GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goran16v

#8651 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

and wrote: vlada je vlasnik firme i postavlja direktora da raspolaže imovinom.ako tu godinama nešto ne štima,fale pare,dijelovi....čudi me da niko nije ispitao poslovanje te firme i dao odgovore.vlada je odavno morala biti svjesna da tu nešto ne štima.
radnik nema šta da ukazuje i istražuje.njegovo je da radi i da za to dobije platu.sad što ne dobija platu,nevalja vozni park.....problem je koji neko ko ima 10x veću platu od tog radnika treba da rješava.
u japanu je čini mi se ministar saobraćaja zbog nekog kašnjenja vozova od sat izvršio samoubistvo.
kod nas su u jeku blokade grada odgovorni sebi povećali plate.
Hehe, kakvi likovi??? Ako radnik nema sta da ukazuje i istrazuje koje ce qurac sindikat???/ :lol:
Upravo ti radnici kroz sindikat treba da istraze i ukazu da su sa osnivnim obrazovanjem placeni isto ili vise od inzenjera ili profesora u drugim drzavnim firmama i da ih je toliko da sami pilaju granu na kojoj sjede i da ce prije ili kansije grana puc', odnosno da ce nestat para. Ako su mislili da se problem rjesava tako da da plate i broj zaposlenih ostane isti, a da se minus i finansije rjesavanju dizanjem cijene karata (ko da se vozis u Londonu) i uzimanjem jos para od KS onda su ili dobro udareni uglavu ili su se dobro zajebali!
StupskaBitanga

#8652 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Gdje su kokice i rekviziti??????
Nek im dođe Lepa Brena da zapjeva bićee belaja biće belaja
dezurni_ucenik

#8653 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

zvrk wrote:smijesno jako
ljudi cekaju sukob sa vlastitom policijom

zato sto traze izmirenje dugova: plata, doprinosi od 2008, izmirenje rata kredita
i normalne uslove rada

treba li mrtva glava da padne da ne bude vise smijesno?

ili ce onda biti slavlje proglaseno?

Pa sta radis na forumu? Idi ispred Grasa pomozi svojim istomisljenicima.
NEOPLAN

#8654 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

samo da pitam, kad se vec govori nelegalan strak. Ok, nelegalan je to stoji.

A je li legalno obracunavati doprinose i kredite a ne uplacivati ih? Je li legalno tjerati covjeka da vozi NEREGISTROVAN autobus (do nedavno je saobracao jedan za koji 100 posto znam, gb610, plavi karosa, a koliko je takvih jos?)

je li legalno ne uplacivati subvencije za koje ste se ugovorom obavezal? Je li legalno zaposljavati rodbinu i prijatelje iako ne trebaju firmi? Je li legalno vracati u fotelju direktora koji je direktno svojim radom napravio minus od 30-40 miliona?

Hvala.
zvrk

#8655 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

CVIKERASH wrote:

zato sto traze izmirenje dugova: plata, doprinosi od 2008, izmirenje rata kredita
i normalne uslove rada

da mogu napustiti radno mjesto - rado bih
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.
anonimnaosoba

#8656 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by anonimnaosoba »

CVIKERASH wrote:Raif Beba Krijestorac
DRAGI MOJI SUGRADANI JUTROS JE PECANAC POSTOVANJEPORUCIO AKORADNICI SE NE RIJESI U 11 SATI NA SJEDNICI DA CE POLICIJA UCI U GRAS RADNICI PORUCUJUDA MOGU UCI SALAMO PREKO NJIHOVIH TIJELA OD OVAKVE VLADE I TO JE MOGUCZATO U 12 SATI SVI PRED GRAS
about an hour ago

3 people like this.
Selvedina Kahvic-koso specijalci su ispred grasa i pokušavaju uči a onaj ko ih je poslao ne dočekao juto
18 minutes ago · 1
Maida Koso BUDELI MI FALILA BRATU I DLAKA S GLAVE NECU BIRATI SRESTVA DA JE DOSLA I ARMIJA ......
10 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac zezate???
7 minutes ago
Maida Koso JA SE NIKAD NE ZEZAM A POGOTOVO KAD JE RIJEC O MOM OKU
5 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac nisam u toku, jeli počela sjednica, muž mi se ne javlja

:lol: :lol: :lol:
a few seconds ago
a jesu pismeni :run:
dezurni_ucenik

#8657 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

zvrk wrote:
CVIKERASH wrote:

i normalne uslove rada

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.

