GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevo63

#9476 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

zvrk wrote:zivo i nestrpljivo cekam 17. da vidim sta ce se desiti
a ako bude strajk / protesti
vec vidim rasplet situacije
vozila ne mogu parkirati pred vladom
nece to vlada sebi dozvoliti :D
sta je 10 000 glasova naspram jednog dobrog tendera za stranku koji ce nastelit direktora iz te iste stranke?
ma nista
sve vlade dosad su to pokazale
Zašto bi parkirali pred Vladom?

Prva frka će biti kad revizor naleti na nekog ko bude tankih živaca.

Sa ovakvom sviješću stanovništva za sadeN nema raspleta.
Savjetnik Premijera

#9477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Savjetnik Premijera »

zvrk wrote:ja im se pridruzujem u dane vikenda, bez obzira sto se jako rijetko vozim njihovim vozilima :)

btw zna li iko ko su clanovi ovog ekspertnog tima?
Cinjenica je da 90% radnika GRAS-a, doslo preko stela ili placajuci svoja radna mjesta.Onakvi kakvi jesu nemogu raditi ni u rudniku, a ne biti javni servis, i ogledalo grada
matematicar_teski

#9478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matematicar_teski »

drndalo wrote:
zvrk wrote: opet ce grasovci biti krivi
sto su vozili pokvarene buseve
Da, bice kriv onaj ko je potpisao da je ispravan... Kao sto je osudjen onaj sto je potpisao za autobus sa krajnicom u *urcu, koji je kod Kaknja sletio u Bosnu sa koliko ono mrtvih ? 47 ?

Ali to je stvar iza koje bih imao volje da im pravim drustvo pred Kantonom i bacam jaja na parkirane X6...

Za blokadu grada i drugih sugradjana zbog 200-250 KM "toplog obroka" nema nikakvog opravdanja...
Btw. Jel iko osudjen za taj dogadaj u kaknju (Zli Brijeg)?
drndalo

#9479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Koliko ja znam, osudjeno je odgovorno lice iz firme, koje je pustilo autobus na cestu... Da li je i koliko odlezao ne znam, ali osudjen jeste.
kriba

#9480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kriba »

Ako bude otpustanja viska u GRAS-u, hocel prvo biti otpusteni oni sto nemaju drzavljanstvo ???
jasko1921

#9481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko1921 »

pitam se samo da li ste vi ljudi svjesni ako ima 500 radnika viska a platili su radno mjesto minimum po 10000 km to onda iznosi 5 miliona km,sto znaci da direktori i upravni odbori raznih drzavnih firmi pored ogromnih plata i drugih stvari uzimaju milione,mozete li zamisliti koliko onda na razne nacine uzimaju ministri.zapitajte se malo ljudi pa kradu nas na svakom koraku.probudite se vec jednom i recite dosta je.ako budemo sutili potonucemo jos dublje.
jasko1921

#9482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko1921 »

jos bi savjetovao omladini koja ima ikakve sanse da ide negdje vani raditi da idu da se ne zeznu kao sto sam ja to uradio pa se sada kajem,misleci bice bolje.nece omladino samo cete najebati u ovoj drzavi,ovdje se ne nazire napredak vec se samo tone sto dublje.u tudju zemlju kada odes nece ti biti krivo sto te tretiraju kao stranca,dok u ovoj nasoj recimo drzavi ce vas zaboliti kada vas gaze a kao vi ste gradjani te zemlje kao npr.ja koji sam se i borio i sta danas imam od ove drzave nista,ne trazim ja nista ali mislim da bi bio red da barem imamo osnovne stvari za zivot tj,neku platu sa kojom bi mogao barem zivjeti i placati rezije a ne biti gladan jos ne daj boze bolesti kome da se obratis ako nemas love,a nemas ni sigurnosti da ako nista kao normalan gradjanin izadjes u grad pa barem prosetas jer na svakom koraku mozes izgubiti glavu ni zbog cega.......pa stvarno ljudi zar vise ne mozete skontati da nas gaze i odrzavaju u zivotu samo zato sto im trebamo kada su izbori i kada treba raditi i cekati hoce li se smilovati da dobijete platu na vrijeme.daj gradjani trznite se vise i pocnimo svi razmisljati a ne samo sutiti i trpiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jutros prazan minibus samo nas 4

