GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nera18

#1351 Re: GRAS - karte

Post by nera18 »

_amy_ wrote:Hej ljudi,

može li neko napisati sta sve treba za novu kartu i je li vazi samo danas?

thx :)
e da, hajd stvarno nek se neko skoncentrise :D
Ugarak

#1352 Re: GRAS - karte

Post by Ugarak »

ja ih sad zvao, da pitam sta tacno treba od dokumentacije..
kazu nista jos ne znaju sta tacno treba, za dan-dva ce im javit kad ce pocet izdavanje i sta ce biti potrebno od dokumentacije :-) :-)
_amy_

#1353 Re: GRAS - karte

Post by _amy_ »

Ugarak wrote:ja ih sad zvao, da pitam sta tacno treba od dokumentacije..
kazu nista jos ne znaju sta tacno treba, za dan-dva ce im javit kad ce pocet izdavanje i sta ce biti potrebno od dokumentacije :-) :-)
Je li to znaci da nam karte vaze sve dok se oni ne skontaju sta i kako ili...? :)
Ugarak

#1354 Re: GRAS - karte

Post by Ugarak »

pa valjda znaci, sta me briga, et ja sam zvao da vidim kad mogu izvadit, kaze lola nista jos ne znaju dok im ne jave tacno za dan-dva.. znaci dok njima ne jave mi sa ovom starom se vozikat :lol: :lol:
madner

#1355 Re: GRAS - karte

Post by madner »

BHF_Manijak wrote:Dakle nastavljam sa sveranjem :mrgreen: Ionako indeks predajem za koji dan tako da necu je moci ni izvaditi, ali bilo je lijepo dok je trajalo, mislim na onu od 50KM za godinu dana! :mrgreen:
A sve vjernik ofo ono :D
Irm@

#1356 Re: GRAS - karte

Post by Irm@ »

Mjesečna karta 16 KM, a može se kupiti samo na pola godine

Studentska mjesečna karta će od sada koštati 16 KM mjesečno, ali se neće moći kupovati za svaki mjesec pojedinačno, nego kao polugodišnja. Studenti će za jednu saobraćajnu zonu morati platiti 96 KM, za dvije 138 KM, tri 147 KM i za sve četiri zone 179 KM. Ova odluka se ne odnosi na brucoše, oni će moći platiti onoliko mjeseci koliko je ostalo do kraja godine.

Stare karte će važiti do 30 juna, a već od 1. jula starta novi sistem. Formular za novu kartu možete preuzeti na internet stranici Vlade Kantona Sarajevo ili u šalter sali Kantona Sarajevo. Pravo na kartu imaju svi redovni i redovni samofinansirajući studenti.

Sigurno je da će ovakav dogovor i prelazak sa godišnje karte koja je koštala 50 KM, na polugodišnju koja u zavisnosti od zone košta između 96 KM i 179 KM dodatno opteretiti studente. Ministar Lulić i predsjednica SPUS-a Jasmina Dizdarević tvrde kako trenutno nema boljeg rješenja. Međutim, studentima bi mnogo značilo da se nove karte mogu kupovati za svaki mjesec pojedinačno, umjesto što se moraju kupovati unaprijed za pola godine.
...ili Kako da "posteno" ogulimo studente...fuj!
Beauty01

#1357 Re: GRAS - karte

Post by Beauty01 »

"Studenti će biti na vrijeme obaviješteni kada će prijevoznici biti tehnički spremni za izdavanje karata. Prilikom podnošenja zahtjeva za kartu dužni su popuniti obrazac “Prijave za subvenciju prijevoza redovnih studenata u javnm gradskom i prigradskom saobraćaju”, koji će moći preuzeti na web stranici Vlade Kantona Sarajevo http:vlada.ks.gov.ba ili lično u šalter sali Kantona Sarajevo."

Uvijek bude obavijest na Grasovoj stranici o tome kad i kako se trebaju vaditi karte...
Znaci karte nam vaze dok nas oni ne obavijeste o vadjenju novih.
Logicno :D
Simply_Red

#1358 Re: GRAS - karte

Post by Simply_Red »

GRAS JE UZ VAS!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: i ministar isto
dharma

#1359 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Prijateljica isla danas, i rekli joj od ponedeljka. Naravno, pitala vaze li ove do ponedeljka i kao pa eto vjerovatno ne vaze. Da nije zalosno bilo bi smijesno. :(
Comrad

#1360 Re: GRAS - karte

Post by Comrad »

Hah...a sto je najzalosnije studenti sada ne studiraju. Sada su ispiti i koliko puta jedan student moze otici na fakultet? Fakultet pocinje krajem septembra, pocetkom oktobra. Fakticki studenti ce kupone kupiti za oktobar, novembar i decembar i pljunuti za to 96 KM, dok su prosle godine plaćali 50KM za cijelu godinu. :-) Mislim, isplati se opet, ali ovo je pljacka i meni je drago da vas pljackaju kad sutite.

