GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

dallton

#26 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by dallton »

Ne da je srpska propaganda ofalila, nego je grohnula skroz, sad nemaju sta drugo pa recikliraju stare fore ...A kretena

Milanović: Markale 2 izvele američke tajne službe
Milovanović tvrdi da je unaprijed bio pripremljen i scenarij za medijsko-psihološku operaciju, čiji je nositelj bila CIA, a bili su izračunati i medijski učinci.

Akciju "Markale 2" u Sarajevu izvedenu 28. kolovoza 1995. godine organizirale su i izvele američke tajne službe, po nalogu državnog i vojnog vrha SAD, tvrdi general u mirovini Jovan Milanović.

"Operacija je izvedena na iskustvima stečenim u Ulici Vase Miskina i Markale 1, koju su izveli muslimani, takođe uz asistenciju SAD" , rekao je Glasu javnosti Milanović , koji je od 1995. do 1998. godine radio u misiji pri EU u Brusselesu.

On navodi da je akciju "pripremala i izvela specijalna grupa za takve operacije čije je sjedište u Aleksandriji kod Washingtona".

"Akcija je pripremana i izvedena uz suglasnost i asistenciju najužeg kruga muslimanskog rukovodstva u BiH. Operacija je planirana više od mesec dana i uključivala je više eksperimenata na poligonima SAD, gde su izračunavani svi mogući efekti i moguće greške", kaže general Milanović, uz napomenu da je ove podatke dobio od visokog vojnog dužnoanika u francuskom izaslanstvu pri vojnom komitetu NATO-a, prenijela je Srna.

Milovanović tvrdi da je unaprijed bio pripremljen i scenarij za medijsko-psihološku operaciju, čiji je nositelj bila CIA, a bili su izračunati i medijski učinci.

"Rezultati istrage i dokumenti koje su Francuzi uradili za svoje potrebe na terorističkoj operaciji Markale 2, koje sam osobno vidio, nalaze se u arhivima francuske obavještajne službe. Razlika između onog što je lord Owen objavio u svojoj knjizi i stvarnog događanja na Markalama je samo u tome što je Owen prešutio stvarnog egzekutora operacije i ostavio sumnju da su to učinili muslimani", ističe general Milanović.

Mogao bi ovaj Milanovic u skoro buducnosti upoznat cari zajednickog zivota u komfornim celijama nekog zatvora, ali ovaj put nece biti Svedski ni Seveningen, nego s dvije zvijezdice, tipa Zenica :x
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by pici »

dallton wrote:Ne da je srpska propaganda ofalila, nego je grohnula skroz, sad nemaju sta drugo pa recikliraju stare fore ...A kretena

Akciju "Markale 2" u Sarajevu izvedenu 28. kolovoza 1995. godine organizirale su i izvele američke tajne službe, po nalogu državnog i vojnog vrha SAD, tvrdi general u mirovini Jovan Milanović.

"Operacija je izvedena na iskustvima stečenim u Ulici Vase Miskina i Markale 1, koju su izveli muslimani, takođe uz asistenciju SAD" , rekao je Glasu javnosti Milanović , koji je od 1995. do 1998. godine radio u misiji pri EU u Brusselesu.

On navodi da je akciju "pripremala i izvela specijalna grupa za takve operacije čije je sjedište u Aleksandriji kod Washingtona".

"Akcija je pripremana i izvedena uz suglasnost i asistenciju najužeg kruga muslimanskog rukovodstva u BiH. Operacija je planirana više od mesec dana i uključivala je više eksperimenata na poligonima SAD, gde su izračunavani svi mogući efekti i moguće greške", kaže general Milanović, uz napomenu da je ove podatke dobio od visokog vojnog dužnoanika u francuskom izaslanstvu pri vojnom komitetu NATO-a, prenijela je Srna.

"Rezultati istrage i dokumenti koje su Francuzi uradili za svoje potrebe na terorističkoj operaciji Markale 2, koje sam osobno vidio, nalaze se u arhivima francuske obavještajne službe. Razlika između onog što je lord Owen objavio u svojoj knjizi i stvarnog događanja na Markalama je samo u tome što je Owen prešutio stvarnog egzekutora operacije i ostavio sumnju da su to učinili muslimani", ističe general Milanović.

