GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Seronja1
#8602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ajde malo ljudi odjebite sa tom Armijom BIH a gdje smo mi bili na Marsu??
Sta meni kasni invalidnina ode ja na zgradu pored Fahda,pa malo da pripucam na gradjane da samo upozoroim,onako usput???
Za razliku neserem po drzavi za koju sam se borio i krvario,meni je dobra kome ne valja bujrujm u prijateljeske zemlje iz kojih ste "uljegli" u Sarajevo.
Kasni "him" plata pa ako ti se ne svidja razguli bolan radi ce naki i za manje,tuzna istina ali ipak istina.Nevracuj him kedit pa sada gradjani krivi,neko od nas mogu samo sanjati o kreditu.Levat pokazuje papir na kojem pise jamac i sta sada ajmo malo raju jebavati,to vas gras ono bas babovina??Meni brazer radi za 600km mjesecno,sam kupi tu kartu jer su mu kreteni ukinuli RVI kartu,kao i svima,postenje se vidi da ste vec prodali kupone za ovaj mjesec.Nega niko nepita sto mora da hoda do posla,jebe se vama stoko sitnoga zuba.
Kultura se jucer vidila, kombi za Mahmutovac,5 dispecera i to da ja placam,jebu mater tip koji hoce da radi,dace Bog da se i ja tu negdje zadesim da vidim tu gospodu??Sto nekazu da mu je ono sestra u grasu ona fina dama koja ima bas ljep naglasag.Zaposlili se regularno aha....
Prestanite vise sa prozivanje gdje je ko bio,i ko je odakle dosao ili se uljegao,sami ste vi odbranili Sarajevo samo kod vas ima RVI,bas mi inters. kako mogu raditi,ostale firme koje sui razgrabljeni od lopova poput vas, su ocito u podrumu bili.
Maloljetni pripadnik ARMIJE BIH,RVI 80%,
Sta meni kasni invalidnina ode ja na zgradu pored Fahda,pa malo da pripucam na gradjane da samo upozoroim,onako usput???
Za razliku neserem po drzavi za koju sam se borio i krvario,meni je dobra kome ne valja bujrujm u prijateljeske zemlje iz kojih ste "uljegli" u Sarajevo.
Kasni "him" plata pa ako ti se ne svidja razguli bolan radi ce naki i za manje,tuzna istina ali ipak istina.Nevracuj him kedit pa sada gradjani krivi,neko od nas mogu samo sanjati o kreditu.Levat pokazuje papir na kojem pise jamac i sta sada ajmo malo raju jebavati,to vas gras ono bas babovina??Meni brazer radi za 600km mjesecno,sam kupi tu kartu jer su mu kreteni ukinuli RVI kartu,kao i svima,postenje se vidi da ste vec prodali kupone za ovaj mjesec.Nega niko nepita sto mora da hoda do posla,jebe se vama stoko sitnoga zuba.
Kultura se jucer vidila, kombi za Mahmutovac,5 dispecera i to da ja placam,jebu mater tip koji hoce da radi,dace Bog da se i ja tu negdje zadesim da vidim tu gospodu??Sto nekazu da mu je ono sestra u grasu ona fina dama koja ima bas ljep naglasag.Zaposlili se regularno aha....
Prestanite vise sa prozivanje gdje je ko bio,i ko je odakle dosao ili se uljegao,sami ste vi odbranili Sarajevo samo kod vas ima RVI,bas mi inters. kako mogu raditi,ostale firme koje sui razgrabljeni od lopova poput vas, su ocito u podrumu bili.
