Ima li neko iskustva s onim kaznama sto revizori pisu kad te uhvate bez karte? Ja budala dala licnu i adresu, sta cu trojica oko mene morala sam hahaha
Gras Sarajevo
-
gimnazijalka002
#1 Gras Sarajevo
Cao raja
Ima li neko iskustva s onim kaznama sto revizori pisu kad te uhvate bez karte? Ja budala dala licnu i adresu, sta cu trojica oko mene morala sam hahaha
Zna li neko jel se mora platiti onih 26 maraka i sta bude ako se ne plati 
- supercali
#2 Re: Gras Sarajevo
reci mi ime prezime i adresu da provjerim pa cu ti reci
- Bianconeri1988
#5 Re: Gras Sarajevo
I mene su tako prije nekoliko godina, ja nikad nisam platio. 
-
gimnazijalka002
#6 Re: Gras Sarajevo
Nije ti nista ni kuci dolaZilo? Sad je taj neki novi zakon jebem im zakonBianconeri1988 wrote:I mene su tako prije nekoliko godina, ja nikad nisam platio.
- Bianconeri1988
#7 Re: Gras Sarajevo
Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo.
Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu.
Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu.
-
gimnazijalka002
#9 Re: Gras Sarajevo
A ja u petak idem iz Bosne i nema me godinu dana, svakako nisam ni prijavljena ovdje, nece mi ni trebati nista iz opatine. Zao mi brate tih 26 maraka hahAhahhaBianconeri1988 wrote:Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo.![]()
- supercali
#10 Re: Gras Sarajevo
do petka mi stignemo na kafu ne brini
-
bumerangss
#11 Re: Gras Sarajevo
Sto ste navalili na dijasporku a? Vi bi da se udate?
I ima tema gras all about pa u buduce prerovi i ne otvaraj nove sa istom temom!
I ima tema gras all about pa u buduce prerovi i ne otvaraj nove sa istom temom!
- zeina
#12 Re: Gras Sarajevo
Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga 
-
KIseljak12
#13 Re: Gras Sarajevo
Ne placaj nista, ostavi te pare. Potrebnije su tebi tamo gdje je sve skuplje nego GRAS uhljebima.

- studiorum_tuzlaensis
#14 Re: Gras Sarajevo
Znači još im je ista prica uvijek, ima novi NOVI ZAKON
... Kakvi zakoni, mada ja kupujem kartu kad se vozim javnim prijevozom, ali potpuno razumijem ljude koji ne mogu da plate.
-
wolfie
#15 Re: Gras Sarajevo
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Jusuf Bubica nam je rekao da, po ovom zakonu, revizori moraju da imaju odgovarajuću stručnu spremu, moraju položiti stručni ispit za namještenike u organima državne službe i moraju biti certificirani u skladu sa Zakonom o agencijama i unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.
"Revizori moraju biti upoznati sa Zakonom, znati svoja pravila i poštovati Kodeks ponašanja prema putnicima, je su oni službena lica i imaju pravo da traže kartu na uvid, a ako putnik nema kartu, dužni su da traže lične dokumente kako bi podnijeli prekršajni nalog protiv onoga ko krši zakon", pojasnio je ministar Bubica.
Kompletan članak ovdje: http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ovi ... /140923066
"Revizori moraju biti upoznati sa Zakonom, znati svoja pravila i poštovati Kodeks ponašanja prema putnicima, je su oni službena lica i imaju pravo da traže kartu na uvid, a ako putnik nema kartu, dužni su da traže lične dokumente kako bi podnijeli prekršajni nalog protiv onoga ko krši zakon", pojasnio je ministar Bubica.
- studiorum_tuzlaensis
#16 Re: Gras Sarajevo
Pa gdje je taj novi zakon?wolfie wrote:Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Jusuf Bubica nam je rekao da, po ovom zakonu, revizori moraju da imaju odgovarajuću stručnu spremu, moraju položiti stručni ispit za namještenike u organima državne službe i moraju biti certificirani u skladu sa Zakonom o agencijama i unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.
sad je spomenut jedno 10 putau clanku, ali bgmi ja nigdje u Službenim novinama ili na stranici vlade ga ne vidjeh.
-
julisiz es grant
#17 Re: Gras Sarajevo
Meni se isto desilo prije ravno 10 godina, skoro u danzeina wrote:Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga
Još čekam da mi dođe kazna..istina, dao sam im nepostojeću adresu
- Henry Chinaski
#18 Re: Gras Sarajevo
To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Pravi problem je u tvojim roditeljima koji su kreteni i nisu te odgojili da znaš kako svijet funkcioniše.
Znači ovako:
Ti se pridržavaš pravila i svima nam bude bolje. Ako država ili GRAS ne valjaju, izađeš ili na proteste da rušiš postojeću vlast ili izađeš na izbore i izabereš potpuno drugu opciju.
Ako misliš da će vanzemaljci stvoriti blagostanje u kojem niko ne treba da plaća karte, a da je javni prevoz najbolji na svijetu onda nema pomoći i zbog idiota poput tebe, svi mi živimo u kanalizaciji civilizacije.
