Grcka muzika

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mustang1

#1 Grcka muzika

Post by Mustang1 »

Ima li jos neko osim mene da slusa grcku muziku ..
Nesto ovako :D

x generation

#2 Re: Grcka muzika

Post by x generation »

Geia sou Bubalokis :mrgreen:
Smijem pitati odakle ljubav prema grckoj muzici ?
Filter

#3 Re: Grcka muzika

Post by Filter »

do prije par godina sam imao dobru kolekciju grka i grkinja, al "pade" disk i bye-bye...
x generation

#4 Re: Grcka muzika

Post by x generation »

Filter wrote:do prije par godina sam imao dobru kolekciju grka i grkinja, al "pade" disk i bye-bye...
Pretpostavljam da slusas modern laiku ,pa ako treba obnoviti kolekciju mogu postati linkove za skidanje . Antique je bio simpatican u svoje vrijeme , iako je nakon razlaza Elena izdala dva dobra albuma , medjutim nakon osvajanja Eurosonga , pocela je nesto eksperimentirati udaljavajuci se od onoga prepoznatljivog grckog melosa.Iako je sa zadnjim albumom imala blitz uspjeh , nije ostavio nekog dubljeg traga kod publike.

Filter

#5 Re: Grcka muzika

Post by Filter »

x generation wrote:
Filter wrote:do prije par godina sam imao dobru kolekciju grka i grkinja, al "pade" disk i bye-bye...
Pretpostavljam da slusas modern laiku ,pa ako treba obnoviti kolekciju mogu postati linkove za skidanje . Antique je bio simpatican u svoje vrijeme , iako je nakon razlaza Elena izdala dva dobra albuma , medjutim nakon osvajanja Eurosonga , pocela je nesto eksperimentirati udaljavajuci se od onoga prepoznatljivog grckog melosa.Iako je sa zadnjim albumom imala blitz uspjeh , nije ostavio nekog dubljeg traga kod publike.
vangelis, theodorakis, yanni to je bio pocetak, poslije se nakupilo svega :D ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Grcka muzika

Post by Truba »

nedavno gostovali u slozi ne otiđoh :sad:
Last edited by Truba on 10/05/2011 09:10, edited 1 time in total.
Filter

#7 Re: Grcka muzika

Post by Filter »

komi wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THJ0bjl9 ... re=related[/youtube]

obrisi &feature=related ... :D
Filter

#8 Re: Grcka muzika

Post by Filter »

komi wrote:

sad su mi malo previse zestoki :-?

djuturum :roll: :roll:

:thumbup: :thumbup:
AmoK

#9 Re: Grcka muzika

Post by AmoK »

Image
+ mnogo kompilacija.. .pojedinačnih pjesama.. video klipova :-)
x generation

#10 Re: Grcka muzika

Post by x generation »

AmoK wrote:Image
+ mnogo kompilacija.. .pojedinačnih pjesama.. video klipova :-)
lijepa kolekcija,narocito Remos,Hatzigiannis,Vandi,Vertis,ali u zadnjih par godina covjek koji je postigao stvarno veliki uspjeh u Grckoj,koji pjeva iz srca,koji je pored svojih pjesama,publiku "kupio" skromnoscu je gore navedeni Ploutarxos :wink:
AmoK

#11 Re: Grcka muzika

Post by AmoK »

lijepa kolekcija,narocito Remos,Hatzigiannis,Vandi,Vertis,ali u zadnjih par godina covjek koji je postigao stvarno veliki uspjeh u Grckoj,koji pjeva iz srca,koji je pored svojih pjesama,publiku "kupio" skromnoscu je gore navedeni Ploutarxos :wink:[/quote]

Ima tu i legenda Terzis Pasxalis:-) 50% duše mi ne bi bilo ispunjeno da ne slušam grčku muziku... tekstovi su fenomenalni :-) a pored toga se i jezik lagano uči :-) a i planiram ove godine posjetit prijatelja na sjeveru (Serres) :D
x generation

#12 Re: Grcka muzika

Post by x generation »

AmoK wrote:Ima tu i legenda Terzis Pasxalis:-) 50% duše mi ne bi bilo ispunjeno da ne slušam grčku muziku... tekstovi su fenomenalni :-) a pored toga se i jezik lagano uči :-) a i planiram ove godine posjetit prijatelja na sjeveru (Serres) :D
Terzis se podrazumjeva,nisam ga vidio na spisku :) , sto se tice jezika to je individualna stvar nekome ide brze,bolje netko uci sporije , definitivno brze ide uz muziku :)
Serres nije daleko od Soluna , pa skokni na nezaboravne bouzouki klubove , ali pazi se ako te atmosfera ponese pripremi dosta € :mrgreen:
x generation

#13 Re: Grcka muzika

Post by x generation »

Iako pjesma nije nista narocito , cisto radi lijepih djevojaka i jos ljepseg Mykonos otoka na kojem je spot sniman...pa eto muski dio forumasa neka razmisli o ljetovanju ove godine :mrgreen:
sarakocen

#14 Re: Grcka muzika

Post by sarakocen »

Evo i ovde da postavim pitanje:Da li neko ima diskografiju Ane Visi fale mi neke njene stvari naročito početak i pesme na engleskom jeziku.Unapred zahvalan
IHAVEDREAM

#15 Re: Grcka muzika

Post by IHAVEDREAM »

Post Reply