imam u planu da uzmem ovaj test, pa me zanima da li je neko uzimo ... kako je uradio ... jel tezak test generalno ... gdje se moze nabavit pripremni materijal ... kako se prijavit ... jel se moze polagat u sarajvu ... ma sve zivo sto znate o testu pisite ... hvala!!!
GRE General Test
-
insomniac_90
#1 GRE General Test
caooooo
imam u planu da uzmem ovaj test, pa me zanima da li je neko uzimo ... kako je uradio ... jel tezak test generalno ... gdje se moze nabavit pripremni materijal ... kako se prijavit ... jel se moze polagat u sarajvu ... ma sve zivo sto znate o testu pisite ... hvala!!!

-
Fengluo
#2 Re: GRE General Test
insomniac_90 wrote:caooooo![]()
imam u planu da uzmem ovaj test, pa me zanima da li je neko uzimo ... kako je uradio ... jel tezak test generalno ... gdje se moze nabavit pripremni materijal ... kako se prijavit ... jel se moze polagat u sarajvu ... ma sve zivo sto znate o testu pisite ... hvala!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Test se moze polagati u Sarajevu, polagao sam prije neke 4 godine. Zgrada americke ambasade na Grbavici kod Vodovoda. Tada je bio neki nas tip po imenu Alen koji je to administrovao, nazalost nije bilo nigdje nabaviti materijal za pripremanje. Ima ispita a nemas iz cega spremati. Nadam se da je sada drukcije, iako sumnjam. Moras imati nekoga da ti posalje knjige i/ili CD-ove za pripremu jer sumnjam da ces u Bosni naci nesto sto je dovoljno. Test je bio skup i tezak. Mislim nije toliko tezak koliko mu je struktura neprilagodjena nasem sistemu skolstva. Ameri se od prvih razreda osnovne treniraju i driblaju za takve testove, multiple choice q's. Dobar dio materijala je ustvari upoznavanje sa strukturom testa. Moras dobro voditi racuna iz cega se sastoji test, jer se to mijenja. Ja sam se ko lud spremao za sekciju koje na kraju nije bilo! Ludnica... Radi se paper test, tada je bilo tako barem. Ja sam imao verbal, math, essay koliko se sjecam. Dobra knjiga i jedno 4-5 mjeseci ucenja i spreman si za GRE. Sretno!