Nadam se da ćeš tamo gdje ideš na godinu dana imati priliku da naučiš prave vrijednosti i na koji način se gradi društvo gdje svima može biti lijepo.
Pravi problem je u tvojim roditeljima koji su kreteni i nisu te odgojili da znaš kako svijet funkcioniše.
Znači ovako:
Ti se pridržavaš pravila i svima nam bude bolje. Ako država ili GRAS ne valjaju, izađeš ili na proteste da rušiš postojeću vlast ili izađeš na izbore i izabereš potpuno drugu opciju.
Ako misliš da će vanzemaljci stvoriti blagostanje u kojem niko ne treba da plaća karte, a da je javni prevoz najbolji na svijetu onda nema pomoći i zbog idiota poput tebe, svi mi živimo u kanalizaciji civilizacije.
Nadam se da ćeš tamo gdje ideš na godinu dana imati priliku da naučiš prave vrijednosti i na koji način se gradi društvo gdje svima može biti lijepo.
- zeina
#19 Re: Gras Sarajevo
Zašto vrijeđaš djevojku i njene roditelje, otkud ti znaš kakva je njena situacija i iz kojeg razloga nije kupila kartu, ne propada ova država zbog ljudi koji nemaju za kartu, problem je puno širi, a dobrim dijelom je kriv nedostatak empatije prema drugim ljudima kao što je kod tebe slučaj...strašnoHenry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Znači ovako:
- dječak sa šibicama
#20 Re: Gras Sarajevo
A da no miko, vozas se a namas kartu.
- Henry Chinaski
#21 Re: Gras Sarajevo
Ti si već rekla svoje mišljenje izjavom da si trebala platiti kartu ili kaznu, a nisi nikad.zeina wrote:Zašto vrijeđaš djevojku i njene roditelje, otkud ti znaš kakva je njena situacija i iz kojeg razloga nije kupila kartu, ne propada ova država zbog ljudi koji nemaju za kartu, problem je puno širi, a dobrim dijelom je kriv nedostatak empatije prema drugim ljudima kao što je kod tebe slučaj...strašnoHenry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Znači ovako:
Ono što zabrinjava je da se cijela tema bavi time kako izbjeći plaćanje obaveza. Onaj ko to radi nije ništa bolji od parazita koji žive na račun države i troše nemilice pare koje treba da se upotrijebe za opšte dobro.
Oni kao ne valjaju, a mi smo kao dobri. Oni kao kradu, a mi se samo švercamo u tramvaju.
Ja treba da se vozim u ohrndanim tramvajima zato što većina ne plaća karte. Televizija je sranje jer niko ne plaća pretplatu. Kao, televizija ne valja pa neću da plaćam. Pita li se iko da televizija i ne valja jer nema para?
Ovdje i jesam više ljut na roditelje koji odgajaju djecu da varaju državu, a da traže sadaku od koga god mogu.
Zato, kad budeš izvršavala svoje građanske obaveze, traži nešto od države i onda dođi da pametuješ na forumu. Trpi korumpiranu vlast, usrano zdravstvo, bahatu i arogantnu javnu administraciju, vozače koji gaze na pješačkim prelazima, i sva sranja koja nosi društvo sa takvim pojedincima.
-
AmirBaa
#22 Re: Gras Sarajevo
Koliko gluposti u jednom postu. Placao 4 godine srednje i 3 godine faksa svaki mjesec kupon i jel ista bolji gras ? Sad kad sam na birou cu razmisliti hocu li uzeti ove nove karte, a naravno prije toga mi nije padalo na pamet kupovati radnicki kupon a ne radimHenry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Znači ovako:
- Henry Chinaski
#23 Re: Gras Sarajevo
Tipična seljačka politika. (možda nisi sa sela ali nisam ni mislio goegrafski).AmirBaa wrote:Koliko gluposti u jednom postu. Placao 4 godine srednje i 3 godine faksa svaki mjesec kupon i jel ista bolji gras ? Sad kad sam na birou cu razmisliti hocu li uzeti ove nove karte, a naravno prije toga mi nije padalo na pamet kupovati radnicki kupon a ne radimHenry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Znači ovako:
Prijatelju, gras i treba da živi od tvoje marke, to i jeste smisao.
- radiša
#24 Re: Gras Sarajevo
Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.Henry Chinaski wrote:Tipična seljačka politika. (možda nisi sa sela ali nisam ni mislio goegrafski).AmirBaa wrote:Koliko gluposti u jednom postu. Placao 4 godine srednje i 3 godine faksa svaki mjesec kupon i jel ista bolji gras ? Sad kad sam na birou cu razmisliti hocu li uzeti ove nove karte, a naravno prije toga mi nije padalo na pamet kupovati radnicki kupon a ne radimHenry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Znači ovako:
Prijatelju, gras i treba da živi od tvoje marke, to i jeste smisao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25 Re: Gras Sarajevo
Sram te bilozeina wrote:Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga