GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maharadza

#13776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

dresdener78 wrote:
neki wrote:
Dzaba ti je...boris se protiv vjetrenjaca...na Balkanu se i sida dobija od propuha. I samo gubis energiju raspravljajuci o tome s prosjecnim balkancem.
Ako slucajno udjes u tramvaj na +35 i stanes pored prozora ujutro ces se probuditi s ustima na potiljku. Kako? ne pitaj...argumentovan dokaz ne postoji
Hahaha baš tako jeste... recimo ni ja ne volim biti izložen hladnom ili ledenom vjetru, ali sa druge strane, kad sam u Sarajevu tokom ljeta, uvijek radije čekam sljedeći tramvaj ako se približava onaj amsterdamski jer znam da ću imati već na sljedećoj stanici i bokserice mokre i uživaću isto kao u sauni. Dakle radije čekam "moj" čehoslovački tramvaj gdje mogu da glavu stavim van tramvaja kroz prozor :D

Doživio sam par neprijatnih situacija kada sam "drsko" otvorio prozor (u julu, vani nekih 34 stepeni, u tramvaju nisam mogao ni da dišem od vrućine i neugodnog mirisa) i desetak saputnika je uzvikivalo na mene NEMOJ BOLAN JESI LI TI NORMALAN PROPUH UBIJA :lol:
Bolji su oni satra tramvaji po meni pošto imaju nazad onaj ko 'šiber' na krovu pa kad staneš ispod njega a ako su još sa strane otvoreni prozori...kao da si na Bjelašnici i ne osjećaš ni +40. :D

Čehoslovak je isto dobar ali nema zatamnjene prozore kao neki satra tramvaji + sve se ljušti pa kad se zagrije onaj metal imaš specifičnu 'aromu', bez obzira na broj putnika. :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
vješalica

#13777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

a i ovaj narod se pere jednom u mjesec dana ili rjeđe :-)
Ikarbus IK206

#13778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ikarbus IK206 »

vješalica wrote:a i ovaj narod se pere jednom u mjesec dana ili rjeđe :-)
Ili ko romi od đurđevdana do đurđevdana :D
trambusek88

#13779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Kemal Malovčić wrote:
Za te linije, prema rajlovcu, buća potoku itd. nema više rasporeda gore na željezničkoj stanici. Ali mislim da idu svakih pola sata.
Jedan od najkritičnijih pravaca.

Rajlovac/Reljevo interval je 40-80 minuta. Ovisno radi li jedan ili dva autobusa. Planiraju se 2 ali jedan često ispadne.

Buća potok interval 60 minuta pošto radi jedno vozilo. Kad se nađe drugo onda je 30 minuta (dok se ne naprave vozila 823 i 813 teško da će ponovo 2 na Buća potok), a nekad se i ovaj jedan zna pokvariti a nema šta dođi u zamjenu.

Radili su na liniji Željeznička stanica-Buća potok i privatnici sa starim VW kombijima.
zippoo87

#13780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zippoo87 »

Adriatic wrote:
goran16v wrote:
zippoo87 wrote: isto sam primjetio i koliko raja ne voli radnike GRASa,posebno kada zatrazi kartu,odma im saspu sve po spisku i iznakiljaju ih :D
Ma ja dje si vidio da platis uslugu koju koristi! :-)
To je taj nas cuveni rezon zbog kojeg smo ovako uspjesni i razvijeni u svakom smislu!
Tačno.
I ja ne mogu ovih filozofa što palamude a ne plaćaju kartu, ali se zato uredno voze.
Ali tu opet dolazimo do odgovornosti grasa.
Njihovo je da se organizuju tako da se eliminišu ovi što se šveraju.
Ali kako će kad tu važi "slobodno revizorsko uvjerenje"
Nemaju isti tretman prema svim putnicima bez karte.
Žene i strance kinje i oni su im najomiljenije žrtve.
kako ti znas da ja ne placam kartu ?
strucnjak jedan,na rajlovcu ne mozes ni uci u bus ako ne kupis kartu ,svercati se mozes tek od pofalica do z.stanice na ovoj liniji
uredno sam placao karte,nije mi puno 1.60 KM za dugu relaciju ali je puno u tramvaju za 2-3 stanice 1.80 KM
ako idem sa kraja na kraj grada,kupim kartu bez problema
Adriatic

#13781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

zippoo87 wrote:
Adriatic wrote: I ja ne mogu ovih filozofa što palamude a ne plaćaju kartu, ali se zato uredno voze.
Ali tu opet dolazimo do odgovornosti grasa.
Njihovo je da se organizuju tako da se eliminišu ovi što se šveraju.
Ali kako će kad tu važi "slobodno revizorsko uvjerenje"
Nemaju isti tretman prema svim putnicima bez karte.
Žene i strance kinje i oni su im najomiljenije žrtve.
kako ti znas da ja ne placam kartu ?
strucnjak jedan,na rajlovcu ne mozes ni uci u bus ako ne kupis kartu ,svercati se mozes tek od pofalica do z.stanice na ovoj liniji
uredno sam placao karte,nije mi puno 1.60 KM za dugu relaciju ali je puno u tramvaju za 2-3 stanice 1.80 KM
???????????
Kako li si se ti prepoznao u mome postu, da mi je znati?
Kad sam rekao "ovih filozofa" mislio sam uopšteno.
Smanji doživljaj, "stručnjak".
Avetinho

#13782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

zippoo87 wrote: kako ti znas da ja ne placam kartu ?
Pa placas li za 2-3 stanice tramvajem?
AmirBaa

#13783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AmirBaa »

Goran se pravo iznervira kad neko kaze da se vozi a ne kupuje kartu :D ja sam je 5 godina kupovao stalno, i mjesecne kupone i ljeti za jednu voznju, i evo sad sam prestao jer: vise puta su me opljackali u tramvaju - nikom nista, kasne trolejbusi/tramvaji svaki dan, znam cekati trolejbus i po pola sata, konstantno se kvare trolejbusi i onda ja izgubim jedno 20 minuta vremena i zakasnim na destinaciju, vozaci trolejbusa znaju ludjacki voziti i prolaziti kroz crveno sto meni daje osjecaj nesigurnosti u njihovim vozilima, po mjesec dana se znalo desiti da revizora nikako ne vidim, a evo ih zaposlenih par stotina, gdje su ti svi ljudi onda ? Jedno vrijeme sam se odlucio ,,prebaciti" na njihovu konkurenciju, centrotrans, ali mi je mnogo dalje da silazim dole na glavnu, zelio bih se voziti njihovim autobusima i cestom kuda ide trolejbus, sta ja sad da radim ? Gorane reci mi koje mogucnosti imam, s obzirom da si ti strucnjak za ovaj gradski prijevoz :-D
Maharadza

#13784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Živio šverc, živio gras koji nam ga omogućava. :lol:

Avetinho

#13785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

Nismo mi lopovi, mi krademo samo pomalo.
Ikarbus IK206

#13786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ikarbus IK206 »

Avetinho wrote:Nismo mi lopovi, mi krademo samo pomalo.
Jel ovo ?
Image
Maharadza

#13787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Ikarbus IK206 wrote:
Avetinho wrote:Nismo mi lopovi, mi krademo samo pomalo.
Jel ovo ?
Image
Predugo...ovako se to radi:

Reva: Momak, karta!?
Ja: krompir!
Reva: kakav krompir?
Ja: kakva karta?

:lol:

Dr. Kuca

#13788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Krivicne prijave za radnike grasa zbog blokiranja saobracaja. :thumbup:
julisiz es grant

#13789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

Dr. Kuca wrote:Krivicne prijave za radnike grasa zbog blokiranja saobracaja. :thumbup:
đe to?
goran16v

#13790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

AmirBaa wrote:Goran se pravo iznervira kad neko kaze da se vozi a ne kupuje kartu :D ja sam je 5 godina kupovao stalno, i mjesecne kupone i ljeti za jednu voznju, i evo sad sam prestao jer: vise puta su me opljackali u tramvaju - nikom nista, kasne trolejbusi/tramvaji svaki dan, znam cekati trolejbus i po pola sata, konstantno se kvare trolejbusi i onda ja izgubim jedno 20 minuta vremena i zakasnim na destinaciju, vozaci trolejbusa znaju ludjacki voziti i prolaziti kroz crveno sto meni daje osjecaj nesigurnosti u njihovim vozilima, po mjesec dana se znalo desiti da revizora nikako ne vidim, a evo ih zaposlenih par stotina, gdje su ti svi ljudi onda ? Jedno vrijeme sam se odlucio ,,prebaciti" na njihovu konkurenciju, centrotrans, ali mi je mnogo dalje da silazim dole na glavnu, zelio bih se voziti njihovim autobusima i cestom kuda ide trolejbus, sta ja sad da radim ? Gorane reci mi koje mogucnosti imam, s obzirom da si ti strucnjak za ovaj gradski prijevoz :-D
Ako nisi zadovoljan uslugom, sto je tvoje pravo i sto razumijem, onda je prestanes koristiti i cao, a ne prestanes je placati i nastavis je koristiti, i jos se k'o primjer pakasha iz citanke zalis na kvalitet usluge. :-) Sto ti ne smeta ludjacka voznja i kasnjenje kad ne placas kartu?!?!?!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

što li će dobijeti nova stanica u kasindolu
saće klošari s termina pješačiti do kasindola da uštede 1.6 a prije toga su potrošli na pivu cigare i kladaru
Ikarbus IK206

#13792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ikarbus IK206 »

Black swan wrote:što li će dobijeti nova stanica u kasindolu
saće klošari s termina pješačiti do kasindola da uštede 1.6 a prije toga su potrošli na pivu cigare i kladaru
Rasporedice 4-5 revizora da paze da se to nebi desilo i naravno da nebi pala naplata
goran16v

#13793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Black swan wrote:što li će dobijeti nova stanica u kasindolu
Mislis Kasindolskoj?
Truba

#13794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

isti đavo brkam ih ko kovače i kovačiće :D
goran16v

#13795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Sreca tvoja pa je ublizu jedno 5-7 km :D
Dr. Kuca

#13796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

julisiz es grant wrote:
Dr. Kuca wrote:Krivicne prijave za radnike grasa zbog blokiranja saobracaja. :thumbup:
đe to?
Neki dan komsija psuje.
Truba

#13797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

danas vidim 0.0 ljudi na toj stanici
kad svi kreću na posao...

zanimljivo
dresdener78

#13798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Upravo sam pao u tešku depresiju. I nesebično želim da se isto će desiti i vama.
Pogledajte planove u albanskoj prijestolnici Tirani.
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ostcount=9
:(

Dok u Sarajevu se sprema afghanizacija javnog saobraćaja i likvidacija tramvaja isto kao trola.
StupskaBitanga

#13799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Odavno su oni zapad za nas
vješalica

#13800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

dresdener78 wrote:Upravo sam pao u tešku depresiju. I nesebično želim da se isto će desiti i vama.
Pogledajte planove u albanskoj prijestolnici Tirani.
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ostcount=9
:(

Dok u Sarajevu se sprema afghanizacija javnog saobraćaja i likvidacija tramvaja isto kao trola.

realno,ova sttajalista bi ovdje sasuli ko i stajaliste na kasindolskoj koje vec ima skrseno staklo
dalje da ne nabrajam
a kamoli što je narod uništio iznutra tako ove vozilice grasove... :-)
nismo mi za ovih stvari boga mi
Post Reply