Greske na vozilu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
apsidejzi

#1 Greske na vozilu

Post by apsidejzi »

Imam Oktaviju 2001. godiste sa nekakvim cudnim greskama kad ga prikopcam na kompjuter. Obicno bude jedna dvije greske, a danas ih je bilo kamara :D Malo sam trazio po internetu ali bih volio cuti ako je neko imao slicnih iskustava.

Naime, prije dva jutra krenuo na posao i hop. Nece da starta. Upali i odmah se ugasi.Desavalo se to i prije al obicno upali ih druge trece. To jutro, ni iz desete. Upali motor i onda ga ugusi. Pri tom se pali ABS i rucna i pisti tri puta. Kasnije, kad sam se vratio s posla upali iz prve kao da nista nije bilo.

Naravno, covjek odmah posumnja na kablove ili svjecice ili benzisku pumpu. Sve ispravno. Neki dan sam dosuo ulje u kocnice tako da nije ni to. Cijevi od kocnica pregledao, cilindre i sve OK. Nigdje ne pusta. Sad sam poceo sumnjati na elektroniku al ne znam tacko koji dio da gledam. Evo gresaka:

P1570 - blokada motora (vjerovatno neispravna komunikacija kljuc vozilo)
P1636 - nema signala od airbaga (lampa gori)
P1650 - nema signala od instrument table
P0501 - nema signala od brzinomjera
P0321 - nema signala od senora sa bregaste osovine
P0520 - pritisak motornog ulja nedovoljan
P0525 - neko sranje sa servom

Eh sad, ono sto ja sumnjam jeste situacija gdje se kljuc i automobil nisu prepoznali iz nekog razloga i kada sam startao motor, kompjuter ga je automatski ugasio jer je mislio da se radi o kradji. Valjda nekakva blokada motora. Mjerio sam voltazu i amperazu na bateriji kljuca i ona je puna tako da to ne bi trebao biti problem.

Ima li iko kakav prijedlog? :D
LeKo

#2 Re: Greske na vozilu

Post by LeKo »

Jesi li provjerio instrument tablu i bravu paljenja?
apsidejzi

#3 Re: Greske na vozilu

Post by apsidejzi »

Nisam, al haman je samo to ostalo. Moguce da su kablovi ili kontakti negdje u prekidu. Jutros pali bez problema iako je fin minus.
Bakir1

#4 Re: Greske na vozilu

Post by Bakir1 »

ima greska fabricka na relaciji brava imobilizator, kabal je u pitanju i ne prepoznaje ecu kljuc od vozila.
imao isti problem, mozda je i kod tebe.
Post Reply