Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

Tkd

#751 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Ako je to istina onda kul. Daleko najbolji im igrač i to sa samo 20 godina :D
razumibezumlje

#752 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by razumibezumlje »

Digla_da_kreci wrote:
skaut_83 wrote:
House wrote:Zasada nepoznati virus pogodio je grčkog defanzivca Kyriakosa Papadopoulosa koji će, prema prvim klupskim informacijama, biti van terena iduće dvije sedmice.
Hahahahahahaha :D :D :D :D
ma igra on 100% ;-)
I Grci na svojim forumima kazu da ne igra.
Takodjer, stoperski par ce im najvjerovatnije ciniti Sokratis Papastathopoulos iz Werdera, i Stelios Malezas iz Dusseldorfa.
Ovo prenosim info :D
Jucer kaze komentator na sky-ju da ima windpocken(ospice).
Tkd

#753 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Mislim da ne traju oni puno. Ja sam ih imao samo par dana :D
iza_tebe_sam

#754 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by iza_tebe_sam »

Da li će u Sarajevu biti javno gledanje utakmice? Naprimjer ispred BBi-aj centra?
Tkd

#755 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Potpisao je ono što je istinito. Povrijeđen je i to je to. Ne vidim što Safet da prostite kaki. Pusti momka neka se sanira u potpunosti povreda, a ne ovako malo bolje i stisne zube igra i opet obnovi povredu. Upravo radi toga je uvijek i povrijeđen.
swarley_s

#756 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by swarley_s »

Bezveze drame po medijima.

Trebalo se to sve interno, a ne `vako: "eto, neznam sta ce bit, eto on je potpiso... bla bla"

bezveze se zakuhava u javnosti
Tkd

#757 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Pa od čega bi onda oni živjeli da ne pišu :lol:
cindrlimindrli

#758 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by cindrlimindrli »

Ovo sa Miralemom nikako nije dobro, aupickumaterinu sta sad?
Mozda probati jedno poluvrijeme sa Ibricicem a drugo sa Medunjaninom na njegovoj poziciji?
Korisničkoime

#759 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Korisničkoime »

Samo džabe se glupiraju sam Sušić je rekao ako je povrijeđen neće igrati protiv Grčke ako nije igrat će i tačka. Šta sad Roma pametuje i šta hoće nikome jasno nije. Ne može Sušiću Roma i njezin trener nametati postavu ko će mu igrati a ko neće i odluke ko je povrijeđen a ko nije. Ako naš i samo naš stručni štab utvrdi da je povrijeđen i da je povreda takve prirode da bi bilo bolje da ne igra onda Pjanić i neće igrati što je sasvim normalno i opravdano ako utvrdi suprotno Pjaniću nema druge nego da Grcima zavali gol :-D .
hico

#760 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by hico »

Ako bude nerijeseno tamo,budimo presretni :run:
Zgec Lezda

#761 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Zgec Lezda »

Najebali smo bez Pjanica. Lopta se nece stvoriti iz nicega pred Dzekom i Vedom. Sada se nadam na 0-0.
dinty2

#762 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by dinty2 »

mislim da ne bi trebali igrati sa dva napadača
gledao sam par utakmica grčke i mogu reći da im je onaj papadopulos nesto kao bruno alveš ,, sokratis je istzo odličan , a imaju sjajnog defanzivnog veznog Torosidisa, nadalje ..imaju strašnu polukontru,,onaj samaras može trojicu nositi na ledjima , a gekas je stašan igrač.
sve u svemu ..mislim da bi trebali krenuti sa dzekom,,žrtvovat ga ,,nek se hrve s onim dzutanima,,,igrati vrlo oprezno prvih 45 minuta jer ne vjerujem da će grci napasti ..oni to jednostavno ne znaju..osim ako se ti ne otvoriš ,, onda su jebeni do jaja.mi trebamo tekmu dobiti na sredini, trkom i posjedom i pokušati iskoristiti svaku šansu iz prekida...to su naše najveće šanse...da dzeko ide na faul a da miske i saha pokusaju uvaliti iz slobodnjaka.
ako povedemo prvi i ako se oni otvore , možemo ih dobiti sa brzim krilima stevanovic - lulic
a ako oni prvi povedu , mi smo zjanili
BHF_Manijak