Mogao bi ovaj Milanovic u skoro buducnosti upoznat cari zajednickog zivota u komfornim celijama nekog zatvora, ali ovaj put nece biti Svedski ni Seveningen, nego s dvije zvijezdice, tipa Zenica :x

cek sad BIA,MIA,CIA,DIA,FIA i ostali ....pa zar po šešolini(šešelj) nije srebrenicu odradila francuska tajna služba :shock: :? mislim ovdje im prijatelji tamo im neprijatelji tj poturaju zločine da bi ih diskreditovali kao cio narod a vamo da bi ih bombardovali i onda im prijateljski dali podateke da je to CIA uradila.....hajd malo poslozite kockice i onda se javite. :D :evil:
pici

#28 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by pici »

zavrzlama wrote:
Nesto mi je srpska propagandna masinerija oslabila od 90ih, prije je to bilo sve puno ubjedljivije, ovo sad slabo providno, valjda nemaju para, sta li, ili su podijelili regrese za godisnji pa odradjuju honorarno da otplate kredit za ljetovanje u Turskoj Jos kad za 5, 10 dana izadje optuznica protiv dodika za korupciju, bice ono cia, vatikan, teheran, soros, svi protiv nasdallton

propaganda je opasna kad je u kombinaciji sa silom...bez sile propaganda dodje kao los sex ili predmet za sprdnju.. ;-) ..a danas je to slucaj sa velikosrpskom propagandom... :)
djes ba legendooooo :thumbup: slazem se s tobom :thumbup:
mitarmiric

#29 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by mitarmiric »

PipiDugaDevetka wrote:Istina je da su Špijuni svuda oko nas (pjeva, mitar mirić).
kraj-sk
Vidim ja smijesi se meni lova od autorskih prava, samo vi naprijed..... :-D
ld

#30 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by ld »

dallton wrote:Ne da je srpska propaganda ofalila, nego je grohnula skroz, sad nemaju sta drugo pa recikliraju stare fore ...A kretena

Boze dragi,pa s kim mi zivimo i dijelimo granicu
sva sreca pa ih je 7 miliona ,sto kod nas,sto u susjedstvu,nedaj Boze da ih je 20-tak miliona,pa citava evropa bi se o jadu zabavila
osa

#31 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by osa »

kakav bi bio inters hrvatskih službi za rušenjem dodika.
zavrzlama

#32 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by zavrzlama »

kakav bi bio inters hrvatskih službi za rušenjem dodika
Dodik je Milosevic u pelenama...pa je interes Hrvatske da ne dozvoli da mali Milosevic iz pelana odraste u velikog i pravog Milosevica jer iz rs-a se haubicama poklapa 1/2 Hrvatske teritorije...velikosrpski projekat je ideologija koja se prenosi sa koljena na koljeno, a ne vojno-politicki izlet koji se desio 90-tih..s toga mozda i postoji interes Hrvatske za sprecavanje odrastanja novog Milosevivca...
Last edited by zavrzlama on 09/08/2008 17:22, edited 1 time in total.
pici

#33 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by pici »

osa wrote:kakav bi bio inters hrvatskih službi za rušenjem dodika.
pa kako ti to ne znaš....haj priznaj kako ste ga htjeli koknut,ja sam cuo(tako pricaju) SOA podmetne prostitutku i iscrpi te do srcanog natezanja :D
osa

#34 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by osa »

zavrzlama wrote:
Dodik je Milosevic u pelenama...pa je interes Hrvatske da ne dozvoli da mali Milosevic iz pelana odraste u velikog i pravog Milosevica jer iz rs-a se haubicama poklapa 1/2 Hrvatske teritorije...velikosrpski projekat je ideologija koja se prenosi sa koljena na koljeno, a ne vojno-politicki izlet koji se desio 90-tih..s toga mozda i postoji interes Hrvatske za sprecavanje odrastanja novog Milosevivca...
mislim da nisi u pravu, da je hrvatska nije htjela srbe za susjede to bi bilo rješeno još 95., mislim da je ovakvo stanje tuđmanov izbor, i s obzirom na odnos bošnjaka i hrvata u federaciji nisam siguran da je pogriješio.
osa

#35 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by osa »

pici wrote:
osa wrote:kakav bi bio inters hrvatskih službi za rušenjem dodika.
pa kako ti to ne znaš....haj priznaj kako ste ga htjeli koknut,ja sam cuo(tako pricaju) SOA podmetne prostitutku i iscrpi te do srcanog natezanja :D
to je curetina.
zavrzlama

#36 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by zavrzlama »

osa wrote:
zavrzlama wrote:
mislim da nisi u pravu, da je hrvatska nije htjela srbe za susjede to bi bilo rješeno još 95., mislim da je ovakvo stanje tuđmanov izbor, i s obzirom na odnos bošnjaka i hrvata u federaciji nisam siguran da je pogriješio.
da desifrujem tvoj post.. :D

