Granski kolektivni ugovor

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dzeko1

#1 Granski kolektivni ugovor

Post by dzeko1 »

Pozdrav, imam na faxu seminarski na ovu temu, ali kolektivni ugovor mora biti zakljucen u ovoj godini, dakle usaglasen sa novim zakonom. Problem je sto sam prelistao stranice Vlade FBiH, Vlade KS, Federalnih ministarstava, sluzbene novine FBiH ali nigdje nisam uspio naci tekst tih ugovora. Jel mi moze neko pomoci sa ovim, gdje mogu downloadati tekstove ovih granskih kolektivnih ugovora?
manekenka u penziji

#2 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by manekenka u penziji »

Udruženje poslodavaca FBiH ima kolektivne ugovore.
Možeš otići i u službeni list da ti izlistaju sta ti treba, platiš 0,20 KM po stranici.
dzeko1

#3 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by dzeko1 »

Na stranici udruzenja poslodavaca su stari kolektivni ugovori zakljuceni u periodu od 2000-2010 godine. Na stranici sindikata sam uspio naci jedan od granskih kolektivnih ugovora, a gdje se nalazi adresa za sluzbene novine?
manekenka u penziji

#4 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by manekenka u penziji »

Nemam stvarno.
vješalica

#5 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by vješalica »

dzeko1 wrote:Na stranici udruzenja poslodavaca su stari kolektivni ugovori zakljuceni u periodu od 2000-2010 godine. Na stranici sindikata sam uspio naci jedan od granskih kolektivnih ugovora, a gdje se nalazi adresa za sluzbene novine?

harekrišna te prosvijetlila zar je toliko teško ukucati u google i vidjeti

http://www.sluzbenilist.ba/
dzeko1

#6 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by dzeko1 »

Ne moze se downloadati ni pregledati ako nemas pretplatu, koja ja preskupa.
vješalica

#7 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by vješalica »

ja ti govorimza adresu
belfy

#8 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by belfy »

fakat, zasto se sluzbeni list naplacuje da se pregleda? ja sam imao potrebu prije nekih 15-ak godina za istim i tada se naplacivao kao i sada. pa sam se i tada pitao - kako to da placamo one koji donose odluke i oni koji te odluke prekucaju u sluzbeni list, te samu njegovu stampu, mogu po drugi put traziti da placas nesto sto si vec platio? i kako pored toga reci da si sam kriv ako nisi znao za odluku/zakon koji te se tice (ono kako nas zakon definise ovu oblast), a zelio si saznati?

da li i druge drzave imaju slicnu praksu (da moras platiti da bi saznao koji zakon te se tice i u kojoj mjeri)?
Post Reply