Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
''Mi protiv Bosne i Hercegovine nismo imali nikakve šanse, ali od Grka smo mogli 'otkinuti' mnogo'', kazao je napadač HSV-a, dodavši: ''Po mom mišljenju, Bosna i Hercegovina je najjača reprezentacija u grupi. Sjajno su igrali protiv nas, i imaju fenomenalne individualce. Totalno su drugačiji od Grčke, koje smo mogli i pobijediti, ali smo nesretno izgubili sa 2:1'', zaključio je Rudnevs.
Ovo je istina i svaka rijec je tacna .. Samo sto smo mi luzerski narod i imamo taj mentalitet da ne mozemo shvatiti da smo bolji od nekoga u necemu .. da je u grupi od nekoliko ljudi (ekipa) nasa najbolja .. Nismo najbolji na svijetu .. ali u ovoj grupi jesmo ..
To jeste tacno , ali relativno tacno.
Mi smo protiv Letonaca igrali ofanzivno jer smo tako mogli.
Medjutim fora je sto Grcki sistem igre upravo to ocekuje od protivnika t.j. da napada a da oni igraju na kontru.
Grci nece nikada nikoga pobijediti sa 3:0, ali su u stanju najbolje pobijediti sa 1:0 uz posjed lopte od 30%.
Da i ja kao svi ovdje uostalom malo odglumim selektora:
posto ce nam Grci prepustiti loptu, ja bih loptu kruzio na sredini.
Niposto se ne zalijetati. Iako sam misljenja da trebamo uvijek igrati sa 2 napadaca, treba ovu poceti sa jednim.
Pokusati sto vise zadrzati 0:0.
Svoje sanse traziti u nekim iznenadnim dubokim loptama Dzeki
Ako primimo taj famouzni 1. go onda odma uvesti Ibisevica
A ako ga primimo svejedno je da li cemo zijaniti 3:0 ili 1:0
onda bih otvorio pa kako Bog da.
AKo bude 0:0 do 80-te a velike su sanse da ovo bude jedna od onih dosadnih utakmica, onda
uvesti Ibisevica.
Ja bih volio vidjeti Vedu od pocetka jer je on prava napast za protivnicku odbranu (i moje zivce)
Ostavit dzeki, misketu i Vedi da pokusaju dati gol ili dva a ostali igrati maximalno oprezno i defanzivno.
ako bude 0:0 u 80. minuti niposto ne srljati nego uvesti jos jednog defanzivca i izbijati llopte u grad.
Jebote sta ce nam jedan napadac kad smo mi ekipa koja daje puno golova i kojoj je napad bolji od odbrane .. Isto da sad Mourinho stavi Ronalda na go Popustite sa jednim napadacem MORAMO igrati sa dva nek oni dadnu 10 golova mi cemo dati 11 !
Bubalo1 wrote:Jebote sta ce nam jedan napadac kad smo mi ekipa koja daje puno golova i kojoj je napad bolji od odbrane .. Isto da sad Mourinho stavi Ronalda na go Popustite sa jednim napadacem MORAMO igrati sa dva nek oni dadnu 10 golova mi cemo dati 11 !
I ja bi tako volio da igramo. Znači i Edin i Vedad pa šta bude. Siguran sam da smo kvalitetniji no to moramo pokazati i na terenu. Biti će naloženi na nas, te će sigurno imati fanatičnu publiku uz sebe, no ni podrška našoj repki neće sigurno nedostajati. Miske 29-30 godina, pun iskustva, od njega očekujem da dijeli lopte kao svojevremeno u Wolfsburgu
Miske, Edin i Vedad, ubojiti trio. Samo se paziti kornera i ne praviti glupe faulove u blizini našeg gola.
ljevoruki wrote:Sa ovom postavom nam ne bi ginulo 3 komada.
Lulica na beka, to igra i u Lazio, Sejo na zadnjeg veznog, Medo uz Zahirovica, Vedo umjesto Stevanovica.
znaci ovako
begovic
mujdza - vranjes - spahic - lulic
zahirovic - salihovic
- medunjanin -
- misimovic -
ibisevic - dzeko
Pa gdje je ovdje vezni red hljeba ti? Kompletnu sredinu terena pokrivace robusni Misimovic i 16-ta rezerva
nizerazrednog turskog kluba? Ojjjj matero, i jos na onu moju fantasticnu postavu komentarise sa "nemas
ti pojma"?????