#763 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by BHF_Manijak »

Nasa sansa je da pokusamo na brzinu uhvatiti tj preko Stevanovica, Lulica, Mujdze. To nam moze biti oruzje. Inace njihovi napadaci srecom nisu extra brzi. Smaras je tromija i losija vrsta Dzeke. Jak u duelu, skok igra super, ali je uzasno spor. Srcu po nas jer ni mi nemamo nesto extra brze stopere, ali i sa druge strane odsustvom Pandze nemamo ni nekog extra stamenog stopera koji se moze fizicki nositi sa Samarasom u skok duelu npr, jer je Spaha dosta nizi od njega, a Sunjic ili Vranjes mi nisu nesto bas pouzdani.
Gekas je paker ko nas Vedo i njega se treba cuvati, posebno nekih odbica, otpadaka i slicno...
Njihova odbrana je takodjer nesto tromija, Papadopulous je veoma dobar igrac, ali nesto sporiji. U duelu pravo jak, a nasa je prednost sto je "slabijih zivaca" i veoma brzo ih gubi, pa je onda i skloniji greskama.
Mustang1

#764 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mustang1 »

Dva napadaca su nam u formi .. Golman je u formi .. Ako Pjanic ne bude igrao Stevanovic mora dati 300 % .. Koliko god da primimo ovaj napad ce dati barem jedan vise 8-)
missko

#765 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:Nasa sansa je da pokusamo na brzinu uhvatiti tj preko Stevanovica, Lulica, Mujdze. To nam moze biti oruzje. Inace njihovi napadaci srecom nisu extra brzi. Smaras je tromija i losija vrsta Dzeke. Jak u duelu, skok igra super, ali je uzasno spor. Srcu po nas jer ni mi nemamo nesto extra brze stopere, ali i sa druge strane odsustvom Pandze nemamo ni nekog extra stamenog stopera koji se moze fizicki nositi sa Samarasom u skok duelu npr, jer je Spaha dosta nizi od njega, a Sunjic ili Vranjes mi nisu nesto bas pouzdani.
Gekas je paker ko nas Vedo i njega se treba cuvati, posebno nekih odbica, otpadaka i slicno...
Njihova odbrana je takodjer nesto tromija, Papadopulous je veoma dobar igrac, ali nesto sporiji. U duelu pravo jak, a nasa je prednost sto je "slabijih zivaca" i veoma brzo ih gubi, pa je onda i skloniji greskama.
Napast ih pa sta nam Bog dragi da, oni nisu repka koja moze uvalit 3 komada ali zato trebamo igrati protiv njih za gol vise jer mi mozemo svakome uvaliti 3 komada. Navalit ko Mancester danas na Nju Kastl. :D
luckylaka

#766 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by luckylaka »

u koliko sati je utakmica po Usa vremenu negdje pise 13:45 negdje 14:45,zna li se tacno
legionar2010

#767 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by legionar2010 »

Napasti pa sta bude... To je vec sto puta vidjeno... Ako non stop napadas istrosis se brzo i mas pravi maksimum je do 70 minte sa tempom koji ti treba da napadas... znaci da si korak ispred protivnika da kontroliras igru. Prvo potrebno je znati ko i koliko moze izdrzati tempo mislim da Pape ni sam ne zna to. Kao drugo treba imati igrace koji ce dati svjezinu (citaj koji ce nastvaiti isti ritam ili ga jos ubrzati) a ne neke igrace iz premier lige koji disat ne mogu.

Ovaj napad moze uvjek gol vise zabiti... Mozda da ali mozda i ne stvar spekulacije i nista vise. Grci su tvrdi recimo kao kamen i jako iskusni oni znaju kako naci gresku i iskoristit je a mi bi bas time svi u napad napravili njima veliku uslugu jer oni dobivaju protivnike bas na tu foru da se ekipa otvori da se mogu oni posvjetiti onome u cemu su najbolji.

