Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Današnji Avaz
1992. - Jedinice Teritorijalne odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzla napale na Brčanskoj malti vojnu kolonu bivše JNA koja se povlačila iz Tuzle. U napadu je zapaljeno pet vojnih vozila natovarenih municijom, oružjem i granatama.....
Onaj ko ovo pise trebao bi malo bolje da se informise.....i to objavljeno na dan koji Tuzla slavi kao dan kada nismo prosli ko nesrecnici iz Bijeljine, Srebrenice, Zvornika....
Avaz....FUJ
Ma nije ni bitno jel' srpski, bitno je da lazu...a ko laze, taj i krade....mada vam ovo sigurno nije neka nova informacija .
Po njihovom ispade da je TO Tuzle napao kolonu, a bilo je obrnuto...
Da nije bilo TO, nasa bi sudbina bila ista kao i sudbina ostalih gradova tipa Bijeljina, Srebrenica...
Pa ljudi moji svi krive cinjenice .
"Prvo saznajte sve cinjenice, pa ih onda iskrivljujte"
Mark Twain
pa sta je tu nejasno..... JNA je po dogovoru trebala da izadje iz grada i umjesto toga kako je i dogovoreno oni su krenuli u pravcu prema gradu i tako je nastala pucnjava
Ma jašta---krenuli oslobodioci da "oslobode"Tuzlu kako su "oslobodili" i ostale gradove u genocidnoj tvorevini.
Rahmet--slava i hvala svim patriotama koji goloruki stadoše ispred "oslobodioca"
Ma nije ni bitno jel' srpski, bitno je da lazu...a ko laze, taj i krade....mada vam ovo sigurno nije neka nova informacija .
Po njihovom ispade da je TO Tuzle napao kolonu, a bilo je obrnuto...
Da nije bilo TO, nasa bi sudbina bila ista kao i sudbina ostalih gradova tipa Bijeljina, Srebrenica...
Pa ljudi moji svi krive cinjenice .
"Prvo saznajte sve cinjenice, pa ih onda iskrivljujte"
Mark Twain
vidis Lucy, uvijek ista greska: zar je vazno jesu li TO jedinice napale cetnike, ili su cetnici napali TO. Ja se dobro sjecam tog dana kada smo u Sarajevu slusali vijesti iz Tuzle, i bili ponosni na Tuzlake i Selima Beslagica. Ja sam licno bio ubijedjen (mislim naravno bez ikakvih informacija) da su Tuzlaci u stvari spremili tu akciju, da u slucaju cetnickog pokusaja izvlacenja zarobe neprijatelja i sto vise tehnickih sredstava. Zato se Tuzla i odbranila. Za sve koji to zaboravljaju Bosna i Bosanski narod su napadnuti u Aprilu 92, sve ostalo je suplja.
Reina wrote:pa sta je tu nejasno..... JNA je po dogovoru trebala da izadje iz grada i umjesto toga kako je i dogovoreno oni su krenuli u pravcu prema gradu i tako je nastala pucnjava
Ovako kako je to Avaz napisao, ispade da su se oni "jadni" povlacili, a mi ih krvoloci napali i zapalili im kamione i oruzje...onaj ko ne zna sta se u Tuzli odvijalo prije toga, moze samo da pomisli da su Tuzlaci i pored dogovora, napali kolonu....sto svaki Tuzlak zna da nije istina. To ti je isto k'o kad bi rek'o Sarajlijama da su oni sami sebe granatirali 4 godine...
water wrote:
vidis Lucy, uvijek ista greska: zar je vazno jesu li TO jedinice napale cetnike, ili su cetnici napali TO. Ja se dobro sjecam tog dana kada smo u Sarajevu slusali vijesti iz Tuzle, i bili ponosni na Tuzlake i Selima Beslagica. Ja sam licno bio ubijedjen (mislim naravno bez ikakvih informacija) da su Tuzlaci u stvari spremili tu akciju, da u slucaju cetnickog pokusaja izvlacenja zarobe neprijatelja i sto vise tehnickih sredstava. Zato se Tuzla i odbranila. Za sve koji to zaboravljaju Bosna i Bosanski narod su napadnuti u Aprilu 92, sve ostalo je suplja.
Znas sta, vazno je, jer sada dosta ljudi, pogotovo iz RS i Srbije predstavlja taj dogadjaj potpuno drugacije: Tuzlaci su militantni, fundamentalisti, krvoloci....jer su napali "jadnu" vojsku koja se mirno povlacila iz Tuzlanske kasarne....sto je apsolutno neistina...90% "vojske" u koloni su bile bradate cetnicine (svojim ocima vidjela u kasarni dan prije)....a ovako kako to Avaz iznosi, ne djeluje da smo sprecavali zlo i branili se, nego napadali i to daje potpuno drugaciju sliku nas, Tuzlaka. Mi nikoga nismo napadali, mi smo se branili i sprijecili da nam se dogodi sto se drugima vec dogodilo...
Znas sta, vazno je, jer sada dosta ljudi, pogotovo iz RS i Srbije predstavlja taj dogadjaj potpuno drugacije: Tuzlaci su militantni, fundamentalisti, krvoloci....jer su napali "jadnu" vojsku koja se mirno povlacila iz Tuzlanske kasarne....sto je apsolutno neistina...90% "vojske" u koloni su bile bradate cetnicine (svojim ocima vidjela u kasarni dan prije)....a ovako kako to Avaz iznosi, ne djeluje da smo sprecavali zlo i branili se, nego napadali i to daje potpuno drugaciju sliku nas, Tuzlaka. Mi nikoga nismo napadali, mi smo se branili i sprijecili da nam se dogodi sto se drugima vec dogodilo...
To i menen nervira, oni svojih 10-15 vojnika koji su poginuli u borbama pokusavaju proglasiti zlocinom, i porede isto kao napade na civile. Mi nesmijemo da spomenemo poginule vojnike,... jako stidno civile,... jedino silovanja i djecije zrtve se ponekad sponemu. To je samo po sebi dokaz koliko smo mi neozbiljni prema historiji. ZA PEDESET GODINA UCIT CEMO U UDJBENICIMA DA SU SVI PODJEDNAKO KRIVI !!!
Nije da se mi ne slazemo oko toga sto je i kako je bilo, vec ja pokusavam da naglasim kako je budalasto nasijedati na nekakvu, totalno krivo postavljenu premisu: Jeam li ja napadao ili se branio u Tuzli. Pa nije Tuzlanski TO napao Kosutnjak i Dedinje jebote. Fino im je Selim rekao; Rat je; ostavite nase oruzje ovdje i bujrum razgulite. Ne znam sta bi bilo lose i u tome da je Tuzlanska TO napala prva agresora u svom rodjenom gradu. Meni sutra da neko provali u kucu, ja mu saspem sarzer u tijelo i zdravo. Pustite suplju.