Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica
- shiz
#51 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
- Neelix
#52 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
ne kazu ime. cekam da se video process na youtube pa cu postaviti ovdje.
- Neelix
- otherside
#54 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
in33sa wrote: Sve sto je vrijedilo u ljekarskoj praksi, pobjeglo je odavde, uz par casnih izuzetaka (Sanko, naprimjer)..
- Robyn
#55 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Zao mi je male curice i roditelja, ovakve stvari se i na Kosevu i drugim bolnicama desavaju stalno. Nije im prvi put da pacijenti umiru zbog njihove aljkavosti, nestrucnosti, neprofesionalnosti, i odvratnog trazenja para, mita isl.
Zbog ovog nemara i ubistva ali i vise stotina ovakvih slucajeva, kada djeca pri rodjenju ostaju trajni invalidi a zbog nasih Lijepih doktora i govana u bijelim mantilima, treba traziti najvece moguce kazne i zatvore, kao i oduzimanje radnih dozvola doktorima za koje se dokazu zlodjela.
U zatvor, placanje odstete i moralne zadovoljstvine -iako to ne moze nikada nadoknaditi gubitak zivota ili sposobnosti ili dijela tjela i Zabrana dozivotna za rad u medicinskoj praksi.
A ne ko ljekarska komora - hoce da izda dozvolu za rad onom kriminalcu Simicu.
Ko je kreten neka mu ode u ordinaciju iliti grobnicu
-
king kong
#56 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
...na određen način imam direktnu povezanost sa medicinom i ispitima, i iz druge (ako ne i prve) ruke znam da se kod određenih budućih doktora dosta ispita onako rutinski uvede kao "6" u index, bez da neko nekog nešto pita...posljedice toga su tek kasnije vidljive...
...ali svakom na dušu ko studira medicinu i ispite daje preko štele...
-
Ali_G
#57 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Nije problem u medicinskom fakultetu i zavrsavanju ispita preko stele. Problem je u organizaciji klinickog centra, jer se specijalizanti bave svim ostalim osim ucenjem konkretne vjestine kojom ce se baviti.
-
nudis verbis
#58 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
i po drugi put: bez da branim lijecnike - ljudi, saberite se! promislite prije no sto opalite po enteru... kada bi bilo ovako kao sto tvrditeking kong wrote:...na određen način imam direktnu povezanost sa medicinom i ispitima, i iz druge (ako ne i prve) ruke znam da se kod određenih budućih doktora dosta ispita onako rutinski uvede kao "6" u index, bez da neko nekog nešto pita...posljedice toga su tek kasnije vidljive...
detalje ovog jezivo tragicnog slucaja nitko od vas zapravo ne zna, grakcete ko piljarice! osobno mi nimalo od vas ne bi lakse bilo da sam na bilo koji nacin
izravni sudionik ove tragedije. jos da me zli ljudi, /zastrasujuce ih je puno ovdje/, krivo ne razumiju - mislim, da je siroto dijete bilo moje ili iz moje familije.
- KoKoBilo
#59 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Ama necu da se saberem,nudis verbis wrote:i po drugi put: bez da branim lijecnike - ljudi, saberite se! promislite prije no sto opalite po enteru... kada bi bilo ovako kao sto tvrditeking kong wrote:...na određen način imam direktnu povezanost sa medicinom i ispitima, i iz druge (ako ne i prve) ruke znam da se kod određenih budućih doktora dosta ispita onako rutinski uvede kao "6" u index, bez da neko nekog nešto pita...posljedice toga su tek kasnije vidljive...
...ali svakom na dušu ko studira medicinu i ispite daje preko štele...od operacije mandula i sl. bi umirao svaki DRUGI pacijent u sarajevu
![]()
detalje ovog jezivo tragicnog slucaja nitko od vas zapravo ne zna, grakcete ko piljarice! osobno mi nimalo od vas ne bi lakse bilo da sam na bilo koji nacin
izravni sudionik ove tragedije. jos da me zli ljudi, /zastrasujuce ih je puno ovdje/, krivo ne razumiju - mislim, da je siroto dijete bilo moje ili iz moje familije.
nek se saberu doktori
prije nego te zarezu nozem,
prije nego propisu pogresan lijek
prije nego uspostave pogresnu dijagnozu
prije nego pruze ruku prema koverti
prije nego te ignorisu dok se previjas u bolovima
prije nego ....