očito su ljudi sumnjali da će proraditi pa su ili ostali kući ili nastavili alternativnim prevozom
ja se nadao da mi neće uzeti 1.10 ali jok :D

mislim ne bih da me neko džabe vozi ipak bi ja platio ali eto... dobra gesta...
nadam se da se revizori neće smjeti pojavljivati mjesec dana :D
uglavnomja

#9484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

jasko1921 wrote:takodje da spomenem predlog zasto sve firme koje su na budzetu nemaju isti topli obrok i iste satnice istimulacije nego neki imaju i previse a neki duplo manje.mislim da ni to nije u redu jer ima slucajeva gdje neki vozac u nekoj firmi ima vecu platu nego neki ljekar.mislim da to nije u redu i takodje da spomenem da u drzavnim firmama se takodje prave razlike izmedju zaposlenika np. 2 radnika rade isti posao i isto vremena provode na poslu a razlicito su placeni,pa i to da se nekima diplome priznaju pa se poveca koeficijent a neki dobiju pismeni odgovor kako se njegov zahtjev odbija i da nema veze sto se neko doskolavao a taj drugi se isto doskolavao i njemu se priznaje a ovom drugom se napise pismeno da ne moze dobiti veci koeficijent.to su neke stvari zaista nekorektne.dok se takve stvari po firmama ne dovedu u red bice nam uvjek ovako a i jos gore.
postoje granski sindikati koji potpisuju kolektivne ugovore sa vladom.
plus sto postoje sluzbenici i namjstenici u institucijama

tako da plata sss medicinske sestre nema veze sa sss uciteljicom, a ni sss namjestenicom u nekoj instituciji (btw uciteljica dobro vodi, u obrazovanju su najmanje razlike u plati po osnovu obrazovanja, mada ima prijedloga da se izjednace)

a to sa doskolovavanjem ne znam :? ako nije trazena ta "nova" strucna sprema prilikom zaposljavanja i ako nije potrebna za obavljanje poslova, poslodavac nije duzan da poveca platu.

znaci, voze trajvani.

je li bilo kakvog hr0kanja :-)
akcid

#9485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by akcid »

jasko1921 wrote:......pa stvarno ljudi zar vise ne mozete skontati da nas gaze i odrzavaju u zivotu samo zato sto im trebamo kada su izbori i kada treba raditi i cekati hoce li se smilovati da dobijete platu na vrijeme.daj gradjani trznite se vise i pocnimo svi razmisljati a ne samo sutiti i trpiti.
Trznimo se svi zajedno, ali ne iza tastatura, već ispred vrata odgovornih za ovakvo stanje.

Sve vrijeme ove GRAS-ove obustave rada optuživali smo njih, zaposlene u GRAS-u, za kolaps u saobraćaju. I jesu odgovorni, prije svega što nisu omogućili minimalan protok javnog prevoza. Ali, nisu zaposleni jedini krivac, Vlada KS je stvarno odgovorna za kompletno stanje i gotovo beznađe u GRAS-u. Možda ne toliko aktuelna Vlada, ali one prethodne jesu, svaka u svom procentu, a ovom blokadom čak su dobili simpatije građana, naročito neki populistički verzirani zastupnici u Skupštini KS, članovi stranke koja je i najveći krivac za predraspad ovog javnog preduzeća :-)
blue033

