GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PapakizSarajeva

#151 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by PapakizSarajeva »

Dialer wrote:
šime.sparina wrote:idealna prilika za normalizaciju ove patnje zvane gras. raspustiti bagru i krenuti s`nule. normalno da nema dijelova kad su im kucne radionice pune, normalno da nema autobusa kad malo malo koji zavrsi u cvijecari, ogradi i sl.
o menadzmentu i talovima da ne pricam.

raspisati tender, prihvatiti ponudu najboljeg ponudjaca i rijesiti ovo dugogodisnje pitanje za sva vremena.
Pojma ti nemas pasa moj, al pojma. Sto bi se reklo glupa ti je prica. Kuci pa mamu i tatu nek ti otpuste!
Prosvijetli nas, molim te ... De nam pojasni malo kakva je situacija u GRAS-u. Sta je to šime u prethodnom postu rekao, a da nije istina ...

Da samo kazem, nisam korisnik GRAS-a od 1992. god., hvala Bogu ... GRAS je, uz Vodovod i Kanalizaciju, skupina najvecih parazita u gradu. Stalno nesto traze i stalno im nesto nije pravo. Deder malo zasucite rukave i pocnite raditi, ako vam se ne svidja, u privatnu firmu i za 350 - 500 KM mjesecno, pa kad vam ih isplate ...

Zast GRAS ne ide u privatizaciju ? Pa da vidimo, majcini sinovi kome cete strajkovati ... Treba im uvesti rad na odredjeno vrijeme, sa produzenjem ugovora svakih 6 mjeseci. A ne ovako zasticeni k'o pesterski medjedi ...
Filter

#152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Filter »

:twisted:
mrtva kokoš

#153 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by mrtva kokoš »

kunem se, ja koga god znam a da radi u grasu ili ima sina ili zenu ili nekog iz blize familije zaposlenu u istom!!
cappy_tempo

#154 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by cappy_tempo »

da imam nekoga u grasu pljuno bi ga u facu zbog ovoga i pogotovo ako je krao sa rajom.gdje ima da se saraf 25KM naplacuje i onda dodju i kazu "a moj neko tamo radi u grasu,jeste vi bezobrazni." boga oca pokrali i mi bezobrazni,a ko god je napisao da treba otkaz dobiti misli na one sto su zavrtali,sta otkaz ima dobivati onaj sto je posten. ma hajd standardno nase, useremo nesta i nismo mi krivi nego neko drugi.

ZIVIO CENTROTRANS!

Dialer mozes li zamisliti ja vec 2 godine zivim bez plate,socijalnog,zdravstvenog i slicno,a ako dobijem kakvih para to je 50km za kupon i mozda neku sicu eto da se nadje nesta,a zamisli jos nesta radim u firmi koju drzi moj stari ali jbg nema se para,nema se posla pa 2 godine vucem bez plate i svih ostali cuda pa ne kukam toliko. ako ti je brat posten onda nema briga,ako je 2km zavrno nogom u guzicu ga treba nabiti.
sladak_ko_med

#155 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by sladak_ko_med »

dobro je :D s ekološke strane :D a bgm i zdravstvene :D nek malo se pješači :run:
ultima_palabra

#156 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by ultima_palabra »

Dialer wrote:šime.sparina boli tebe briga tvoji su obezbjedjeni dobro, ti si vjerovatno guzonjin sin itd. Nije vazno.

Moj buraz radi u grasu i pazite sad ovo, nije sandzaklija, to je samo stereotip o kojem raja prica. :shock: :shock: Nebuloze. Ostavi ti svog brata, majku, oca, sestru bez posla i plate i haj ti zivi bez plate 3-4 mjeseca, bez zdravstvenog, socijalnog i onda dodji i seri o tome kako raju treba otpustat. Mrzim anrod Bosanski sjeme nam se zatrlo gadno svima! Amin!

A ko prati dnevnik strajk je najavljen ima godina!
Štrajk je otkazan sinoć u 23, i onda su mučki iznenadili građane... imbecili.