enter enter enter enter enter enter enter enter enter enter enter
- kockica_kockica
#60 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
zao mi je djevojcice
ali ipak treba sacekati prije nego se istrci pred rudo... sacekajte ljudi istragu... iako nije lako to ipak je dijete u pitanju
ali ipak treba sacekati prije nego se istrci pred rudo... sacekajte ljudi istragu... iako nije lako to ipak je dijete u pitanju
-
Ublehas
#61 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Slazem se ja da svaka operacija pa i ubod iglom u medicini moze nositi posljedice ali i opste je poznato i jasno ko bijeli dan da su se ovdasnji doktori stavili u poziciju neuzubillah bogova i to onih iz antickih legendi koji su nemilosrdni, pa kad mu neprineses sto on hoce zestoko kaznjava. Opste je poznato i da vlada ogorman rivalitet izmedju njih samih, bukvalno se mrze medjusobno radi toga ko ce vise uzeti i sto je najgore opet se to obije o ledja pacijenta. Neka ih ALI NEDAJ IM BOZE U RUKE PASTI! I izgleda da ce tako se i nastaviti dok bukvalno neko od njih neplati glavom, a raja su sve nervoznija i ogorcenija. I ovo sve nek sluzi na cast direktoru Gavrankapetanovicu, mada je naivno ovo reci, ali on je bar covjek od vjere i vjerskih principa (trebao biti) i ipak zatvara oci, pa cak cini mi se i da aminuje ovo sve.
-
davidigolijat
#62 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Ovo dijete je kcer od mog dobrog prijatelja Adisa,i iskreno mi je zao zbog svega sto se desilo. Obitelji upucujem izraze iskrene sucuti, i nadam se da ce odgovorni snositi posljedice za ovaj tragicno izgubljeni mladi zivot.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#63 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Da to nije ova djevojcica na http://www.morte.com.ba/408 ?
Poklapa se da je imala samo 4 godine i da je dzenaza bila danas u Vogosci.
Fakat nemam rijeci... ako je istina da nam neki mehanicari rade operacije kao doktori onda stvarno mozemo samo sjesti i plakati.
Boze mili, sta uradismo od ove drzave !
Poklapa se da je imala samo 4 godine i da je dzenaza bila danas u Vogosci.
Fakat nemam rijeci... ako je istina da nam neki mehanicari rade operacije kao doktori onda stvarno mozemo samo sjesti i plakati.
Boze mili, sta uradismo od ove drzave !
- burek_in_space
#64 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Jeste,to je ta djevojchica @ Big Boy.
Neka joj je laka zemlja i rahmet joj dushi.
- munevera44
#65 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
KAKO SE ZOVE DOKTOR ZNA LI IKO IMEburek_in_space wrote:Jeste,to je ta djevojchica @ Big Boy.
ILI JE TO TAJNA .
PS. Pa da malo provrtimo ko je šta je, kako je došao do diplome, šta je radio dan i veče prije odlaska na posao, da li konzumirao alkohol, ili je lumpovao do bog zna kojeg doba............... dajte ime,
-
Pharma
#66 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Danas u Avazu ima i tekst i smrtovnica. Ne piše ko je uradio operacijju, ali što se tiće izlaska iz bolnice sutradan, to je tačno. Operisala sam sinu krajnike na Koševu, i sve je istina što kažu, pa 2 godine poslije kada sam to isto morala sa kčerkom uradili smo u Vojnoj bolnici kod dr. Mandilovića. Razlika između te dvije bolnice je kao nebo i zemlj. 
- Asmara
#67 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
I tebi i sličnima tebi na dušu što šutite!king kong wrote:...na određen način imam direktnu povezanost sa medicinom i ispitima, i iz druge (ako ne i prve) ruke znam da se kod određenih budućih doktora dosta ispita onako rutinski uvede kao "6" u index, bez da neko nekog nešto pita...posljedice toga su tek kasnije vidljive...
- nevenkagaragic
- Vozdra raja :-)
-
fixer
#70 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
na uho grlo nosu je glavni prof. kapidjic?
-
harka
#71 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
moja kcerka je operisala krajnike i nakon 4 sata pustena kuci
Odmah u bolnici kad se probudila dali su nam da joj dajemo led
kod kuce smo od ljekara strogo morali 3 dana da joj dajemo samo
sladoled i ledeni puding.Sve je dobro proslo.
Smrt ove djevojcice me strasno pogodila
Odmah u bolnici kad se probudila dali su nam da joj dajemo led
kod kuce smo od ljekara strogo morali 3 dana da joj dajemo samo
sladoled i ledeni puding.Sve je dobro proslo.