#9486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by blue033 »

jasko1921 wrote:jutro svima,ne mogu a da se ne javim ponovo.pitam ove ljude u kantonu zasto se vise suti i zasto vrlo jednostavno se ne trazi da se ispita poslovanje grasa od kraja rata pa do danasnjeg dana,i to da se urgentno sazove komisija koja ce ispitati sve prethodne direktore grasa pocev od jusufranica koji je uzeo milione i otisao i sada uziva,tako i sve njegove nasljednike i da se javno ti rezultati iznesu gradjanima u javnost a da svi odgovorni odgovaraju za te kriminalne radnje.vrlo jednostavno vlada moze samo ako hoce ali oni nece ocigledno da se sve to izuzme i pregleda detaljno pa da se jednom vise zna da taj dug nastali nisu prouzrokovali jadni radnici vec pojedini direktori i njihovi sefovi raznih sektora,stvarno je zalosno ali smijesno to sto se kao vlada zauzela to da rijesi ali kao nemoguce je to.moze vrlo lako kazem da se svi direktori preispitaju i provjeri sva moguca dokumentacija o poslovanju i trosenju sredstava kao i raznih tendera.vlada da hoce sve moze samo se ocigledno i oni prave ludi jer su mnogi stranacki lideri u tim prljavim igrama bili upleteni a ovi sadasnji su samo piuni koji igraju kako im se diriguje iz stranke.
Ovo svako normalan zna, ali od toga nema ništa. Nijedan krupni kriminal u ovoj državi ne ide bez organizacije. Kad bi se stvarno ispitao čitav kriminal u GRAS-u, pa trebao bi nam jedan čitav zatvor da se zatvore oni koji su učestvovali. Mi imamo kompletan sistem kriminala i korupcije u koji su umješani skoro svi političari. I nije problem samo GRAS, evo sad će prestati kiše i 99% uskoro kreću redukcije vode. U budžetu je sve manje novca, znači na jesen će opet krenuti problem Sarajevogas-a i Toplana. Sve je to povezano, od sitnog kriminalca kojeg hapse po 100 puta i puštaju, do političara koji uopšte ne odgovaraju za kriminal.
uglavnomja

#9487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

"U Sarajevu je jutros u funkciji javni gradski prijevoz nakon što je bio u blokadi od 2. aprila. Grasova vozila nisu u punom kapacitetu u saobraćaju, a putnike prevozi i dio vozila Centrotrans Eurolinesa koji su ovih dana bili alternativni prijevoz."

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -preduzecu
passiv

#9488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by passiv »

Black swan wrote:jutros prazan minibus samo nas 4

očito su ljudi sumnjali da će proraditi pa su ili ostali kući ili nastavili alternativnim prevozom
ja se nadao da mi neće uzeti 1.10 ali jok :D

mislim ne bih da me neko džabe vozi ipak bi ja platio ali eto... dobra gesta...
nadam se da se revizori neće smjeti pojavljivati mjesec dana :D
mislim da nije do toga, jutros sam na relaciji od ilidze do skenderije vidio 3 tramvaja br.2, 3 br.4,3 br.5, neznam koliko trica i šestica tj na svakoj stanici je bio jedan tramvaj a na nekim odmah na semaforu jos jedan
Većina tramvaja je vozila i gužvi nije bilo, i ja sam pomislio isto što i ti ali onda sam obratio pažnju na tramvaje, i hoće li se iko početi pitati zašto svaki dan nije tako nego se tramvaji čekaju i po 20 minuta nekada
and

#9489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

cirkus se nastavlja.
saobraćaj je proradio i sad je sve ok?
da li imamo kvalitetan i dobar saobraćaj?da li nam je vlada to omogućila?kažu 40%linija ne radi?zašto?nema vozila,pa ministar kaze nije problem,to ćemo dati privatnicima.s druge strane ima bruku radnika viška u grasu i znači treba im omogućiti vozila da se pokriju te linije.ministar to nije u stanju i državno dobro bi da daje privatniku.ako neki problem ne može riješiti ne znam zašto se ti ljudi prihvataju odgovornosti?ustvari znam.zato što nemaju odgovornosti,nikome i nizašta ne odgovaraju,rade šta hoće,a dobro se zaradi.
70%problema u kantonu nisu u stanju riješiti,pa možda ministre da i vaša mjesta ponudimo kakvim privatnicima.oni bi se za one beneficije koje vi imate i izostanak bilo kakve odgovornosti možda i odrekli plate.
jasko1921

