GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
smoki_choko

#601 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

nomVe wrote:Ima li kakvih naznaka za studentske? Jel ove i dalje vrijede do kraja mjeseca?
do kraja marta i onda ces opet dati 50KM i izvaditi novu kartu. izdvojene su pare
perfect_guy

#602 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

smoki_choko wrote:
nomVe wrote:Ima li kakvih naznaka za studentske? Jel ove i dalje vrijede do kraja mjeseca?
do kraja marta i onda ces opet dati 50KM i izvaditi novu kartu. izdvojene su pare
samo planirane. Biće izdvojene tek kad se usvoji budžet
smoki_choko

#603 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

perfect_guy wrote:
smoki_choko wrote:
samo planirane. Biće izdvojene tek kad se usvoji budžet
usvojit ce se to
perfect_guy

#604 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

smoki_choko wrote: usvojit ce se to
ne vjerujem našima ništa dok ne potpišu
NEOPLAN

#605 Re: GRAS - karte

Post by NEOPLAN »

Evi izgleda u GRAS-u konacno krenula revolucija....info iz prve ruke, izgleda da je nocas smijenjen direktor.....
MAN-lion's coach

#606 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

Revolucija sa čovjekom koji je već smjenjivan iz arsenala Jusufranića i nekadašnjeg uposlenika CTS-a,i koji je stranački metnut podobnik...impresivno...nikad da se struka javi tamo...imao je Hasan par 100% prilika riješiti se bagre tamo,ali je razočarao.

Ali ovo nema veze sa kartama niti ko ovdje može presuditi situaciju od "meritornih" komentatora.
pringless

#607 Re: GRAS - karte

Post by pringless »

Navodno ce karte biti 100 KM. Info?? :shock:
mahalik

#608 Re: GRAS - karte

Post by mahalik »

Kao rješenje čelnici Sindikata predložili su kreditno zaduživanje GRAS-a za nabavku novih vozila, te uvođenje komunalne takse koju bi plaćali svi građani Sarajeva za život u gradu, a koja bi pomogla u subvencioniranju prevoza.
Da im plaćam to što su pljačlai
Ma mora da se šale
Dalje ako je 500 ljudi višak nek ih otpuste
Premijeru i novi ministre meltu u ruke i čisti
Dovedite malo reda
perfect_guy

#609 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

mahalik wrote:Kao rješenje čelnici Sindikata predložili su kreditno zaduživanje GRAS-a za nabavku novih vozila, te uvođenje komunalne takse koju bi plaćali svi građani Sarajeva za život u gradu, a koja bi pomogla u subvencioniranju prevoza.
u ovoj firmi treba generalno "čišćenje" napraviti, od onih što pred remizom prebacuju skretnicu pa do vrha firme, za koji je izraz "dobar menadžment" adekvatan samo u trpanju love u svoje džepove
madner

#610 Re: GRAS - karte

Post by madner »

Ne vidim razliku izmedju subvencioniranja studentskih karata i te komunalne takse. Sve iz dzepa poreskih obaveznika :x

GRAS odvesti u stecaj i napraviti novu firmu. Ili pustiti privatnicima da oni posluju bez ikakvih grantova, subvencija i ostalih gluposti.
neo7

#611 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

pringless wrote:Navodno ce karte biti 100 KM. Info?? :shock:
To sam i ja cuo..
Dialer

#612 Re: GRAS - karte

Post by Dialer »

Nije smjenjen nego je dao ostavku, citaj novine :D :D
Ove pizdarije oko studentskih i penzionerskih karti su odvele gras u propast + mal budjet + slab vozni park + opstrukcije kako unutar firme, tako i politicke = Ovo sto imamo od grasa sada. Treba se rasformirat, iselit odande da bi Damir Hadzic mogao prodati i onu zemlju onde. Aferim SDP... :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:

Dragi borci za ovo ste se borili!
dharma

#613 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Ma nije to odvelo GRAS u propast. Vlada njima dobro plati svaku studentsku i penzionersku, ali upravo u tome i jeste problem. Vlada ce platiti, super je. Moraju poceti pratiti sta rade, kako rade, sve staviti na papir. Ne mogu imati 500 zaposlenih viska ( tako kazu, a ja ponavljam), ali nije ni rjesenje te ljude tek tako otpustiti. To je najmanje 500 dodatnih gladnih usta. Ne moze covjek biti pametan kad je GRAS u pitanju, ali nikako. :x
c0d14c

#614 Re: GRAS - karte

Post by c0d14c »

Hajde recimo ovako da se prvo podijele tramvajski, trolejbuski, autobuski pa nek nam bubam alzirac drzi tramvaje, belgijanac trole, slovenac autobuse (naravno sve ovo pod uslovom da su sposobni a sigurno su sposobniji od ovih nasih) i onda pustit normalno da se bore legalno za linije recimo konkurenciju odma imate za autobuse (centrotrans) a sto su ovi sa autobusima konkurentniji cijene ce biti nize i za trole i tram. Znaci dati ljudima slobodne ruke a ne politiku i u halu petljat ako se nategnes vako onda si hdz ako se obrises ovak onda si sda i sl. (prve su mi pale napamet ove stranke i one su samo primjer ) :-)
Dialer

