Cekao pola sata na Ilidzi, isto tako za par minuta gotova karta bila... Ruzna boja samo, valjda ce iduce biti bordo.saga wrote:Ja danas predala na dobrinji... sacekala 5 minuta i dobila kartu![]()
Prije mene jedno bilo, i kad sam ja bila pri kraju jos jedno doslo... nema guzve.
GRAS - karte
-
DON_eARL
#951 Re: GRAS - karte
-
fukushima
#952 Re: GRAS - karte
ako osvojite titulu hoceDON_eARL wrote:Cekao pola sata na Ilidzi, isto tako za par minuta gotova karta bila... Ruzna boja samo, valjda ce iduce biti bordo.saga wrote:Ja danas predala na dobrinji... sacekala 5 minuta i dobila kartu![]()
Prije mene jedno bilo, i kad sam ja bila pri kraju jos jedno doslo... nema guzve.
-
kerim90
#953 Re: GRAS - karte
Da objasnim situaciju koja mi se danas desila :
Danas me reva zaustavi u tramvaju, koji sam mazlum, dam ličnu kartu, ne mogu da se još dozovem zašto sam dao, nikad mi se nije to desilo, prije su me vazda zaustavljali, ali nikad kaznu nisam platio. Uglavnom, uzme ličnu karticu i traži 26 km kazne da platim, ja odbijam da platim i piše lafo neku kaznu da platim u roku od 5 dana tih 26 KM ili u suprotnom dolazi kazna od 120 KM !?
Da li iko ima slična iskustva, da li da ja dam ovo 26 KM pa da se poslije ne halalim od ovih 120 KM ?
Danas me reva zaustavi u tramvaju, koji sam mazlum, dam ličnu kartu, ne mogu da se još dozovem zašto sam dao, nikad mi se nije to desilo, prije su me vazda zaustavljali, ali nikad kaznu nisam platio. Uglavnom, uzme ličnu karticu i traži 26 km kazne da platim, ja odbijam da platim i piše lafo neku kaznu da platim u roku od 5 dana tih 26 KM ili u suprotnom dolazi kazna od 120 KM !?
Da li iko ima slična iskustva, da li da ja dam ovo 26 KM pa da se poslije ne halalim od ovih 120 KM ?
- therrarrius
#954 Re: GRAS - karte
Meni kazne nikada nisu stigle...kerim90 wrote:Da objasnim situaciju koja mi se danas desila :
P.S. zna li iko hoce li se ovi kuponi moci uzeti sljedece sedmice? Moj vrli prodekan je ovih dana odsutan pa nije stigao da potvrdi ovjerenja o redovnom studiju.
-
kerim90
#955 Re: GRAS - karte
Jel to ta kazna od 120 KM ili ?
Čisto sumnjam da ću moći uzeti neku mjesečnu /polugodišnju kartu sa ovim sad "recordom" koji vjerovatno imam kod njih u bazi, mada nisam nikad niti namjeravao, ali mi je samo bitno da mi ne dolazi ova kazna od 120KM jer bi bilo preglupo.
Čisto sumnjam da ću moći uzeti neku mjesečnu /polugodišnju kartu sa ovim sad "recordom" koji vjerovatno imam kod njih u bazi, mada nisam nikad niti namjeravao, ali mi je samo bitno da mi ne dolazi ova kazna od 120KM jer bi bilo preglupo.
-
lajkujMe
#956 Re: GRAS - karte
doći će ona samo čekaj, rjesenje, idi u remizu tramvaja bolje receno u njihovu upravnu zgradu tamo i moli da ti ne salju dva puta me zapisao i dva puta molio i dva puta mi oprostilikerim90 wrote:Jel to ta kazna od 120 KM ili ?
- Critty Bo
#957 Re: GRAS - karte
koja crna baza? Na hard disku pisace masine?kerim90 wrote:Jel to ta kazna od 120 KM ili ?
-
kerim90
#958 Re: GRAS - karte
Brate, ne znam, ovo mi je prvi put ovako da se desi, jos ne mogu da se nacudim kako sam ispao debil i predao licnu
Kako vidim ja nista od ove kazne nema, a ne znam da li sta znaci s obzirom da sam iz drugog kantona, ima li to fajde kakve, jer vidim da ovaj iznad tvog posta tvrdi da ce doci kazna. Jbg, ne bih da se zajebem i platim 120 KM.
