Gras Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gimnazijalka002

#1 Gras Sarajevo

Post by gimnazijalka002 »

Cao raja :D
Ima li neko iskustva s onim kaznama sto revizori pisu kad te uhvate bez karte? Ja budala dala licnu i adresu, sta cu trojica oko mene morala sam hahaha :D Zna li neko jel se mora platiti onih 26 maraka i sta bude ako se ne plati :D
supercali

#2 Re: Gras Sarajevo

Post by supercali »

reci mi ime prezime i adresu da provjerim pa cu ti reci
House

#3 Re: Gras Sarajevo

Post by House »

:lol:
wolfie

#4 Re: Gras Sarajevo

Post by wolfie »

Moras tipla.
Bianconeri1988

#5 Re: Gras Sarajevo

Post by Bianconeri1988 »

I mene su tako prije nekoliko godina, ja nikad nisam platio. :-D
gimnazijalka002

#6 Re: Gras Sarajevo

Bianconeri1988 wrote:I mene su tako prije nekoliko godina, ja nikad nisam platio. :-D
Nije ti nista ni kuci dolaZilo? Sad je taj neki novi zakon jebem im zakon :-x
Bianconeri1988

#7 Re: Gras Sarajevo

Post by Bianconeri1988 »

Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo. :-D

Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu. :-D
House

#8 Re: Gras Sarajevo

Post by House »

zašto nemaš kartu djevojko?
gimnazijalka002

#9 Re: Gras Sarajevo

Bianconeri1988 wrote:Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo. :-D

Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu. :-D
A ja u petak idem iz Bosne i nema me godinu dana, svakako nisam ni prijavljena ovdje, nece mi ni trebati nista iz opatine. Zao mi brate tih 26 maraka hahAhahha :(
supercali

#10 Re: Gras Sarajevo

Post by supercali »

do petka mi stignemo na kafu ne brini
bumerangss

#11 Re: Gras Sarajevo

Post by bumerangss »

Sto ste navalili na dijasporku a? Vi bi da se udate? :D

I ima tema gras all about pa u buduce prerovi i ne otvaraj nove sa istom temom!
zeina

#12 Re: Gras Sarajevo

Post by zeina »

Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga :D
KIseljak12

#13 Re: Gras Sarajevo

Post by KIseljak12 »

Ne placaj nista, ostavi te pare. Potrebnije su tebi tamo gdje je sve skuplje nego GRAS uhljebima.

:bih:
studiorum_tuzlaensis

#14 Re: Gras Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Znači još im je ista prica uvijek, ima novi NOVI ZAKON :D... Kakvi zakoni, mada ja kupujem kartu kad se vozim javnim prijevozom, ali potpuno razumijem ljude koji ne mogu da plate.
wolfie

#15 Re: Gras Sarajevo

Post by wolfie »

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Jusuf Bubica nam je rekao da, po ovom zakonu, revizori moraju da imaju odgovarajuću stručnu spremu, moraju položiti stručni ispit za namještenike u organima državne službe i moraju biti certificirani u skladu sa Zakonom o agencijama i unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.

"Revizori moraju biti upoznati sa Zakonom, znati svoja pravila i poštovati Kodeks ponašanja prema putnicima, je su oni službena lica i imaju pravo da traže kartu na uvid, a ako putnik nema kartu, dužni su da traže lične dokumente kako bi podnijeli prekršajni nalog protiv onoga ko krši zakon", pojasnio je ministar Bubica.

Kompletan članak ovdje: http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ovi ... /140923066
studiorum_tuzlaensis

#16 Re: Gras Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

wolfie wrote:Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Jusuf Bubica nam je rekao da, po ovom zakonu, revizori moraju da imaju odgovarajuću stručnu spremu, moraju položiti stručni ispit za namještenike u organima državne službe i moraju biti certificirani u skladu sa Zakonom o agencijama i unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.

"Revizori moraju biti upoznati sa Zakonom, znati svoja pravila i poštovati Kodeks ponašanja prema putnicima, je su oni službena lica i imaju pravo da traže kartu na uvid, a ako putnik nema kartu, dužni su da traže lične dokumente kako bi podnijeli prekršajni nalog protiv onoga ko krši zakon", pojasnio je ministar Bubica.

Kompletan članak ovdje: http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ovi ... /140923066
Pa gdje je taj novi zakon?

sad je spomenut jedno 10 putau clanku, ali bgmi ja nigdje u Službenim novinama ili na stranici vlade ga ne vidjeh. :)))
julisiz es grant

#17 Re: Gras Sarajevo

Post by julisiz es grant »

zeina wrote:Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga :D
Meni se isto desilo prije ravno 10 godina, skoro u dan :D
Još čekam da mi dođe kazna..istina, dao sam im nepostojeću adresu :D
Henry Chinaski

#18 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Pravi problem je u tvojim roditeljima koji su kreteni i nisu te odgojili da znaš kako svijet funkcioniše.