Maloljetni pripadnik ARMIJE BIH,RVI 80%,
- didžej
#8603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nemam ja nista protiv njih pojedinacno. mene nervira sto se oni odnose prema ovoj drzavi kao da je ekskluzivno njihova a mi podstanari.cappy_tempo wrote:
znam ja jednog iz priboja. kaze mi sandzaklije smo rodjeni da sjedimo u vrhu drzave,nista mjesna zajedncija samo vrh.
ultima_palabra ko ih jebe, dodje meni ovaj soson sto bi odma u vrh drzave i glumi veceg bosanca od mene. on nije iz priboja on je iz sarajeva, svi mi koji smo rodjeni ovdje smo karine samo je on pravi covjek i nema veceg patriote. ma nabijem ih na neku stvar
nema sandzaklije da ne radi u javnom preduzecu.
izvoli ti ko bosnjo, otidji u novi pazar pa dobij posao u opstini ili u bilo kojoj drzavnoj ili javnoj firmi. dobices al' u k.rcu. isto tako i srbin ili hrvat iz bih, sanse da dobije posao u drzavnoj firmi u sriji ili hrvatskoj su minimalne pored njihovih ljudi.
takva politika treba i kod nas da se vodi. prvo zbrini domicilno stanovnistvo a za ove sa strane sta ostane.
nije to slucajno.
vjeruj mi da bi drugaciji odnos bio i prema imovini i prema klijentima.
Last edited by didžej on 10/04/2013 10:51, edited 1 time in total.
-
goran16v
#8604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vrlo ocekivan odgovor bez ijednog argumenta. Kad ste vidjeli da vam prijave idu u ladice sto onda niste paralisali grad??? Jok, dok je bilo sta da se izneze, *ebes prijave, kad je nestalo svega sjetili se prijava i kriminala!!!!kadinica wrote:
Smiješno.
Misliš li da će ikada u Gras ući Finansijska policija, inspekcija rada, saobraćajna inspekcija, obična saobraćajna policija?
Nemoj misliti da nisu znali, svi su sve znali, ali su prijave i predmeti završili u ladicama. Radi politike i političkog potkusuravanja.
Da je privatna firma u pitanju, davno bi bio ključ u bravi...
Ovaj tvoja recenica je najboji dokaz da sam u pravo da vas je bio qurac za prijave i kriminal i da sama sebi skaces u usta:
Gledaj da prehraniš porodicu, da otplatiš kredit, ostalo te ne zanima.
Ovim si sve rekla...
- ultima_palabra
#8605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I Hitler je tvrdio da Jevreji preko banaka maltretiraju cjelokupnu populaciju Njemačke... i uzvratio radikalnim mjerama.didžej wrote:sve ima svoje granice. ne moze neko svoju pravdu istjerivati preko ledja cjelokupnog stanovnistva. tu su i djeca, i bolesni i penzioneri, i zaposleni... to je fasizam, kad cjelokupnu populaciju maltretiras.ultima_palabra wrote:Kad su nam "liberali" ovakvi, kakvi su onda fašisti i šovinistididžej wrote:i da se svakom zaposlenom u grasu provjeri drzavljanstvo i mjesto rodjenja.
ko nije zivio u bih do 1990. zahvaliti mu se na saradnji i kupiti kartu u jednom pravcu.
gras samo ime kaze, gradsko saobracajno a ne gradsko sandzacko, tu treba da rade gradska djeca.
kad oni mogu vrsiti diskriminaciju nad citavim gradom i ja bih njima uzvratio istom mjerom.
nemas drzavljanstvo, nisi bio drzavljanin do 1990. ne mozes raditi u javnom preduzecu.
ha ja.![]()
Mogli smo ih natjerati i da kakvo obilježje nose na rukavu, kad smo već u tom folu?
i zato treba odgovoriti jednako radikalnom mjerom.
Otmicu prevoznih sredstava građana Sarajeva treba slomiti, ali legalnim metodama. Nasilno vraćanje uzurpiranog posjeda, pritvor za kolovođe, uspostavljanje saobraćaja sa onim koji hoće da rade, proglašenje stečaja, dovođenje stečajnog upravnika (po mogućnosti stranca), davanje autobuskog i minibuskog saobraćaja privatnicima, otvaranje konkursa za sva radna mjesta u novom GRAS-u.