Kako vidim ja nista od ove kazne nema, a ne znam da li sta znaci s obzirom da sam iz drugog kantona, ima li to fajde kakve, jer vidim da ovaj iznad tvog posta tvrdi da ce doci kazna. Jbg, ne bih da se zajebem i platim 120 KM.
-
lajkujMe
#959 Re: GRAS - karte
ta od 120 funkcionise tako sto te tuze sudu (ko komunalno preduzece) to sto kazna ne dolazi odmah znaci samo da nisi jos na redu zato moze se desiti da dođe za mjesec dana ili za dvije godine ali ona ce sticikerim90 wrote:Brate, ne znam, ovo mi je prvi put ovako da se desi, jos ne mogu da se nacudim kako sam ispao debil i predao licnu![]()
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#960 Re: GRAS - karte
Critty Bo wrote:koja crna baza? Na hard disku pisace masine?kerim90 wrote:Jel to ta kazna od 120 KM ili ?
Mene su zapisali daleke 2005.godine, isto im dao ličnu. Do danas mi ništa nije stiglo.
Možda to ima veze sa činjenicom da sam im dao nepostojeću adresu
- Urban B.
#961 Re: GRAS - karte
Nista se ti ne sekiraj,ta kazna ti nikad nece doci,imam ih i ja nekih 5-6 od prije par godina pa mi nikad nisu dosle niti sam ikad ista platio!kerim90 wrote:Brate, ne znam, ovo mi je prvi put ovako da se desi, jos ne mogu da se nacudim kako sam ispao debil i predao licnu![]()
- therrarrius
#962 Re: GRAS - karte
Ma joooooooookPera Trta wrote: Mene su zapisali daleke 2005.godine, isto im dao ličnu. Do danas mi ništa nije stiglo.
Možda to ima veze sa činjenicom da sam im dao nepostojeću adresu
- -TheChosenOne-
#964 Re: GRAS - karte
moze li se danas izvaditi kupon ili je prosao voz ? 
-
c0d14c
#965 Re: GRAS - karte
mozes ti izvadit i zadnji dan dokad vrijede ove dvomjesecne al ti od danas ne vazi godisnja ako si je imao
- kokuz_sa
#966 Re: GRAS - karte
licnu kartu po zakonu si duzan pokazati samo ovlastenoj sluzbenoj osobi(policajac,SIPA,sudski drot)
znaci revi ne moras davat licnu..
ako on zovne policiju da te legtimise OK..izvest ce te na stanicu i pricekat ce se drotovi..
ALI
ovo ali mi je najdraze..
u zakonu o GRASU pise ovako
"revizor moze da naplati dodatnu kartu i kaznenu kartu ako je osoba zatecena i nalazi se u grasovom vlasnistvu"
eh sada ..kad vec su te izveli na stanicu i pricekas policajce..oni te legtimisu..al te grasovci ne mogu zapisat(sem ako nisi mamlaz) jer
stanica je u vlasnistvu GRADA SARAJEVA..
slobodno im ovo kazite i njima i policajcima..ja sam vec 2 puta ovako se ajmo kazat izvukao..
da bi mi onaj mali reva u cvikama kazao drugi put ces ostat u tramvaju..reko drugi put mozda..al sada CAo
ako on zovne policiju da te legtimise OK..izvest ce te na stanicu i pricekat ce se drotovi..
ALI
ovo ali mi je najdraze..
"revizor moze da naplati dodatnu kartu i kaznenu kartu ako je osoba zatecena i nalazi se u grasovom vlasnistvu"
eh sada ..kad vec su te izveli na stanicu i pricekas policajce..oni te legtimisu..al te grasovci ne mogu zapisat(sem ako nisi mamlaz) jer
slobodno im ovo kazite i njima i policajcima..ja sam vec 2 puta ovako se ajmo kazat izvukao..
da bi mi onaj mali reva u cvikama kazao drugi put ces ostat u tramvaju..reko drugi put mozda..al sada CAo
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#967 Re: GRAS - karte
kokuz_sa wrote:licnu kartu po zakonu si duzan pokazati samo ovlastenoj sluzbenoj osobi(policajac,SIPA,sudski drot)
ALI
ovo ali mi je najdraze..
Nisam to znao. Cool fora.
- BSn
#968 Re: GRAS - karte
Jos jedna bitna stvar - ako vas i zaustave i sacekate patrolu koja ce vas legitimisati, nisam siguran, ali mislim da policija ne smije da zloupotrebljava vase podatke i daje ih trecim licima - u ovom slucaju revi. Kad dodje policija, vas problem sa revom je zavrsen i sada vam je ostalo da rijesiti stvari s policajcima. Da li su oni nekako uvezani medjusobno, to ne znam, ali mi je neprirodno da policajac tek tako proslijedi vasu licnu revizoru.
