22 radna dana, na posao i kući minimalno 44 vožnje x 1,60 = 70,40KMLogovan wrote:Neisplativo sasvim jednostavno.The Realist wrote: Kako mjesečne nisu isplative? 53KM, a mogu se voziti koliko hoću i gdje hoću u A zoni?
A ove za par stanica, pa ja nekada mogu razumjeti to razmišljanje, iako je svugdje u svijetu tako, ali ono što ne razumijem je priča kako neko neće da plati kartu radi tri stanice i SVAKI dan se vozi po dva pute te tri stanice (ovo ako nikako ne koristi više prevoz). To je dnevno već 6 stanica, ali izgleda ni to nije dovoljno za platiti kartu, na 24 radna dana je to 144 stanice, a ni to nije dovoljno.
Pa ako već neko nije spreman da radi tri stanice plati kartu, bio bi red da makar u jednom smjeru plati kartu (1,60-1,80KM već se isplati dati za 6 stanica, a pogotovo što stanice koje se spominju su jako duge i same bi trebale vrijedjeti taj novac - nije isto od Socijalnog do MD-a, gdje imaju 4 stanice, ali zajedno nisu kao prve dvije kad se krene sa Ilidže).
No, najlakše je laprdati kako nikada neće platiti za dvije stanice, pa svaki puta se po par puta voziti tih par stanica i isti argument imati i mnogo je lakše to, nego reći ŠUPČINA (jer takvi ništa drugo nisu) sam koja ne želi da plati kartu, jer hoću da popijem kafu, odigram listić na kladionici i slično, a kao argument koristi broj od par stanica. Ovdje ne aludiram na tebe, jer pojma nemam ko piše o tim stanicama, ali znam da se piše stalno to i kao argument koristi, tako da se na te ljude odnosi.
30 dana x 1.80 = 54 KM, a mjesečna 50 KM. Nema logike da se uštede samo 4 KM, čak i kada bi se svaki dan u mjesecu iskoristio javni prevoz. Jebeš tu uštedu. Ako se propusti samo 5, 6 dana vožnje, odmah si u gubitku tih par maraka.
Na kraju krajeva, šta ja dobijam za tih 50 KM? Apsolutno ništa, pa čak ne dobijam ni tačnost dolaska tramvaja na vrijeme. A revizora skoro pa i nema, ne pojavljuju se u tramvajima, itd, što znači onih 50 KM si dao džaba. I kada se pojave, onda biraju kome će tražiti kartu, a kome ne i biraju koga će istjerati jer nema karte, a koga ne.
svakodnevno korštenje prevoza min. po 2 x 30 dana x 1,60 = 96KM
Karta je 53KM i isplati se nakon 17 dana u slučaju minimalnog korištenja 2x dnevno