I moja generacija je sutila, pa su nas jos vise pljackali. Meni je studentski kupon za dvije zone bio 55KM. moja godisnja karta je dakle bila preko 600KM. I fino sam je uvijek uredno plaćao ko debil, da bi se mogao guzvati po tramvajima, busevima, trolama. Vi nastavite tako, sutite i dalje i gazit ce vas koliko god mogu.

Zao mi je sto ovo govorim, ali nasi studenti su skupina nezainteresovanih, lijenih, nesolidarnih likova...cast izuzecima. Jedino se znaju dic kad padnu ispit, pa kad im fino babo zabrani odlazak na more, e ajmo onda strajkovat i trazit dodatne rokove...

Sad da izadje na ulice 10 hiljada studenata, pa karta bi vam bila 20 KM, a ne 50. :oops:
elizabeth a

#1361 Re: GRAS - karte

Post by elizabeth a »

A šta je s brucošima? Je li oni mogu uzeti barem te tromjesečne? :|
because_of_you

#1362 Re: GRAS - karte

Post by because_of_you »

dharma wrote:Prijateljica isla danas, i rekli joj od ponedeljka. Naravno, pitala vaze li ove do ponedeljka i kao pa eto vjerovatno ne vaze. Da nije zalosno bilo bi smijesno. :(

Pa nek pokušaju da nam nešto kažu za ove što imamo :twisted: Namjerno ću se vozati tramvajem, i pod nos im stavljati ovu sad kartu :oops:
neo7

#1363 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

elizabeth a wrote:A šta je s brucošima? Je li oni mogu uzeti barem te tromjesečne? :|
Mjesečna karta 16 KM, a može se kupiti samo na pola godine

Studentska mjesečna karta će od sada koštati 16 KM mjesečno, ali se neće moći kupovati za svaki mjesec pojedinačno, nego kao polugodišnja. Studenti će za jednu saobraćajnu zonu morati platiti 96 KM, za dvije 138 KM, tri 147 KM i za sve četiri zone 179 KM. Ova odluka se ne odnosi na brucoše, oni će moći platiti onoliko mjeseci koliko je ostalo do kraja godine.

Stare karte će važiti do 30 juna, a već od 1. jula starta novi sistem. Formular za novu kartu možete preuzeti na internet stranici Vlade Kantona Sarajevo ili u šalter sali Kantona Sarajevo. Pravo na kartu imaju svi redovni i redovni samofinansirajući studenti.

Sigurno je da će ovakav dogovor i prelazak sa godišnje karte koja je koštala 50 KM, na polugodišnju koja u zavisnosti od zone košta između 96 KM i 179 KM dodatno opteretiti studente. Ministar Lulić i predsjednica SPUS-a Jasmina Dizdarević tvrde kako trenutno nema boljeg rješenja. Međutim, studentima bi mnogo značilo da se nove karte mogu kupovati za svaki mjesec pojedinačno, umjesto što se moraju kupovati unaprijed za pola godine.
Da citas malo ?
elizabeth a

#1364 Re: GRAS - karte

Post by elizabeth a »

neo7 wrote:
elizabeth a wrote:A šta je s brucošima? Je li oni mogu uzeti barem te tromjesečne? :|

Da citas malo ?
Konekcija mi je užasna, pa mi nije sve postove prikazalo. :)

Hvala.
Glas

#1365 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

Bezobrazluk čisti. Hajde da mogu izabrati za koji mjesec da kupim kartu, ali ovako ...

Radije ću opet švercati na "poznatim" linijama, a kad trebam npr. otići na Dobrinju ili sl. halalit ću onih 2 KM za trolejbus (ili ću možda ipak pješaćiti do Grbavice pa dole ući u trolejbus).

Da su stavili 100 KM za godišnju kartu, to bi nekako i bilo uredu, ali ovako 93 KM za polugodišnju već je previše. Odakle mi sada 93 KM ?!

Neka Kanton obezbijedi studentima posao (a to može učiniti za svakog studenta) pa ću onda s pjesmom dati i 300 KM za godišnju kartu.
frfi.