Ali to nema ko uraditi.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#8606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zbog @Diplomata Sa Sela poput tebe i Radeljaša, država nam i propada.[color=#BF0000]DiplomataSaSela[/color] wrote: Imatel vi grasovci ikakav drugi argument osim ovog radeljasa...peglate danima sa njim...i ne lazite sami sebe...znate dobro da javnost ne voli vlast...ni ovu ni bilo koju al u ovom slucaju imaju podrsku itekako...
Usput, veze nemam sa GRAS-om.
- MOSALJOZE
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#8608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne politika već Zakon BiH, po kojem se strani državljanin ne može zaposliti u državnu kompaniju.didžej wrote: takva politika treba i kod nas da se vodi. prvo zbrini domicilno stanovnistvo a za ove sa strane sta ostane.
- uglavnomja
#8609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa grasovci su uspjeli dovesti do toga da im je drazi eso r od bahatih, primitivnih, agresivnih, nepismenih, neobrazovanih pecinara iz grasa.
ne pjesdace ljudi danima zbog ese, nego zbog grasa
sto nisu grasovci blokirali esinu kucu da on ne moze na posao, nego citav grad drza u saci, a toje teroroizam. gotovo ono isto sto su nam cetnici radili 4 godine, imobilizirali nas, da se ne mozemo mrdnuti.
samo vi zivite u pararlelnom svijetu, narodu vas je preko glave. ako je neko imao sumnji poslije onog videa od juce i dame sto hr0ce gadite im se.
nadam se da ce bar citav dio naroda sa fejsbucima procitati one ogavnosti, jad i bijedu, raskos ljudske pogani, pa da ce vas napokon otjerati.
svi su krivi grasu sto nista ne valja bla bla vec 15 godina, ali strajkuje se zbog toplog obroka, koji je dupoli veci negi ostalim budzetskim korisnicima, a ne zbog rezervnih dijelova i sto ne mogu voziti sugradjane, sto im je posao.
ne pjesdace ljudi danima zbog ese, nego zbog grasa
sto nisu grasovci blokirali esinu kucu da on ne moze na posao, nego citav grad drza u saci, a toje teroroizam. gotovo ono isto sto su nam cetnici radili 4 godine, imobilizirali nas, da se ne mozemo mrdnuti.
samo vi zivite u pararlelnom svijetu, narodu vas je preko glave. ako je neko imao sumnji poslije onog videa od juce i dame sto hr0ce gadite im se.
nadam se da ce bar citav dio naroda sa fejsbucima procitati one ogavnosti, jad i bijedu, raskos ljudske pogani, pa da ce vas napokon otjerati.
- O'zone
- Globalni moderator
#8610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Još dva minuta i cirkus počinje TATATATTATATATTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
- didžej
#8611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ona papcina sto je juce prijetila i psovala vozacu se zove ifet djafo.
bilo je na bht kad mu prijeti a onda nakon toga daje izjavu kako niko nije prijetio vozacu i da on ne zna za takav slucaj.
sa sve onim seljackim glasom.
-
FreakyStyley
#8612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- bubi_mama
#8613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj antimobing ti navalio na Radeljasa ko mutav na sljivu,de malo okreni plocu ima "Radeljasa" u vlasti koliko hoces. Ovdje je problem GRAS. Zasto nemaju podrsku vecine gradjana? Zato sto ovaj strajk po ne znam vise po koji put idu preko ledja gradjana. Onih koji ne voze audije,mercedese i onih koji nemaju vozace. Idu preko ledja radnicke klase,a fol se izjednacavaju sa njom.
Oni da su otislii pred Vladu i njih zablokirali, trazili svoja prava i podrsku gradjana, i imali bi je sigurno. Ali ponjeli su se kao zadnji supci, koji nisu kaznili VLAST koju su trebali vec obicnog radnog covjeka,starce,trudnice,djecu.
Prema tome, svi sto opravdavate GRAS i ovo sto su na ovaj nacin uradili, gdje vam je empatija i zdrav razum?????????