Srbe je trebalo protjerat iz Hrvatske jer nisu za dobre sugradjane i susjede..a u BIH neka ih jer pomocu njih se moze malo Hrvatska prosiriti :-)

znaci licemjerstvo prve klase....nema veza BIH sve prima :D

Hrvatski neprijatelji u Hrvatskoj su Hrvatski prijatelji u BIH...aha :D ...sad znam sto je od 860 000 hrvata danas svega 400 000...neznaju ko su im prijatelji izgleda :D
ld

#37 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by ld »

osa wrote:
zavrzlama wrote:
tudjmanova licemjerna politika je skupo kostale posavske hrvate i hrvate srednje bosne,a tudjaman je itekako bosnjacima radio o glavi,pocevsi od pada jajca kad se krajem 1992 hvo povukao i cetnici su se usetali kroz napustene linije i napali armiju bih sa ledja i kad je u oktobru 1992 stopirao dotur oruzija koje je armija kupovala vani i to je trajalo do februara,marta 1994 kad smo mobilisali sve elitne brigade armije bih i poslali ih na zepce i lasvansku dolinu i kiseljak
i kad su domobrani zakukali kad su skontali da je gotovo i kad su preko veze molili tudjmana da potpise mir,to su nasi pebisti uhavatili na vitezu, i kad mu je alija rekao ako ne potpise da vise nece moci da zadrzaje armiju i da ce se krenuti u ofanzivu i tudjaman poslije toliko vremena je napokon i potpisao i spasio sta je se moglo spasiti
a o kojem je licemjeru rijec,na samo jutro kad je se sporazum trebao potpisivati,domobrani u vitezu pokusavaju da zauzmu mahalu koju su bosnjaci u centru viteza branili citavu godinu dana u totalnoj blokadi,od tih specijalaca koji su krenuli u napad,par je izvuklo zivu glavu,ostali su zaglavili
koje licemjerstvo
pici

#38 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by pici »

"Hrvati i Amerikanci spremaju atentat na premijera Republike Srpske"

Image

U OSTVARENJE plana za urušavanje institucija Republike Srpske, pa i centralizaciju Bosne i Hercegovine, krenuli su prilično revno, prema pisanju Kurira, tamošnji američki predstavnici zajedno s hrvatskim obavještajno-sigurnosnim službama.

Prvi korak u realizaciji takvog političkog projekta je atentat na Milorada Dodika, premijera RS-a.
Pošto reforma policije RS i Federacije BiH nije dala željene rezultate odnosno umanjila nadležnost entiteta, grupa koju predvodi Rafi Greogrian, prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, pokrenula je drugu fazu zacrtanog plana - pokušat će se kriminalizirati vladajuće strukture RS, čime bi se dokazalo da postojanje tog entiteta nema smisla.

Gregorianovoj grupi pripadaju Drew G. Engel, šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, Dragan Lukač, šef Sektora za krivične Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), te Charles Inglis, američki veleposlanik u BiH.

Samog Lukača HDZ je još početkom 90-tih godina, na početku rata postavio na mjesto načelnika Ureda javne sigurnosti Bosanski Šamac. Na tom je položaju bio glavni posrednik za oružje koje je Hrvatska slala Armiji BiH. Uhitila ga je Vojska RS 17. travnja 1992., nakon čega je zatvorske dane provodio u Bosanskom Šamcu, Brčkom, Bijeljini, Batajnici i Zemunu. Oslobođen je u razmjeni zarobljenika 4. rujna iste godine.

Dodiku se pokušava pakirati

Kurirov izvor tvrdi da se Dodiku pokušava "natovariti" sumnjiva izgradnja zgrade Vlade RS-a, koja je simbol entitetskih institucija, ali i navodne nezakonitosti u prodaji Rafinerije nafte "Brod" ruskoj kompaniji "Zarubrežnjeft".

Srpske obavještajno-sigurnosne službe već nekoliko mjeseci raspolažu informacijama o angažmanu hrvatskih službi u projektu urušavanja RS-a.

Hrvatski obavještajci imaju doušnike u Dodikovom užem krugu

Tako su srpski obavještajci otkrili da hrvatske službe imaju dvoje doušnika u užem krugu Dodikovih suradnika, a jedan od njih je, zanimljivo, jedan od dvanaest utemeljitelja Dodikove stranke SNSD. Ta osoba želi Dodikov odlazak s političke scene kako bi preuzela njegovu stranku.