#1366 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

sta je sa onim linkom sto je neko postavio za ministarstvo saobracaja, tamo ima nekakav formular za popunjavanje-subvencioniranje nesto ne sjecam se :-D ugl je za studente i za vozanje :-D
koliko upratih temu nista nigdje nije objavljeno, sta predati i kad?.. ne kontam cemu onda onaj link i formular :-?
dharma

#1367 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Pa pise da se formular predaje uz sve ostalo. PRedaja od ponedeljka, a meni su rekli indeks, potvrda sa faksa, taj formular i naravno lova. Za sliku mislim da moze stara
BHF_Manijak

#1368 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

madner wrote:
BHF_Manijak wrote:Dakle nastavljam sa sveranjem :mrgreen: Ionako indeks predajem za koji dan tako da necu je moci ni izvaditi, ali bilo je lijepo dok je trajalo, mislim na onu od 50KM za godinu dana! :mrgreen:
Hajde ba, svi smo mi ljudi, pa bolan grijeh je ovim shupcima punit djepove... :mrgreen:

Ovo sto sad rede, lafo mjesecna 16KM a ne mozes uzeti mjesecnu(WTF :shock: :-? ) je legalna kradja, nasadise nas samo tako...Krzo skolovanje na faxu shvatih, da generacije studenata postaju sve klocastije i klocastije, studenti po drugim zemljama revolucije hebo te dizu mi se ne mozemo za pisljivu kartu kako treba izborit..Fuj, hvala Bogu pa i taj period mog zivota prodje! :roll:
Glas

#1369 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

BHF_Manijak wrote:
madner wrote:
Hajde ba, svi smo mi ljudi, pa bolan grijeh je ovim shupcima punit djepove... :mrgreen:

Ovo sto sad rede, lafo mjesecna 16KM a ne mozes uzeti mjesecnu(WTF :shock: :-? ) je legalna kradja, nasadise nas samo tako...Krzo skolovanje na faxu shvatih, da generacije studenata postaju sve klocastije i klocastije, studenti po drugim zemljama revolucije hebo te dizu mi se ne mozemo za pisljivu kartu kako treba izborit..Fuj, hvala Bogu pa i taj period mog zivota prodje! :roll:
To ti je naš mentalitet, nisu samo studenti u pitanju. Kad bi struja poskupila čak za 80%, na ulice bi izašlo možda 2-3 hiljade ljudi i to je to, dok bi ih ostali gledali na televiziji, sa obližnjih zgrada ili iz obližnjih kafića.
ProbuseniDolar

#1370 Re: GRAS - karte

Post by ProbuseniDolar »

Sta je sa starim iskaznicama? Vrijede li one ovih par dana dok budu nove?
Sherbatsky

#1371 Re: GRAS - karte

Post by Sherbatsky »

Sigurno vrijede. Ne bi imalo smisla da ne vrijede, a još ne možemo uzeti nove.
Lady Saray

#1372 Re: GRAS - karte

Post by Lady Saray »

jel moze stara iskaznica ili treba bas potvrda s faxa?
frfi.

#1373 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

meni recimo bas odgovara to sto se polugodisnja uzima odjednom-jer dok sam uzimala svaki mjesec kartu to mi je jedna od najvecih peglancija, mrziiiila sam ici po kartu i uvijek sam je uzimala dan poslije isteka roka i kasnila :D

ali s druge strane mislim da bi trebalo omoguciti da se uzme svaki mjesec npr za studente koji ne zive u sa, njima blago receno ovo nije isplativo
sto se tice tih revolucija, ja sam se davno pomirila s tim da od toga nema nista.. nekad se zanesem kad se iznerviram al...prodje me brzo... :-?

meni ne bi bilo sekunde zao dati pare da je gras iole normalna firma koja radi svoj poso kako treba...
al ko mene pita kad sam svakako osudjena na sranje od javnog prevoza, na svakodnevni smrad, guranje, kasnjenje, nerviranje itd itd itd...
btw mislim da ce sada biti dosta manje guzve nego prije :D
DON_eARL

#1374 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

Sutra u pola 8 vam javim jel vaze dvomjesecne ili ne. :D Da vidimo sta na sve imaju da kazu dragi nam revizori.
U zadnjih 5 dana su usli 9 puta u tramvaj i nijednom mi nisu trazili kartu, kakve sam srece, sutra ce da me ispeglaju za sve prethodne promasaje. :run:
mukiplayed

#1375 Re: GRAS - karte

Post by mukiplayed »

frfi. wrote:sta je sa onim linkom sto je neko postavio za ministarstvo saobracaja, tamo ima nekakav formular za popunjavanje-subvencioniranje nesto ne sjecam se :-D ugl je za studente i za vozanje :-D
koliko upratih temu nista nigdje nije objavljeno, sta predati i kad?.. ne kontam cemu onda onaj link i formular :-?
Elektronski popuniš ili velikim štampanim slovima, onako kako ti piše na formularu,poneseš 96 kermi u ponedjeljak sa indexom i iskaznicom i predaš!! Ne znam da li nam treba uvjerenje o redovnom studiju,kad već imamo ovu staru dvomjesečnu. Ne znam koji će fax izdati da imaš uslova za sljedeću godinu. Zato je vjerovatno i polugodišnja,jer se svi nadamo da će u janurau, Gras-u ukinuti monopol. Ne pitaju nas džabe na obrazcu kojom linijom centrotransa se vozite :razz:
Post Reply