GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

generator2020

#1 GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by generator2020 »

Sudeći prema kuloarskim navodima kao i najnovijim dešavanjima sa Centrotransom vlada KS bi mogla prodati GRAS - kao monopolistička firma će najvjerovatnije biti ponudjena na prodaju Slovencima koji bi trebali uvesti red i norme EU-a te modernizirati ovaj visoko profitabilni posao i naravno od cca 2000 radnika zadržati mozda tek četvrtinu..

Time bi se konačno uveo red u KS a mnogobrojni nepotrebni radnici GRAS-a poslali da svoj hljeb zaradjuju u nekim drugim firmama..
chuchumbamayumbe

#2 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by chuchumbamayumbe »

generator2020 wrote:Sudeći prema kuloarskim navodima kao i najnovijim dešavanjima sa Centrotransom vlada KS bi mogla prodati GRAS - kao monopolistička firma će najvjerovatnije biti ponudjena na prodaju Slovencima koji bi trebali uvesti red i norme EU-a te modernizirati ovaj visoko profitabilni posao i naravno od cca 2000 radnika zadržati mozda tek četvrtinu..

Time bi se konačno uveo red u KS a mnogobrojni nepotrebni radnici GRAS-a poslali da svoj hljeb zaradjuju u nekim drugim firmama..
Drago mi je da to cujem, mada sumnjam da ce ta prodaja tek tako proci pored nasih tajkuna.
A jos kada se cuje koliko ce ih ostati bez posla.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Chmoljo »

chuchumbamayumbe wrote:
generator2020 wrote:Sudeći prema kuloarskim navodima kao i najnovijim dešavanjima sa Centrotransom vlada KS bi mogla prodati GRAS - kao monopolistička firma će najvjerovatnije biti ponudjena na prodaju Slovencima koji bi trebali uvesti red i norme EU-a te modernizirati ovaj visoko profitabilni posao i naravno od cca 2000 radnika zadržati mozda tek četvrtinu..

Drago mi je da to cujem, mada sumnjam da ce ta prodaja tek tako proci pored nasih tajkuna.
A jos kada se cuje koliko ce ih ostati bez posla.
interesantno je da će se kukati i sažaljevati nad nezaposlenim u GRASu kao što gledam...

mada kada se pomenu ustavne reforme i reforma uprave i smanjivanje kantona, nikoga đon ne boli što će i tamo ljudi ostajati bez posla...

ah da... ovi birokrati troše naše pare... :roll:
samo malo

#4 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by samo malo »

Bojim se da ce se Slovenci nasukati na dobro utvrdjene bedeme sandzacke divizije.

Bez uvrede ikome.

Ali bilo bi to dobro, mozda bi konacno zavladao kakav takav zakon u toj firmi, nego sto ja nesto ne vjerujem tim Slovencima i njihovim ekonomskim egzibicijama ovdje.. ne dolaze oni ovamo zakon uvoditi, vec bezakonje iskoristiti.
convict

#5 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by convict »

Privatizacija je jedino rješenje ! :thumbup:
Eborg

#6 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Eborg »

Privatizaciju podržavam ali od stranaca baš i ne. Velika bi se tu lova mogla okretati uz pravi pristup.
chuchumbamayumbe

#7 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by chuchumbamayumbe »

Ja odavno nisam cuo za bolju ideju od ove.
Pokusavam da zamislim, prvo od redovnog placanja karte na ulazu, nema sveranja, cistia i bezbjedna vozila, ma milina.
Nije GRAS kriv za sve sto se tamo desava, VELIKU vecinu problema uzrokuju i gradjani sa svojim mentalitetom, ali kod privatnika nece biti toga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Truba »

slovenci vs sanđak

u sarajevu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gdje su kokice da gledam fajt :sax:
BSn

#9 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by BSn »

Privatizirati GRAS dakako, ali samo ne Slovenci. Pa ti su vec amateri od Bosanaca.

Elob user. :D
prezimenko

#10 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by prezimenko »

Problem je sto nece dati da se privatizira. Kao da gledam blokirati ce nam ubrzo saobracaj drzavljani susjedne drzave (a to nije slovenija :)
BSn

#11 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by BSn »

chuchumbamayumbe wrote:Ja odavno nisam cuo za bolju ideju od ove.
Pokusavam da zamislim, prvo od redovnog placanja karte na ulazu, nema sveranja, cistia i bezbjedna vozila, ma milina.
Nije GRAS kriv za sve sto se tamo desava, VELIKU vecinu problema uzrokuju i gradjani sa svojim mentalitetom, ali kod privatnika nece biti toga.

Makar necemo dva puta placati za tramvaje koji prokisnjavaju i ciste svake prestupne. :thumbup:
BiH-x

#12 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by BiH-x »

komi wrote:slovenci vs sanđak

Image

A za koga navijas? :lol:

OT; dobra ideja, podrzavam :thumbup:
samo malo

#13 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by samo malo »

BSn wrote:Privatizirati GRAS dakako, ali samo ne Slovenci. Pa ti su vec amateri od Bosanaca.

Hosh reci, koga zmije grizu... :D

Ako bi nam GS bio na razini ljubljanskog, ja bi im dao GRAS dzaba.
heckler

#14 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by heckler »

Gradski javni prevoz nigdje nije profitabilan, a pogotovo "visoko profitibilan" posao. Na svaku profitabilnu liniju dolazi 5 neprofitabilnih. Skoro sve i jedan javni prevoz ovisi o drzavnim subvencijama. Ovo sa slovencima zvuci smijesno.

