Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

phillie

#651 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by phillie »

Za Dzekosa bi rekli, ta ce on, kad u svom klubu ne moze igrati pored Teveza i Bale.
Za Ibishodopulosa bi rekli, ta ce on, sta je taj Sttutgart osvojio u zadnje vrijeme...klocevi obicni (pa i ovaj "Grk")
Mi k'o mi :D

Ma deremo mi ove Grke, Vakat je a i vrijeme je.
Korisničkoime

#652 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Korisničkoime »

Kao što neko reče imam i ja osjećaj da će biti nekog zijana i to debelog ili mi ili oni. Znači neko će biti razvaljen. Meni bi neriješeno bilo dobro jer ako Grci bilo šta znaju to je pustiti druge da igraju a oni da pobijede. Već sam rekao da ni oni sami ne znaju objasniti kako su pola svojih tekmi dobili ali stoji što neko reče dobili su ih i nanizali su dobre rezultate u kvalifikacijama a i EP im je bio dobro.
Igraju ružno i kilavo i kad ih gledaš dođe ti muka radije bi gledao predizbornu debatu nego njih i nemaju neki istaknutih igrača, halaili bi još milijardu krede za jednog Džeku ili Pjanića ali likovi imaju rezultat i to je dovoljno za respekt i oprez. Eh sad kako ga imaju ja blage veze nemam a vjerujem ni oni sami.
Frankyee

#653 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Frankyee »

koliko puta treba ponoviti da igramo protiv ekipe koja od nekih 30 utakmica nije izgubila vise od dvije tri , a isli ljudi na prvenstvo,...

A mi nesto se zanosimo kao imamo mi Dzeku ?

Pa da smo Spanija mi bi trebali da razmisljamo kako uzeti bodove u Atini , a pogotovo sa strategom Susicem i odbranom gdje od pet defanzivnih igraca najbolji od njih napravi bespotreban penal kada imamo rezuultat koji nas vodi na prvenstvo ? :D Znaci za ostale se nema sta reci dalje.

Ja ne potcjenjujem nase igrace uopste, samo kazem da su nasi protivnici jedna odlicna cjelina koja je u strasnom nizu i sa odlicnom tradicijom.

Ovde akko uzmemo jedan bod to je kao kuca, a daj boze da padne grah pa uzmemo sva tri,..

sto se tice naseg stratega , drago mi je da je pozvao jos jednog odbrambenog igraca, nadati se da ce pokazati kvalitet. Da li Zukanovic moze igrati zadnjeg veznog ? jer Zahirovic je jedna od slabijijh karika .
Mustang1

#654 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mustang1 »

Bubalo1 wrote:0:2 ili 1:4 8-)
Da se ponovim 8-)
fakat

#655 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by fakat »

Frankyee wrote:koliko puta treba ponoviti da igramo protiv ekipe koja od nekih 30 utakmica nije izgubila vise od dvije tri , a isli ljudi na prvenstvo,...

A mi nesto se zanosimo kao imamo mi Dzeku ?

Pa da smo Spanija mi bi trebali da razmisljamo kako uzeti bodove u Atini , a pogotovo sa strategom Susicem i odbranom gdje od pet defanzivnih igraca najbolji od njih napravi bespotreban penal kada imamo rezuultat koji nas vodi na prvenstvo ? :D Znaci za ostale se nema sta reci dalje.

Ja ne potcjenjujem nase igrace uopste, samo kazem da su nasi protivnici jedna odlicna cjelina koja je u strasnom nizu i sa odlicnom tradicijom.

Ovde akko uzmemo jedan bod to je kao kuca, a daj boze da padne grah pa uzmemo sva tri,..

sto se tice naseg stratega , drago mi je da je pozvao jos jednog odbrambenog igraca, nadati se da ce pokazati kvalitet. Da li Zukanovic moze igrati zadnjeg veznog ? jer Zahirovic je jedna od slabijijh karika .
Taj penal u Parizu .... sta reci? :( Koju poruku.... Odbrana nam je glavni problem, srecom Grci nisu razigrani, valjda nece narusiti tradiciju. A Dzekson je dobar standardno, kada ne mora sve sam.
luckylaka

#656 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by luckylaka »

Bubalo1 wrote:
Bubalo1 wrote:0:2 ili 1:4 8-)
Da se ponovim 8-)
Da je nama bobu donijeti to bi haman bilo ko ovo tvoje 0:2.Boba ko kuca na sprat sa podrumom :-D P.S.Ne zanosite se previse ipak je nas selektor samo ,,niskorangirani,,trener nepoznati turski klubova.
Jack Be Nimble

#657 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Jack Be Nimble »

Ja ocekujem istu partiju kao sto smo odigrali zadnju utakmicu protiv Portugala. Uglavnom raspad sistema.
Frankyee

#658 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Frankyee »

Jack Be Nimble wrote:Ja ocekujem istu partiju kao sto smo odigrali zadnju utakmicu protiv Portugala. Uglavnom raspad sistema.
Nadam se da nece biti bas raspad, osim ako se Susic ne zaleti kako protiv Francuske kuci. Mislim da je problem sto Susic ne uzima jacinu protivnika kao neko mjerilo za nasu taktiku pa poslije pobjede protiv amaterskih ekipa misli da se tako moze protiv nekoga ko je realno jaci od nas. :D . Vec je izjavio da ne treba nista mijenjati.

