GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- nosara
#826 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Taksisti odustali... Mora da je pao felatio... 
- Ma.Le.Na
#827 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
taksisti
prvo su kao iskazali podrsku gradu i rekli da ce voziti linijski
juce gledam...sve ijedan prazan i samo prolaze pored stajalista ..
valjda su zato i mislili strajkat...nije im profit bio kako su ocekivali
prvo su kao iskazali podrsku gradu i rekli da ce voziti linijski
juce gledam...sve ijedan prazan i samo prolaze pored stajalista ..
valjda su zato i mislili strajkat...nije im profit bio kako su ocekivali
- kokuz_sa
#828 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"Predstavnici Sindikata komunalne privrede GRAS-a su prihvatili ono što je Vlada KS-a sinoć kasno ponudila, čime su pokazali da ne stoje iza radnika, koje trebaju predstavljati", kazao je Hujdur, najavljujući da će danas biti izabrano novo rukovodstvo sindikata.
oni ne znaju ni ko im strajkuje ni zbog cega
oni ne znaju ni ko im strajkuje ni zbog cega
- mrtva kokoš
#829 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta imaju moderatori sa ovim ne kontamsarajevo63 wrote:Na ovo bi odgovor mogao dati Moderator.šime.sparina wrote:ako je ovo neki jeftin pokusaj zajebancije, mogu ti samo reci sagni se...sarajevo63 wrote: Idealan si za ovo, jer ti već znaš i gdje bi vodio![]()
-
*mima*
#830 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 43......ja ne skontah....jel ovo samo plata za august u pitanju?
-
Mr.Penguin
#831 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
razmisljao sam i ja o tome ali cijena advokata po izlasku pocinje od 400KMhadzinicasa wrote:treba sad svi koji imaju mjesečne i godišnje da tuže Gras da im nadoknadi uslugu koju su unaprijed platili a nisu je dobili ova dva dana - po tržišnoj cijeni. pa 10 KM x 50 000 + sudski troškovi, troškovi advokata jednog i drugog
kolektivna tužba, što da ne.
- alica.k
#832 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mozda jedino da ih zastite od samih sebe...jer su oni ti koji sve ostale maltretiraju.Radnici traže i ispunjenje dodatnih uvjeta u skorije vrijeme, među kojima su nabavka sredstava za rad, donošenje zakonskih uredbi i zaštite osoblja revizora u sistemu naplate, primjena kolektivnog ugovora o radu te da se na tematskoj sjednici Skupštine KS-a odredi tačan datum ispunjenja ovih uvjeta.
- Cholina_Lokica
#833 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakva je situacija na cestama, je li guzva velika, moram nest vozat za jedno sat pa da se mogu organizovat kad da krenem?
- atko
#834 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nesto kontam ... ko u vicu kad dodje djevojka da kupi uloske ... a mujoj joj ponudi i steleks da opere prozore kad se vec nemoze handriti
Mogo je vala i gras popraviti infrastrukturu kad vec ne vozi ... sve on kriticne pruzne tacke zbog kojih treba obustava prevoza
Mogo je vala i gras popraviti infrastrukturu kad vec ne vozi ... sve on kriticne pruzne tacke zbog kojih treba obustava prevoza
- cappy_tempo
#835 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a ko ce gradjane zastiti od seljackih revizora i vozaca? majke im ga sosonske,dokopali se grada i ufatili prosipati nesta ali polako pocet ce oni opet voziti pa ce onda strajkovati jer raja strajkuje kad treba kartu platiti
- Filter
#836 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
aha*mima* wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 43......ja ne skontah....jel ovo samo plata za august u pitanju?
-
*mima*
#837 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Filter wrote:aha*mima* wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 43......ja ne skontah....jel ovo samo plata za august u pitanju?
ja kontala po godine nisu dobili platu
- Ma.Le.Na
#838 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma nisu dobili regres mima*mima* wrote:Filter wrote:aha*mima* wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 43......ja ne skontah....jel ovo samo plata za august u pitanju?
-
*mima*
#839 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja.....regres.....strasno.....jos kad sam procitala da im je topli 12 km...pored onolike plate............pa sta jede za 12 km.......