Koliko čujem, augustovska plata još nije isplaćena a ostale sve jesu... a ako si posao dobio na osnovu sposobnosti, onda možeš naći i drugi posao. Nego je većina tamo uletila 10 milja nekom direktoru za posao, pa je sad frka :-)
Cholina_Lokica

#157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

FUJ :x :x :x

A to sto jako puno ljudi u gradu nema love (jer im npr. niska plata, kasni i sl.) za taxi a moraju na poslu biti nema veze
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#158 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Truba »

hvala grasu što me po uzoru na prusta na pola sata vrati u slavnu 1995/1996 kada je pjehak do škole bio jedini sigurni prevoz
i kada je stopiranje stranaca bilo sigurno i relativno uspjesno i to besplatno :D
nekad bi stao kamion a nekad fićo
pričalo se sa nepoznatim ljudima o svemu
a danas svi šutke na posao idu :)

sve je isto samo škole nema :lol: :lol: :lol:

pozdrav pješacima
PapakizSarajeva

#159 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by PapakizSarajeva »

radenska wrote:Vi bi samo otpustali, otpustali i otpustali. Kako vas nije sramota.Moj otacje 25 godina ustajai u 04:30 da bi nas izdrazavao, trpeci razlicite uvrede pojedine sarajevske gospode. Tek poslije prvog strajka su se popravili uvjeti placa i naseg zivota. Te koje bi vi otpustali mozda imaju po dvoje, troje djece koja idu u skolu.
Vlada ima ogroman udio u ovim problemima. Ja strajk u potpunosti podrzavam, naravno ima svako mana ali neka traze prava koja im pripadaju. I nama ce biti bolje ako se rijesi problem voznog parka pa da ne moramo cekati autobus po sat vremena.
I sta vise imate protiv sandzaklija? To Vam oni napravili nesto sto posteno rade i zive. Boga mi, sa mnom studiraju ljudi iz Sandzaka koji redovno dolaze na predavanja i imaju odlicne ocjene, dok je naravno RODJENOM SARAJLIJI mrsko ustati iako vidi fakultet s prozora. I ponovo ce biti nema posla, nema posla i nema posla. Zato su nam kafane pune u podne.
Halo, tri srca, ne se*i matere ti ... Tvoj otac je mogao i promjeniti firmu, sto nije ? Upao je preko sosonske veze u GRAS, sa zavrsenom osnovnom skolom, polozenim vozackim ispitom i nekakvim aksam schule kursom. Sto nije studirao pa bio dingospo ? Niko mu nije branio, u Titinoj drzavi fakultet je bio skoro djaba. Sta ba hocete vise od Vlade ? Ko je napravio problem u GRAS-u ? Vlada ? Neki ministarcic ?

Sosona mi je pun qrac, ima ih u GRAS-u, Telecom-u, opcinama. Nadmeni, nadrkani, puni sebe i svog samozadovoljstva. Svi najgori kriminalci u gradu su sosoni. Ni jednog nema u KJKP RAD, gdje se MORA nesto i konkretno raditi. Samo prodaju pricu, vaze i mudruju. Gledaju gdje da se uhljebe bez rada i gdje mogu na posao doci u bijeloj trenerci ...
The Realist

#160 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by The Realist »

Dialer wrote:šime.sparina boli tebe briga tvoji su obezbjedjeni dobro, ti si vjerovatno guzonjin sin itd. Nije vazno.

Moj buraz radi u grasu i pazite sad ovo, nije sandzaklija, to je samo stereotip o kojem raja prica. :shock: :shock: Nebuloze. Ostavi ti svog brata, majku, oca, sestru bez posla i plate i haj ti zivi bez plate 3-4 mjeseca, bez zdravstvenog, socijalnog i onda dodji i seri o tome kako raju treba otpustat. Mrzim anrod Bosanski sjeme nam se zatrlo gadno svima! Amin!

SINOĆ su rekli da NEĆE danas doći do štrajka, SINOĆ....

