Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
prog321

#2101 Re: Grčka - BiH

Post by prog321 »

Ameri kao i obično u iluzijama :-D
Mirza007

#2102 Re: RE: Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

vicious wrote:
ovo_malo_duse wrote:
Dobar tekst skroz.
Gomila gluposti. Čuj dekadentno [emoji38]
Ja bih se u cijelosti slozio sa ovim dijelom:
"......Tada slijedi vrhunac onoga što su Grci radili cijelu utakmicu. Napravili su prekršaj nad Edinom Džekom i to tako što su ga prvo laganim pritiskom na kičmu izgurali van šesnaest metara, a onda ga oborili na zemlju radeći očiti prekršaj i to bi bilo OK da su se zaustavili, ali krenuli su mu čupati loptu iz ruku, gaziti ga, ne dozvoljavati mu da ustane. Iskusan igrač poput njega nije smio onako reagirati, ali desilo se, Džeko je reagirao sramotno kao da je i sam Grk i opravdano je dobio žuti karton. Povukao je sa sobom i jednog grčkog igrača pa smo ostali brojčano izjednačeni ali slaba je to utjeha kad smo i tada vidjeli da smo psihički nespremni za ono što Grci rade uvijek. Sada su oni izazvali prekid uz pomoć našeg kapetana i time produljili utakmicu nekoliko minuta kako bi sebi produljili nadu.
Mi smo nastavili dominaciju. Stvorili par poluprigoda, ono što je trebalo braniti katkad branili i očajnički za što je primjer ono Šunjićevo ispravljanje vlastite greške na našem petercu.
No, to je bio period kada je švedski sudac prestao suditi utakmicu. I on je nasjeo na grčke provokacije. Bilo je tu previše ludila i Šveđanin je pustio da se utakmica igra pa što bude. Mogao ju je mirne duše i produljiti za cijelih deset minuta ali je i onih pet za nas bilo previše. Nakon tri prekršaja koja nije sudio nad našim igračima njegov pomoćnik je dosudio aut za Grke i tu se događa jedini pravi blackout naše momčadi. Nitko, naime, nije branio povratnu loptu na 16 metara od Begovića i Grci protiv nas uspijevaju potpuno nezasluženo iščupati bod onako kako su osvojili Euro u Portugalu dajući gol u posljednjim sekundama utakmice kada protivnik više ne može ništa.

Nasjeli smo na provokacije

Koliko smo nasjeli na provokacije govori podatak da smo tekmu završili sa osam žutih kartona, uključujući dupli Džekin. Gotovo je cijela naša momčad dobila karton, a neki od njih su bili krajnje bespotrebni poput onog kojeg je dobio Izet Hajrović.

Utakmica je bila potpuni sudački horor. Švedski suci bi trebali poći na neku terapiju i više nikada ne bi smjeli suditi ovakve utakmice. Kad na terenu vlada bezakonje ljudi koji se drže zakona kao pijan plota ne mogu reagirati kako treba. A Eriksen je reagirao tako što nakon onih isključenja potpuno prestaje suditi sve osim najočitijih stvari. Zukanović nije trebao biti na lijevom krilu ali nad njim je napravljen prekršaj baš kao što je prekršaj napravljen nad Kolašincem prije onog kobnog auta. Prije svega toga naknadno je dodijelio žuti grčkom igraču nakon prekršaja nad Pjanićem puštajući prednost, ali trebao je i zaustaviti igru jer je prekršaj bio učinjen s leđa i to očito namjerno. Te su sudačke greške kumovale tome što smo izgubili dva boda u Grčkoj."

Mogao je prokomentirati i izmjene koje po meni nisu bile adekvatne situaciji.
leškarenje

#2103 Re: Grčka - BiH

Post by leškarenje »

I opet,igrali smo dobro ali zajebo nas sudija :-) dokle vise :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2104 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:I opet,igrali smo dobro ali zajebo nas sudija :-) dokle vise :skoljka:
Story of our lives.
A niko ne zna kako nas je to zajebo :)
Mirza007