Srpskim razotkrivanje plana službeni je Washington bio primoran poslati Gregoriana na godišnji odmor, koji bi u rujnu, po povratku trebao biti premješten na novu dužnost u Bruxelles.
Ovakva otkrića još uvijek nije potvrdio, ali ni opovrgnuo sam Milorad Dodik.
*********************************************************************************************************

Nedaj se Dodoooooo Image

*************************************************************************************************************

Komšić naljutio Dodika čestitkom Hrvatskoj obljetnice OlujeImage
JohnnyS

#39 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by JohnnyS »

Eto štovani Bosanci i Hercegovci te ljubljene Bosanke i Hercegovke, ljetujte u Hrvatskoj, punite nam proračun i financirajte naše obavještajne službe... :D

Kupanjem na makarskoj rivijeri do rušenja republike srpske :D
sebilj

#40 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by sebilj »

Dodo sto si bre tako visoko zidao onu zgradetinu, valja skakat uskoro :D
tranquil

#41 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by tranquil »

pici wrote:"Hrvati i Amerikanci spremaju atentat na premijera Republike Srpske"
Paranoja, uzeela mi duuušu, sve mi uzeelaaa

AAaaA

Sve mi uzeeeeelaaaa...

:lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

#42 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by cyprus »

Blah, izbori se bliže, Dodiku malo opo rejting u glasačkom tijelu zbog Karadžića, sad to da se pokušava popravit, nije zgoreg. I eto, cijela matematika. :roll:

PS Doduše moguće da me neko i ovdje pokuša ubjedit u neku "dubinu" ovoga :)
osa

#43 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by osa »

osa wrote:
zavrzlama wrote:

Srbe je trebalo protjerat iz Hrvatske jer nisu za dobre sugradjane i susjede..a u BIH neka ih jer pomocu njih se moze malo Hrvatska prosiriti :-)

Hrvatski neprijatelji u Hrvatskoj su Hrvatski prijatelji u BIH...aha :D ...sad znam sto je od 860 000 hrvata danas svega 400 000...neznaju ko su im prijatelji izgleda :D[/quote]

ne bih licitirao brojkama, ali kad si se već u to upustio, u bih najviše fali bošnjaka , što kao žrtava što kao dijaspore, ali bošnjaci bošnjake u dijaspori broje kao stanovnike bih a srbe i hrvate koji su u dijaspori jednostavno prekriže i onda se dođe do brojki koje ti prezentiraš, zanimljivo.
osa

#44 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by osa »

osa wrote:
zavrzlama wrote:
tudjmanova licemjerna politika je skupo kostale posavske hrvate i hrvate srednje bosne,a tudjaman je itekako bosnjacima radio o glavi,pocevsi od pada jajca kad se krajem 1992 hvo povukao i cetnici su se usetali kroz napustene linije i napali armiju bih sa ledja i kad je u oktobru 1992 stopirao dotur oruzija koje je armija kupovala vani i to je trajalo do februara,marta 1994 kad smo mobilisali sve elitne brigade armije bih i poslali ih na zepce i lasvansku dolinu i kiseljak
i kad su domobrani zakukali kad su skontali da je gotovo i kad su preko veze molili tudjmana da potpise mir,to su nasi pebisti uhavatili na vitezu, i kad mu je alija rekao ako ne potpise da vise nece moci da zadrzaje armiju i da ce se krenuti u ofanzivu i tudjaman poslije toliko vremena je napokon i potpisao i spasio sta je se moglo spasiti
a o kojem je licemjeru rijec,na samo jutro kad je se sporazum trebao potpisivati,domobrani u vitezu pokusavaju da zauzmu mahalu koju su bosnjaci u centru viteza branili citavu godinu dana u totalnoj blokadi,od tih specijalaca koji su krenuli u napad,par je izvuklo zivu glavu,ostali su zaglavili
koje licemjerstvo[/quote]

opet ti i "mogli smo ali nismo htjeli", zar ti stvarno vjeruješ u te nebuloze, čija je politika bila glupa lako ćeš uvidjeti ako usporediš hrvatsku i bih, nadam se da to niti tebi neće biti preteško, ipak je to jednadžba bez nepoznanica.
and

#45 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by and »

@osa
kako računaš srbe iz hrvatske?dijaspora?
Fair Life

#46 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by Fair Life »

E... jes' mu ga Hare smjestio, uh.

