gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dada 37

#1 gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by dada 37 »

Imam na raspolaganju 4 perike (polukratka duzina kose). Ako je nekom potrebno moze mi se javiti na pp. Perike sam dobila od Holandskog udruzenja "zene oboljelih od raka dojke" i visokog su kvaliteta. Pored perika imaju i marame i kape za osobe koje ne zele da nose perike. Higijenski sve je 100% OK. 16 jula sam u Sarajevu, tako da tad mogu dostaviti.
Veliki pozdrav
krompir i riza

#2 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by krompir i riza »

Up za temu!

Jako lijepa gesta, svaka čast :thumbup:
Staff

#3 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by Staff »

Poštovana,

Rado bih prihvatio nešto od Vaše ponude za moju mamu kojoj sada intenzivno opada kosa. Nisam jos siguran da li bi joj odgovarala vise perika, marama ili kapa, pa bih Vas zamolio da mi odgovorite da li jos uvjek imate nešto od Vaše gratis ponude.

Unaprijed zahvaljujem,
Lijep pozdrav
dada 37

#4 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by dada 37 »

Nadam se da ce oni kome treba da vide, imam ponovo na raspolaganju kvalitetne perike za dame, ovaj put i takozvane proteze: 2 silikonske i par obicnih kup C. Nakon 29 decembra sam u Sarajevu. Preko pp da se jave. Pozdrav
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by PipiDugaDevetka »

dada 37 wrote:Nadam se da ce oni kome treba da vide, imam ponovo na raspolaganju kvalitetne perike za dame, ovaj put i takozvane proteze: 2 silikonske i par obicnih kup C. Nakon 29 decembra sam u Sarajevu. Preko pp da se jave. Pozdrav
Naklon do poda za solidarnost!
Mariella

#6 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by Mariella »

dada 37 wrote:Nadam se da ce oni kome treba da vide, imam ponovo na raspolaganju kvalitetne perike za dame, ovaj put i takozvane proteze: 2 silikonske i par obicnih kup C. Nakon 29 decembra sam u Sarajevu. Preko pp da se jave. Pozdrav
Mozete kontaktirati i udruzenje port http://www.port.org.ba/ Svaka cast! :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by PipiDugaDevetka »

tema up!
dada 37

#8 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by dada 37 »

Mariella wrote:
Mozete kontaktirati i udruzenje port http://www.port.org.ba/ Svaka cast! :thumbup:
Hvala za adresu, vec sam ih kontaktirala. Pozdrav
balea

#9 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by balea »

Malo da dignem temu... da se raspitam.

Član porodice prolazi kroz kemo terapiju i poprilično je depresivna zbog gubitka kose. Kupili smo periku, ali su joj potrebne i marame/kape/turbani.

Turbani koji se mogu kupiti u Amoeni vrište "imam rak, nemam kosu", izgledaju bolesnički. Da li ima negdje u Sarajevu kupiti nešto poput ovog? http://www.hatsforyou.net/servlet/the-T ... Categories

Vezanje marama joj predstavlja problem jer ne može dići ruke dovoljno visoko da to napravi.
vjesticanametli

#10 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by vjesticanametli »

Ja sam mami kupila periku na dobrinji........frizerland..... prezadovoljna je :)
bebac123

#11 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by bebac123 »

Koliko si je platila?Moja mama je zavrsila prvu kemo jos uvijek joj nije opala kosa ali vec razmislja kako ce kad joj opadne to stvarno psihicki utice na covjeka
bebac123

#12 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by bebac123 »

Koliko kostaju perike u friyerlandu,ima li neko udruyenje gdje se mogu dobiti perike ya osobe koje primaju kemo....hvala
Narya

#13 Re: gratis perike za dame, poslije hemo terapije

Post by Narya »

probaj kontaktirati udruženje žena oboljelih od raka dojke "renesansa", možda oni imaju neki program za dijeljenje perika ili kapa/turbana.
iz iskustva moje mame poslije hemoterapije kosa počinje brzo da raste pa mislim da nema smisla kupovati skupe perike i turbane, dosta toga se može i napraviti. evo na pinterestu imaš dosta ideja za pravljenje i šivanje turbana i kapa za pacijentice koje prolaze kroz hemoterapiju

evo jedan od linkova sa idejama

http://www.pinterest.com/suellapal/chemo-hats-turbans/
Post Reply