Nadam se da ce se javiti neko upuceniji da ovo ospori/potvrdi.
- kokuz_sa
#969 Re: GRAS - karte
zakonski policajac ima pravo da da podatke revizoru ali samo ako su ispunjeni uvijeti tipa..da revizor je posvjedocio da te je zatekao u troli..eh sada ide opet ALIBSn wrote:Jos jedna bitna stvar - ako vas i zaustave i sacekate patrolu koja ce vas legitimisati, nisam siguran, ali mislim da policija ne smije da zloupotrebljava vase podatke i daje ih trecim licima - u ovom slucaju revi. Kad dodje policija, vas problem sa revom je zavrsen i sada vam je ostalo da rijesiti stvari s policajcima. Da li su oni nekako uvezani medjusobno, to ne znam, ali mi je neprirodno da policajac tek tako proslijedi vasu licnu revizoru.
trazite od policajca da napravi zapisnik i da navede striktno gdje vas je on legtimisao..jer ako bude doslo da platite kaznu
pokazete papir reva dobio moje podatke na vlasnistvu grada sarajeva a ne u vlasnistvu grasa..i imate napismeno i nista od kazne:))
doduse opet ima jedno ALI..ako vas drotovi uhvate bez licne to je ja mislim 90KM za nenosanje licnih dokumenata
- BSn
#970 Re: GRAS - karte
kokuz_sa wrote:zakonski policajac ima pravo da da podatke revizoru ali samo ako su ispunjeni uvijeti tipa..da revizor je posvjedocio da te je zatekao u troli..eh sada ide opet ALIBSn wrote:Jos jedna bitna stvar - ako vas i zaustave i sacekate patrolu koja ce vas legitimisati, nisam siguran, ali mislim da policija ne smije da zloupotrebljava vase podatke i daje ih trecim licima - u ovom slucaju revi. Kad dodje policija, vas problem sa revom je zavrsen i sada vam je ostalo da rijesiti stvari s policajcima. Da li su oni nekako uvezani medjusobno, to ne znam, ali mi je neprirodno da policajac tek tako proslijedi vasu licnu revizoru.
trazite od policajca da napravi zapisnik i da navede striktno gdje vas je on legtimisao..jer ako bude doslo da platite kaznu
pokazete papir reva dobio moje podatke na vlasnistvu grada sarajeva a ne u vlasnistvu grasa..i imate napismeno i nista od kazne:))
doduse opet ima jedno ALI..ako vas drotovi uhvate bez licne to je ja mislim 90KM za nenosanje licnih dokumenata
Dakle, samo fino s policijom i na konju ste.
Nego, nisu mi jasni ljudi koji izadju s revom i onda cekaju policiju ili se raspravljaju s revizorima. On (revizor) nema nikakvo pravo da vas zadrzava na javnom mjestu/stanici.
Last edited by BSn on 23/04/2011 14:16, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#971 Re: GRAS - karte
ima pravo a te zadrzi..to s enaziva tj zakonski definisanoBSn wrote:kokuz_sa wrote:zakonski policajac ima pravo da da podatke revizoru ali samo ako su ispunjeni uvijeti tipa..da revizor je posvjedocio da te je zatekao u troli..eh sada ide opet ALIBSn wrote:Jos jedna bitna stvar - ako vas i zaustave i sacekate patrolu koja ce vas legitimisati, nisam siguran, ali mislim da policija ne smije da zloupotrebljava vase podatke i daje ih trecim licima - u ovom slucaju revi. Kad dodje policija, vas problem sa revom je zavrsen i sada vam je ostalo da rijesiti stvari s policajcima. Da li su oni nekako uvezani medjusobno, to ne znam, ali mi je neprirodno da policajac tek tako proslijedi vasu licnu revizoru.
Dakle, samo fino s policijom i na konju ste.
Nego, nisu mi jasni ljudi koji izadju s revom i onda cekaju policiju ili se raspravljaju s njima. On nema nikakvo pravo da vas zadrzava na javnom mjestu/stanici.
"gradjansko zadrzavanje"
ako napravis neki prekrsaj ili djelo i gradjani te mogu zadrzati do dolaska policije..mislim samo 6h po zakonu da to mogu..al uz obavezno javljanje policiji i tako..ima tu procedure al mogu te zadrzat
- BSn
#972 Re: GRAS - karte
Fino, fino, znaci moze, to nisam znao. 
