Grbavica All About

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sinergija

#1 Grbavica All About

Post by sinergija »

Nisam siguran da li ima tema o Grbavici. Pokrcem temu jer ovo naselje zasluzuje da ima svoju temu u kojoj ce grbavicani raspravljati o svim temama o ovom dijelu grada.

evo jedna konretna. ovih dana se popravljaju i asfaltiraju rupe na Grbavici sto je rijetkost. Pohvalno nema sta.
ali me je zbunio i naljutio potez ovih radnika koji na parking prostorima koji su uradjeni starom kaldrmom koja odolijeva vremenu ivadili dobar dio kocki. danas su majstori iskopali ne samo one kocke koje se klimaju nego po nekoliko kvadrata istih. napunili su pun kamion samo na parkingu pored moje zgrade.
mislim da za to nije bilo potrebe osim ako oni nemaju namjeru da umjesto ovih kocki na jednom dijelu postave asfalt a kocke odu nekom guzonji u avliju. cuo sam da kvadrat ove kaldrme nije bas sjeftin. ustavri mnogo je skuplji od asfalta. a asfalt se mnogo lakse postavlja od onih kocki :evil:

sta mislite jeli se neko okoristio ovim, a gradjani sretni i prevareni. ima li negdje obaveza da se mora uraditi kao sto je bilo provitno stanje. po svim gradovima vani te ulice se posebno cuvaju i odrzavaju a kod nas se svaki kvadrat te stare kaldrme uklanja.
WildRedRose

#2 Re: Grbavica All About

Post by WildRedRose »

mislim da to rade da bi asfaltirali ili betonirali taj dio gdje su izvadili ploce.. Tj ako preko tih ploca idu auta. Da bi ploce podnjele tezinu automobila i konstantni promet, moralo bi se izdvojiti duplo vise vremena da se postave 'kako treba', i da 'odstoje' ... :roll:
sad, mozda i grijesim :mrgreen:
sinergija

#3 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

WildRedRose wrote:mislim da to rade da bi asfaltirali ili betonirali taj dio gdje su izvadili ploce.. Tj ako preko tih ploca idu auta. Da bi ploce podnjele tezinu automobila i konstantni promet, moralo bi se izdvojiti duplo vise vremena da se postave 'kako treba', i da 'odstoje' ... :roll:
sad, mozda i grijesim :mrgreen:
ma nije problem ako jednu ili njih nekoliko izvadi, ili popuni rupe u kojima nema kocki. ali oni skinu i izvade 10 kvadrata :!: :?:
i namuce se da izvade one koje se uopste ne klimaju. ne znam u cemu je fol.
vnm

#4 Re: Grbavica All About

Post by vnm »

prvo da pozdravim komsiju. :)
i ja sam kontao da ce vratiti kocku kad sam vidio da ih vade. mislio sam da je ispod kakva cijev ili nesto, kad ono odose kocke na kamionu a oni nabacise asfalt. realno gledano to je lopovluk.
WildRedRose

#5 Re: Grbavica All About

Post by WildRedRose »

slazem se da je ljepse sa kockama, ali su neisplative ako se preko njih ide sa autima.. A koliko znam, te kocke ne idu na gradsku deponiju, tj 'vracaju' se opstini, prijavljuje se koliko ih ima, koliko je ostecenih i slicno... sad, sta dalje sa njima urade, to ne znam..
sinergija

#6 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

Image

evo i slika
sinergija

#7 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

Image
a postavili su i ove prepreke za nesavjesne i bahate komsije koje prelaze preko zelene povrsine da bi parkirali ispred samog ulaza.
mali Ninja

#8 Re: Grbavica All About

Post by mali Ninja »

mene izmedju ostalog nerviraju razne kompanije sto provode instalacije, kablove isl, pa kad prokopaju, provedu, samo zatrpaju pjeskom, ili ne zatrpaju nikako.
sinergija

#9 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

mali Ninja wrote:mene izmedju ostalog nerviraju razne kompanije sto provode instalacije, kablove isl, pa kad prokopaju, provedu, samo zatrpaju pjeskom, ili ne zatrpaju nikako.
jesu vala raskopali su cijelu Grbavicu i nasa stubista, a evo probili su nam i cijev od plina.

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/na- ... ni-sigurni

http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliko-c ... /130824057
Skyfox

#10 Re: Grbavica All About

Post by Skyfox »

uredili su dosta parkova od rata do danas ali su i posijekli hrpu starih kestenova i jablanova po kojima je Grbavica bila poznata... Te aleje ni jedna sadnica ne moze zamijeniti.
sinergija

#11 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

vidim jucer, iz nepoznatih razloga, skinuli tri lececa policajca na grbavici oko shopinga i vec su poceli vozaci da brze voze, uskoro ce ponovo trke oko shopinga.
vnm

#12 Re: Grbavica All About

Post by vnm »

neka su skinuli, dugo nisam vidio gluplje postavljene lezece.
prije je izmedju dva lezeca bilo rastojanje nekih desetak metara u kojima se nije jurcalo, prije prvog i poslije drugog lezeceg se nazalost uvijek jurcalo (pogotovo dostavna vozila).
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#13 Re: Grbavica All About

Post by BolanBolan »

mali Ninja wrote:mene izmedju ostalog nerviraju razne kompanije sto provode instalacije, kablove isl, pa kad prokopaju, provedu, samo zatrpaju pjeskom, ili ne zatrpaju nikako.
Kako sam se jednom polomio biciklom na raskrsnici u ulici Hamdije Čemerlića kod trafike koja je preko puta one mesnice - ne znam kako se zove, do nje ima pekara Grbavica. Kod te tafike nešto su kopali, bile i žute trake postavljene... i ja kasno naveče biciklom krenem, zafur'o se, vidim iz daljine da nemam nikakvih prepreka - traka (a ni na kraj pameti mi nije bilo da se tu nešto radilo) i samo odjednom propadne prednji dio, ja još jako stisnem obje kočnice i lijepo odletim preko. :shock:
Danas se samo pitam jesam li mogao koga tužiti, jer sam se skoro opet polomio (dosta blaže nego tad) zbog sličnog razloga, ovaj put ne na Grbavici.
Skyfox

#14 Re: Grbavica All About

Post by Skyfox »

vnm wrote:neka su skinuli, dugo nisam vidio gluplje postavljene lezece.
prije je izmedju dva lezeca bilo rastojanje nekih desetak metara u kojima se nije jurcalo, prije prvog i poslije drugog lezeceg se nazalost uvijek jurcalo (pogotovo dostavna vozila).
po jedan je sasvim dovoljan
sinergija

#15 Re: Grbavica All About

Post by sinergija »

Skyfox wrote:
vnm wrote:neka su skinuli, dugo nisam vidio gluplje postavljene lezece.
po jedan je sasvim dovoljan
nekima nije. uglavnom vozaci sa sluzbenim autima. ko biva nije njegovo i fura ulicom kao da ih i nema, a auto skace kao konj.
Post Reply