Smrt ove djevojcice me strasno pogodila
-
nudis verbis
#72 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
ukoliko nije ironija, ovo podebljano je zastrasujucein33sa wrote:Mene ovo nista ne cudi, eto nedavno je bila afera sa zenom kojoj su "zaboravili" gazu u stomaku prilikom operacije, da bi joj u Zagrebu doktori spasili zivot, zena tuzila ovog debila sa Koseva ali je sudski vjestak (haver od Mengelea sa Koseva, naravno) u izvjestaju ustvrdio da je sve uradjeno po propisu.
Dakle, za njih je propisno ostaviti gazu u stomaku pacijenta.
Sve je to mafija, jedni druge podrzavaju, nesposobna mafija naravno, na celu sa bracom Gavrankapetanovic. Sve sto je vrijedilo u ljekarskoj praksi, pobjeglo je odavde, uz par casnih izuzetaka (Sanko, naprimjer).. da ne govorim o atentatima na doktore, poput pucanja u ledja svjetski poznatom strucnjaku doktoru Starovicu.
- starii
#73 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Ali_G wrote:Nije problem u medicinskom fakultetu i zavrsavanju ispita preko stele. Problem je u organizaciji klinickog centra, jer se specijalizanti bave svim ostalim osim ucenjem konkretne vjestine kojom ce se baviti.
fazon je sto se mladi doktori na specijalizaciji u klinickom bave prekucavanjem otpusnica, a ako i pokusaju da napreduju bivaju sankcionirani od svojih sefova tako da malo ko i napreduje i uci sta..jer danas mladi specijaliziraju i doktoriraju u 30 u normalanom svijetu a kod nas se specijalista postaje u 40 a doktor nauka u 50 godini..
a ima onaj fazon za internistu..dosao specijalizant interne medicine na ispit i pitaju ga eto reci sta zelis da te pitamo..a on veli mogul ja da nešto otkucam..eto to vam je sistem bh zdravstva..
zao mi je male djevojcice...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#74 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Umrla od krvarenja
Ne mogu ni da zamislim
Boze daj snage njenim roditeljima!
Tako mi je žao
Ne mogu ni da zamislim
Boze daj snage njenim roditeljima!
Tako mi je žao
-
Zux
#75 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine
Naravno da je onaj ko je operisao jadnu djevojcicu kriv. Idu mi zivce ovi sto brane nase bajne ljekare (naravno ocito je da imaju neke veze sa ljudima te struke ili su i sami isti strucnjaci). Cuj desava se svugdje, pa naravno da se desava svugdje ima neukih kretena, ali nazalost ponajvise kod nas. Lako je pricati "objektivno" kada to gledaju sa strane. Je li uopste mogu zamisliti kako je jadnim roditeljima ove curice?? Svaka budala u ovom gradu zna kako se polazu ispiti na Medicinskom fakultetu, jedino se prave ludi oni koji direktno imaju veze s tim. Doslovce imaju cjenovnik ispita, 2-3 milje, ovisno o tezini ispita i profesora. Ja sam prije par godina operisao krajnike sa svojih 20 i kusur godina (jer zagnojeni krajnici mogu unistiti zdravlje totalno), hvala bogu proslo je sve kako treba. Kako? Pa fino, platio sam oko 300 KM mimo osiguranja (ne sjecam sad sume tacne), da bi me operisala iskusna ljekarka i da bih dosao na red relativno brzo. To je nazalost neophodno ako zelis ljudski tretman. Lezao sam jedan dan u bolnici, klinika je uzasna, sve je prljavo, kreveti su stari barem 20 godina, zohari se uredno krecu okolo, itd. Je li to klinika gdje leze ljudi koji se oporavljaju od operacije? Fuj! Mom prijatelju su prije par godina zaboravili 30 cm konca poslije operacije slijepog crijeva. Sreca pa se nije zagnojilo, mozda bi isto zavrsio kao ova jadna djevojcica. Onaj koji je operisao curicu, ne da treba ostati bez posla i mogucnosti da isti ikad radi, nego treba ici u zatvor zbog ubistva iz nemara. Jer ju je UBIO i naslov je tacno onakav kakav treba biti, jer svi oni ljekari koji ne znaju svoj posao da rade su potencijalne ubice i to znaju i sami. Svjesni su svoje nesposobnosti, ali je prikrivaju na razne nacine.