U GRASU je potrebna nemilosrdna cistka, ali to nikad nece biti firma koja ce biti samoodrziva. U svakom slucaju nivo usluge bi se mogao dici bar 5 puta i gubitci smanjiti troduplo da se uvede red.
homar

#15 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by homar »

samo malo wrote:
BSn wrote:Privatizirati GRAS dakako, ali samo ne Slovenci. Pa ti su vec amateri od Bosanaca.

Hosh reci, koga zmije grizu... :D

Ako bi nam GS bio na razini ljubljanskog, ja bi im dao GRAS dzaba.
:thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Truba »

BiH-x wrote:
A za koga navijas? :lol:
meni svejedno
ko god pobijedi bit će stranac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sizzla

#17 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by Sizzla »

A ovo su samo nagadjanja vozit ce nas ovi cigani jos jedno 50 godina
Last edited by Sizzla on 18/04/2010 23:28, edited 1 time in total.
felichi

#18 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by felichi »

ha-ha-ha-ha

grohotom se smijem.

koliko ce jos jusufranica dobiti prefix - milioner, na ledjima GRASA i gradjana ovog nesretnog grada!
GRAS kao takav nikada nece propasti. uvijek ce biti 'krava muzara' kadru stranke na vlasti.
kao u ostalom sva javna preduzeca.

cuj slovenci...
MAN-lion's coach

#19 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by MAN-lion's coach »

...........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:52, edited 1 time in total.
kijameta

#20 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by kijameta »

komi wrote:slovenci vs sanđak

Sandzaklije su plemenski organizirana zajednica i kao takvi odlicno funkcionisu u svim nefunkcionalnim drustvima,gdje se to plemensko uredjenje iskazuje kao prednost,medzutim protiv visokoorganiziranog drustva i kompanija kao slovenackih,nemaju nikakvih sansi,pomesti ce ih Slovenci. :) :)

Inace ja sam apsolutno protivprivatizacije GRAS-a,nego za uvodjenje prinudne uprave,gdje bi Grad postavio,sposobnu,postenu upravu sa vizijom,koja bi koristeci se primjerom drugih gradova,izvukla iz tih primjera,ono najbolje i prilagodila ga i uskladila sa sarajevskim potrebama i uslovima. Tako bi dobili visokorganizirano gradsko-javno preduzece,koji bi svoje usluge obavljalo uz minimalne troskove po drustvo i gradzane Sarajeva a pruzalo maksimalnu uslugu,bas gradzanima Sarajeva. :D :D :D
To je bilo malo,naucne-fantastike za jutarnju kafu a sad dajte Slovence :D :D :D
JThomas

#21 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by JThomas »

grasu treba sposobna, a ne podobna uprava koja će raditi svoj posao, a može dolaziti i iz tunguzije što se mene tiče. a za privatizaciju baš ne znam...
bellisperennis

#22 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by bellisperennis »

mislim da ova priča ne drži vodu. ali sudeći po dešavanjima u zadnje vrijeme NEŠTO će se morat promijeniti u GRASU i to ubrzo
generator2020

#23 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by generator2020 »

Jedno je sigurno,,

DA LI JE GOSPODO IZ GRAS-a VAMA JASNO DA VAS NEPODNOSI CITAV KANTON SARAJEVO I DA STE OMRAŽENI EVO VEĆ 15 GODINA??TO GOVORE SVE ANKETE KOJE SU PROVEDENE??

GOSPODINE MINISTRE UNUTARNJIH POSLOVA KS, IZVOLI NEKA TVOJE MINISTARSTVO POHAPSI SVE TE JUNACINE GRAS-a, KOJI ĆE KRŠITI ZAKON I TERORIZIRATI U TRZISNOJ EKONOMIJI KONKURENCIJU I SEBI UMISLILI DA SU BOGOM DATI DA SAMO ONI RADE, A DRUGI NEKA NEMAJU ZA HLJEBA.

GOSPODO IZ GRAS-a VI IDETE U PROŠLOST
*mima*

#24 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by *mima* »

generator2020 wrote:Jedno je sigurno,,

DA LI JE GOSPODO IZ GRAS-a VAMA JASNO DA VAS NEPODNOSI CITAV KANTON SARAJEVO I DA STE OMRAŽENI EVO VEĆ 15 GODINA??TO GOVORE SVE ANKETE KOJE SU PROVEDENE??

GOSPODINE MINISTRE UNUTARNJIH POSLOVA KS, IZVOLI NEKA TVOJE MINISTARSTVO POHAPSI SVE TE JUNACINE GRAS-a, KOJI ĆE KRŠITI ZAKON I TERORIZIRATI U TRZISNOJ EKONOMIJI KONKURENCIJU I SEBI UMISLILI DA SU BOGOM DATI DA SAMO ONI RADE, A DRUGI NEKA NEMAJU ZA HLJEBA.

GOSPODO IZ GRAS-a VI IDETE U PROŠLOST

Rece li ti njima to u lice?
generator2020

#25 Re: GRAS KUPUJU SLOVENCI ??

Post by generator2020 »

onaj tko je imalo sa mozgom u redu, svatice da RELANOST dolazi,hito to neko ili ne...
Post Reply