Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo da se ukratko naje-em familije i djetetu i majci i ocu koji dopustaju da neko derle danima (nesto ne mogu zamisliti odraslu osobu to da radi) vazdushnom puskom koka golubove po grbavici.
Jedan, dva i pet golubova sa prostrelnom ranicom bi mi bili slucajnost, ali ovo sto danima gledam je previse.
Dabogda im neko djecu u oko pogodio istim.
PS Da se razumijemo,ne govorim ovo s aspekta zastite golubova, vec s aspekta da umjesto goluba idiot moze preci na vece pokretne mete.
Hvala na paznji.
Last edited by mIRCerka on 13/07/2007 14:37, edited 1 time in total.
A ja vrlo dobro mogu zamisliti odraslu osobu kako to radi, isto kao sto mogu i dijete
dinchy, redovno vidjam djecake od 10 godina kako sa 3 metra udaljenosti od kontejnera bacaju kese sa smecem koje im majke daju, djevojcice koje se marishu, ali jarane ovome ako se ne stane u kraj bice ljudskih zrtava...
hajd ti idi prijavi, ja vise tamo ne smijem ici ebashe mi mater za Husniju kako frku digoh...
Shalim se, vec sam rekla jednom liku iz PU, ali dok golub ne padne mrtav pred mene mogu mahat ushima, mislis da imaju CSI koji ce odrediti iz kog ugla je golub pogodjen itd itd...
Ma jebem mu misa, po meni je sve do kucnog odgoja. Ko djete, jebem ga znam sta sam smio a sta nisam. Tu i tamo bi se sta prikrilo, ali da je meni recimo stari znao da pucam iz vasdusne, u paksu pi mi je gurno.
Ja bi samo roditeljima novcano, jer to je najveca boljka.
Normalno od ovog gore nista, ali eto nek se sta napise.
Fakat djeca ili vise na ulici ili na netu. I ako mu sada zadovoljstvo pruza ubijanje ptica... katastrofa danas djeca bez osjecajaj krivnje sutra monstrumi...
Ako ko sazna gdje je uzeo vazdusnu, mek napise ovdje
I ja sam tako par puta gadjo golubove iz vazdusne, al to je bilo odmah poslje rata... tad je to bilo normalno.
napravis ceku, gdje nalazis te golubove, mora se pojaviti odnekle, lako ga je locirati jer je puska najvjerovatnije u pitanju, vazusna, jer sa vazdusnim pistoljem nemoze nista pogoditi preko 10 metara......i fino policiju na 122.....poslaljes, oni dodu fino se uvjere u tvoje navode, i njegovom sretnom ocu ili majki, sloze jednu krivicnu prijavu i rijesena stvar....................koji dio Grbavice ti je taj lik sto gada, ja sam isto tu negdje, da ga ja ufatim.....pozdrav....
@Mirci
Hajmo mi to ovako....Napravimo mu jednu klasicnu protiv snajpersku sacekusu sa par golubova mamaca. Ti pustaj golubove, a ja cu da osmatram i kad on zapuca na golubove-mamce, ja cu da zapucam na njega Hebote pa ja arsenal imam sto vazdusnih sto karabina, ali nikad ne bih pucao u zivotinju iz zabave. Pa brate mili ja cu da mu kupim kartonske mete i trener da mu budem ako treba
Skyfox wrote:Fakat djeca ili vise na ulici ili na netu. I ako mu sada zadovoljstvo pruza ubijanje ptica... katastrofa danas djeca bez osjecajaj krivnje sutra monstrumi...
pa igraju pucachine na PC-u pa kad dobiju potrebu za necim realnijim nabave pticarku :D:D kad ptice dosade trebace nesto novo smisliti da bi se zadovoljile potrebe za adrenalinom.
cheguevara_k1 wrote:@Mirci
Hajmo mi to ovako....Napravimo mu jednu klasicnu protiv snajpersku sacekusu sa par golubova mamaca. Ti pustaj golubove, a ja cu da osmatram i kad on zapuca na golubove-mamce, ja cu da zapucam na njega Hebote pa ja arsenal imam sto vazdusnih sto karabina, ali nikad ne bih pucao u zivotinju iz zabave. Pa brate mili ja cu da mu kupim kartonske mete i trener da mu budem ako treba
haj' da se dogovorimo za tu jednu vazdusnu, meni nest' dosadno
Ne samo teoretski, vec i prakticno. Samo to onda ne bi bila rupica :):) Ali opet se vracam na temu, ne vidim poentu u gadjanju golubova ??? Kartonske mete, flase ( raznih oblika i velicina ), limenke.... Ali dobro,boze moj , sta cemo kada nam je psihijatar nestao sa lica zemlje :):) On bi sigurno znao da nam kaze sta je poenta
cheguevara_k1 wrote:Ne samo teoretski, vec i prakticno. Samo to onda ne bi bila rupica :):) Ali opet se vracam na temu, ne vidim poentu u gadjanju golubova ??? Kartonske mete, flase ( raznih oblika i velicina ), limenke.... Ali dobro,boze moj , sta cemo kada nam je psihijatar nestao sa lica zemlje :):) On bi sigurno znao da nam kaze sta je poenta
poenta je u tome sto gadjaju nesto zivo. to je nesto novo za njih. pokusajte razumjeti... oni su samo djeca...