GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saraf_osmica

#13876 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

r3d3 wrote:ja mislim da je vrijeme da se i građani organizuju i blokiraju gras. sa banditima moraš na njihov način.
Sine dragi nema gore kazne od intelektualne blokade :(
saraf_osmica

#13877 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

smart tv wrote:Imal ko sliku novog tramvaja?
Milsim da nije novi tramvaj već sigurno neka SATRA 2 malo sređenija ili ev GB 283 turistički ali ne vjerujem da su ga šta sređivali zadnje vrijeme.
NEOPLAN

#13878 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.

Covjek se bavi istrazivanjem, pise knjigu o sarajevskom javnom prijevozu i njegovoj istoriji. Knjiga ce vrlo brzo biti zavrsena.

I covjek je proputovao pola Evrope, susreo se sa svim i svacim, i njegova iskustva i saznanja,negove veze, mogu nam biti od velike koristi. Al bitno je bit seljak i napasti covjeka koji je itekako kompetentan i itekako zna o cemu prica. Ma ja, samo jedan zabrinuti Europejac......
saraf_osmica

#13879 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.

Covjek se bavi istrazivanjem, pise knjigu o sarajevskom javnom prijevozu i njegovoj istoriji. Knjiga ce vrlo brzo biti zavrsena.

I covjek je proputovao pola Evrope, susreo se sa svim i svacim, i njegova iskustva i saznanja,negove veze, mogu nam biti od velike koristi. Al bitno je bit seljak i napasti covjeka koji je itekako kompetentan i itekako zna o cemu prica. Ma ja, samo jedan zabrinuti Europejac......
:thumbup:
trambusek88

#13880 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

saraf_osmica wrote:
Milsim da nije novi tramvaj već sigurno neka SATRA 2 malo sređenija ili ev GB 283 turistički ali ne vjerujem da su ga šta sređivali zadnje vrijeme.
Ako misliš na onaj tramvaj "nostalgija" ne vjerujem da će biti ta dva. Možda je neki Bečki prepravljen, ili su možda mađari pomogli restauraciju onog strog Bečkog tramvaja s prikolicom što je vozio od 1997-2004

Međutim tamo piše da smo dobili tramvaj na poklon.

Ako je stvarno tako to bi možda mogao biti ovaj Ganz, ali sačekajmo ipak sutrašnji dan.
Image
Slika sa http://www.michaeltaylor.ca/
dresdener78

#13881 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

EEEE nemojte tako, nisam nikakav akademik ili doktor saobraćajnih tehnologija.... samo - priznajem - sam skupio veliku količinu informacija o sarajevskom saobraćaju koje želim dijeliti sa svima koji su zainteresirani. Ali hvala lijepa svakako :bih:

Ali inače Neoplan je u pravu, ovih trenutaka pokušavam da eksportujem prvi kompletan layout knjige u PDF-u :P ufff.
saraf_osmica

#13882 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

trambusek88 wrote:
saraf_osmica wrote:
Ako misliš na onaj tramvaj "nostalgija" ne vjerujem da će biti ta dva. Možda je neki Bečki prepravljen, ili su možda mađari pomogli restauraciju onog strog Bečkog tramvaja s prikolicom što je vozio od 1997-2004

Međutim tamo piše da smo dobili tramvaj na poklon.

Ako je stvarno tako to bi možda mogao biti ovaj Ganz, ali sačekajmo ipak sutrašnji dan.
Image
Slika sa http://www.michaeltaylor.ca/
Ako je neko primjetio istovar takvog tramvaja na teretnoj stanici neka javi mada sumnjam. Ili će biti neki malo prepravljeni ili turistički.
trambusek88

#13883 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

r3d3 wrote:tramvaj opet samo do neđarića :-)
Ali i radovi su počeli sa danom zakašnjenja od prve najave koja je predviđala završetak radova 11.08.

Šine su postavljene, a danas su postavljali KM i vrlo moguće da će tramvaj sutra proći za Ilidžu.
Adriatic

#13884 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

NEOPLAN wrote:Dresdener je covjek koji o Grasu i javnom saobracaju u Sarajevu zna vise nego svi mi na forumu zajedno. A zamislite nije iz Sarajeva.

