GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#1876 Re: GRAS - karte

Post by StupskaBitanga »

e te i jedan lik od 25 max ma i manje dere se i govori ša mrš iz tramvaja
a ta sa repom je najjača
The Realist

#1877 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

sophieEl wrote:
The Realist wrote:
perfect_guy wrote: Rekli su ako ne budu pristali na uslove, studenti će blokirati ulice
A gledaj, ja moram odmah dvije kupiti i meni bi ovo odgovaralo, ali treba vidjeti koja je realna cijena da Gras može da se oporavi (naravno, ne samo na nama da se koplja lome, ali....). Nemam ja ništa od te karte, kad autobusa više nema, nego što ima i ovo nažalost nije otrcana fraza, nego je stvarno tako.
The Realist

#1878 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Baudelaire wrote:
sophieEl wrote:Naći će se :D
Čisto sumnjam. Bolje da se okupimo i tražimo reviziju trošenja sredstava SPUS-a. I Grasa normalno.
Ovo definitivno, a pogotovo Grasa, iskren da budem, jer ako će SPUS da se izbori za ovakve cijene, ja im halalim naših 10KM, a i ostalo šta koriste. Doduše, ja sam pri kraju studija, pa nisam najmjerodavniji za neke stvari.

Kada riješe stanje u Grasu, onda će sve ostalo ići puno lakše, dok je ovako teško povećavati cijene (koje bi ionako trebale dolje, ili da se po zonama podijele karte, ali da se smanje zone), jer dok ja na minusu čekam 45 minuta autobus, koji bi trebao ići svakih 20 minuta, a prije toga se na stanici nakupilo još dosta ljudi i onda dođe autobus koji samo što se nije raspao, naravno da ne želim da plaćam preskupo vožnje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1879 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

fidoremilienko

#1880 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Sad će opet ošinuti po GRAS-u :cry: Nije vam gras kriv, eto vam vlade :skoljka:
The Realist

#1881 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Ali imaju za plate i onih koji rade i za one koji ne rade.
Baudelaire

#1882 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

fidoremilienko wrote:Sad će opet ošinuti po GRAS-u :cry: Nije vam gras kriv, eto vam vlade :skoljka:
Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.
fidoremilienko

#1883 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Baudelaire wrote:
fidoremilienko wrote:Sad će opet ošinuti po GRAS-u :cry: Nije vam gras kriv, eto vam vlade :skoljka:
Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.
Kako da Gras postane samoodrživ? :roll:
kokuz_sa

#1884 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

FreeSol2 wrote:
Smanjis cijene karata npr. tramvajskih na 1KM, i onda ce ih 90% gradjana kupovati. Otpustis bar 10 uposlenih koji bezveze sjede po prostorijama grasa i to je minimalno 20 000KM dobiti u mjesecu. Odrzis predavanje revizorima da budu ljubazniji prema korisnicima njihovih prevoznih sredstava i to je recept za samoodrzivost. Glupani kontaju ako sad podignu cijenu karata da ce ih to "oporaviti". To ce ih samo u propast odvesti, a volio bih da se to desi sto prije. :)
i pokusati da usvoje neki tender po kojem 1 seraf ili ti ga saraf ne kosta ravno 200KM kao sto je do sada bilo
Baudelaire

#1885 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.[/quote]
Kako da Gras postane samoodrživ? :roll:[/quote]

Zašto? Kako svaka druga firma posluje, ako si na gubitku, ključ u bravu?
nuki_cika

#1886 Re: GRAS - karte

Post by nuki_cika »

Političari i ovi u javnim predzecima nazovi direktori jedino i umiju raditi oko cjena. :-)
sheilak

#1887 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

25 % skuplje karte? :? :lol:

U kojem oni svemiru zive da mi je znati? Sija li tamo sunce, ima li gravitacije, vaze li zakoni fizike na planeti GRAS.? :-)
Control panel

#1888 Re: GRAS - karte

Post by Control panel »

neka karta bude 5 KM pa neka se raspadnu.
poznanik

#1889 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

sheilak wrote:25 % skuplje karte? :? :lol:

U kojem oni svemiru zive da mi je znati? Sija li tamo sunce, ima li gravitacije, vaze li zakoni fizike na planeti GRAS.? :-)

Sve mi se čini da će novi direktor Haris Kadić "odletjeti" sa direktorske pozicije brže nego je na nju "sletio" :oops:
Baudelaire