Kakvih godinu dana je najavljen? Šta treba onda, svaki dan treba kretati po 2 sata ranije, nego je realno potrebno, eto, ako bi slučajno u GRAS-u odlučili da krenu taj dan u štrajk.... Daj, ne budi smiješan.
no_mani=no_fjučr

#161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by no_mani=no_fjučr »

Čim je ministar KRMOPTIĆ...to je hendikep.
sladak_ko_med

#162 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by sladak_ko_med »

sa će polijepit na vozila one transove :D mi smo i u ratu bili s vama budite i vi s nama :lol: loži me loži :D zar to nije utješno :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#163 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Truba »

radne dozvole ispitati u grasu VLADO šta čekaš :x :x :x :x
deportovati one bez radne dozvole u rašku oblast
zovemsecrveni

#164 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 10/11/2011 00:22, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#165 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by PipiDugaDevetka »

Black swan wrote:hvala grasu što me po uzoru na prusta na pola sata vrati u slavnu 1995/1996 kada je pjehak do škole bio jedini sigurni prevoz
i kada je stopiranje stranaca bilo sigurno i relativno uspjesno i to besplatno :D
nekad bi stao kamion a nekad fićo
pričalo se sa nepoznatim ljudima o svemu
a danas svi šutke na posao idu :)

sve je isto samo škole nema :lol: :lol: :lol:

pozdrav pješacima
Zaboravio si autobus zvani, ''Bosanko''.
''Bosanko'' je uništen kada je krmača pala na RTV Dom, ne sjećam se koja godina bijaše.
''Bosanko'' je bio GRAS-ov bus.
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/09/2011 08:41, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#166 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Ma.Le.Na »

:x :x :x
karanana

#167 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by karanana »

umjesto da mi korisnici strajkujemo i da protestujemo protiv lose usluge, kasnjenja i losih uvjeta u prevoznim sredstvima, oni to rade i drze nas taocima.
Ma.Le.Na

#168 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Ma.Le.Na »

da li se iko sjetio djaka jutros..
ili ljudi koji ne mogu pjeske a nemaju lovu za taxi..
ili na kraju onih koji su na relativno kracim relacijama...a ne mogu pjeske..a taksisti produze ako ceh nije min 10KM..
a da ne govorimo da taxija nema dovoljno...pa i ako imas lovu ne mozes ga uhvatiti..

:x :x
mrtva kokoš

#169 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by mrtva kokoš »

ne znam sta ti znaci to obezbjedjeni dobro, ako je plata od 700KM obezbjedjenost onda jesmo. guzonjin sin nisam, mozes misliti redovno koristim ovaj seoski prevoz i preko glave mi je kasnjenja, cekanja autobusa i trazenja karte tih istih debila koji kasne. autobus koji bi trebao da prolazi svako 20 min. vidjam jednom u sat vremena. znaci ovo sto pisem je samo moja frustracija na ovaj jad i cemer prevoz koji imamo.

vec sam pisao ne znam nikoga a da nije zaposlio nekog iz blize familije. mislim firma koja ima 500 viska radnika zeli da zaposli dodatnih 25 radnika, sta ce oni raditi? evo ja sam glup i postovi su mi glupi, ti nam objasni posto vidim imas insajderske informacije?!

koliko vidim plate kasne 20 dana, a ne 3,4 mj. a sa platama kakve imaju u grasu mogu dovoljno ustediti da pola godine rade a pola godine odmaraju osim ako nece da vozaju neka fensi kola i nosaju jabuka telefone sto svakodnevno vidjam bar na svojoj liniji.

raju treba otpustiti iz pomenutih razloga, zasto bi neko uzivao povlastice na tudji racun. evo ja cu rintati u tom istom grasu za 700KM, javno na forumu se nudim. mislis da bi guzonjin sin ovako nesto napisao?!

stari sistem je to dobro rijesio, zaposli dva covjeka daj im 500KM plate i svi zadovoljni. a ne danas neki imaju 1000KM a drugi nemaju sta da jedu...

a to za narod sam davno rekao, kud nas njemci ne osvojise 42 :wink:
Mr.Penguin

#170 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Mr.Penguin »

Radi li Centrotrans?
palamuda

#171 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by palamuda »

Ne znam kako neko može prizivat privatizaciju u zemlji u kojoj nikad ništa nije privatizovano kako treba. Sad nije tranutak za to i tačka. Ja GRAS nikad ne bi privatizovao jer bi onda imali tramvaj i autobus od Ilidže do Baščaršije, a za ostalo se puši, garant bi privatnik lomio auta po brdima i nerentabilnim linijama Širokače, Buća Potoka, Hrasnog brda i ostalog. Mda ovdje ima previše gospode za koju ljudi sa pomenutih lokacija i nisu ljudi, fašizam u praksi u sred Sarajeva.