#9490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko1921 »

za redukcije vode ne treba cekati ljeto jer za tvoju informaciju u centru na marin dvoru je cijelu zimu od kasno navece pa sve do 5 uutro bile redukcije iako je cijelu zimu bilo toliko kise da redukcije sigurno ne bi bile potrebne ali na zalost opet po narodu.a i to za te zatvore se moze lako regulisati samo da se pokrene anketa da zaposleni gradjani,i razni privatnici svako od nas izdvoji po 10 maraka mjesecno od plate skupilo bi se za godinu dana da se napravi zatvor velikog kapaciteta.sve se to moze organizovati ali dokle god mi kao narod sutimo tako ce nam biti i tonucemo jos dublje.dobro je jedan kolega ranije napisao daj da ne pametujemo preko tastatura vec da se javno izjasnimo i vise kazemo stop ovim "kulturnim" kriminalcima iz vlade,ministarstava,poslanika,stranackih lidera i ostalih govana koja muzu ovu drzavu.KAKO SMO MI SAMO GLUP NAROD DA TO ZNAJU SVIJETSKI LIDERI PA POZELILI BI OVAKAV GLUP NAROD KAO STO SMO MI.......
and

#9491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

jasko1921 wrote:za redukcije vode ne treba cekati ljeto jer za tvoju informaciju u centru na marin dvoru je cijelu zimu od kasno navece pa sve do 5 uutro bile redukcije iako je cijelu zimu bilo toliko kise da redukcije sigurno ne bi bile potrebne ali na zalost opet po narodu.a i to za te zatvore se moze lako regulisati samo da se pokrene anketa da zaposleni gradjani,i razni privatnici svako od nas izdvoji po 10 maraka mjesecno od plate skupilo bi se za godinu dana da se napravi zatvor velikog kapaciteta.sve se to moze organizovati ali dokle god mi kao narod sutimo tako ce nam biti i tonucemo jos dublje.dobro je jedan kolega ranije napisao daj da ne pametujemo preko tastatura vec da se javno izjasnimo i vise kazemo stop ovim "kulturnim" kriminalcima iz vlade,ministarstava,poslanika,stranackih lidera i ostalih govana koja muzu ovu drzavu.KAKO SMO MI SAMO GLUP NAROD DA TO ZNAJU SVIJETSKI LIDERI PA POZELILI BI OVAKAV GLUP NAROD KAO STO SMO MI.......
budeš direktor kliničkog centra,napraviš manjak bruku miliona.to je jako stresno i pogodi te,pa te sklone tamo gdje je debeli plus za direktora zavoda koji je u plusu i ima budžet 350 miliona.i onda ti raspoređuješ pare i uskraćuješ pare kliničkom centru i napadaš ih da posluju nesavjesno i da su u minusu,a ti ga lično napravio.
pa to ni u mister Beanu nema.i svi zadovoljni
uglavnomja

#9492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

jasko1921 wrote:za redukcije vode ne treba cekati ljeto jer za tvoju informaciju u centru na marin dvoru je cijelu zimu od kasno navece pa sve do 5 uutro bile redukcije iako je cijelu zimu bilo toliko kise da redukcije sigurno ne bi bile potrebne ali na zalost opet po narodu.a i to za te zatvore se moze lako regulisati samo da se pokrene anketa da zaposleni gradjani,i razni privatnici svako od nas izdvoji po 10 maraka mjesecno od plate skupilo bi se za godinu dana da se napravi zatvor velikog kapaciteta.sve se to moze organizovati ali dokle god mi kao narod sutimo tako ce nam biti i tonucemo jos dublje.dobro je jedan kolega ranije napisao daj da ne pametujemo preko tastatura vec da se javno izjasnimo i vise kazemo stop ovim "kulturnim" kriminalcima iz vlade,ministarstava,poslanika,stranackih lidera i ostalih govana koja muzu ovu drzavu.KAKO SMO MI SAMO GLUP NAROD DA TO ZNAJU SVIJETSKI LIDERI PA POZELILI BI OVAKAV GLUP NAROD KAO STO SMO MI.......
lijeva obala miljacke od skenderije prema carsiji nema vode nocu od rata :|
bude ponekad vikendom ili za neki praznik, ali uglavnom nema, izmedju 11 i 12 pocinju ratni uslovi, flasa, kanta, kupanje zaboravi :sad:

i svi sute, 15 godina.
Banksy

#9493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Banksy »

Lud i ponosan wrote:
E to ces morati pitati kosarkase KK Bosna, a onda i kolege sa DIF-a, izgleda je u pitanju vanserijski kapacitet, narocito kad je u pitanju populizam i slatkorjecivost, ali evo, pali. :D
I uskoro stanovnik Poljina.

P.S. Cestitati Konakovicu? :lol: :lol: :lol:

Dobro, poznato je meni ko su idoli mladima i ko se sve smatra za uspjesne ljude, tako da me ovakve izjave ne cude. :lol:
:mrgreen:
Lud i ponosan wrote:
Lepa Brena je Jugoslovenski simbol jednog vremena, sve šta je bilo poslije i koja su to njena opredeljenja mene apsolutno ne zanima, slušam pjesme i jeb* mi se za politiku. Niti je pucala i ubijala, niti je davala pare bilo kojoj strani, niti sam je cuo da je nekada pricala protiv bilo koga, za mene je i dalje prava dama.
pogresan smjer

#9494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pogresan smjer »

kad smo se već dohvatili vode : pun popravni dom potencijalnih fizičkih radnika. svaki dan nek izvedu 20-50 njih, spregnutih nogu i pod pratnjom nek rade za ViK, mogu opkopat cijelo sarajevo, ViK-u ostaje samo da plati materijal, radnici su svoje "plaće" dobili.
jasko1921

#9495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko1921 »

upravo tako kako je rekao pogresan smjer imas moju podrsku,svaka cast.sve oni mogu ali zasto bi kad mi sutimo i trunimo u prazno.zato oni nadju izvodjaca radova tenderi,razne maleverzacije na kojim oni uzimaju i onda nama guraju da mi to placamo kroz razne poreze,racune itd.....stvarno se pitam kako smo samo mi glup narod.sve zatvorenike bi ja tako dizaoi davao im da rade fizicke poslove za dobrobit drzave.sjetite se samo kad je prosle godine snijeg pao i zatrpao grad a vlada angazovala turski bataljon da cisti dobrovoljno sine pored 1700 radnika grasa.sjecam se tih dana vozeci se tramvajem vozac vozi a po 3-4 revizora oko njega se takodje voze i maltretiraju gradjane za karte mjesto da se uhvate lopata i ciste snijeg.
zvrk

#9496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

pogresan smjer wrote:kad smo se već dohvatili vode : pun popravni dom potencijalnih fizičkih radnika. svaki dan nek izvedu 20-50 njih, spregnutih nogu i pod pratnjom nek rade za ViK, mogu opkopat cijelo sarajevo, ViK-u ostaje samo da plati materijal, radnici su svoje "plaće" dobili.

aha, kako da ne
da ne moraju pristati

http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae
Sikandar

#9497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sikandar »