Ostaje samo pitanje da li moze, bez obzira sto zakonski moze.
Al po meni su i oni dosta "nagodni", ako se znas postaviti, tako da to sve prodje s izlaskom na sljedecoj i kud koji mili moji. U zadnje sam vrijeme primjetio da su i oni postali kao malo intezivniji u trazenju da vide karte, ali i raja je postala malo drskija.
Al su situacije fakat rijetke da dolazi i policija, to ono moras bas preĆerat i ti i oni.
U srednjoj sam se sverco i uvijek s njima na finjaka, nisu me nikad poslali ni da kartu kupim, a kamo li te neke kaznene i zapisivianja.
Ostaje samo pitanje da li moze, bez obzira sto zakonski moze.
Al su situacije fakat rijetke da dolazi i policija, to ono moras bas preĆerat i ti i oni.
U srednjoj sam se sverco i uvijek s njima na finjaka, nisu me nikad poslali ni da kartu kupim, a kamo li te neke kaznene i zapisivianja.
-
mimsy
#973 Re: GRAS - karte
I meni je juce spoc'o ne jednu neg dvije prijave,jednu za mamu(ja joj nisam dala da kupi kartu,niti da pokaze licnu) a drugu za mene i sve to na moje ime
Bila su 2 rezizora i naka zena sa njima.Uglavnom licnu sam ih dala cisto da narod koji se vozi tram ne ceka i ne nervira se zbog zadrzavanja vozila.Platila kartu(koji oni usput nisu ponistili iako sam ja insistirala na tome),fino kulturno izasla iz tramvaja itd... da bi se doticna gospodja pocela derati na mene i ucjenivat me i cjenkat se samnom ko na pijaci.Na kraju je dosla do kazne od 500 KM i dvije prijave plus blokadu CIPSA.Ja sam joj na to sve samo mahnula,uzela licnu i otisla.
Ne vjerujem da ce ista od kazne ikad biti,nije mi ovo prvi put da me zapisuju neg mozda 3-4.Cak i ako se desi ta blokada,ja sam sve dokumente ove godine izvadila...a do ponovnog vadjenja treba proci od 5-10 godina
Ne vjerujem da ce ista od kazne ikad biti,nije mi ovo prvi put da me zapisuju neg mozda 3-4.Cak i ako se desi ta blokada,ja sam sve dokumente ove godine izvadila...a do ponovnog vadjenja treba proci od 5-10 godina
-
lajkujMe
#974 Re: GRAS - karte
Nedaj licnu makar policija dolazila a najvjerovatnije nece, budi fin nemoj prijetiti samo reci ne zelim ti je dati pusti me iz tramvaja ili cak zamoliga da te pusti samo ovaj put bilo sta drugo cao doviđenja, nemoj da vas bude stid od kakvog belaja pred ljudima, tvoja je licna i ako nes da je das CIVILU onda i nemoj.
Također moram da napomenem da je sveranje ovih zadnjih mjeseci neopisivo tesko, ovi iz grasa zaposlili hrpu novih revizora svake tri stanice nova grupa njih, cak neki dan na skenderiji bilo ih osmero od jednom
Također moram da napomenem da je sveranje ovih zadnjih mjeseci neopisivo tesko, ovi iz grasa zaposlili hrpu novih revizora svake tri stanice nova grupa njih, cak neki dan na skenderiji bilo ih osmero od jednom
- BHF_Manijak
#975 Re: GRAS - karte
Da nije slucajno plava ta revizorka??? Jj kako ona meni na neku stvar ide, treba ono nogama izudarata ba, toliko je zena isfrusrtirana da je to za neopisati!"mimsy wrote:I meni je juce spoc'o ne jednu neg dvije prijave,jednu za mamu(ja joj nisam dala da kupi kartu,niti da pokaze licnu) a drugu za mene i sve to na moje imeBila su 2 rezizora i naka zena sa njima.Uglavnom licnu sam ih dala cisto da narod koji se vozi tram ne ceka i ne nervira se zbog zadrzavanja vozila.Platila kartu(koji oni usput nisu ponistili iako sam ja insistirala na tome),fino kulturno izasla iz tramvaja itd... da bi se doticna gospodja pocela derati na mene i ucjenivat me i cjenkat se samnom ko na pijaci.Na kraju je dosla do kazne od 500 KM i dvije prijave plus blokadu CIPSA.Ja sam joj na to sve samo mahnula,uzela licnu i otisla.
![]()