Covjek je isao U Tiranu uzeti bod , gdje su pale kvalifikacije, a protiv Grka ce da krene na tri boda.

Mozda nas krene , ali ako ne budemo imali dva gola prednosti do 60 minute , mi utakmicu vjerovatno gubimo jer oni iz nicega utrpaju dva gola u zadnjih 15 minuta a usput slome nekom nogu i navuku crveni karton protivniku :mrgreen:
shake69

#659 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by shake69 »

Frankyee wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ja ocekujem istu partiju kao sto smo odigrali zadnju utakmicu protiv Portugala. Uglavnom raspad sistema.
Nadam se da nece biti bas raspad, osim ako se Susic ne zaleti kako protiv Francuske kuci. Mislim da je problem sto Susic ne uzima jacinu protivnika kao neko mjerilo za nasu taktiku pa poslije pobjede protiv amaterskih ekipa misli da se tako moze protiv nekoga ko je realno jaci od nas. :D . Vec je izjavio da ne treba nista mijenjati.

Covjek je isao U Tiranu uzeti bod , gdje su pale kvalifikacije, a protiv Grka ce da krene na tri boda.

Mozda nas krene , ali ako ne budemo imali dva gola prednosti do 60 minute , mi utakmicu vjerovatno gubimo jer oni iz nicega utrpaju dva gola u zadnjih 15 minuta a usput slome nekom nogu i navuku crveni karton protivniku :mrgreen:
I ti ga, vala preCera. Nismo ni mi bas neko na koga ce se napaliti Grci kao protiv Njemacke. Ako nas ikoliko potcijene tu vidim nasu najvecu sansu. Inace, onaj Mitrouglu, tako nekako, iz Olimpiyakosa se cini vrlo ozbiljnom prijetnjom . Kakav je samo sinoc dao gol u Gelsenkirchenu. Skok od haman 1,5 m i sjajan gol glavom. Nadam se da ce Spahin lakat to zaustaviti!
Tomahawk11
Globalni moderator

#660 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

Aha, bas su Grci ko Portugal :-) Ubise s krila :mrgreen:
Infaze Studio

#661 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

zlajapravaraja wrote:
cindrlimindrli wrote:Pa gledajuci realno kvaltet timova i pojedinaca za ocekivati bi bilo da mi ovo uzmemo glat 3:0, no mislim da
nece biti bas tako lako i zavrsice sa 3:1 a mozda i 3:2 za nas.
Tako smo pricali i prije Rumunije :-)

Izgleda da mnogi ne kontaju prednost domace publike i terena, pogotovo kad su Grcka i grcki igraci u pitanju, a mi cemo u postavi imati nekoliko igraca kojima ce to biti prvi put da igraju u takvom ambijentu :roll:

Udjemo li s tim stavom, nece nas nigdje bit' - prije ce onda biti 3:0 za Grke.
Slazem se da ce biti tesko, ali u ovom "modernom" fudbalu cesto je lakse igrati na strani nego kuci. Zato sam ja misljenja da trebamo biti vrlo dobro usmjereni ka pozitivnom rezultatu u ovoj utakmici, jer Zenica ce biti jako, jako teska sa njima.

Moja nada u odlazak na SP 2014 se zasniva upravo na tom faktoru sto kod nas nece tako lako kao prije dolaziti do raspada sistema nakon primljenog gola i slicno. Barem se nadam,jer ova ekipa je stekla veliko iskustvo u utakmicama koje su nas "vodile" na veliko takmicenje (Portugal, Francuska,Portugal). BAs to su spominjali Miske i Pjanic nakon Latvije u smislu "Nismo gubili glavu i svoju igru nakon primljenog gola i uvijek smo vjerovali da cemo uzeti". Znam, Grcka nije Latvija, ali pocinjemo dobijati taj neki pobjednicki mentalitet. I to ce nas odvesti na SP, zajedno sa cinjenicom da nemamo u grupi igraca koji "moraju biti na SP" i reprezentacija koje jednostavno moraju pobjedjivati jednu BiH. :thumbup:
Infaze Studio

#662 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Frankyee wrote:

Niko nije govorio da su tamo pale kvalifikacije dok Francuska nije remizirala sa Rumunijom i odigrala sa nama 1-1 u Parizu ;-) ;-)
missko

#663 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by missko »

Nasa je sreca sto igramo u gostima protiv supaka sa olimpa. Kako god prodjemo nije katastrofa i to nam moze biti opustajuci faktor tj mozemo odigrati tekmu bez pritiska i onda smo opasni mada je potrebna sreca da se covjek rijesi ovih ortodoksnih uhljupa . Suhva mi sto je onaj Grk bio sa PLatinijem kod nas u posjeti.
Tkd

#664 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

I ja očekujem teško utakmicu, no nikako da se desi nešto slično kao sa Portugalom. Mislim da je skoro, pa nemoguće da im ne zabijemo makar 1 gol sa Edinom i Vedom, te iza Misketom. S druge strane Grčka je daleko od takve vrste ekipe da mogu vršiti konstantan pritisak. Mi to jednostavno moramo iskoristiti, te svakako popraviti skok igru gdje su Grci možda i najbolji na svijetu (ovdje mislim na prekide). Što manje griješiti i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje :wink:

Nije ovo lažni optimizam, nego čista realnost. Imaju 2 sjajna stopera, iskusni vezi red i Samarasa. Naravno treba biti u potpunosti oprezan, ali daleko od toga da treba ući bojazno u utakmicu. Mislim da se BiH previše potcijenjuje :)
Djubre_

#665 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Djubre_ »

Ljudi pa igrali smo sa Spanijom.. oni su prvi na listi.. pa smo dobro odigrali.. pa sa Francuskom.. isto dobro.. pa Portugalom... sve je to 1 gol rjesavao.. po 1:0 , 2:1.. Kakve veze ima sto su grci skocili na 10 mjesto.. Ne kazem, jesu jaka ekipa, i najjaca u nasoj grupi, ali mi cemo im pokazati, da smo ove kvalifikacije MI jaci :) Neka bude nerijeseno ODLICNO! S tim da u zenici pobjedimo ih ;)
ultima_palabra

#666 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ultima_palabra »

Hoće li ovo prenos biti samo na Face tv?
Tkd

#667 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Što će ti to "samo" ?

Napokon da gledam utakmicu repke sa normalnom slikom, a ne u istom stilu kao što je to Hitler gledao. Pod hitno ukinuti i bht i ftv, kome to smeće da prostite treba. Samo im i dnevnik valja i to je to.

Svaka čast za face tv i još imaju super komentatora u vidu Marjana :)

Ko nema face tv, biće linkovi ako Bog da :wink:
ultima_palabra

#668 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ultima_palabra »

Pa nije baš pogodno gledati reprezentaciju na streamovima, a dosta manjih gradova nema face.
Djubre_

#669 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Djubre_ »

Mora prenositi jos tv stanica.. barem 4-5.. skysport.. itd..

http://www1.skysports.com/football/live ... 3496/facts

Dosta manjih gradova imaju samo BHT1 , sto znaci da svakako nece moci gledati ako nemaju Face TV ili internet, pa da na livestreamu gledaju.. Nego ce biti, tko nema, nek ide gledati gdje ima.. ako nemaju Face TV, kako ce tek imati ostale kanale koje nemaju uvrstene ni Moja TV , niti kablovski operateri..
Tkd

#670 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Eh kolege, žao mi je. Na to ne mogu ja nikako uticati. To se zahvalite onima koji kupuju audije po 300.000KM :D

U svojoj državi ne možeš na nekim mjestima nositi dres svoje repke, a evo u nekim dijeloima ne možeš niti gledati live utakmicu svoje domovine. Nema šta, svi smo mi ponosan narod :-)
Djubre_

#671 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Djubre_ »

simonese

#672 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by simonese »

Tkd wrote:Što će ti to "samo" ?

Napokon da gledam utakmicu repke sa normalnom slikom, a ne u istom stilu kao što je to Hitler gledao. Pod hitno ukinuti i bht i ftv, kome to smeće da prostite treba. Samo im i dnevnik valja i to je to.

opet onog bordo nastrojenog krelca,fuj
Tomahawk11
Globalni moderator

#673 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

simonese wrote:
Tkd wrote:Što će ti to "samo" ?

opet onog bordo nastrojenog krelca,fuj
Ti taj dan idi na Grbavicu, nemoj ni gledati ;-)
Igra reprezentacija, al ne moze bez bordo-plavog prepucavanja :?
simonese

#674 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by simonese »

nije bordo problem,problem je laznog bordoiste
Tomahawk11
Globalni moderator

#675 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

simonese wrote:nije bordo problem,problem je laznog bordoiste
Ma daj, ne zayebaji, ako je lazni, u cemu je onda problem?
Locked