Ono da Murinjo vidi pruzio bi ruku i rekao hvala ti druze cindrlimindrli, jesi li zainteresovan da mi budes
asistent u Madridu?
back when kats was awesome and bosnia was getting trounced. we wouldn't even think of losing to them back in the day, we would just walk over them, beating them 4-0 on the road. some bosnians are very confident, but i think we will win this one 2-0.
they aren't complete shit like in the past dont get me wrong but i don't think they are on our level either, zero pedigree. just another slavic team with some big names and thats it, holes all over the squad. they will get second place and make their first major tournament tho so good for them.
everybody a couple of years ago was fearing the croats with there big names and we beat them, i see the same happening
sa grčkog foruma
jao ..kako bi volio da nas podcijene
Jebi ga, ne volim ih ni ja, i mislim da su karanan nafurana da su nakva velesila, ali ljudi imaju bar materijala da se furaju da su neko i nesto, s toga me i ne cudi zasto o nama ovako pisu. Sta bi tek mi pisali da smo posljednjih nekoliko godina redovni na prvenstvima od toga jedno cak i osvojili, a da igramo protiv repke koja nikad nije vidjela nijedno jedino takmicenje. Mi podcijenimo jebote Portugal, a zamisli tek u toj situaciji sta bi radili.
Pa ovaj Grk je otprilike i napisao kako jeste, mozemo se mi ljutiti koliko hocemo. Ipak ja vjerujem da imamo itekako dobre sanse da ih okrenemo tamo i jednom nogom smo u Brazilu. Ove raznorazne taktike i postave ne piju vode, sastav se manje-vise zna. Stevica umjesto Miralema, ostalo sve isto, iako bih ja volio ovo:
Asmir
Menso-Spahic-Zukanovic-Lulic
Salihovic
Stevica-Miske-Medunjanin
Dzeko-Vedo
To ti je igrač iz mlade reprezentacije Stevanović Kurbla Miro i jeste nekako najrealnija zamjena za Pjanu hem zna s loptom još zna i zabiti gol.
Biće veselo naplatićemo 97-u naplatićemo smijuriju iz Zenice biće stogu biće 0:3.
Jedino što se može desiti to je marisana na i izvan terena .Prgavi su do bola.
Dakle ......dijamant miske i vedo.....uz pomoć kurble kurčubića
Bubalo1 wrote:Jebote sta ce nam jedan napadac kad smo mi ekipa koja daje puno golova i kojoj je napad bolji od odbrane .. Isto da sad Mourinho stavi Ronalda na go Popustite sa jednim napadacem MORAMO igrati sa dva nek oni dadnu 10 golova mi cemo dati 11 !
Mislim da je upravo to taktika koja Grcima odgovara i da je to zamka u koju ne trebali upasti
I ja sam misljenja da mi u 90% utakmica trebamo ofanzivno, ali ovo je jedna od onih 10%
gdje trebamo pokusati umrtviti igru i utakmicu sto dosadnijom uciniti
ali posto sam u manjini ne bih dalje
ja71 wrote:Mislim da je upravo to taktika koja Grcima odgovara i da je to zamka u koju ne trebali upasti
I ja sam misljenja da mi u 90% utakmica trebamo ofanzivno, ali ovo je jedna od onih 10%
gdje trebamo pokusati umrtviti igru i utakmicu sto dosadnijom uciniti
ali posto sam u manjini ne bih dalje
Nisi u manjini, bar ne onih koji znaju pravila ove igre.
Insistirati na dva napadaca protiv ekipe koja je sve svoje golove postigla iz kontranapada u vrijeme kada
ti odbrana i vezni red jako skripi mogu samo totalni fudbalski laici. Cak i njihova prica da mi ne znamo igrati
sa jednim napadacem ne stoji. Svoju najbolju utakmicu u nasoj istoriji odigrali smo upravo tako, a to je bila
ona sa Francuzima u Parizu u kojoj smo ih izdominirali u svim segmentima igre.