#2105 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

leškarenje wrote:I opet,igrali smo dobro ali zajebo nas sudija :-) dokle vise :skoljka:
Ja sam prvi protiv toga ali mi jednostavno moramo racunati s tim da nas kao tim/drzavu ne cijene i da nam mogu suditi kako hoce i nikom nista. Ako onih zadnjih 5 minuta sinoc nije bilo katastrofa od sudjenja ja ne znam sta je.
No opet, sami smo ponajvise krivi. Da je Dzeko iskoristio jednu od sansi ili makar Pjanic onu najzreliju ne bi im ni sudjenje pomoglo.
Mirza007

#2106 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Tomahawk11 wrote:
Story of our lives.
Evo pogledaj snimku zadnjih 5 minuta. Nije nam svirao minimalno tri cista faula (Zukanovic 93.min, Pjanic 94.min, Kolasinac 95. min) oko kojih smo mogli uzeti minimalno minutu vremena. Samo da je odsvirao faul na Kolasnincem umjesto auta bilo bi sve gotovo.
leškarenje

#2107 Re: Grčka - BiH

Post by leškarenje »

Al kako Dzeku nije isao sut :shock:
Kinaski

#2108 Re: Grčka - BiH

Post by Kinaski »

Niko ne spominje izeta hajrovica momak je odigrao fantasticno
Idemedosumom

#2109 Re: Grčka - BiH

Post by Idemedosumom »

Kinaski wrote:Niko ne spominje izeta hajrovica momak je odigrao fantasticno
Kako ne spominju, većina ovdje veli da je bio jako loš :lol:
It_is_a_Leclerc

#2110 Re: Grčka - BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Istina je da se Eriksen totalno pogubio. Nije da je presudio utakmicu, ali suđenje je bilo katastrofalno.

Lik je dao crveni karton pogrešnom Grku, zato što ga je uhvatio za džep.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2111 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Mirza007 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Story of our lives.
Evo pogledaj snimku zadnjih 5 minuta. Nije nam svirao minimalno tri cista faula (Zukanovic 93.min, Pjanic 94.min, Kolasinac 95. min) oko kojih smo mogli uzeti minimalno minutu vremena. Samo da je odsvirao faul na Kolasnincem umjesto auta bilo bi sve gotovo.
Ja sam to vidio kao kompenzaciju za onaj crveni karton rumenku.
Al kad se sjetim nekad ranije reprezentacije, gdje su nas jebavali kako su stigli, mi sad imamo i dosta dobro sudjenje u odnosu na to.
Mirza007

#2112 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Tomahawk11 wrote: Ja sam to vidio kao kompenzaciju za onaj crveni karton rumenku.
Al kad se sjetim nekad ranije reprezentacije, gdje su nas jebavali kako su stigli, mi sad imamo i dosta dobro sudjenje u odnosu na to.
Sudija koji kompenzira nije neki sudija. Umjesto jedne napravi dvije greske.
Meni je neshvatljivo da od one guzve (koja je btw nastala nakon faula nad nasim igracem i slobodnog udarca za nas) jedina dva zuta dobiju Lulic i Dzeko (Dzeki je to bio drugi zuti tj. crveni).
Onaj retard Papadopulos inicijalno nije trebao dobiti nista ali hoce covjek licno da dijeli pravdu i vadi sudiji crveni karton iz dzepa koji je na kraju zasluzeno i dobio. Sokratis prodje nekazenjeno. I to nakon vijecanja tri suca.
Mirza007

#2113 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

It_is_a_Leclerc wrote:Istina je da se Eriksen totalno pogubio. Nije da je presudio utakmicu, ali suđenje je bilo katastrofalno.

Papadopulos mu je posao izvaditi crveni karton iz dzepa. On je zato iskljucen. Sokratis nista nije dobio a sve je zakuhao. Ja i dalje mislim da je sudjenjem u zadnjih 5 minuta materijalno ostetio nasu reprezentaciju.
leškarenje

#2114 Re: Grčka - BiH

Post by leškarenje »

Papadopulos dva puta udara Zukanovica,glavom i sakom pred pomocnikom...ja mislim da je zbog toga :roll:
It_is_a_Leclerc

#2115 Re: Grčka - BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Mirza007 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Istina je da se Eriksen totalno pogubio. Nije da je presudio utakmicu, ali suđenje je bilo katastrofalno.

