Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

jeza u ledja

#301 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: Gekasov zenit jeste prošao, ali na svom vrhuncu on nije bio ništa lošiji od Ibiševića... Za Papastathopoulosa i Papadopoulosa je teško reći da li su baš bolji od Spahića, ali ta klasa definitivno jesu... Torosidis je po meni možda i ponajbolji grčki igrač kad je u formi, Mujdža se ne može porediti sa njim... Karagounis i Katsouranis nisu isti tip igrača kao Misimović, tj. nemaju njegovo umjeće sa loptom, ali imaju druge kvalitete koje ih stavljaju u približan rang sa njim... Samaras je dosta osporavan, ali sigurno se može porediti sa našim igračima...

Panathinaikos i Olympiakos jesu nivo pobrojanih klubova... To ne znači da su jači, ali mogu rame uz rame sa njima...

Na kraju slažem se da individualno imamo kvalitetniji tim od Grčke, ali reći da imamo 6-7 igrača koji su klasa za sve njihove, ipak je pretjerano... To možeš reći za Latviju, ali ne i za Grčku...

Po meni su dva Papa... iz njemacke lige slabiji od Spahica. Po onome sto sam gledao. Mada igraju u klubovima slicne jacine.
Ok Torosidis, eto dacu ti njega.
Karagounis izgleda nije igrao ove dvije tekme, ne znam je li povrijedjen ili sta. Slazem se da se u usporedbi sa Misimovicem, ali izgleda da se i ti onda slazes da je Misimovic za njih na poziciji pleja madjionicar. U stvari, u odnosi na Klempu. Katsouranis je bezze.
Samaras je KLOC nad KLOCEVIMA, bio i ostao. Pogledaj mu statistiku i u klubovima i u reprezentaciji.

Gekasovo vrijeme je proslo, ali mislim da nikad nije bio nivo Ibisevica, cak ni kad je bio top strijelac Bundeslige, a to je bilo daavno.
Edin H.

#302 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

Grci su kao tim kompaktniji i bolji, ali mi imamo nekoliko pojedinaca koji im mogu u potpunosti pomrsiti racune, ostatak naseg tima je truba, a Safet se puno i ne trudi da za taj ostatak nadje zadovoljavajuca rijesenja.

Bice interesantno u svakom slucaju.
jeza u ledja

#303 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by jeza u ledja »

Ma ja mislim da bi nama bilo lakse uzeti Francusku ili Englesku u gostima nego Grcku, al eto.
simonese

#304 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by simonese »

jeza u ledja wrote:Ma ja mislim da bi nama bilo lakse uzeti Francusku ili Englesku u gostima nego Grcku, al eto.
38.min 1:0
65.min 2:0
Edin H.

#305 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Ma ja mislim da bi nama bilo lakse uzeti Francusku ili Englesku u gostima nego Grcku, al eto.
I ja isto mislim, ali dzaba, opet se nadam.

Premda jedno dva dana pred utakmicu bicu uvjeren da ih uzimamo :D
f1deL

#306 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by f1deL »

na tribini ce biti vise smrda nego grka
palermo

#307 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by palermo »

Englesku svakako :D , ali nije ni Grčku nemoguće

Samo, budemo li išli na bod, ispušit ćemo......
Romanista 101%

#308 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Romanista 101% »

Ako se budemo branili (sto nikad nismo znali) razbice nas 3:0 tako da je najbolje krenuti ofanzivno pa sta Bog da.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#309 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by odesveuhonduras »

Romanista 101% wrote:Ako se budemo branili (sto nikad nismo znali) razbice nas 3:0 tako da je najbolje krenuti ofanzivno pa sta Bog da.
protiv grka se nemaš od čega branit sve da hoćeš :D

oni nekako zabiju, a kako, to je misterija :D
Distortion

#310 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Distortion »

Mi moramo uci u ovu utakmicu samo pozitivno i optimisticno bez ikakvog straha jer ako se prepadnemo pobjede onda ni ne trebamo da mislimo o prvom mjestu i odlazak u Brazil. Ova reprezentacija ima kvalitet, ima ofanzivni potecijal i to smo pokazali u prve dvije utakmice. Neko ce reci Lihtenstajn i Latvija...pa nikom danas nije lako uvalit 4 komada a da ne govorim o 8...