A u njega se Dodik zaklinj'o.
Gandalf

#47 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by Gandalf »

Jedini koji ima interes da ukloni do - dick-a jeste njegov napaćeni mozak koji ne funkcionira već 4-5 godina , pa da poštedi i sebe i njega od dalje blamaže
fuXa.ba

#48 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by fuXa.ba »

JohnnyS wrote:Eto štovani Bosanci i Hercegovci te ljubljene Bosanke i Hercegovke, ljetujte u Hrvatskoj, punite nam proračun i financirajte naše obavještajne službe... :D

Kupanjem na makarskoj rivijeri do rušenja republike srpske :D

Dolazim ...planirano je 3 dana ali zato cu ostati 5 dana ;) toliko od mene...
ld

#49 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by ld »

Hrvatski neprijatelji u Hrvatskoj su Hrvatski prijatelji u BIH...aha :D ...sad znam sto je od 860 000 hrvata danas svega 400 000...neznaju ko su im prijatelji izgleda :D
ne bih licitirao brojkama, ali kad si se već u to upustio, u bih najviše fali bošnjaka , što kao žrtava što kao dijaspore, ali bošnjaci bošnjake u dijaspori broje kao stanovnike bih a srbe i hrvate koji su u dijaspori jednostavno prekriže i onda se dođe do brojki koje ti prezentiraš, zanimljivo.[/quote]
[/quote]

a ako te interesuju brojke,skokni na http://www.fzs.ba pa pogledaj koliko je stanovnistva u federaciji danas,koliko u hrvatskim opcinama,i pri tome uzmi u obzir da je u lasvanskoj dolini i zepcu 50%-50% bosnjaka i hrvata
pa zatim pogledaj koliko je izbjeglih

a sto se popisivanja stanovnika u inostranstvu,to se radilo po staroj jugo metodi i to jos koristi rs i srbija u popisu,ne znam da li i hrvatska to koristi,ali u federaciji vazi evropski standard pri obradi podataka,tako da u federacji danas zivi 2 322 000 stanovnika i 500 000 izbjeglih vani iz federacije
u hercegovini se nalazi 250 000 hrvata,u lasvanskoj dolini i zepcu 50 000,i 35 000 u posavskom kantonu i u ostalim opcinama gdje su bosnjaci vecina nekih 60tak hiljada hrvata
dok je srba oko 100 000 u federaciji,pa ti uzmi olovku pa sracunaj koliko je bosnjaka u federaciji

a sto se tice tudjmana i njegove hinjske politke u bosni,s obzirom da su nas prvo cetnici sa srbijom napali,pa zatim domobrani sa hrvatskom iza ledja,dobro je kako smo uopst i ostali zivi
a da ti imas imalo pameti u glavi i da znas sta je rat,prvo bi dobro razmislio sta sam ti napisao,nebi se provaljivao i zapitao se kako to da elitne jedinice hrvatske vojske nicu bile u stanju godinu dana da uzmu jedne ulice u g.vakufu i mostaru,mada su imali naredbu da moraju uzeti te gradove i kako to da u srcu viteza opstane mahala velicine kvadratnog kilometara u totalnoj blokadi godinu dana,branilo ju je 100tinjak ljudi
u novom seheru koje je bilo okruzeno cetnicima i domoranima iz zepca,koje se branilo sa 150 pusaka,i domobrani nisu smjeli da krenu u napad 7 dana,dok bosnjaci nisu ostali bez municije i predali se
poslije su preko cetnickih teritorija prebaceni u hercegvoinu i sluzili su kao zivi stit i za kopanje rovova
a domobrani u zepcu su dovukli artiljeriju i sa 500 metara direktno su dejstvovali tih 7 dana po selima n.sehera
nek hrvati lasvasnke doline se samo zahvale Bogu i onda aliji,komsicu,kljuicu sto nisu bili pregazeni
moj osa,sta ste vi sebi ba umislili,na kojim ste vi drogama,znamo za srbe da zivi od kosovskog boja i mitomanije,ali haman ni vi niste nesto drugaciji
1gorstak

#50 Re: GREGORIJAN PLANIRA UKLANjANjE PREMIJERA DODIKA I URUŠAVANjE

Post by 1gorstak »

ld wrote:nek hrvati lasvasnke doline se samo zahvale Bogu i onda aliji,komsicu,kljuicu sto nisu bili pregazeni
Jedino sto bi se tim cinom postiglo jeste onemogucavanje potpisivanja Vasingtonskog sporazuma. Jesmo mogli istjerati HVO iz tih gradica, ali bi se deset godina nakon toga kroz Hercegovinu do Tuzle i Zenice mogle provuci samo ptice. A BiH ne bi izdrzala toliko dugo s onom livadom pored Visokog koju zovemo aerodromom.
Post Reply