Sa Stevanovicem na krilu... Neki ko da su juce poceli pratiti fudbal. Pa ko jednog U21 reprezentativca stavio u kljucnoj utakmici kvalifikacija. Samo neozbiljan selektor. Ako bude igrao on se vidjet nece jedino ako bude aktivan udefanzivi u sto sumnjam. Znaci lista igraca se sastoji iz najiskunijih. (lista iz Pariza 99%).

Ekipa kao Grcka koja je jako kompaktna i takticki izvjezbana i iskusna igra naravno svoju igru a to je da pokrivaju prostor i nedaju protivniku da prelazi na njihovu polovinu u prilikama idu do kraja na protinapade i brzo se vracaju na svoja mjesta. Znaci mi necemo imati bas puno prostora za svoju igru nego ce mo se morati djelomicno prilagoditi takvoj igri. Znaci imamo dva poluvremena i na tome bazira taktika. (u takvim primjerima je jako vazno sacuvati mrezu nedotaknjenu i ne previse trositi energiju na taj gol. Pitanje a sta raditi tih 45 min. prvog djela???? Nista drzati loptu sto vise jer tu imamo najveci potencijal, nikako ne srljati na gol nego cekati svoju sansu da oni podju prelaziti na nasu polovinu a onda brzim kontrama i preciznom pas igrim i dubiskim loptama ugrozavati njihov gol. Za tako nesto trebati dobar defanzivni sistem igranja da koliko toliko zatvoris prostor pred svojim golom (recimo ko gleda Barclays Premier league i klub Stoke naseg golmana ond azna o cemu govorim, neznaci sad isto kao Stoke ali slican sistem) i agresivna sredina teren,a znaci Miske, Medunjanin, Zahirovic, Lulic nesmiju praviti greske i moraju biti jako disciplinovani u odbrani. Agresivnost kad nemamo loptu. To je jedini nacin da im se koliko toliko sigurno suprostavimo jer svakom kontrom mozemo jih vratiti na njihovu polovinu. Sto znaci da velika mogucnost ovakvog duela moze biti remi ili uzimajuci u obzir da imamo bolju ofenzivu cak i pobjeda ali zapamtite me dobro brez takticke igre i dobrog branjenja zaboravite sve sto smo napisali u ovom topicu.

Pozz. :thumbup: :bih:
MightyMatch

#768 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by MightyMatch »

@Legionar pa zasto se nisi prijavio za selektora mozda bi uspio. :-)
Sad ozbiljno.Stevanovic i jeste taj kljuc napada.Do sad smo isli k'o jednonogi Dzek sa pola krila u ofanzivi.
Stevanovic nije od jucer i momak je vec sad za velika djela jos kad iza ledza ima Mujdzu.
Drugo kakav crni Medo pa taj ima manje kondicije i od Sesara i od Svrake ni u Gaziasporu ne moze odigrati cestito jedno poluvijeme.Prosli put ga na poluvremenu zamijenilo,to jest presalg'o.Tip mjesecima nije imao utakmica u nogama,prije toga.
U stvari da se puno ne pametuje ,jer mi procentualno imamo vise selektora od broja stanovika.
I za uspjeh bi svi da budu zasluzni.kad je u pitanju neuspjeh upire se prstom samo u jednu osobu.
Taj film je vec odavno snimnjen,samo se ceka projekcija.
Safet je zaduzen za to i kakav god rezultat osim poraza da bude protiv Grcke.To ce biti mnogo bolji rezultat nego sto smo ih ranije u kvalifikacijama imali protiv istih.Jedini remi je bas Pape izvukao ali u prijateljskom mecu.
U slucaju poraza ni prvi ni zadnji.Izgubit cemo od repke koji su tri puta bolje plasirani od nas na FIFA rangu i od koje smo na kraju krajeva uvijek gubili u kvalifikacijama..
Rob_Atl

