GRAS - karte
-
StupskaBitanga
#1876 Re: GRAS - karte
e te i jedan lik od 25 max ma i manje dere se i govori ša mrš iz tramvaja
a ta sa repom je najjača
a ta sa repom je najjača
-
The Realist
#1877 Re: GRAS - karte
A gledaj, ja moram odmah dvije kupiti i meni bi ovo odgovaralo, ali treba vidjeti koja je realna cijena da Gras može da se oporavi (naravno, ne samo na nama da se koplja lome, ali....). Nemam ja ništa od te karte, kad autobusa više nema, nego što ima i ovo nažalost nije otrcana fraza, nego je stvarno tako.sophieEl wrote:The Realist wrote:perfect_guy wrote: Rekli su ako ne budu pristali na uslove, studenti će blokirati ulice
-
The Realist
#1878 Re: GRAS - karte
Ovo definitivno, a pogotovo Grasa, iskren da budem, jer ako će SPUS da se izbori za ovakve cijene, ja im halalim naših 10KM, a i ostalo šta koriste. Doduše, ja sam pri kraju studija, pa nisam najmjerodavniji za neke stvari.Baudelaire wrote:Čisto sumnjam. Bolje da se okupimo i tražimo reviziju trošenja sredstava SPUS-a. I Grasa normalno.sophieEl wrote:Naći će se
Kada riješe stanje u Grasu, onda će sve ostalo ići puno lakše, dok je ovako teško povećavati cijene (koje bi ionako trebale dolje, ili da se po zonama podijele karte, ali da se smanje zone), jer dok ja na minusu čekam 45 minuta autobus, koji bi trebao ići svakih 20 minuta, a prije toga se na stanici nakupilo još dosta ljudi i onda dođe autobus koji samo što se nije raspao, naravno da ne želim da plaćam preskupo vožnje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- fidoremilienko
#1880 Re: GRAS - karte
Sad će opet ošinuti po GRAS-u
Nije vam gras kriv, eto vam vlade 
-
The Realist
#1881 Re: GRAS - karte
Ali imaju za plate i onih koji rade i za one koji ne rade.
-
Baudelaire
#1882 Re: GRAS - karte
Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.fidoremilienko wrote:Sad će opet ošinuti po GRAS-uNije vam gras kriv, eto vam vlade
- fidoremilienko
#1883 Re: GRAS - karte
Kako da Gras postane samoodrživ?Baudelaire wrote:Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.fidoremilienko wrote:Sad će opet ošinuti po GRAS-uNije vam gras kriv, eto vam vlade
- kokuz_sa
#1884 Re: GRAS - karte
i pokusati da usvoje neki tender po kojem 1 seraf ili ti ga saraf ne kosta ravno 200KM kao sto je do sada biloFreeSol2 wrote:
Smanjis cijene karata npr. tramvajskih na 1KM, i onda ce ih 90% gradjana kupovati. Otpustis bar 10 uposlenih koji bezveze sjede po prostorijama grasa i to je minimalno 20 000KM dobiti u mjesecu. Odrzis predavanje revizorima da budu ljubazniji prema korisnicima njihovih prevoznih sredstava i to je recept za samoodrzivost. Glupani kontaju ako sad podignu cijenu karata da ce ih to "oporaviti". To ce ih samo u propast odvesti, a volio bih da se to desi sto prije.
-
Baudelaire
#1885 Re: GRAS - karte
Itekako je Gras kriv. Pa ne može vlada konstantno finansirati Gras, nek postanu samoodrživi.[/quote]fidoremilienko wrote:Sad će opet ošinuti po GRAS-uNije vam gras kriv, eto vam vlade
Kako da Gras postane samoodrživ?
Zašto? Kako svaka druga firma posluje, ako si na gubitku, ključ u bravu?
-
nuki_cika
#1886 Re: GRAS - karte
Političari i ovi u javnim predzecima nazovi direktori jedino i umiju raditi oko cjena. 
- sheilak
#1887 Re: GRAS - karte
25 % skuplje karte?
U kojem oni svemiru zive da mi je znati? Sija li tamo sunce, ima li gravitacije, vaze li zakoni fizike na planeti GRAS.?
U kojem oni svemiru zive da mi je znati? Sija li tamo sunce, ima li gravitacije, vaze li zakoni fizike na planeti GRAS.?
- Control panel
#1888 Re: GRAS - karte
neka karta bude 5 KM pa neka se raspadnu.
- poznanik
#1889 Re: GRAS - karte
sheilak wrote:25 % skuplje karte?![]()
![]()
Sve mi se čini da će novi direktor Haris Kadić "odletjeti" sa direktorske pozicije brže nego je na nju "sletio"
-
Baudelaire
#1890 Re: GRAS - karte
Boga mi, bilo je u Grasu para, samo nisu uložili te pare u poboljšanje kvaliteta saobraćaja, nego u sistem obrazovanja Bosne i Hercegovine. Tako je njihov bivši direktor postao priznati član akademske zajednice BiH, osnovao je Univerzitet u Travniku, i njegov je dekan.