Ako budemo imali pravi pristup, ako dobro odigramo na sredini terena koja ce biti kljucna u ovoj utakmici onda se mozemo nadati dobrom rezultatu i a i nerjesen rezultat je uspjeh. Nadam se da cemo im trkacki koliko toliko parirati. Znamo kakva su repka, znamo gdje su najjaci, imaju rezultate ali moraju i oni jednom pasti. Da li je doslo vrijeme da kiksaju kuci zavisit ce od nas i kako se postavimo.

Nadam se da ce svi biti zdravi i da cemo muski uci u ovu utakmicu koja je kljucna za nastavak kvalifikacija i ako u ovoj utakmici ne kiksamo, imat cemo psiholosku prednost pred naredne duele i sa vise samopouzdanja sve ce biti lakse.
jeza u ledja

#311 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:
Romanista 101% wrote:Ako se budemo branili (sto nikad nismo znali) razbice nas 3:0 tako da je najbolje krenuti ofanzivno pa sta Bog da.

Pa eno onako kako nam je Gorkšs zabio neki dan. Toga se najvise bojim. Pogotovo kad imamo lijevog beka koji ne zna cuvati igraca.
herturty

#312 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

Bit ce pakleno :(

Iako sam protiv Belgije, Francuske sjedio medju Belgijancima i Francuzima i zajendo se i zezali ovdje nebi medju ove Grke ni po zivu glavu. Cak i u Lisabonu su mi roditelji sjedili medju Portugalcima.

Ovo nisam znao za ovaj okrsaj... uzas.. :-)
todd_smith

#313 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by todd_smith »

Imam osjecaj da ce nam isprasiti tur SAMO na prekidima, odbrana nam izgleda kao grupa sjebanih foka kada im neko ubaci loptu u 16terac :-?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#314 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote:

Pa eno onako kako nam je Gorkšs zabio neki dan. Toga se najvise bojim. Pogotovo kad imamo lijevog beka koji ne zna cuvati igraca.
zamisli da si komentator i da moraš svake hefte prenositi utakmice u kojima igra ovaj Gorkšs.. još kad zabije pa mu moraš vrisnuti ime :D
odesveuhonduras

#315 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

herturty wrote:Bit ce pakleno :(

Iako sam protiv Belgije, Francuske sjedio medju Belgijancima i Francuzima i zajendo se i zezali ovdje nebi medju ove Grke ni po zivu glavu. Cak i u Lisabonu su mi roditelji sjedili medju Portugalcima.

Ovo nisam znao za ovaj okrsaj... uzas.. :-)
interesantan akademski skup :D
borcanin

#316 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by borcanin »

Kao ekipa im se mozemo suprotstaviti, ali odigrati onako junacki sa srcem, borba za svaku jebenu loptu...

Jedino sto me zabrinjava je to da imam osjecaj da bi moglo biti navijackih belaja, i da bi neko od nasih mogo zaplatit ne daj Boze, jer ne vole nas a kad ides na gostovanje svasta se moze desiti.
Edin H.

#317 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

libertyBiH wrote:http://www.youtube.com/watch?v=G0yivppW ... re=related

Evo ovde imas njihovo gostoprimstvo.....
Ovako se to postavlja :oops:

U principu sam deklarativno protiv bacanja Molotovljevih koktela na fudbalskim utakmicama :oops: s obzirom da je njihova primarna svrha unistenje neprijateljskih oklopnih vozila.
jeza u ledja