Znači ovako:
Ti se pridržavaš pravila i svima nam bude bolje. Ako država ili GRAS ne valjaju, izađeš ili na proteste da rušiš postojeću vlast ili izađeš na izbore i izabereš potpuno drugu opciju.

Ako misliš da će vanzemaljci stvoriti blagostanje u kojem niko ne treba da plaća karte, a da je javni prevoz najbolji na svijetu onda nema pomoći i zbog idiota poput tebe, svi mi živimo u kanalizaciji civilizacije.
Nadam se da ćeš tamo gdje ideš na godinu dana imati priliku da naučiš prave vrijednosti i na koji način se gradi društvo gdje svima može biti lijepo.
zeina

#19 Re: Gras Sarajevo

Post by zeina »

Henry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Pravi problem je u tvojim roditeljima koji su kreteni i nisu te odgojili da znaš kako svijet funkcioniše.

Znači ovako:
Ti se pridržavaš pravila i svima nam bude bolje. Ako država ili GRAS ne valjaju, izađeš ili na proteste da rušiš postojeću vlast ili izađeš na izbore i izabereš potpuno drugu opciju.

Ako misliš da će vanzemaljci stvoriti blagostanje u kojem niko ne treba da plaća karte, a da je javni prevoz najbolji na svijetu onda nema pomoći i zbog idiota poput tebe, svi mi živimo u kanalizaciji civilizacije.
Nadam se da ćeš tamo gdje ideš na godinu dana imati priliku da naučiš prave vrijednosti i na koji način se gradi društvo gdje svima može biti lijepo.
Zašto vrijeđaš djevojku i njene roditelje, otkud ti znaš kakva je njena situacija i iz kojeg razloga nije kupila kartu, ne propada ova država zbog ljudi koji nemaju za kartu, problem je puno širi, a dobrim dijelom je kriv nedostatak empatije prema drugim ljudima kao što je kod tebe slučaj...strašno
dječak sa šibicama

#20 Re: Gras Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

A da no miko, vozas se a namas kartu.
Henry Chinaski

#21 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

zeina wrote:
Henry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.

Znači ovako:

Zašto vrijeđaš djevojku i njene roditelje, otkud ti znaš kakva je njena situacija i iz kojeg razloga nije kupila kartu, ne propada ova država zbog ljudi koji nemaju za kartu, problem je puno širi, a dobrim dijelom je kriv nedostatak empatije prema drugim ljudima kao što je kod tebe slučaj...strašno
Ti si već rekla svoje mišljenje izjavom da si trebala platiti kartu ili kaznu, a nisi nikad.
Ono što zabrinjava je da se cijela tema bavi time kako izbjeći plaćanje obaveza. Onaj ko to radi nije ništa bolji od parazita koji žive na račun države i troše nemilice pare koje treba da se upotrijebe za opšte dobro.
Oni kao ne valjaju, a mi smo kao dobri. Oni kao kradu, a mi se samo švercamo u tramvaju.
Ja treba da se vozim u ohrndanim tramvajima zato što većina ne plaća karte. Televizija je sranje jer niko ne plaća pretplatu. Kao, televizija ne valja pa neću da plaćam. Pita li se iko da televizija i ne valja jer nema para?

Ovdje i jesam više ljut na roditelje koji odgajaju djecu da varaju državu, a da traže sadaku od koga god mogu.

Zato, kad budeš izvršavala svoje građanske obaveze, traži nešto od države i onda dođi da pametuješ na forumu. Trpi korumpiranu vlast, usrano zdravstvo, bahatu i arogantnu javnu administraciju, vozače koji gaze na pješačkim prelazima, i sva sranja koja nosi društvo sa takvim pojedincima.
AmirBaa

#22 Re: Gras Sarajevo

Post by AmirBaa »

Znači ovako:

Koliko gluposti u jednom postu. Placao 4 godine srednje i 3 godine faksa svaki mjesec kupon i jel ista bolji gras ? Sad kad sam na birou cu razmisliti hocu li uzeti ove nove karte, a naravno prije toga mi nije padalo na pamet kupovati radnicki kupon a ne radim :)
Henry Chinaski

#23 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

AmirBaa wrote:

Znači ovako:

Koliko gluposti u jednom postu. Placao 4 godine srednje i 3 godine faksa svaki mjesec kupon i jel ista bolji gras ? Sad kad sam na birou cu razmisliti hocu li uzeti ove nove karte, a naravno prije toga mi nije padalo na pamet kupovati radnicki kupon a ne radim :)
Tipična seljačka politika. (možda nisi sa sela ali nisam ni mislio goegrafski).
Prijatelju, gras i treba da živi od tvoje marke, to i jeste smisao.
radiša

#24 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

Henry Chinaski wrote:
AmirBaa wrote:

Znači ovako:

Tipična seljačka politika. (možda nisi sa sela ali nisam ni mislio goegrafski).
Prijatelju, gras i treba da živi od tvoje marke, to i jeste smisao.
Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#25 Re: Gras Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

zeina wrote:Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga :D
Sram te bilo :hm:
Post Reply