jasko1921 wrote:jos bi savjetovao omladini koja ima ikakve sanse da ide negdje vani raditi da idu da se ne zeznu kao sto sam ja to uradio pa se sada kajem,misleci bice bolje.nece omladino samo cete najebati u ovoj drzavi,ovdje se ne nazire napredak vec se samo tone sto dublje.u tudju zemlju kada odes nece ti biti krivo sto te tretiraju kao stranca,dok u ovoj nasoj recimo drzavi ce vas zaboliti kada vas gaze a kao vi ste gradjani te zemlje kao npr.ja koji sam se i borio i sta danas imam od ove drzave nista,ne trazim ja nista ali mislim da bi bio red da barem imamo osnovne stvari za zivot tj,neku platu sa kojom bi mogao barem zivjeti i placati rezije a ne biti gladan jos ne daj boze bolesti kome da se obratis ako nemas love,a nemas ni sigurnosti da ako nista kao normalan gradjanin izadjes u grad pa barem prosetas jer na svakom koraku mozes izgubiti glavu ni zbog cega.......pa stvarno ljudi zar vise ne mozete skontati da nas gaze i odrzavaju u zivotu samo zato sto im trebamo kada su izbori i kada treba raditi i cekati hoce li se smilovati da dobijete platu na vrijeme.daj gradjani trznite se vise i pocnimo svi razmisljati a ne samo sutiti i trpiti.
:thumbup: :thumbup:
sarajevo63

#9498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

Građanski neposluh je aktivna neposlušnost građana prema provedbi zakona ili naredbi organa sluzbene vlasti (ili okupatorske sile) ne koristeći fizičko nasilje. Građanski neposluh označava nenasilni otpor primarno kao sredstvo za izražavanje svojih pogleda.

Građanska hrabrost je posebna vrsta hrabrosti. To je stav, koja se oslanja na spremnost u obranu svojih vrijednosti, čak i ako to uključuje rizik visoke kazne ili drugih negativnih posljedica.
buba80

#9499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by buba80 »

jasko1921 wrote:upravo tako kako je rekao pogresan smjer imas moju podrsku,svaka cast.sve oni mogu ali zasto bi kad mi sutimo i trunimo u prazno.zato oni nadju izvodjaca radova tenderi,razne maleverzacije na kojim oni uzimaju i onda nama guraju da mi to placamo kroz razne poreze,racune itd.....stvarno se pitam kako smo samo mi glup narod.sve zatvorenike bi ja tako dizaoi davao im da rade fizicke poslove za dobrobit drzave.sjetite se samo kad je prosle godine snijeg pao i zatrpao grad a vlada angazovala turski bataljon da cisti dobrovoljno sine pored 1700 radnika grasa.sjecam se tih dana vozeci se tramvajem vozac vozi a po 3-4 revizora oko njega se takodje voze i maltretiraju gradjane za karte mjesto da se uhvate lopata i ciste snijeg.
Moram prokomentarisati za tursku vojsku jer se dobro sjecam vijesti iz tog perioda. Turci su se javili kantonu i rekli da bi htjeli da pomognu nasem gradu, a oni su ih zamolili da ciste prugu. To ne znaci da radnici grasa nisu lopatali ili da su odbili tu vrstu rada, vojska je samo htjela da pomogne, kako tako i igrom slucaja su zavrsili tu gdje jesu.

I bezze mi je bilo juce na FTV na odgovorite ljudima, kada su u onom prilogu stavili upravo ovaj period kada je snijeg paralizaovao svaki haustor pa naravno i ulice grada, gdje se su se spominjali smrznuti tramvaji, a svaki dan smo isli na posao sa dobrinje trolom/komercijalom. radili su i vozili su gdje god je bilo prohodno, nemojte zezati. bar u ovom periodu je i prebrzo sve profunkcionisalo u kakvom smo minusu bili
goran16v

#9500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Smijesno je kako se stvara vjestacki zatvoreni krug, kao GRAS ne pokriva 40% linija jer nema vozila, a tih 40% se ne moze dati privatnicima jer je onda problem sa viskom radnika GRAS-a, a da bi se rjesio visak treba kupiti vozila, za vozila nema para pa GRAS radi sa 40% manja vozila i eto nas na pocetku! Jest' sipak!!!! U svakom normalnom sistemu broj radnika se odredjuje prema kolicini sredstava na rad/proizvodnju, i sa povecavnjem kolicine sredstava raste broj zaposlenih, a ne ko u ovom nasem majmunlendu, sve ih drzi na plati dok 40% manja vozila ne padne s neba!!!!
Post Reply