- Filter
#840 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i to minimalac ...*mima* wrote:Filter wrote:aha*mima* wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 43......ja ne skontah....jel ovo samo plata za august u pitanju?
- Ma.Le.Na
#841 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbg sad pocinju uplate za zimovanje*mima* wrote:ja.....regres.....strasno.....jos kad sam procitala da im je topli 12 km...pored onolike plate............pa sta jede za 12 km.......
- Altsa
#842 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lazu za neovjerene knjizice jer svako zna da kada dobijes platu iz nje se izdvoji za zdravstveno...s obzirom da oni nisu primili samo augustovsku onda je laz da ne mogu ovjeriti knjizice
- kukuruz_kokicar
#843 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma neka izađu i poštari na ulice i počnu premlaćivati penzionere jer im ne ostavljaju bakšiš od peMzija. Kad je dernek nek i hala gori. Crknimo dostojanstveno uz vatromet gluposti. Jer mi to zaslužujemo!
- wewa
#844 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
fora je sto i topli obrok dobijaju nezakonito jer imaju vlastiti restoran! koji usto posluje s gubitkomMa.Le.Na wrote:jbg sad pocinju uplate za zimovanje*mima* wrote:ja.....regres.....strasno.....jos kad sam procitala da im je topli 12 km...pored onolike plate............pa sta jede za 12 km.......a regres nije lego
-
*mima*
#845 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
wewa wrote:fora je sto i topli obrok dobijaju nezakonito jer imaju vlastiti restoran! koji usto posluje s gubitkomMa.Le.Na wrote:jbg sad pocinju uplate za zimovanje*mima* wrote:ja.....regres.....strasno.....jos kad sam procitala da im je topli 12 km...pored onolike plate............pa sta jede za 12 km.......a regres nije lego
Idem i ja nac stelu dase zaposlim u Gras
- GAU8
#846 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Haj'mo se skupiti pred GRAS-om i protestvovati da hocemo da radimo po trenutnim uvjetima 
Jest im tesko u p.m.
Jest im tesko u p.m.
- cappy_tempo
#847 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad se sjetih,imam jarana koji je elektricar u grasu na trolama i zavrsio je 3 godine elektroenergetske skole dakle obicni zanat i preko 1000KM gura platu,a ja zavrsio 4. godine ili drugim rijecima ucio kako se npr. dalekovod projektuje i slicno i ako dobijem 300KM nogom u guzicu se udarim i onda oni kukaju nesta mater im sosonsku nesposobnu.
- Filter
#848 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbt prvo su kasapili vozni red, mjesecima. kad im je to dosadilo, opleli su do 50% i nikoga ne obavjestavaju i nikome ne odgovaraju. i sve to za iste novcice ... hadzijski
i sad ova 3,14zdarija

i sad ova 3,14zdarija
-
nino90
#849 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jao zahtjeva
e volio bih da im ne zadovolje zahtjev pa makar nikad ne proradio tramvaj et
da su pametni ovi iz vlade sad dati centrotransu da uvede svoje linije a oni neka strajkuju do mile volje
e volio bih da im ne zadovolje zahtjev pa makar nikad ne proradio tramvaj et
da su pametni ovi iz vlade sad dati centrotransu da uvede svoje linije a oni neka strajkuju do mile volje
- lara b.
#850 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma u grasu su sve neki seljoberi...i radnici i rukovodeci...sve to treba otpustiti i novi normalan kadar dovesti
a i oni soferi fakat neredovno voze, tramvaj nekada pola sata cekas...a guzva na stanici djecice iz skole...ma proci ne mozes... koliko grad izdvaja i svi mi za te karte...a usluga nista... ne moze to tako... meni fakat nije jasno kako su u - a toliko donacija i svega... kakko moze centrotrans posovati...a gras eto ne moze ... ma lopovi sve

a i oni soferi fakat neredovno voze, tramvaj nekada pola sata cekas...a guzva na stanici djecice iz skole...ma proci ne mozes... koliko grad izdvaja i svi mi za te karte...a usluga nista... ne moze to tako... meni fakat nije jasno kako su u - a toliko donacija i svega... kakko moze centrotrans posovati...a gras eto ne moze ... ma lopovi sve