I ti si grasovac, zar ne?
I ne nazivaj ljude seljacima, jer ti seljaci vas plaćaju dok hvatate zjale po remizi.
Hemera

#13885 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

Adriatic wrote:

I ne nazivaj ljude seljacima, jer ti seljaci vas plaćaju dok hvatate zjale po remizi.
nisi ni ti daleko od hvatanja zjala

ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13886 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

adriatic je stari hvatac zjala :-D
O'zone
Globalni moderator

#13887 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nostalgi ... 40812043#1

Prelijepo.

Sjebat će to naša bagra samo dok uzmogne.
Adriatic

#13888 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Hemera wrote:
Adriatic wrote:

nisi ni ti daleko od hvatanja zjala

ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
Ako i hvatam zjale, ne uzimam za to hvatanje pare od drugih kao grasovci.
A za tehničke informacije, imaš Gras pa ih nazovi.
Ikarbus IK206

#13889 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ikarbus IK206 »

Hemera wrote: ima li neko da zna neki akktuelni red voznje za hrasnicu i rakovicu u kojem vazi grasova karta i da li vazi B zona?
A zona je za Hrasnicu a Rakovica A+B
Ilidža Rakovica ti je po ovom a

Image
Image
Hemera

#13890 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nostalgi ... 40812043#1

Prelijepo.

Sjebat će to naša bagra samo dok uzmogne.
ma nece pustiti ipak ce vjerovatno to malo kontrolisati ko im ulazi,inacestvarno je lijepo

inače hvala na redovima vožnje čisto orjentaciono mi treba :razz:
trambusek88

#13891 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Linija za Hrasnicu ne saobraća po redu vožnje zbog nedostatka vozila. Ovo je red vožnje za 4 autobusa, a sad najčešće voze 2, a nekad se desi da radi samo jedan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13892 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

sutra počinje trambaj kako sam čuo do ilidže
ljepota dojadilo presjedanje

elem ovi ljudi iz hrasnice bi trebali tražiti tramvaj
i svi dole što žive... traži mnogo da dobiješ taman
StupskaBitanga

#13893 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

da ali će na Stupu samo jedna eventualno 2 vrata raditi
E to će tek biti dernek
MOSALJOZE

#13894 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Poznavajući našu kulturu,taj tramvaj će stajati najmanje 4-5 minuta na Stupu,i to radi onih koji moraju odma ući u tramvaj.Što bi ovi što izlaze imali prednost.Koliko će samo starijih neupućenih osoba preskočiti stanicu jer ne znaju...
saraf_osmica

#13895 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

MOSALJOZE wrote:Poznavajući našu kulturu,taj tramvaj će stajati najmanje 4-5 minuta na Stupu,i to radi onih koji moraju odma ući u tramvaj.Što bi ovi što izlaze imali prednost.Koliko će samo starijih neupućenih osoba preskočiti stanicu jer ne znaju...
Nikad neću sačekati da iko prvo izađe pa da je uđem na prvim i zadnjim vratima. Neka nauče čitati šta je ulaz a šta izlaz ili neka puste prvo da uđu. Đubrad seljačka. Sarajlije su postale endemska vrsta u Sarajevu. 3bala ih korida i Čevljanovići :-x
Butmiran

#13896 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Butmiran »

To nema nikakve veze s tim odakle je ko. Jednostavno nekultura. I svi su takvi.
cakana22

#13897 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cakana22 »

Moze li mi neko dati raspored voznje autobusa Stup- Vogosca ?
saraf_osmica

#13898 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saraf_osmica »

cakana22 wrote:Moze li mi neko dati raspored voznje autobusa Stup- Vogosca ?
Raspored ti je "kad naiđe tu je". Odavno redovi vožnje i polasci nisu sinhronizovani.

P.S. Zna li neko šta će biti sa terminalom na Stupu? Sumnjam da će biti na starom mjestu kada se petlja završi.
Ikarbus IK206

#13899 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ikarbus IK206 »

smart tv wrote:Jel istina za dvadeset novih tramvaja?
POLOVNIH al nije sigurno dali će prihvatiti
dresdener78

#13900 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

špijun je opet stigao u Sarajevo :shock:
Post Reply