#318 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:
jeza u ledja wrote: Pa eno onako kako nam je Gorkšs zabio neki dan. Toga se najvise bojim. Pogotovo kad imamo lijevog beka koji ne zna cuvati igraca.
zamisli da si komentator i da moraš svake hefte prenositi utakmice u kojima igra ovaj Gorkšs.. još kad zabije pa mu moraš vrisnuti ime :D
A zamisli tek kad igraju Grcka i Latvija!
"Gorkšs uzima loptu Papastathopoulosu, dodaje Krjauklisu, ali sva sreca, tu je Christodoulopoulos. ....No cekajte? Sta je sad ovo? Odjednom se na terenu pojavio Vennegoor of Hesselink?! " :D

Btw, skonto sam da ovi Latvijci i Litvanci iz nekog razloga dodaju "s" na svacije ime i prezime ako se ne zavrsava samoglasnikom. Ne znam koji djavo, ni u jednom drugom jeziku to nema. Sjecam kad smo nekad davno igrali u Litvaniji i prijenos neke njihove televizije, nasi igraci su na kompjuterskom prikazu bili Salihamidzics, Baljics, Bolics, itd. :D
odesveuhonduras

#319 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Edine, koliko bi dobio za ovo u engerlandu?

vjerovatno jedno 10 godina i zabranu gledanja utakmica i na tv-u do kraja života..
odesveuhonduras

#320 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote:
jeza u ledja wrote: Pa eno onako kako nam je Gorkšs zabio neki dan. Toga se najvise bojim. Pogotovo kad imamo lijevog beka koji ne zna cuvati igraca.
A zamisli tek kad igraju Grcka i Latvija!
"Gorkšs uzima loptu Papastathopoulosu, dodaje Krjauklisu, ali sva sreca, tu je Christodoulopoulos. ....No cekajte? Sta je sad ovo? Odjednom se na terenu pojavio Vennegoor of Hesselink?! " :D

Btw, skonto sam da ovi Latvijci i Litvanci iz nekog razloga dodaju "s" na svacije ime i prezime ako se ne zavrsava samoglasnikom. Ne znam koji djavo, ni u jednom drugom jeziku to nema. Sjecam kad smo nekad davno igrali u Litvaniji i prijenos neke njihove televizije, nasi igraci su na kompjuterskom prikazu bili Salihamidzics, Baljics, Bolics, itd. :D
lol, dislokacija jezika u ¸18. minuti :D
jeza u ledja

#321 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by jeza u ledja »

Pretpostavljam da je Gorkšs pokusao izgovoriti sam svoje ime dok ga je Dzeko slao po cevape. Tako se sapleo i pao, dislociravsi i clanak i jezik. Ono tipa "e Gorkšse, Gorkšse, sta ti pocini covjek!" :P
Edin H.

#322 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

odesveuhonduras wrote:Edine, koliko bi dobio za ovo u engerlandu?

vjerovatno jedno 10 godina i zabranu gledanja utakmica i na tv-u do kraja života..
Fino te nadju na kamerama, pokucaju na vrata, a sto se sankcija tice ludara bi realna opcija, jer ovo niko normalan ne bi mogao napraviti.
Timotije

#323 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Timotije »

Edin H. wrote:
libertyBiH wrote:http://www.youtube.com/watch?v=G0yivppW ... re=related

Evo ovde imas njihovo gostoprimstvo.....
Ovako se to postavlja :oops:

U principu sam deklarativno protiv bacanja Molotovljevih koktela na fudbalskim utakmicama :oops: s obzirom da je njihova primarna svrha unistenje neprijateljskih oklopnih vozila.
A vojna doktrina nas uci, da se usput nije zgoreg rijesiti, ni neprijateljske zive sile :D !
Tkd

#324 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tkd »

Seljaci sa okolnih brda bacaju te koktele. Oni su puni mržnje. Umjesto da navijaju za svoju repku oni došli s namjerom povrijediti protivnički navijače. Nigdje etičnosti kod seljačina sa okolnih brda koji su čisti primjer nacionalista.
Logovan

#325 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Logovan »

Ja navijača i govana....
Locked