#1890 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Boga mi, bilo je u Grasu para, samo nisu uložili te pare u poboljšanje kvaliteta saobraćaja, nego u sistem obrazovanja Bosne i Hercegovine. Tako je njihov bivši direktor postao priznati član akademske zajednice BiH, osnovao je Univerzitet u Travniku, i njegov je dekan.
Tahta

#1891 Re: GRAS - karte

Post by Tahta »

poznanik wrote:
sheilak wrote:25 % skuplje karte? :? :lol:

Sve mi se čini da će novi direktor Haris Kadić "odletjeti" sa direktorske pozicije brže nego je na nju "sletio" :oops:
teško prijatelju ipak je to SDA direktor ne ide to tako lako a podržava i koalicija. Čovjek ima biografiju svaka mu čast gdje god je došao "trava nije rasla " On im je definitivni kraj :sad: :sad:
fidoremilienko

#1892 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice :-) + struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam! 8-)
DON_eARL

#1893 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

fidoremilienko wrote:Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice :-) + struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam! 8-)
Oni dižu cijenu karata svaki put kad poraste cijena goriva, a kad opadne, stagnira. Ja se sjećam kad je karta bila 1KM i gorivo oko 2KM, pa ti vidi sad, na osnovu čega cijena karte poraste 1KM iako je gorivo za tih 5-10 godina išlo samo do 2,45...
fidoremilienko

#1894 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

DON_eARL wrote:
fidoremilienko wrote:Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice :-) + struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam! 8-)
Oni dižu cijenu karata svaki put kad poraste cijena goriva, a kad opadne, stagnira. Ja se sjećam kad je karta bila 1KM i gorivo oko 2KM, pa ti vidi sad, na osnovu čega cijena karte poraste 1KM iako je gorivo za tih 5-10 godina išlo samo do 2,45...
Hm, ne znam da li ti je računica dobra. Ja sam čuo da će ona karta od 1,60/1,80 KM biti 2,00 KM. Dakle 20-40pf.. te da će radnički od 53,00 KM biti 60 KM. Tako nekako sam čuo, koliko je istina pojma nemam.
Uglavnom, dizanje cijene ti je isto, kao i sa gorivom. Ista stvar! 8-)

Gras ne može pozitivno poslovati, nema šanse. :cry:
Baudelaire

#1895 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

A zašto ne može?
sara_m

#1896 Re: GRAS - karte

Post by sara_m »

dolaze li kazne preko suda za neplacenu kartu?
kokuz_sa

#1897 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

gras je firma koja ima monopol na blizu 300 000 ljudi dnevno..i ne da ne moze pozitivno poslovat nego da se ne kradu pare plivala bi u noovcima..
Baudelaire

#1898 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

alternativni wrote:
sara_m wrote:dolaze li kazne preko suda za neplacenu kartu?
Dodje 1 od 1000
Možeš li nam nešto više o ovome reći? Ja nisam čuo da je ikad ikome došla kazna.
fidoremilienko

#1899 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Eh 'vako.... :D da podijelim i ja sa vama ovo oko karata i kazni koje vam revizori pišu pa šalju na sud...

Svojevremeno, slušajući predavanja jednog profesora, koji je bio (a možda je i danas) zaposlen u GRAS-u, vezano za neplaćanje karata i moguće kazne veli on ovako:
"Gras ima ...(zaboravio sma cifru, davno je to bilo :D ) podnesenih krivičnih prijava koje se odnose na neposjedovanje karte u njihovim vozilima. Ali problem je naplata takvih potraživanja iz dva razloga. Sudovi su zatrpani predmetima (to je jedan), a drugi (mnogo veći) se odnosi na svjedoke. Dakle da bi naplatili kaznu, na Sudu se moraju pojaviti najmanje dva svjedoka (putnici, NE revizori), koji će posvjedočiti da navedeni putnik tad i tad nije imao kartu...Takva je procedura veli on". A ko je lud da ide na SUd kao svjedok :-? radi 1,80KM :? . Dakle, koliko ja znam, mogu oni pisati koliko hoće dokle god se ova praksa ne promijeni. Ja znam masu ljudi koji su zapisani, pa im kazne nikad nisu došle.

Hajd sad uzdravlje vam svima bilo. Vozajte se, ali dokumente ne dajte revama :D 8-) I kad imate, platite i kartu, jer ipak i to preduzeće mora od nečega da živi i radi ;-) 8-)
sara_m

#1900 Re: GRAS - karte

Post by sara_m »

znaci zato sto sam zena zato sam i dobila kaznu :P :lol: :lol:
nadam se da necu biti ja ta 1 od 1000 :P
Post Reply