gras doplatna karta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
laf_sa_foruma

#1 gras doplatna karta

Post by laf_sa_foruma »

pozdrav, zanima me jel neko imao iskustva oko ovih doplatnih karti, jer razmisljm da li da platim il ne..?
Edin H.

#2 Re: gras doplatna karta

Post by Edin H. »

Je'l te to reva klapio?
laf_sa_foruma

#3 Re: gras doplatna karta

Post by laf_sa_foruma »

a jeste jbg...
MAN-lion's coach

#4 Re: gras doplatna karta

Post by MAN-lion's coach »

.........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:43, edited 1 time in total.
crvenkapica86

#5 Re: gras doplatna karta

Post by crvenkapica86 »

Mene su zapisali negjde u decembru,ev jos uvijek mi nista nije stiglo.Naravno nisam platila onu doplatnu,cekam poyiv od suda :mrgreen: ako ikad dodje :lol: :lol:
laf_sa_foruma

#6 Re: gras doplatna karta

Post by laf_sa_foruma »

ako nisi ti, necu ni ja :P
cudi me da nema jos neko da mu se ovo desilo..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7 Re: gras doplatna karta

Post by Pera Trta »

laf_sa_foruma wrote:ako nisi ti, necu ni ja :P
Meni se desilo, ali 2005.
Nikada mi ništa nije stiglo...a vjerujem da znam i zašto. Dao sam im lažnu adresu :D
miki27A

#8 Re: gras doplatna karta

Post by miki27A »

Pera Trta wrote:
laf_sa_foruma wrote:ako nisi ti, necu ni ja :P
Meni se desilo, ali 2005.
Nikada mi ništa nije stiglo...a vjerujem da znam i zašto. Dao sam im lažnu adresu :D
Mislim da su i meni htjeli naplatiti doplatnu, ali sam ja rekla pisi prijavu. Oni kao nesto napisali, i kad su izasli, meni vozac rece: "Slobodno ti to baci, nista tebi nece doci da platis". I evo 5 godina proslo od tog dana :)) Ne znam je li se sta promijenilo u ovih zadnjih par godina.
Edin H.

#9 Re: gras doplatna karta

Post by Edin H. »

Koliko je para doplatna karta?
laf_sa_foruma

#10 Re: gras doplatna karta

Post by laf_sa_foruma »

26,60 KM fino su je zaokruzili :D, sad gledam ovaj papir sto sam dobio nema broja kontrolora, a pise da se na uplatnici mora upisat...
Ljuska_u_BaklaFi

#11 Re: gras doplatna karta

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ma jok bolan, ne se sekirat'. Ako je ikome trebalo doci doslo bi meni, ja onako prepadnuta sve tacne informacije dala,od imena i prezimena do adrese pa nikad nista nije doslo . Bilo je i slucajeva da su poslali nekim prijateljima ali oni to svejedno opet nikad nisu platili. Da se razumijemo ne zagovaram ja neizmirivanje svojih obaveza, nema ni hljeba u pekari dzaba, ali dok je ista cijena karte za dvije stanice k'o i one za deset stanica, ja tu kartu necu imat' :) :D
Gospoda Ministarka

#12 Re: gras doplatna karta

Post by Gospoda Ministarka »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ma jok bolan, ne se sekirat'. Ako je ikome trebalo doci doslo bi meni, ja onako prepadnuta sve tacne informacije dala,od imena i prezimena do adrese pa nikad nista nije doslo . Bilo je i slucajeva da su poslali nekim prijateljima ali oni to svejedno opet nikad nisu platili. Da se razumijemo ne zagovaram ja neizmirivanje svojih obaveza, nema ni hljeba u pekari dzaba, ali dok je ista cijena karte za dvije stanice k'o i one za deset stanica, ja tu kartu necu imat' :) :D
:thumbup:

A i tu doplatnu kartu naplate na strah putnika.
Vidjela sam par puta kako isprepadaju zene pa im onda uzmu LK (koju ja vjerujem nemaju pravo zakonski traziti).
maxell_sarajevo

#13 Re: gras doplatna karta

Post by maxell_sarajevo »

Gdje ces im davati podatke!? :lol:
Kad te zaustave kulturno ih otjeras od sebe, pa nek svoju mater zapisuje :D
Edin H.

#14 Re: gras doplatna karta

Post by Edin H. »

laf_sa_foruma wrote:26,60 KM fino su je zaokruzili :D, sad gledam ovaj papir sto sam dobio nema broja kontrolora, a pise da se na uplatnici mora upisat...
Skupo :oops:
altruista

#15 Re: gras doplatna karta

Post by altruista »

Mene je reva sje*o. Morao mu jučer u tramvaju u Parku dati 26,60 KM. Nabildan lik, opasan, a pobjeći nisam mogao jer baš tramvaj krenuo, zatvorila se vrata. Prvo kaže daj ličnu, pa onda poče prijetiti sudom ako mu ne dam pare, ja rekoh 'mogu li sad kupiti kartu kod vozača', kaže 'kasno je sad, trebao si ranije'. I morao mu dati pare za doplatnu. Ponižavajuće iskustvo. Ali, iskreno, dotad sam se vozio 1000 puta besplatno ilegalno, a i imao sam baš sad novac u džepu. Nije mi drago. Ali ipak osjećam da je pravedno, koliko toliko, jer više sam se vozio besplatno nego što sam plaćao zadnjih 10-15 godina. Izgleda ova karta je samo kazna, tj. ne može se koristiti ni za jednu vožnju više, iako sam na početku pomislio da ona važi kao i mjesečna. Ali opet, sjetim se takav je zakon, a toliko bih para potrošio i za nezdravu hranu u roku od 2-3 dana. Evo dokaza:
Image
Image
Post Reply