grasove kazne
-
occulto
#1 grasove kazne
eh,raja zanima me slijedeca stvar: sta bude u slucaju ako ne platis grasovu kaznu koja ti dodje kuci. ovo mi je prvi put da su me uhvatili revizori i uzeli podatke iz licne. nisam iz principa htjela da platim. pa me sada zanima ostatak procedure.

- ahmed&nedzad
#2 Re: grasove kazne
Ostatak procedure je taj, kad si se okrenula i otišla, oni su poderali papir sa tvojim podacima. Drugim riječima, hvataju na prepad, pa ko plati.occulto wrote:eh,raja zanima me slijedeca stvar: sta bude u slucaju ako ne platis grasovu kaznu koja ti dodje kuci. ovo mi je prvi put da su me uhvatili revizori i uzeli podatke iz licne. nisam iz principa htjela da platim. pa me sada zanima ostatak procedure.
-
occulto
vjeruj mi da sada i ja to kontam, ali svercam se vec jaaaaakkkkkooooooooooooo dugo pa je vrijeme da me uhvate!!induendo wrote:To su lesinari koji se smiju izivljavati samo na djeci i zenama.Neka probaju prici nekoj mrcini od 100 kg.![]()
Ne znam sto si im i davala licnu kartu?Trebala si ih samo marsnuti kad si izasla iz tramvaja.
-
Custos Morum
Ljudi rade svoj posao i to treba postovati. Ako vec ne platis/placamo karte i prevoz, ili jednostavno nemamo.induendo wrote:To su lesinari koji se smiju izivljavati samo na djeci i zenama.Neka probaju prici nekoj mrcini od 100 kg.![]()
Mada je cinjenica da je "pogođena grupa" upravo ova, teenageri, zene i ponekad starci.
-
the_stick
e fakat..... sto ne sjednes na taksi pa ne platis? sto ne sjednes na bus za more pa ne platis? sto ne odes u prodavnicu, uzmes sta ti treba, i ne platis?
kaze necu da platim iz principa... kojeg principa? principa da je neko duzan da te besplatno prevozi?
ako mrcina od 100 kg moze uci u prodavnicu i natjerati prodavaca/prodavacicu da mu besplatno da ono sto mu treba, jel to znaci da su ugrozeni zene, djeca i starci, koji to isto ne mogu uraditi?
kaze necu da platim iz principa... kojeg principa? principa da je neko duzan da te besplatno prevozi?
ako mrcina od 100 kg moze uci u prodavnicu i natjerati prodavaca/prodavacicu da mu besplatno da ono sto mu treba, jel to znaci da su ugrozeni zene, djeca i starci, koji to isto ne mogu uraditi?
-
occulto
da se oni jednako ophode prema svima ne bi bio problem. znaci ja trebam biti ili mrcina ili pak kad dodju i pitaju kartu trebam flertovati s njima da me puste.the_stick wrote:e fakat..... sto ne sjednes na taksi pa ne platis? sto ne sjednes na bus za more pa ne platis? sto ne odes u prodavnicu, uzmes sta ti treba, i ne platis?
kad budu svi placali karte ok i ja cu. sto da budem ja budala?
-
occulto
ja bih voljela da mene revizori percipiraju kao fukaru i da me zaobilaze u sirokom luku.induendo wrote:Ono za fukaru necu komentarisati...![]()
Meni je nejasno po kojem kriterijumu GRAS zaposljava revizore?
nemam ja nista protiv revizora, na kraju krajeva mora i to neko raditi. ali mi nije fer sto se ne postave isto prema svima.
osim toga karte i kazne su im pretjerano skupe, a i dalje se "drndamo" u istim starim tramvajima. upitam se cesto kamo idu pare od nasih karata i kazna???