Fino ti radno mjesto.
Alfons Kauders

#8658 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

zvrk wrote:
Alfons Kauders wrote:

ma ja ba, posten svijet... pokrali im direktori sto i kusur miliona u 15 godina... a oni nisu imali ama bas nista s tim... oni krali sicu...

ako nisu znali sta se desava, onda su nesposobni i ne zasluzuju da rade u firmi... ako su znali, a tolerisali, i jos pride malo krali za sebe... jarane to meni dodje kao da su gledali kako neko siluje zensku... i jos se usput samozadovoljavali

a tebi je to izgovor?

aferim
ja ne tvrdim da su svi radnici posteni
nego da nisu krivci nego zrtve

da je kanton uradio sto je trebao nakon prvog strajka - ne bi bilo problema a danas bi gras poslovao sa profitom
slazem se - kanton je nakon prvog strajka trebao proglasiti stecaj, uruciti 500-800 otkaza, eliminisati nepotrebne sektore i restruktuirati firmu

i danas bi gras bio u plusu
zvrk

#8659 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

jest hvala Bogu, jel ti mozda zao sto nisam i ja dole da me zgaze specijalci?

posto imam fino radno mjesto
uglavnomja

#8660 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

NEOPLAN wrote:
A je li legalno obracunavati doprinose i kredite a ne uplacivati ih?.
izvini, imas li ti pojma po cemu pises :shock:

ovo je obradjeno prije 10/15 stranica.

racunovodstvo grasa obracunava kredite, ne vlada, cisto interna stvar. ili je vlada nalozila racunovodji da uplacaju na neke druge racune :-)
a inace, to nije dokazano, nego samo da je neki lik jemac nekome pa mu se sad natakarila banka na platu.

ima platna lista na forumu, sve se vidi sta se skida.

i topli obrok 250 km :-?
Last edited by uglavnomja on 10/04/2013 12:01, edited 1 time in total.
nookey

#8661 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nookey »

Joj da ih hoće namarisati samo zbog ove gužve što trpim svaki dan!
zvrk

#8662 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

Alfons Kauders wrote:
slazem se - kanton je nakon prvog strajka trebao proglasiti stecaj, uruciti 500-800 otkaza, eliminisati nepotrebne sektore i restruktuirati firmu

i danas bi gras bio u plusu

uz procesuiranje odgovornih i oduzimanje ilegalno stecene imovine
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8663 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Lazu, nema specijalaca.
and