#769 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Rob_Atl »

luckylaka wrote:u koliko sati je utakmica po Usa vremenu negdje pise 13:45 negdje 14:45,zna li se tacno
Na njihovoj stranici pise 21:45, ili ti ga 20:45 u Bosni, ili ti ga 14:45 USA ET :D
luckylaka

#770 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:
luckylaka wrote:u koliko sati je utakmica po Usa vremenu negdje pise 13:45 negdje 14:45,zna li se tacno
Na njihovoj stranici pise 21:45, ili ti ga 20:45 u Bosni, ili ti ga 14:45 USA ET :D
:-) i u koliko je sad 1,2ili 3.ma nema druge nego zasjesti ujutro uz krusku iz Sane,Haineken iz Holandije,suho meso iz Zenice,sir iz Travnika ...i cekati :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#771 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

MightyMatch wrote:@Legionar pa zasto se nisi prijavio za selektora mozda bi uspio. :-)
Sad ozbiljno.Stevanovic i jeste taj kljuc napada.Do sad smo isli k'o jednonogi Dzek sa pola krila u ofanzivi.
Stevanovic nije od jucer i momak je vec sad za velika djela jos kad iza ledza ima Mujdzu.
Drugo kakav crni Medo pa taj ima manje kondicije i od Sesara i od Svrake ni u Gaziasporu ne moze odigrati cestito jedno poluvijeme.Prosli put ga na poluvremenu zamijenilo,to jest presalg'o.Tip mjesecima nije imao utakmica u nogama,prije toga.
U stvari da se puno ne pametuje ,jer mi procentualno imamo vise selektora od broja stanovika.
I za uspjeh bi svi da budu zasluzni.kad je u pitanju neuspjeh upire se prstom samo u jednu osobu.
Taj film je vec odavno snimnjen,samo se ceka projekcija.
Safet je zaduzen za to i kakav god rezultat osim poraza da bude protiv Grcke.To ce biti mnogo bolji rezultat nego sto smo ih ranije u kvalifikacijama imali protiv istih.Jedini remi je bas Pape izvukao ali u prijateljskom mecu.
U slucaju poraza ni prvi ni zadnji.Izgubit cemo od repke koji su tri puta bolje plasirani od nas na FIFA rangu i od koje smo na kraju krajeva uvijek gubili u kvalifikacijama..
Samo da se osvrnem za ovo o Medunjaninu. Nije samo on taj koji igra dio utakmice, imas Dzeku koji je do skoro dobijao 5-15 minuta, onda Misimovic koji je jedan od glavnih igraca reprezentacije, zadnju utakmicu ulazi u 85. minuti, Pjanic ne znam da je odigrao minute od prosle kvalifikacione za Romu....puno je bitnih igraca u nasoj reprezentaciji koji malo ili nedovoljno igraju u svojim klubovima.
U to formi su, recimo, Spahic, Ibisevic i Begovic koji igraju non.stop i to odlicno.
swarley_s

#772 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by swarley_s »

--------------------begovic---------------------

mujdza---spahic----zukanovic----salihovic-

-------------------zahirovic---------------------

-----------miske-----------medunjanin---------

stevanovic------------------------------lulic---

-------------dzeko------------------------------

----------------------ibisevic-------------------

taj sastav, i 0:5 nam ne gine :mrgreen:

kad svi glume selektora da i ja malo, jel 8-)
horion_bosona

#773 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by horion_bosona »

swarley_s wrote:--------------------begovic---------------------

malo si se zabrojao... :roll: 10, 11, 12... 'ajd ponovo 11, 12...

ne sumnjam da cemo s ovoliko igraca biti rastrcaniji od Grka...
Tomahawk11
Globalni moderator

#774 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

horion_bosona wrote:
swarley_s wrote:--------------------begovic---------------------

malo si se zabrojao... :roll: 10, 11, 12... 'ajd ponovo 11, 12...

ne sumnjam da cemo s ovoliko igraca biti rastrcaniji od Grka...
A jos je zaboravio i Pjanica....Znaci 13 8-)
sumirprimus

#775 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by sumirprimus »

pocinje hefta zvana repka... :D
iks ko kuca,iks ko kuca,iks ko kuca...
Locked