#615 Re: GRAS - karte

Post by Dialer »

alternativni wrote:
Dialer wrote:Nije smjenjen nego je dao ostavku, citaj novine :D :D
Ove pizdarije oko studentskih i penzionerskih karti su odvele gras u propast
Hmmm, da nije bilo ove "piiiiii" oko karti, Gras od mene nikad marke ne bi vidio. Ovako sam im dao 50KM + vlada doplatila.
Aferim SDP
Ako si vec za propast Gras-a odlucio okriviti "piiii" oko karata, onda si trebao napisati Aferim onom ko je napravio "piiiiiii" - SBiH.
Dragi borci za ovo ste se borili!
Ovo ti je krajnja drskost! Borci bi se i sutra borili za Bosnu i Hercegovinu. Ne zbog Zlatka, Harisa ili Sulje, nego zbog svoje domovine. Nema potrebe da ih trpas u ovu temu.
Ti si sdp-ovac, sbih nije prodala gras, sdp ce to da uradi... Kakva bolan vlada... Ššššš ;-) ;-) Kad sam mislio na borce, mislio sam na drzavu opcenito koja je rinaka. ;-) ;-) Tebi je dobro, sta te briga za sirotinjom. ;-)
madner

#616 Re: GRAS - karte

Post by madner »

dharma wrote:Ma nije to odvelo GRAS u propast. Vlada njima dobro plati svaku studentsku i penzionersku, ali upravo u tome i jeste problem. Vlada ce platiti, super je. Moraju poceti pratiti sta rade, kako rade, sve staviti na papir. Ne mogu imati 500 zaposlenih viska ( tako kazu, a ja ponavljam), ali nije ni rjesenje te ljude tek tako otpustiti. To je najmanje 500 dodatnih gladnih usta. Ne moze covjek biti pametan kad je GRAS u pitanju, ali nikako. :x
Ne da trebaju, nego ih moraju odpustiti.

Ovako svaki gradjanin Kantona placa tim ljudima punu platu, ili alternativno dovode puno vise sudbina u pitanje.
Dialer

#617 Re: GRAS - karte

Post by Dialer »

madner wrote:
dharma wrote:Ma nije to odvelo GRAS u propast. Vlada njima dobro plati svaku studentsku i penzionersku, ali upravo u tome i jeste problem. Vlada ce platiti, super je. Moraju poceti pratiti sta rade, kako rade, sve staviti na papir. Ne mogu imati 500 zaposlenih viska ( tako kazu, a ja ponavljam), ali nije ni rjesenje te ljude tek tako otpustiti. To je najmanje 500 dodatnih gladnih usta. Ne moze covjek biti pametan kad je GRAS u pitanju, ali nikako. :x

Ovako svaki gradjanin Kantona placa tim ljudima punu platu, ili alternativno dovode puno vise sudbina u pitanje.
Ocesli ti hraniti ljude koji se otpuste? Ljudi imaju djecu, to je jos x 2-3 + neko ima i zene nezaposleno hocel ih Zlatko Lagumdjija hraniti? Najlakse je otpustiti i srati iz vrucih stolica. Nesposobna vlast, nikad nesposobnija nije dobila izbore.
madner

#618 Re: GRAS - karte

Post by madner »

Dialer wrote:
madner wrote:

Ocesli ti hraniti ljude koji se otpuste? Ljudi imaju djecu, to je jos x 2-3 + neko ima i zene nezaposleno hocel ih Zlatko Lagumdjija hraniti? Najlakse je otpustiti i srati iz vrucih stolica. Nesposobna vlast, nikad nesposobnija nije dobila izbore.
Pa i sad ih hranimo. Ako su visak onda su ti ljudi primatelji najvece socijale u drzavi :roll:
Nisam SDPovac, niti imam dodira sa Z.L. Samo mi odgovara zbog provociranja zmijuga na pdf forumu da imam ovaj avatar :roll:
Bloo
Globalna šefica

#619 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

Dialer wrote:

ali to je klasicno rijesenje, ako firma ne moze da izdrzi teret naknada za toliki broj ljudi jer je neprofitabilna, oni se proglase tehnickim viskom

u slucaju da firma opet stane na noge i ukaze se potreba za novim osobljem, zaposlis ih

puno vece firme su morale da otpustaju ljude (General Motors npr.), ne vidim zasto bi Gras MORAO da ih zadrzi jer ce propasti
Dialer

#620 Re: GRAS - karte

Post by Dialer »

Neka onda otpustaju, taman da se zarati :D :D ..Polako unistavaju jendu po jendu firmu. Next one telecom :arrow:
Bloo
Globalna šefica

#621 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

Dialer wrote:Neka onda otpustaju, taman da se zarati :D :D ..Polako unistavaju jendu po jendu firmu. Next one telecom :arrow:

ko unistava?

sad da ne ulazim u politiku, na stranu politicka desavanja i politicki postavljeni direktori, ali jedino rijesenje za izlaz iz krize je da se olaksa finansijski teret na firmu
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#622 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

treba otpustiti sve koji nemaju radne i boravišne dozvole
mrtva kokoš

#623 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

komi wrote:treba otpustiti sve koji nemaju radne i boravišne dozvole
ko ce onda da nas vozi :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#624 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

ićemo pjehe

grass je klasičan primjer onoga
moš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš
Bloo
Globalna šefica

#625 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

komi wrote:ićemo pjehe

grass je klasičan primjer onoga
moš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš

mene ne interesuje ko vlada Grasom, hocu prosperitetnu firmu, normalnu cijenu karata, ciste buseve i tramvaje, i revizore sa svim zubima :D
Post Reply