#8664 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

goran16v wrote:
and wrote: vlada je vlasnik firme i postavlja direktora da raspolaže imovinom.ako tu godinama nešto ne štima,fale pare,dijelovi....čudi me da niko nije ispitao poslovanje te firme i dao odgovore.vlada je odavno morala biti svjesna da tu nešto ne štima.
radnik nema šta da ukazuje i istražuje.njegovo je da radi i da za to dobije platu.sad što ne dobija platu,nevalja vozni park.....problem je koji neko ko ima 10x veću platu od tog radnika treba da rješava.
u japanu je čini mi se ministar saobraćaja zbog nekog kašnjenja vozova od sat izvršio samoubistvo.
kod nas su u jeku blokade grada odgovorni sebi povećali plate.
Hehe, kakvi likovi??? Ako radnik nema sta da ukazuje i istrazuje koje ce qurac sindikat???/ :lol:
Upravo ti radnici kroz sindikat treba da istraze i ukazu da su sa osnivnim obrazovanjem placeni isto ili vise od inzenjera ili profesora u drugim drzavnim firmama i da ih je toliko da sami pilaju granu na kojoj sjede i da ce prije ili kansije grana puc', odnosno da ce nestat para. Ako su mislili da se problem rjesava tako da da plate i broj zaposlenih ostane isti, a da se minus i finansije rjesavanju dizanjem cijene karata (ko da se vozis u Londonu) i uzimanjem jos para od KS onda su ili dobro udareni uglavu ili su se dobro zajebali!
baš svakakvih likova ovdje.čuj oni uzimaju pare od vlade.gdje se to od vlade uzima?vlada ti daje.
sindikat se treba baviti pravima radnika,a za ove stvari su nadležni mup i tužilaštvo i odgovorni direktor koji bi trebao znati šta mu se dešava u firmi.
vlada je vlasnik i ima sva prava i obaveze da grasom vlada.kako vlada oni koji ih biraju imaju mogućnost da vide ovih dana.
dezurni_ucenik

#8665 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

KvaziExpert wrote:
Superhik_ wrote:
CVIKERASH wrote:Raif Beba Krijestorac
DRAGI MOJI SUGRADANI JUTROS JE PECANAC POSTOVANJEPORUCIO AKORADNICI SE NE RIJESI U 11 SATI NA SJEDNICI DA CE POLICIJA UCI U GRAS RADNICI PORUCUJUDA MOGU UCI SALAMO PREKO NJIHOVIH TIJELA OD OVAKVE VLADE I TO JE MOGUCZATO U 12 SATI SVI PRED GRAS
about an hour ago

3 people like this.
Selvedina Kahvic-koso specijalci su ispred grasa i pokušavaju uči a onaj ko ih je poslao ne dočekao juto
18 minutes ago · 1
Maida Koso BUDELI MI FALILA BRATU I DLAKA S GLAVE NECU BIRATI SRESTVA DA JE DOSLA I ARMIJA ......
10 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac zezate???
7 minutes ago
Maida Koso JA SE NIKAD NE ZEZAM A POGOTOVO KAD JE RIJEC O MOM OKU
5 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac nisam u toku, jeli počela sjednica, muž mi se ne javlja

:lol: :lol: :lol:
a few seconds ago
gdje si ovo našao?
Modni krojać at Privatnik :dance:

Pa ona njihova grupa na facebooku.
kokuz_sa

#8666 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

ko je ova sa gnijezdom na glavi?
ona s tv-a?
goran16v

#8667 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

i normalne uslove rada

Da li razumijes da bez smanjenja broja zaposlenih i plata nema rjesenja, a da se upravo za to grasovci bore, a ne samo za dugove i doprinose????
Da li ti je palo napamet da je obustava rada nelegalna, da su ljudi blokirali tudju imovinu i da ne postuju zakon? Za nepostovanje zakona i uzurpaciju tudje imovine sluzi policija.
Za izmirenje dugova (dug je cijela jedna plata u drzavi sa 500 000 nezaplenih i bog te pita koliko ljudi plate kasne mjesecima i godinama) i doprinosa postoje druga sredstva, transparente u ruku pa ispred zgrade Vlade KS, straj po zakonu, minimum funkcija se zna, a zakon MORAS da postujes!
dezurni_ucenik

#8668 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

Superhik_ wrote:
CVIKERASH wrote:[q

Pa ona njihova grupa na facebooku.
link? da sada ne tražim po stranicama...

Ukucaj : GRAS Sarajevo . Grupa je ,Nije like page.
goran16v

#8669 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

zvrk wrote:
CVIKERASH wrote:
A podrzavas one koji isto tako nisu mogli a ipak napustili radno mjesto???? :lol:
Nisrin

#8670 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

kokuz_sa wrote:ko je ova sa gnijezdom na glavi?
ona s tv-a?