Vlada svakako ima odgovornost za ovo što se dešava, ona ima tamo svoje predstavnike i u Nadzornom odboru i u Skupštini preduzeća.
GRAS - om upravlja sindikat i budaletine koje su se ufurale da su menadžeri, a vozaju auta od sto hiljada maraka.
Radnici kradu gorivo i sve što se može ukrasti i valjat u kući i oko kuće.
U GRASU ne rade samo sandžaklije i lopovi, ima tamo i normalnih ljudi i rođenih sarajlija i onih kojima je na vrh glave previranja ko je sa kim i sličnih gluposti.

Na ovoj temi se vidi sav idiotizam našeg naroda i zaostala i licemjerna svijest ljudi koji su se svi redom zaposlili bez štele i kod najgorih robovlasnika al eto oni rade pa im smeta onaj iz GRAS jer kao on ne radi ništa. Na ovoj temi se vidi sav jad i čemer fukare koja misli da je bogom dana da nekom jadniku j... mater jer se taj jadnik nije rodio u Sarajevu.
Rođeni sam Sarajlija, radim kod privatnika Austrijanca.
zovemsecrveni

#172 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 10/11/2011 00:22, edited 3 times in total.
banovan

#173 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by banovan »

Mr.Penguin wrote:Radi li Centrotrans?
Ako radi na kojim stanicama staje
Mr.Penguin

#174 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Mr.Penguin »

palamuda wrote:Ne znam kako neko može prizivat privatizaciju u zemlji u kojoj nikad ništa nije privatizovano kako treba. Sad nije tranutak za to i tačka. Ja GRAS nikad ne bi privatizovao jer bi onda imali tramvaj i autobus od Ilidže do Baščaršije, a za ostalo se puši, garant bi privatnik lomio auta po brdima i nerentabilnim linijama Širokače, Buća Potoka, Hrasnog brda i ostalog. Mda ovdje ima previše gospode za koju ljudi sa pomenutih lokacija i nisu ljudi, fašizam u praksi u sred Sarajeva.

Vlada svakako ima odgovornost za ovo što se dešava, ona ima tamo svoje predstavnike i u Nadzornom odboru i u Skupštini preduzeća.
GRAS - om upravlja sindikat i budaletine koje su se ufurale da su menadžeri, a vozaju auta od sto hiljada maraka.
Radnici kradu gorivo i sve što se može ukrasti i valjat u kući i oko kuće.
U GRASU ne rade samo sandžaklije i lopovi, ima tamo i normalnih ljudi i rođenih sarajlija i onih kojima je na vrh glave previranja ko je sa kim i sličnih gluposti.

Na ovoj temi se vidi sav idiotizam našeg naroda i zaostala i licemjerna svijest ljudi koji su se svi redom zaposlili bez štele i kod najgorih robovlasnika al eto oni rade pa im smeta onaj iz GRAS jer kao on ne radi ništa. Na ovoj temi se vidi sav jad i čemer fukare koja misli da je bogom dana da nekom jadniku j... mater jer se taj jadnik nije rodio u Sarajevu.
Rođeni sam Sarajlija, radim kod privatnika Austrijanca.
I imas auto? Pusti ovu temu onima koji se vozaju tramvajom.
nosara

#175 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by nosara »

zovemsecrveni wrote:BOJKOT PLAĆANJA KARTI ZA PREVOZ GRAS-U!

Pozivam sve da se pridruže ovoj dobrotvornoj, humanoj, akciji!
E, pa ne moze tako...! Sinoc je sdp sklopio sporazum sa divnim ljudima iz gras-a koji predvidja da ce i oni koji ne koriste gradski prevoz, morat kupovat mjesecne karte... :wink:

Rusis im koncepciju... :D
Post Reply