeruj mi, djeluje. Tako je gorak da ti u ustima taj ukus ostaje satima!!!
swirl

#8 Re: Grickanje noktiju

Post by swirl »

Aura Perez wrote:ja sam grickala haman do treceg srednje, i jedan dan kad sam vidjela svoju ruku pored ruke od jedne cure iz razreda (koja je uvijek imala profesionalnu manikuru), rekla sam si "dosta" i nisam vise nikad ruku ustima prinijela. al imam problema sa noktima, sad se uzasno listaju, i skroz su tanki, nema sta nisam probala. sad imam akril gel na njima (3 sloja) i jedino tako mogu odrzati duge nokte.

odlucnost ti je glavna tu. meni je mama kupovala kesama lakove protiv grickanja, nikad nista nije pomoglo dok ja sama nisam odlucila. i vidjela sam dobar savjet, da grickas bademe, samo navali na orahe, bademe, ljesnjake, suho voce :D i sretno.
To se meni upravo juce desilo. Vidjela sam svoju ruku, pored ruke jedne poznanice, koja ima divne, svoje nokte. Cvrsto sam odlucila, pa sta Bog dragi da. I meni je mama kupovala lakove razno razne, ali nikad nista. I u pravu si, dok sam covjek ne odluci, nista od toga. Super sam savjet negdje procitala, da je najbitnije da se zanoktice vracaju nazad, i da se oporave nokti, a za to treba 3-6 mjeseci. A dok se to oporavlja, nokte stalno rezati da se ne bi grickali :)
bubi_s

#9 Re: Grickanje noktiju

Post by bubi_s »

moja kolegica je grickala nokte, sve dok nije posla, kao student, raditi u jednom od kozmetickih salona... eh tad je nadogradila nokte i odrzavala ih super i njeni su porasli lijepo i sto je jos bitnije da joj se ponovno formirala plocica na noktima.... onaj dio koji je izgrizla, se nekako vratio.... nisam vjerovala dok nisam vidjela svojim ocima.... a inace nisam ljubitelj nadogranji i gelova.... lijepo izgleda ali mislim da steti noktu, jer se mora turpijati nokat, ali hvala Bogu pa ima i to...

a za listanje i pucanje noktica, iscjediti limun i lijepo pokiseliti prste.... moze i u maslinovo.... i nekim zastitnim lakovima, ima u apotekama onih bezbojnih sa vitaminima....
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: Grickanje noktiju

Post by ladyblue18 »

Imaju se kupiti u apotekama kapsule Perfectil, za kozu, kosu i nokte. Ja sam ih pila prvobitno zbog kose, ali nikada nisam imala cvrsce nokte nego tada, a inace i meni cim malo narastu se listaju i pucaju.
Jesu poskupe ali vrijede svake markice.
duboka_misao

#11 Re: Grickanje noktiju

Post by duboka_misao »

pah odvela me Mircerka u dm da kupim Deborah lak anti jedenja noktiju narandzast onako odvratnog ukusa koji mi je izbio iz glave guranje istih u usta, evo ima mjesec dana pustam nokte i bez laka ...... psiholoski ucinak je cudo :D
Howitzer

#12 Re: Grickanje noktiju

Post by Howitzer »

Da se nokti bas mogu oporaviti nisam bas siguran, ustvari ne znam kakva je situacija kod vas i kako grickate :D
Naime u prijatelja mi je sljedeca situacija, uglavnom toliko ih gricka da ih je smanjio i ostalo samo ono meso sto bas ruzno izgleda, sad iako prestane cisto sumnjam da se to moze povratiti u normalu, jer je unistio i onaj dio ispod nokta sto to sve fino povezuje. Znaci od normalnih noktiju ostali kratki i ruzni :wink:
I sam imam fine duge nokte i malo sam ih grickao, pa kad sam vidjeo da ljudi koji takođe grickaju profesionalno sve sto imaju je mali dio nokta i onaj dio mesa sto bi ustvari trebao biti pod noktom, uzas i sad vise ne, kaka :D
swirl

#13 Re: Grickanje noktiju

Post by swirl »

Howitzer wrote:Da se nokti bas mogu oporaviti nisam bas siguran, ustvari ne znam kakva je situacija kod vas i kako grickate :D
Naime u prijatelja mi je sljedeca situacija, uglavnom toliko ih gricka da ih je smanjio i ostalo samo ono meso sto bas ruzno izgleda, sad iako prestane cisto sumnjam da se to moze povratiti u normalu, jer je unistio i onaj dio ispod nokta sto to sve fino povezuje. Znaci od normalnih noktiju ostali kratki i ruzni :wink:
I sam imam fine duge nokte i malo sam ih grickao, pa kad sam vidjeo da ljudi koji takođe grickaju profesionalno sve sto imaju je mali dio nokta i onaj dio mesa sto bi ustvari trebao biti pod noktom, uzas i sad vise ne, kaka :D
Ja nisam bas toliko ekstremna u grickanju, uglavnom su to zanoktice :)
bubi_s

#14 Re: Grickanje noktiju

Post by bubi_s »

-
Last edited by bubi_s on 02/10/2009 15:03, edited 1 time in total.
bubi_s

#15 Re: Grickanje noktiju

Post by bubi_s »

a
Last edited by bubi_s on 02/10/2009 15:02, edited 1 time in total.
bubi_s

#16 Re: Grickanje noktiju

Post by bubi_s »

a kolegu koji gricka zanoktice sam odvikla od grickanja tako sto sam ga prvo opominjala nemoj kad mu vidim ruku u ustima... eh kad sam vidjela da to ne pije vode, onda sam presla na drugu taktiku.... lijepo kad se on udubi u razmisljanje i stavi prste u usta, najde onu zanokticu ja ga lijepo lupim i po ruci i po ustima tako da se on trzne, povuce zanokticu i to ga pravo zaboli.... i slijedeci put krene rukom prema ustima, pogleda me i onda vrati ruke nazad..... :-)

znam da nije lijepo ali je bilo efikasno:-)
Post Reply