Papadopulos mu je posao izvaditi crveni karton iz dzepa. On je zato iskljucen. Sokratis nista nije dobio a sve je zakuhao.
Tačno. To je pogrešno.

Da Papadopulos nije uhvatio za džep, crvenog za Grke ne bi ni bilo ?! :D
Mirza007

#2116 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Mirza007 wrote:

Papadopulos mu je posao izvaditi crveni karton iz dzepa. On je zato iskljucen. Sokratis nista nije dobio a sve je zakuhao.
Tačno. To je pogrešno.

Da Papadopulos nije uhvatio za džep, crvenog za Grke ne bi ni bilo ?! :D
Nebi. Da je retard bio tamo gdje je trebao biti iz cijele guzve bi bila dva zuta za BiH (tj. crveni za Dzeku jer je vec imao jedan zuti). Pogledaj snimak, nije ga sudija ni zvao sebi. Sam se trpao i grabio karton. Nevjerovatno.
Last edited by Mirza007 on 14/11/2016 22:38, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2117 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

To mi je nepojmljivo.
Ispade da bi samo Edin i Senad dobili zute.
Greska jeste sto Sokratis nije dobio nista.
Ali, opet kazem, kako su nam prije znali svirati glupe penale i sl., ovdje nismo sad nesto osteceni.
Mirza007

#2118 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Tomahawk11 wrote:To mi je nepojmljivo.
Ispade da bi samo Edin i Senad dobili zute.
Greska jeste sto Sokratis nije dobio nista.
Ali, opet kazem, kako su nam prije znali svirati glupe penale i sl., ovdje nismo sad nesto osteceni.
Nazalost i dalje se s tim mora racunati.
leškarenje

#2119 Re: Grčka - BiH

Post by leškarenje »

Jel to vi zajebavate :roll: kakav dzep,dobio crveni zbog udaranja
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2120 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

http://www.footballreplay.net/full-matc ... govina-2/#

08:30 i kao faul Vranjesa (nevjerovatno foliranje grka radi cega je cigan morao dobiti zuti karton)
10:36 prvo prekrsaj nad nasim igracem koji nije sviran jer je isti kao i ovaj prvi koji sam naveo na pocetku a onda prekrsaj Dzeke za koji je dobio prvi zuti karton
26:49 nakon slobodnog Pjanica igranje rukom u zivom zidu
mrsko mi da trazim jer ovaj video non stop izbaciuje neku reklamu prekrsaj nad Vedadom u kaznenom

......samo tri situacije pored cistog penala nad Edinom i nedavanja crvenog kartona igracu koji je zajahao Edina.

to je ono o cemu sam pricao a nisam imao video da dokazem pa evo sad prosudite sami.
Mirza007

#2121 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

leškarenje wrote:Papadopulos dva puta udara Zukanovica,glavom i sakom pred pomocnikom...ja mislim da je zbog toga :roll:
Nisam siguran jer ga sudija uopce ne zove sebi. Daje prvo zuti Lulicu, pa Dzeki. Papadopulos mu pokusava iz dzepa izvaditi crveni. Sudija sam vadi crveni daje prvo Dzeki pa onda Papdopulosu. To je slijed dogadjaja. Sokratisu nista!?
Sorry moja greska. Izgleda da ga je ipak sudija pozvao sebi sa Lulicem i Dzekom i da je trebao dobiti crveni. U stvari je izgleda pokusao sprijeciti sudiju da izvadi crveni.
Last edited by Mirza007 on 14/11/2016 23:13, edited 1 time in total.
avetinja

#2122 Re: Grčka - BiH

Post by avetinja »

Mi nikad ne možemo reći da nas sudija nije zajebao. Jedino ako igramo protiv San Marina, Gibraltara, Farskih Otoka i drugih zemalja gdje je fudbal amaterski ili je polu-profesionalan. Jedino tada možemo reći da je sve proteklo u redu, mada opet bude zamjerki. Sudija je, bar po meni, korektno sudio, izuzev nekih sitnica koje zahvate jednu od ekipa na utakmici. Ko nam je kriv što nismo znali dati gol i što smo bili kukavice. Imao sam osjećaj da su u 89. minuti došli pred gol da bi se okrenuli nazad da zadrže vrijeme. Niti su igrali defanzivu, niti su napadali, već nešto pola-pola. Zato smo i primili gol. Da smo se branili kako smo trebali, ne bi primili gol. Džabe je sad kukati. Imamo šansu uzeti drugo mjesto. Vidim da Grci traže težu kaznu za Džeku. Nadam se da će uhljupi iz saveza dići glas i žaliti se na transparent i na udaranje Zukanovića.
hrasno38

