GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HORN1

#76 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by HORN1 »

detroit-mercy wrote:
pshhh wrote:
HORN1 wrote:
Pa nek kupe naše firme nitko im nebrani ali moraju ponuditi najbolje uslove koji nesmiju biti ispod nekog minimuma a to je zadržavanje broja zaposlenih u narednih deset godina uz obavezno redovnu uplatu plata i doprinosa, sve drugo bi vjerovatno bila štela da oni kupe po nekim povleštenim uslovima pa preprodaju da nešto ušićare u razlici cijene koju su spremni platiti stranci i za koju će naši od vlade kupiti preduzeće a znamo da bi tu pali razni talovi na štetu države i zaposlenih.
Dosta je ova država kriminalno prodavala čitaj poklanjala nekim podobnim oštoplerima a borci koji su odbranili tu imovinu nemaju ni za preživjeti.
Neka se Gras pretvori u dionicarsko drustvo i neka ga kupi par najjacih firmi u BiH kao sto je Telekom, Energoinvest, Posta itd. To bi njima bilo sega a nebi mogli manipulisati jer bi bilo vise vlasnika.

Ove firme to sigurno nebi prodali strancima a i ne bi mogli.

Ulozili bi milione, skinuli Gras sa Budzeta i zaposlili jos najmanje 500 ljudi. :D

Eto rjesenja samo ga treba gurati dalje. :D
Bili bi to odlično riješenje ali nedostaje etičnosti i moralnosti u ovoj državi, bojim se da su to sve posljedice iz rata kad komandante nitko nije pozvao na odgovornost što imamo mrtve i ranjene zbog njihovog nemara i nerada kao i opijanja. A to se je nastavilo nesuđenjem kriminalnim grupama i ratnim profiterima pa sad nitko neosjeća obavezu da pozove na odgovornost korumprirane političare i uprave propalih preduzeća.
U toku rata su Srbi napravili zid dugačak nekoliko kilometara da smanje moguće žrtve na koridoru, i to je potez za pohvalu, međutim naši komadanti su bili drukčiji, evo jedan primjer kad nisu htjeli prihvatiti prijedlog da se napravi primitivna zaštita od kolja i žice preko koje bi bilo prebačeno staro platno i zakljanjalo nas od pogleda neprijatelja, tu smo u kratkom vremenu imali dva mrtva borca i više ranjenih a sve zato što je njima bilo važnije da misle kako će otići roštiljati i napiti se. Poslije rata opet Srbi u RS daju svojim izbjeglicama zemljište i građevinski materijal kao pomoć a u federaciji zahtjevaju čak i plaćanje komunalija izbjeglicama, što je dokaz da se je izgubio svaki osjećaj za moral.
Mislim da ako hoćwmo da krenemo prema normalnom životu moraćemo prvo krenuti od ratnih vremena i sve po redu sankcionisati zakonski sve koji su se ogrešili o zakon i norme ponašanja. Pa dajući nekima i samo opomene za prošla dešavanja.
Ko ti je ovo slagao, poznajem to ratiste bolje nego svoju avliju, nikvog zida nije bilo. Sa koje strane?[/quote]
Jesili ti siguran, ja lično nisam bio na tom ratištu ali sam uvijek pratio dnevnike svih strana pa sam ponekad čak i na liniju nosio sa sobom mali TV i akumulatorčić od motora da možemo pratiti vijesti. Na vijestima su spominjali takav zaštitni zid. Ne vidim razloga zašto bi lagali davajućii takvu izjavu kad je u to vrijeme onima koji su prolazoli tud bilo lako utvrditi istinitost takve izjave.
Sizzla

#77 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Sizzla »

Sta vi meni slovenci kupuju, nista ja ne prodajem :skoljka:
pshhh

#78 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by pshhh »

Gledam sinoc na 60 minuta, gdje god su Slovenci neku firmu kupili totalno su je unistili.

Uzeli bi sve sto je vrijedno iz pogona. Ostavili bi samo prazne hale i zidove a nase radnike bez posla.

Kaze jedan radnik neke firme u Jablanici "Citav rat smo cuvali ovu firmu da bi je unistili poslije rata".

Do kdaj se bomo neumni Bosance?
holowey

#79 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by holowey »

HORN1 wrote: Jesili ti siguran, ja lično nisam bio na tom ratištu ali sam uvijek pratio dnevnike svih strana pa sam ponekad čak i na liniju nosio sa sobom mali TV i akumulatorčić od motora da možemo pratiti vijesti. Na vijestima su spominjali takav zaštitni zid. Ne vidim razloga zašto bi lagali davajućii takvu izjavu kad je u to vrijeme onima koji su prolazoli tud bilo lako utvrditi istinitost takve izjave.
blago tebi ako si u ratu vjerovao medijima :D vijesti su spominjale i da karadzic sprema automsko bombu, vijesti su spominjale i da ce sutra vojna intervencija koja ce nas spasiti...

btw, ako je tada postojao taj zid, danas moraju postojati makar tragovi tog zida...dok ne vidimo fotke, vise treba vjerovati nekome ko je licno bio na tom dijelu ratista nego ratnoj propagandi...eto, arbih bila toliko jaka da su srbi morali izgraditi kineski zid da se odbrane, hau jes nou :D

ali to nije tema vecerasnje emisije tako da cemo to da bacimo :D
HORN1

#80 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by HORN1 »

pshhh wrote:Gledam sinoc na 60 minuta, gdje god su Slovenci neku firmu kupili totalno su je unistili.

Uzeli bi sve sto je vrijedno iz pogona. Ostavili bi samo prazne hale i zidove a nase radnike bez posla.

Kaze jedan radnik neke firme u Jablanici "Citav rat smo cuvali ovu firmu da bi je unistili poslije rata".

Do kdaj se bomo neumni Bosance?
Nije to jedini slučaj Slovenci su uništili mnoge firme i to ciljano a ima nekoliko slučajeva da su to radili sa Austrijancima zajedno ili u njihovo ime, međutim ja ipak smatram Slovence uglavnom pozitivnim.
Sizzla

#81 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Sizzla »

Kupise li oni gras ili ne
Omerovim_Koracima

#82 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Omerovim_Koracima »

Nista od toga.Suplja
Post Reply