pošla crvenkapica kod bake. bolesna baka pa joj ova nosi kolače, aspirin, nešto kafetina i čepiće za temperaturu.
zli vuk koji živi u šumi, zaposlen je u javnoj upravi te je prisiljen kupovati grasov kupon. iako voli da pješači do posla a za grasove autobuse kojih nema živo mu se fućka. no i pored toga mora grasu platiti reket u iznosu od 53KM na mjesečnoj osnovi.
sretne vuk crvenkapicu u šumi i pita je hoćel kupiti kupon, da ubuduće ne ide pješke kroz šumu (u šumi ima vukova, i nije pristojno da curica sama hoda šumom). nego fino na autobus i pravo do bake. naravno, ovo u slučaju da autobuska linija radi, da nije u toku štrajk u grasu, što joj je vuk vješto prešutio.......
skonta crvenkapica da to i nije tako loša ideja i kupi kupon od vuka za 45KM. vuk donji 8KM, ali i to je bolje od 53KM.
crvenkapica sretna što više neće morati pješačiti.
došlo vrijeme da crvenkapica opet ode do bake, ali ovaj put autobusom. sretna i ozarena lica požuri na stanicu jer po voznom redu autobus dolazi za par minuta. kartu je naravno platila unaprijed. i po dobrom starom običaju, autobusa nema, i crvenkapica pođe pješke.
u šumi je presretne vuk, i u slast je smaže. i to onaj isti koji joj je prodao kupon. fakin je znao da autobusi ne voze, da je vozni red tu samo za naivce i šprdnje radi, i da će crvenkapica morati opet kroz šumu. možda se pitate što je nije pojeo pri prvom susretu. e pa zato što je prvo htio da joj izbije 45KM. mislim, pare i biftek su bolje od samog bifteka.
ja se nadam da sam malo pojasnio situaciju