#2123 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

prog321 wrote:
Mirza007 wrote:
prog321 wrote: Vama u Americi slabo slika prenosila. Malo ulijevo bacalo dok dodje prekookeana. :-D
Igralo smo ko levati.
Oni da su imali dvije ciste nakantali bi nas u prvih 20 minuta. Ali su se pokazali gori nesposobnjakovici od nas.
Nista pobogu nije islo. Dzeko i Pjanic su izgledali kao ubogi amateri a oni su trebali biti nasi super profis. Zamisli onda kakvi su drugi bili ?
Spahicu bi trebalo zabraniti igranje nogometa isto kao i Vranjesu. Mislio sam da ce jedan od njih sigurno lezati u zatvoru zbog ubistva.
Da je sudija znao svoj posao dodijelio bi svakom timu po tri crvena odmah u prvih 45 minuta.
Nismo odigrali pas kako treba a trcanje nije postojalo, vise je izgledao kao dzoging. Uletjela je Pjaniceva frljoka i to nas je realno spasilo od debakla.
Da su oni poveli, mi bi dobili jos dva do kraja tekme.
Ja se jos uvijek nadam da nismo gledali istu utakmicu ili da si troll.
Cuj nakantali bi nas u prvih 20 minuta? Pa grci do Mitrogluove sanse u 47. minuti nisu uputili loptu prema nasem golu.
U 12 minuti kada je Spahic dobio žuti jer mu je bilo mrsko trčati za Grkom koji je prošao pored 4 naša igrača, svaka osrednja ekipa bi zabila iz onog slobodnjaka na vrhu sesnesterca. Srećom Grci nisu znali. Ali u Baražu će nas isprašiti ko sirotu djecu bilo koji tim da izvučemo.
Jel to tvoje misljenje ili iskrena zelja jer tvoje pisanje je u najmanju ruku cudno :?
Mirza007

#2124 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

hrasno38 wrote:http://www.footballreplay.net/full-matc ... govina-2/#

08:30 i kao faul Vranjesa (nevjerovatno foliranje grka radi cega je cigan morao dobiti zuti karton)
10:36 prvo prekrsaj nad nasim igracem koji nije sviran jer je isti kao i ovaj prvi koji sam naveo na pocetku a onda prekrsaj Dzeke za koji je dobio prvi zuti karton
26:49 nakon slobodnog Pjanica igranje rukom u zivom zidu
mrsko mi da trazim jer ovaj video non stop izbaciuje neku reklamu prekrsaj nad Vedadom u kaznenom

......samo tri situacije pored cistog penala nad Edinom i nedavanja crvenog kartona igracu koji je zajahao Edina.

to je ono o cemu sam pricao a nisam imao video da dokazem pa evo sad prosudite sami.
Sto se tice ovoga u 9. minuti. Ljudi pogledajte to vam je klasicna grcka tragedija za Oskara. Vranjes jeste visoko podigao nogu a ovaj je odskocio ko da ga je sjekirom udario a nije ga ni ocesao. To je vjerovatno utjecalo da vec u 10. minuti Spahic dobije zuti mada mu je to bio prvi prekrsaj a drugi prekrsaj cijele reprezentacije.
Za ovo igranje rukom u 17. minuti, ja osobno mislim da nije penal. Ali takav penal je sviran Zukanovicu protiv Iraca u Dublinu.
Po meni isto tako penal nad Dzekom bi bio isforsiran. No siguran sam da je obratno bilo itekako bi bio sviran.
hrasno38

#2125 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

pa sve dok nas budu jebali! Kad nam ponisti cist gol na SP znaci da nas je zajebo sto je na kraju i sam priznao....kad nam sinoc na 0:1 ne dosudi cist penal znaci da nas je zajebo.....ali ti nebi bio ti kada ne bi ganjao neku svoju pricu.
Locked