GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dusa_raskopuša

#2876 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Evenutalno odlezis koju godinu zatvora ako ne budes imala para da platis kaznu, s obzirom da nisi imala ni za kupovinu kupona.

I da, neces moci da polazes vozacki, ukoliko ga vec nemas, a ukoliko imas, onda neces moci registrovati auto. :mrgreen:

:lol:
Last edited by dusa_raskopuša on 07/02/2013 17:27, edited 1 time in total.
lejla_lejla

#2877 Re: GRAS - karte

Post by lejla_lejla »

Sarajevski_Marlboro wrote:Meni su uzeli nevažeću iskaznicu s važećim kuponom :!: :lol: , ali nakon godinu dana vozanja 8-)
Napisali mi nekakvu kaznu hahah, da preuzmem iskaznicu u preduzeću i da platim kaznu. :lol: :lol: Jesu smotani.
Naravno, nikad nisam otišla po nju nit platila kaznu, i danas sam poštena građanka koja plaća sve po propisima 8-) .

Ti samo izvadi novu, i to je to.
To sam cekala da mi kazete. Hvala :D
anonimnaosoba

#2878 Re: GRAS - karte

Post by anonimnaosoba »

ma bježi, napravi novu iskaznicu kad ti bude trebala i ćao, nema tu puno ni dilema ni rasprave :D
juventino_sa

#2879 Re: GRAS - karte

Post by juventino_sa »

https://play.google.com/store/apps/deta ... evu.uhvati

zanimljivo :D :D al imam osjecaj da bas i nije korisno...
pathyeshme

#2880 Re: GRAS - karte

Post by pathyeshme »

Skidam i redovno ću ažurirati pošto imam stalni pristup netu :D
Halal mu vjera ko se ovoga sjetio :D

EDIT: Instalirat ću ćunu... Nije kompatibilan sa Android 2.1 ... Halal mu ćuna ko je tako napravio.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2881 Re: GRAS - karte

Post by un1ted »

juventino_sa wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... evu.uhvati

zanimljivo :D :D al imam osjecaj da bas i nije korisno...
Izgleda da neko prati ovu temu i svidila mu ideja koju sam predlozio za ovo :) Danas manje vise svi imamo telefone i internet tako da je ovo fenoemnalno ;) Morat cu instalriati prvom prilikom :D
amina_bl

#2882 Re: GRAS - karte

Post by amina_bl »

Da li mjesečna karta (konkretno ona od 53 KM) vrijedi za samo jednu vrstu prevoza ili više, tj. mogu li s njom i u trolejbus i u tramvaj?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2883 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

možeš i u minibus
sve osim komercijale dobrinja vijećnica
dusa_raskopuša

#2884 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

E, jos mo's birat'. :mrgreen:
shiny

#2885 Re: GRAS - karte

Post by shiny »

amina_bl wrote:Da li mjesečna karta (konkretno ona od 53 KM) vrijedi za samo jednu vrstu prevoza ili više, tj. mogu li s njom i u trolejbus i u tramvaj?
Da, i za minibus, i tramvaj, i trolu... mislim da ne može samo onaj kosi lift, što je bezveze, jer i on Grasu pripada... To sve u zoni A... Dakle, sve do Ilidže (mislim da ti za dalje treba B zona)...
Edin H.

#2886 Re: GRAS - karte

Post by Edin H. »

lejla_lejla wrote:Meni neki dan uzese iskaznicu, nisam imala kupon :D
Pa je li ja to moram otici i platiti, jer mi sad ta iskaznica ne treba do septembra (ako tada budu jos vazile) Hoce li mi doci kakva kazna ako ne platim? Mislim pored te od 26 i nesto :-/ Ne razumijem ja to nista.
Eno kazu na drugoj temi da ce sa GRAS-ovom iskaznicom moci u Hrvatsku kad udju u EU, sta ces sada :shock:
ortodont

#2887 Re: GRAS - karte

Post by ortodont »

Važe li studentske i za mart? :D
hodža

#2888 Re: GRAS - karte

Post by hodža »

ortodont wrote:Važe li studentske i za mart? :D
važe ;-)
PriNc_ba

#2889 Re: GRAS - karte

Post by PriNc_ba »

poceli levati izbacivati ljude koji nemaju sitno za kartu :-) kako sam se hladno "nagovorio" i vozacu i njima sestorici sto su se poredali na sva vrata po dvojica da nedo Bog neko ne bi usao bez karte :lol: fkt cura ispred mene vadi petobu a i ja nisam imao sitno kad poce vozac galamiti na nju i hoce da je izbaci i sreca ja onako podbuho ujutro i zabradatio pa sam ga malo prepao kad sam zagalamio i rekao im hladno nek' zovu policiju nije problem :D na kraju ni cura koja je usla ispred mene ni ja nismo platili kartu 8-) :D al fkt postaju sve bezobrazniji :x kad im ne placas eto ga belaj, kad im placas opet belaj... ne moze im covjek ugoditi.
a malo sam im proucio i one zakone sto su naljepljeni iza vozaca :D dobro ih je znati za zajebanciju i vozaca koji otvara u troli samo prednja a i za zajebanciju sa revom kad udju a nemas karte i kad te peglaju bezveze... ide clan neki neam pojma uglavnom ono da si duzan imati kartu i pokazati je nadleznima :D pa fino kad ti dodje a ti nemas karte onda im fino pokazes jos 10 ljudi u troli koji krse jedan od "zakona" ili sta je vec i da ako ce tebe izbaciti moraju izbaciti i njih :D helem otprilike u clanovima stoji da ne smijes smrditi, biti prljav, bolestan, pijan... :lol: vazda ima neki rom koji nosi 2 boda (prljav i smrdi u vecini slucajeva i cast izuzetku pokojem) , alkos i neko bolestan :D

