Sine dragi nema gore kazne od intelektualne blokader3d3 wrote:ja mislim da je vrijeme da se i građani organizuju i blokiraju gras. sa banditima moraš na njihov način.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- saraf_osmica
#13876 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- saraf_osmica
#13877 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Milsim da nije novi tramvaj već sigurno neka SATRA 2 malo sređenija ili ev GB 283 turistički ali ne vjerujem da su ga šta sređivali zadnje vrijeme.smart tv wrote:Imal ko sliku novog tramvaja?
- NEOPLAN
#13878 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.
Covjek se bavi istrazivanjem, pise knjigu o sarajevskom javnom prijevozu i njegovoj istoriji. Knjiga ce vrlo brzo biti zavrsena.
I covjek je proputovao pola Evrope, susreo se sa svim i svacim, i njegova iskustva i saznanja,negove veze, mogu nam biti od velike koristi. Al bitno je bit seljak i napasti covjeka koji je itekako kompetentan i itekako zna o cemu prica. Ma ja, samo jedan zabrinuti Europejac......
Covjek se bavi istrazivanjem, pise knjigu o sarajevskom javnom prijevozu i njegovoj istoriji. Knjiga ce vrlo brzo biti zavrsena.
I covjek je proputovao pola Evrope, susreo se sa svim i svacim, i njegova iskustva i saznanja,negove veze, mogu nam biti od velike koristi. Al bitno je bit seljak i napasti covjeka koji je itekako kompetentan i itekako zna o cemu prica. Ma ja, samo jedan zabrinuti Europejac......
- saraf_osmica
#13879 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.
- trambusek88
#13880 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako misliš na onaj tramvaj "nostalgija" ne vjerujem da će biti ta dva. Možda je neki Bečki prepravljen, ili su možda mađari pomogli restauraciju onog strog Bečkog tramvaja s prikolicom što je vozio od 1997-2004saraf_osmica wrote:Milsim da nije novi tramvaj već sigurno neka SATRA 2 malo sređenija ili ev GB 283 turistički ali ne vjerujem da su ga šta sređivali zadnje vrijeme.smart tv wrote:Imal ko sliku novog tramvaja?
Međutim tamo piše da smo dobili tramvaj na poklon.
Ako je stvarno tako to bi možda mogao biti ovaj Ganz, ali sačekajmo ipak sutrašnji dan.

Slika sa http://www.michaeltaylor.ca/
-
dresdener78
#13881 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
EEEE nemojte tako, nisam nikakav akademik ili doktor saobraćajnih tehnologija.... samo - priznajem - sam skupio veliku količinu informacija o sarajevskom saobraćaju koje želim dijeliti sa svima koji su zainteresirani. Ali hvala lijepa svakako
Ali inače Neoplan je u pravu, ovih trenutaka pokušavam da eksportujem prvi kompletan layout knjige u PDF-u
ufff.
Ali inače Neoplan je u pravu, ovih trenutaka pokušavam da eksportujem prvi kompletan layout knjige u PDF-u
- saraf_osmica
#13882 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako je neko primjetio istovar takvog tramvaja na teretnoj stanici neka javi mada sumnjam. Ili će biti neki malo prepravljeni ili turistički.trambusek88 wrote:Ako misliš na onaj tramvaj "nostalgija" ne vjerujem da će biti ta dva. Možda je neki Bečki prepravljen, ili su možda mađari pomogli restauraciju onog strog Bečkog tramvaja s prikolicom što je vozio od 1997-2004saraf_osmica wrote:Milsim da nije novi tramvaj već sigurno neka SATRA 2 malo sređenija ili ev GB 283 turistički ali ne vjerujem da su ga šta sređivali zadnje vrijeme.smart tv wrote:Imal ko sliku novog tramvaja?
Međutim tamo piše da smo dobili tramvaj na poklon.
Ako je stvarno tako to bi možda mogao biti ovaj Ganz, ali sačekajmo ipak sutrašnji dan.
Slika sa http://www.michaeltaylor.ca/
- trambusek88
#13883 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ali i radovi su počeli sa danom zakašnjenja od prve najave koja je predviđala završetak radova 11.08.r3d3 wrote:tramvaj opet samo do neđarića
Šine su postavljene, a danas su postavljali KM i vrlo moguće da će tramvaj sutra proći za Ilidžu.
- Adriatic
#13884 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ti si grasovac, zar ne?NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.
I ne nazivaj ljude seljacima, jer ti seljaci vas plaćaju dok hvatate zjale po remizi.
- Hemera
#13885 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nisi ni ti daleko od hvatanja zjalaAdriatic wrote:I ti si grasovac, zar ne?NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.
I ne nazivaj ljude seljacima, jer ti seljaci vas plaćaju dok hvatate zjale po remizi.
ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13886 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
adriatic je stari hvatac zjala 
- O'zone
- Globalni moderator
#13887 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nostalgi ... 40812043#1
Prelijepo.
Sjebat će to naša bagra samo dok uzmogne.
Prelijepo.
- Adriatic
#13888 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako i hvatam zjale, ne uzimam za to hvatanje pare od drugih kao grasovci.Hemera wrote:nisi ni ti daleko od hvatanja zjalaAdriatic wrote:I ti si grasovac, zar ne?NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.
ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
A za tehničke informacije, imaš Gras pa ih nazovi.
-
Ikarbus IK206
#13889 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A zona je za Hrasnicu a Rakovica A+BHemera wrote: ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
Ilidža Rakovica ti je po ovom a

- Hemera
#13890 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma nece pustiti ipak ce vjerovatno to malo kontrolisati ko im ulazi,inacestvarno je lijepoO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nostalgi ... 40812043#1
Prelijepo.
inače hvala na redovima vožnje čisto orjentaciono mi treba
- trambusek88
#13891 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Linija za Hrasnicu ne saobraća po redu vožnje zbog nedostatka vozila. Ovo je red vožnje za 4 autobusa, a sad najčešće voze 2, a nekad se desi da radi samo jedan.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13892 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sutra počinje trambaj kako sam čuo do ilidže
ljepota dojadilo presjedanje
elem ovi ljudi iz hrasnice bi trebali tražiti tramvaj
i svi dole što žive... traži mnogo da dobiješ taman
ljepota dojadilo presjedanje
elem ovi ljudi iz hrasnice bi trebali tražiti tramvaj
i svi dole što žive... traži mnogo da dobiješ taman
-
StupskaBitanga
#13893 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da ali će na Stupu samo jedna eventualno 2 vrata raditi
E to će tek biti dernek
E to će tek biti dernek
- MOSALJOZE
#13894 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Poznavajući našu kulturu,taj tramvaj će stajati najmanje 4-5 minuta na Stupu,i to radi onih koji moraju odma ući u tramvaj.Što bi ovi što izlaze imali prednost.Koliko će samo starijih neupućenih osoba preskočiti stanicu jer ne znaju...
- saraf_osmica
#13895 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nikad neću sačekati da iko prvo izađe pa da je uđem na prvim i zadnjim vratima. Neka nauče čitati šta je ulaz a šta izlaz ili neka puste prvo da uđu. Đubrad seljačka. Sarajlije su postale endemska vrsta u Sarajevu. 3bala ih korida i ČevljanovićiMOSALJOZE wrote:Poznavajući našu kulturu,taj tramvaj će stajati najmanje 4-5 minuta na Stupu,i to radi onih koji moraju odma ući u tramvaj.Što bi ovi što izlaze imali prednost.Koliko će samo starijih neupućenih osoba preskočiti stanicu jer ne znaju...
- Butmiran
#13896 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To nema nikakve veze s tim odakle je ko. Jednostavno nekultura. I svi su takvi.
-
cakana22
#13897 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moze li mi neko dati raspored voznje autobusa Stup- Vogosca ?
- saraf_osmica
#13898 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raspored ti je "kad naiđe tu je". Odavno redovi vožnje i polasci nisu sinhronizovani.cakana22 wrote:Moze li mi neko dati raspored voznje autobusa Stup- Vogosca ?
P.S. Zna li neko šta će biti sa terminalom na Stupu? Sumnjam da će biti na starom mjestu kada se petlja završi.
-
Ikarbus IK206
#13899 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
POLOVNIH al nije sigurno dali će prihvatitismart tv wrote:Jel istina za dvadeset novih tramvaja?
-
dresdener78
#13900 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
špijun je opet stigao u Sarajevo