Oni da su otislii pred Vladu i njih zablokirali, trazili svoja prava i podrsku gradjana, i imali bi je sigurno. Ali ponjeli su se kao zadnji supci, koji nisu kaznili VLAST koju su trebali vec obicnog radnog covjeka,starce,trudnice,djecu.
Prema tome, svi sto opravdavate GRAS i ovo sto su na ovaj nacin uradili, gdje vam je empatija i zdrav razum?????????
- didžej
#8614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ko donosi zakon nego politika?antimobbing wrote:Ne politika već Zakon BiH, po kojem se strani državljanin ne može zaposliti u državnu kompaniju.didžej wrote: takva politika treba i kod nas da se vodi. prvo zbrini domicilno stanovnistvo a za ove sa strane sta ostane.
-
FreakyStyley
#8615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisam skontao da je rekao to kamermanu. Pa i ovi nasi novinari, ako su ga vec zvali u emisiju, pustis mu klip fino i pitas ga zasto? Ne jesi li?Superhik_ wrote:pa skonto je, čim je kamermanu rekao "šta ti snimaš, mrš". no sad se pravi blesav....FreakyStyley wrote:![]()
Pa jel moguce da nije debil skonto da je snimljen, a i zena mu kako hrOce?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa i da su otišli pred vladu vozila i dalje ne bi radila a NIKO se ne bi pridružio kao što ni sada još niko nije izašao na ulice. GRAS jeste problem ali glavni problem leži malo dublje.bubi_mama wrote:Ovdje je problem GRAS. Zasto nemaju pidrsku vecine gradjana? Zato sto ovaj strajk po ne znmam vise po koji put idu preko ledja gradjana. Onih koji ne voze audije,mercedese i onih koji nemaju vozace. Idu preko ledja radnicke klase,a fol se izjednacavaju sa njom.
Sutra da GRAS proradi sve bi se vratilo na 'staro' i nikome ništa. Treba iskoristiti ovu situaciju za te neke 'dublje' promjene al' niko da mrdne kurcem, gdje su sada te silne nevladine organizacije i slične ublehe ?
-
FreakyStyley
#8617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U drzavnim institucijama u kojim su se uhljebili zahvaljujuci SDP-u.KB24 wrote:Pa i da su otišli pred vladu vozila i dalje ne bi radila a NIKO se ne bi pridružio kao što ni sada još niko nije izašao na ulice. GRAS jeste problem ali glavni problem leži malo dublje.bubi_mama wrote:Ovdje je problem GRAS. Zasto nemaju pidrsku vecine gradjana? Zato sto ovaj strajk po ne znmam vise po koji put idu preko ledja gradjana. Onih koji ne voze audije,mercedese i onih koji nemaju vozace. Idu preko ledja radnicke klase,a fol se izjednacavaju sa njom.
Sutra da GRAS proradi sve bi se vratilo na 'staro' i nikome ništa. Treba iskoristiti ovu situaciju za te neke 'dublje' promjene al' niko da mrdne kurcem, gdje su sada te silne nevladine organizacije i slične ublehe ?
- antimobbing
#8618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Politika je Zakon davno usvojila i isti već postoji. Dakle, ne radi se uopće o diskriminaciji već o provođenu Zakona BiH. Strani državljanin se po Zakonu BiH, ne može zaposliti u državnu službu.didžej wrote:ko donosi zakon nego politika?antimobbing wrote:Ne politika već Zakon BiH, po kojem se strani državljanin ne može zaposliti u državnu kompaniju.didžej wrote: takva politika treba i kod nas da se vodi. prvo zbrini domicilno stanovnistvo a za ove sa strane sta ostane.