najmanji je tu problem karta :dance:
dusa_raskopuša

#2890 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Vracam se danas kuci. Stojim u zadnjem dijelu tramvaja. Stoji zena do mene. Ona tipicna kvocka. :mrgreen: Dolazi neki revizor, meni inace nepoznat, prvi put ga vidim, trazi kartu, kaze ona nema a i izaci ce na sljedecoj, a on mrtav 'ladan, pa sta ce vam, i ne treba vam, nesto u tom smislu. Ja 'vako :shock:. :cry: Krenuo on da prica da im ne isplacuju plate i svasta nesto, ja zinula. :lol: I izadje on na sljedecoj sa jos jednim revizorom. :lol: Pukli ljudi, definitivno.
Logovan

#2891 Re: GRAS - karte

Post by Logovan »

dusa_raskopuša wrote:Vracam se danas kuci. Stojim u zadnjem dijelu tramvaja. Stoji zena do mene. Ona tipicna kvocka. :mrgreen: Dolazi neki revizor, meni inace nepoznat, prvi put ga vidim, trazi kartu, kaze ona nema a i izaci ce na sljedecoj, a on mrtav 'ladan, pa sta ce vam, i ne treba vam, nesto u tom smislu. Ja 'vako :shock:. :cry: Krenuo on da prica da im ne isplacuju plate i svasta nesto, ja zinula. :lol: I izadje on na sljedecoj sa jos jednim revizorom. :lol: Pukli ljudi, definitivno.
Čuj revizor ti nepoznat. :lol: :D
Skontali i oni konačno da ne trebaju karte. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Edin H.

#2892 Re: GRAS - karte

Post by Edin H. »

_terminaš_ wrote:
dusa_raskopuša wrote:Vracam se danas kuci. Stojim u zadnjem dijelu tramvaja. Stoji zena do mene. Ona tipicna kvocka. :mrgreen: Dolazi neki revizor, meni inace nepoznat, prvi put ga vidim, trazi kartu, kaze ona nema a i izaci ce na sljedecoj, a on mrtav 'ladan, pa sta ce vam, i ne treba vam, nesto u tom smislu. Ja 'vako :shock:. :cry: Krenuo on da prica da im ne isplacuju plate i svasta nesto, ja zinula. :lol: I izadje on na sljedecoj sa jos jednim revizorom. :lol: Pukli ljudi, definitivno.
Čuj revizor ti nepoznat. :lol: :D
Skontali i oni konačno da ne trebaju karte. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Pa opisi kako izgleda taj revizor?

Nije moguce da ga niko ne zna
dusa_raskopuša

#2893 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Nizak pravo, sijed. Ne znam, ja ga prvi put vidim. :roll:
BHF_Manijak

#2894 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

dusa_raskopuša wrote:Nizak pravo, sijed. Ne znam, ja ga prvi put vidim. :roll:
Ako je nizak i sijeda, onda ga znam 100%! KAko njega bona neces znati, on ti je medju "redovnim"! :mrgreen:
Edin H.

#2895 Re: GRAS - karte

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:
dusa_raskopuša wrote:Nizak pravo, sijed. Ne znam, ja ga prvi put vidim. :roll:
Ako je nizak i sijeda, onda ga znam 100%! KAko njega bona neces znati, on ti je medju "redovnim"! :mrgreen:
Fakat :dance:
dusa_raskopuša

#2896 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Ama ja ga prvi put vidjela. Ima jedan, ali nije to taj. :evil:
MOSALJOZE

#2897 Re: GRAS - karte

Post by MOSALJOZE »

Da vas pitam voze li sutra autobusi i jeli nedeljni raspored voznje??
MOSALJOZE

#2898 Re: GRAS - karte

Post by MOSALJOZE »

MOSALJOZE wrote:Da vas pitam voze li sutra autobusi i jeli nedeljni raspored voznje??
edit: http://www.radiosarajevo.ba/novost/1045 ... red-voznje
nedeljni raspored voznje
anonimnaosoba

#2899 Re: GRAS - karte

Post by anonimnaosoba »

hoće li i sutra biti nedjeljni raspored ili će biti subotnji ?
hodža

#2900 Re: GRAS - karte

Post by hodža »

anonimnaosoba wrote:hoće li i sutra biti nedjeljni raspored ili će biti subotnji ?
subota ;-)
Post Reply