Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

E&E

#26 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by E&E »

O'zone wrote:
E&E wrote:
O'zone wrote:Moj rumpalija pije D3 sad mu je 10 mjeseci ali nikad nije imao problema sa grčevima vezanih za same kapi ali jeste kad halapljivo jede pa se naguta zraka, međutim sad rastu zubi i to ga izluđuje a i mene. Sa donje dvije jedinice nije bio problem ali ove gornje dvije nikako da probiju :( sad slabo jede, kenjkav je i pravo nemirno spava
Probajte mu kupiti ogrlicu od cilibara
To su mi rekli a ja kao "neverni Toma" pokušavam skontati kako će pomoći ogrlica od ćilibara?
Jebi ga bar je u danasnje vrijeme sve lako saznati http://ogrlicaodcilibara.com/o_cilibaru.html
chuchumbamayumbe

#27 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by chuchumbamayumbe »

Slatke muke...
Sve to dođe i prođe...
Pupak, kukovi, grčevi , zubići, puzanje, prohodavanje, pelene...
Mojima je 5 i 4 godine, kao da je bio prije 10 godina kada smo supruga i ja bili u ovoim "problemima" kao neki od vas.
Sve je to , manje-više, individualno, i što se tiče grčeva, i što se tiče zubića.
Mi smo davali D3 bez ikakvih problema (osim što naprave kiselu facu, ne znam kakvog su okusa kapi), nikada nisu imali grčeve od toga.
Kada su bili grčevi (opet se razlikovalo od djeteta do djeteta) najbolji nam se pokazao Sabsimpleks i ponekad mlak termofor.
Nismo ih, sva sreća, navukli na nosanje tako da u tom aspektu nikada nismo imali problema.
Zubići - Calgel, Nistatin, ali sve to pomalo, čisto da olakšate njima (a ne sebi).
Samo strpljenja.
:thumbup:
van Basten

#28 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by van Basten »

kad već spoinjete grčeve, nama je najbolji se pokazao heljdin jastuk koji smo uzeli u dm-u. Malo je smješno bilo gledati ga sa jastučićem većim od njega na stomaku, ali to ga je stvarno umirivalo u tom kritičnom periodu.
epik

#29 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by epik »

Evo da javim situaciju, veceras smo odlucili da ne dajemo bebi kapi i gle cuda, nema grceva :) Samo jos da se posavjetujemo sa pedijatrom koje kapi koristiti.
vertigo24

#30 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by vertigo24 »

Mi smo davali espumisan kapi za bebe.Protiv grčeva masirati bebu po stomačiću u smjeru kazaljke na satu.Uzeti bebu u naručje i nasloniti na rame da podrigne poslije svakog obroka.Mislim da grčevi muče bebe najviše zbog toga jer bebe nisu u mogućnosti (loš položaj tijela i slično) ili ne znaju kako da izbace višak vazduha iz crijeva tj da pordignu.
Innovation

#31 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by Innovation »

Espumisan kapi su najbolje protiv grceva, a stolica je redovna i normalna. :)
ganjeta

#32 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by ganjeta »

Moj pišonja danas napunio mjesec, masallah, stanje sa grčevima :-? . Poslije prvih nekoliko dana od uzimanja Plivinih D3 kapi počeli se javljati, mali urla, vrišti, pedijatar mi kaže da ne bi smjelo da bude od njih. Prestali smo bili davat kapi 2-3 dana da vidimo njegovo ponašanje i nije bilo neke velike razlike, opet su se javili. Naručili smo Oleovit i doći će poslije Nove godine pa čemo vidjeti kako će reagovati, do tada mu dajemo Plivine.

Espumisan, masaža stomačića, tople obloge na stomačić, pjevanje, nosanje pomaže.Sve po malo i prođe.
epik

#33 Re: Grcevi kod bebe - pliva D3 kapi

Post by epik »

Patronazna nam je rekla da su grcevi povezani sa pliva d3 kapima, ali da ih se ne ukida. Preporucila je da kapi dajemo neposredno prije hranjenja sa malo majcinog mlijeka. Moglo bi se reci da uspjeva, ako se zanemari komesanje bebe.
Post Reply