-
goran16v
#8619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Smijesna prica...zvrk wrote: cinjenica da gras i danas postoji i da je jos puno direktora i generala primilo plate uredno - opovrgava tvoju tvrdnju da su tada sve pokrali.
prvo pitas zasto radnici nisu ukazali na kriminal, kad te covjek podjseti da jesu
ti onda postavljas logicno pitanje: kako nisu predvidjeli da ce biti vako pa zabranili i prije pojave kradje pristup bimi
bez da imalo piotanja postavljas o radu kantonalnih tijela koji su TADA morali SANKCIONISATI svaki vid kriminala, i spriječiti sve naredne prijeme radnika bez konkursa i potrebe, kradju i td i td
opet vracam na citirani clanak oslobodjenja
strajk-grasovaca-t22873s125.html
logicno
Trebalo je sve da pokradu da GRAS vise ne postoji???
Da li ti mozes da shvatis, nije se kralo jednu godinu nego se kralo se 10 god prije nego su se digli protiv direktora!!!! To je 10 *ebenih godina, niko ne pita sto se nisu digli poslije 1. ili 2. godine koliko je potrebno da vidis kako krade sva ko stigne (o zaposljavanju da ne govorim, to vidis cim se nova kockasta glava svako jutro pojavi u firmi), nego sto se nisu digli 5. ili 6. godine, nego tek poslije 10 godina!!!! *ebem ja tu firmu i te corave radnike kojima treba 10 god da skontaju da ih direktor potkrada!
- didžej
#8620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne moze se ni osudjivani kriminalac zaposliti pa se zaposli, ni manje ni vise nego u sipu.antimobbing wrote: Politika je Zakon davno usvojila i isti već postoji. Dakle, ne radi se uopće o diskriminaciji već o provođenu Zakona BiH. Strani državljanin se po Zakonu BiH, ne može zaposliti u državnu službu.
sve to treba provjeriti, ko se, kad i kako zaposlio, na osnovu kojeg konkursa, rezultata konkursa...
90% bi ih ostalo bez posla.
- kurty
#8621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta je sa sjednice??
-
zvrk
#8622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ti si rekao da su sve pokraligoran16v wrote:ko treba da procesuira krzvrk wrote: cinjenica da gras i danas postoji i da je jos puno direktora i generala primilo plate uredno - opovrgava tvoju tvrdnju da su tada sve pokrali.
prvo pitas zasto radnici nisu ukazali na kriminal, kad te covjek podjseti da jesu
ti onda postavljas logicno pitanje: kako nisu predvidjeli da ce biti vako pa zabranili i prije pojave kradje pristup bimi
bez da imalo piotanja postavljas o radu kantonalnih tijela koji su TADA morali SANKCIONISATI svaki vid kriminala, i spriječiti sve naredne prijeme radnika bez konkursa i potrebe, kradju i td i td
opet vracam na citirani clanak oslobodjenja
strajk-grasovaca-t22873s125.html
logicno
Smijesna prica...
Trebalo je sve da pokradu da GRAS vise ne postoji???Pokrali su dovoljno da ga uvale u govna da je bolje da ga nema!
Da li ti mozes da shvatis, nije se kralo jednu godinu nego se kralo se 10 god prije nego su se digli protiv direktora!!!! To je 10 *ebenih godina, niko ne pita sto se nisu digli poslije 1. ili 2. godine koliko je potrebno da vidis kako krade sva ko stigne (o zaposljavanju da ne govorim, to vidis cim se nova kockasta glava svako jutro pojavi u firmi), nego sto se nisu digli 5. ili 6. godine, nego tek poslije 10 godina!!!! *ebem ja tu firmu i te corave radnike kojima treba 10 god da skontaju da ih direktor potkrada!
ko treba da progoni i kaznjava kriminal?
radnici su bna isti ukazali - to je ono sto spocitavas od pocetka
i sad sta?
cekamo 7 godina postupak protiv Bime i drugih direktora, eventualno ministara i saziva vlade koji su sve to dozvolili
inace, nasa ekspertna vlada nije nikad cula da postoji disciplinska prijava i protiv tuzioca ako ne radi svoj posao
nikad sjednici nije prisustvovao pravobranilac ciji je zadatak da STITI imovinu kantona
za njih jos uvijek postoji općinski sud novi grad
i sta mi pricas dalje o radnicima
- Atlant
#8623 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
je li ovo nema prenosa skupstine KS? ili su nesto odgodili...?