- Tahta
#1891 Re: GRAS - karte
teško prijatelju ipak je to SDA direktor ne ide to tako lako a podržava i koalicija. Čovjek ima biografiju svaka mu čast gdje god je došao "trava nije rasla " On im je definitivni krajpoznanik wrote:sheilak wrote:25 % skuplje karte?![]()
![]()
Sve mi se čini da će novi direktor Haris Kadić "odletjeti" sa direktorske pozicije brže nego je na nju "sletio"
- fidoremilienko
#1892 Re: GRAS - karte
Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice
+ struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam! 
-
DON_eARL
#1893 Re: GRAS - karte
Oni dižu cijenu karata svaki put kad poraste cijena goriva, a kad opadne, stagnira. Ja se sjećam kad je karta bila 1KM i gorivo oko 2KM, pa ti vidi sad, na osnovu čega cijena karte poraste 1KM iako je gorivo za tih 5-10 godina išlo samo do 2,45...fidoremilienko wrote:Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice+ struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam!
- fidoremilienko
#1894 Re: GRAS - karte
Hm, ne znam da li ti je računica dobra. Ja sam čuo da će ona karta od 1,60/1,80 KM biti 2,00 KM. Dakle 20-40pf.. te da će radnički od 53,00 KM biti 60 KM. Tako nekako sam čuo, koliko je istina pojma nemam.DON_eARL wrote:Oni dižu cijenu karata svaki put kad poraste cijena goriva, a kad opadne, stagnira. Ja se sjećam kad je karta bila 1KM i gorivo oko 2KM, pa ti vidi sad, na osnovu čega cijena karte poraste 1KM iako je gorivo za tih 5-10 godina išlo samo do 2,45...fidoremilienko wrote:Pa sad, povećanje cijene karata je neminovnost obzirom da je gorivo "skočilo". Dizel je 2,45 kmice+ struja je poskupila! E sad, da li je opravdano poskupljenje od 25%, to već ne znam!
Uglavnom, dizanje cijene ti je isto, kao i sa gorivom. Ista stvar!
Gras ne može pozitivno poslovati, nema šanse.
-
sara_m
#1896 Re: GRAS - karte
dolaze li kazne preko suda za neplacenu kartu?
- kokuz_sa
#1897 Re: GRAS - karte
gras je firma koja ima monopol na blizu 300 000 ljudi dnevno..i ne da ne moze pozitivno poslovat nego da se ne kradu pare plivala bi u noovcima..
-
Baudelaire
#1898 Re: GRAS - karte
Možeš li nam nešto više o ovome reći? Ja nisam čuo da je ikad ikome došla kazna.alternativni wrote:Dodje 1 od 1000sara_m wrote:dolaze li kazne preko suda za neplacenu kartu?
- fidoremilienko
#1899 Re: GRAS - karte
Eh 'vako....
da podijelim i ja sa vama ovo oko karata i kazni koje vam revizori pišu pa šalju na sud...
Svojevremeno, slušajući predavanja jednog profesora, koji je bio (a možda je i danas) zaposlen u GRAS-u, vezano za neplaćanje karata i moguće kazne veli on ovako:
"Gras ima ...(zaboravio sma cifru, davno je to bilo
) podnesenih krivičnih prijava koje se odnose na neposjedovanje karte u njihovim vozilima. Ali problem je naplata takvih potraživanja iz dva razloga. Sudovi su zatrpani predmetima (to je jedan), a drugi (mnogo veći) se odnosi na svjedoke. Dakle da bi naplatili kaznu, na Sudu se moraju pojaviti najmanje dva svjedoka (putnici, NE revizori), koji će posvjedočiti da navedeni putnik tad i tad nije imao kartu...Takva je procedura veli on". A ko je lud da ide na SUd kao svjedok
radi 1,80KM
. Dakle, koliko ja znam, mogu oni pisati koliko hoće dokle god se ova praksa ne promijeni. Ja znam masu ljudi koji su zapisani, pa im kazne nikad nisu došle.
Hajd sad uzdravlje vam svima bilo. Vozajte se, ali dokumente ne dajte revama
I kad imate, platite i kartu, jer ipak i to preduzeće mora od nečega da živi i radi

Svojevremeno, slušajući predavanja jednog profesora, koji je bio (a možda je i danas) zaposlen u GRAS-u, vezano za neplaćanje karata i moguće kazne veli on ovako:
"Gras ima ...(zaboravio sma cifru, davno je to bilo
Hajd sad uzdravlje vam svima bilo. Vozajte se, ali dokumente ne dajte revama
-
sara_m
#1900 Re: GRAS - karte
znaci zato sto sam zena zato sam i dobila kaznu
nadam se da necu biti ja ta 1 od 1000
nadam se da necu biti ja ta 1 od 1000