Segmedina Srna-Bajramovic, SDPovka, vidis da brani Musica, nakon 2 dana se sjetila ...

Iako je upravu za ovo, ko je Zeljkovicu i Vladi dao mandat da dnevno daju 2 miliona KM za alternativni prijevoz!
DiplomataSaSela

#8671 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DiplomataSaSela »

antimobbing wrote:
[color=#BF0000]DiplomataSaSela[/color] wrote: Imatel vi grasovci ikakav drugi argument osim ovog radeljasa...peglate danima sa njim...i ne lazite sami sebe...znate dobro da javnost ne voli vlast...ni ovu ni bilo koju al u ovom slucaju imaju podrsku itekako...
Zbog @Diplomata Sa Sela poput tebe i Radeljaša, država nam i propada.
Usput, veze nemam sa GRAS-om.
Kazem ja...uvijek argumentovani komentari...i uvijek samo radeljas...kako tebi ne dosadi...udavi danima sa njim...pricamo o grasu
uglavnomja

#8672 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

Nisrin wrote:
kokuz_sa wrote:ko je ova sa gnijezdom na glavi?
ona s tv-a?

Segmedina Srna-Bajramovic, SDPovka, vidis da brani Musica, nakon 2 dana se sjetila ...

Iako je upravu za ovo, ko je Zeljkovicu i Vladi dao mandat da dnevno daju 2 miliona KM za alternativni prijevoz!
da su dali te pare grasu pokazali bi da ih moze ucjenjivati sacica bahatih polupismenih primitivaca

ovako su ulozili pare u dugotrajno rjesenje, cistku u grasu, zauvijek. (bar se nadam :cry: )
nookey

#8673 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nookey »

uglavnomja wrote:
NEOPLAN wrote:samo da pitam, kad se vec govori nelegalan strak. Ok, nelegalan je to stoji.

A je li legalno obracunavati doprinose i kredite a ne uplacivati ih? Je li legalno tjerati covjeka da vozi NEREGISTROVAN autobus (do nedavno je saobracao jedan za koji 100 posto znam, gb610, plavi karosa, a koliko je takvih jos?)

je li legalno ne uplacivati subvencije za koje ste se ugovorom obavezal? Je li legalno zaposljavati rodbinu i prijatelje iako ne trebaju firmi? Je li legalno vracati u fotelju direktora koji je direktno svojim radom napravio minus od 30-40 miliona?

Hvala.
Naravno da nije legalno i naravno da su tu ugroženi životi tih ljudi, ali da li je legalno/ljudski/normalno ako je njima ugrožen život da oni svojim štrajkom ugrožavaju živote svih ostalih 500000?
Kakva je to logika, znači bilo koji pojedinac ima neki problem s državom i odmah stavi dinamit kod vijećnice i kaže sad ćete svi samnom u zrak jer ja imam problem? Ovo ima samo kod nas u državi, da šaka ljudi drži cijeli glavni grad jedne države u potpunom haosu i niko ih ne može opravdati, niko!
and

#8674 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

DiplomataSaSela wrote:
antimobbing wrote:
[color=#BF0000]DiplomataSaSela[/color] wrote: Imatel vi grasovci ikakav drugi argument osim ovog radeljasa...peglate danima sa njim...i ne lazite sami sebe...znate dobro da javnost ne voli vlast...ni ovu ni bilo koju al u ovom slucaju imaju podrsku itekako...
Zbog @Diplomata Sa Sela poput tebe i Radeljaša, država nam i propada.
Usput, veze nemam sa GRAS-om.
Kazem ja...uvijek argumentovani komentari...i uvijek samo radeljas...kako tebi ne dosadi...udavi danima sa njim...pricamo o grasu
pa ko je vlasnik grasa?ko bi trebao odgovarati ako tu nešto decenijama ne štima?
drndalo

#8675 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Solakovicu, samo ti pertle vire iz GRASovog supka... Mozda ni to...
Post Reply