- johntra
#8624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
KANTON SARAJEVO
VLADA
N/r. gdin. Suad Zeljković, premijer
Poštovani,
Obraćam vam se sa zahtjevom da vozni park Vlade, odnosno Kantona Sarajevo stavite u službu građana.
Želim Vas podsjetiti da se navršilo sedam dana od kako je Kanton Sarajevo gotovo u potpunoj blokadi što se tiče javnog prijevoza zbog štrajka djelatnika Grasa.
Iako se u javnosti navodi određeni broj autobusa koji je angažiran unutar Sarajeva, ali i iz Banje Luke, Mostara i ostalih mjesta u službi javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo želim da vas informiram kako to ni izbliza ne zadovoljava potrebe građana.
Vjerujem kako ne znate, a cijenim da bi trebali biti upoznati, sa kojim se problemima susreću građani Kantona Sarajevo prilikom obavljanja svakodnevnih potreba, prvenstvno odlazaka i dolazaka na posao, škole, posjete zdravstvenim ustanovama...
Prebaciti se iz jednog dijela grada u drugi je doista herojski čin. Borbe je to u prenakrcanim autobusima koji saobraćaju bez voznog reda. Nedao Bog nikome. Ako ne vjerujete probajte osobno.
Ne znam da je stanje bilo ikada teže. Posebno što su se u masi pojavili i oni koji često zloupotrebljavaju situaciju i građanima u okviru ponude usluga vlastitim kombi prijevozom naplaćuju često nerealne sume koje su oni prinuđeni da plaćaju ako ne žele da pješače.
Možda je materijalna šteta u svemu tome i najmanji problem. Iako Vas želim podsjetiti da većina građana daje posljednje pfeninge za razne vidove prevoza. Ali, ko će nadoknaditi građanima Sarajeva duševnu bol kojoj su izloženi? Jer, nikada me Sarajevo nije više podsjećalo na ratne, kao ovih dana.
Stoga cijenim kako bi Vlada, odnosno Kanton kao najmanji čin koji može poduzeti da sve to ublaži bar malo na raspolaganje stavi svoj vozni park.
Nadam se da se nećete oglušiti na ovaj apel.
Dozvolite dakako da Vam ovom prilikom iskažem zaprepaštenje odlukom da se poslanicima u Skupštini Kantona Sarajevo pod okriljem usklađivanja povećaju primanja za više stotina maraka. Taj čin ne samo da dolazi u najtežem ekonomsko-socijalnom momentu već i u situaciji u kojoj su građani osuđeni da funkcioniraju gotovo bez javnog prijevoza. Krajnje poniženi. I uvrijeđeni.
Sve to dolazi i u momentu kada su još svježa sjećanja na odluku Vlade kojom su u upravne odbore javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo imenovane supruge, sestre i bliski rod ministara i poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo, te predsjednika pojedinih stranaka.
Srdačno,
Almir Terzić, poniženi građanin Sarajeva
- addem
#8625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Opet ponavljam. Za situaciju u GRAS-u jedini krivac jesu sve vlade KS od rata pa na ovamo. Te vlade su postavljale direktore i upravne odbore i direktno odobravale svaki kriminal koji se dogadja u GRASu. Sve te vlade su davale novac za metle od 60KM i slicno, sve te vlade su prihvatale godisnje finansijske izvjestaje GRASa. Nisu problem radnici oni ce iz svega ovoga izaci kao kolateralna steta, jer ih ima 800-1000 viska. Ti ljudi ne mogu ostati u radnom odnosu i vlada sad mora na neki nacin da ih se rijesi. Njihove plate prave najveci minus. Ovakva situacija je u svim drzavnim firmama i institucijama. Previse zaposlenih, koji nekako treba otpustiti jer su teret drzavi.