Granski kolektivni ugovor

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dzeko1

#1 Granski kolektivni ugovor

Post by dzeko1 »

Pozdrav, imam na faxu seminarski na ovu temu, ali kolektivni ugovor mora biti zakljucen u ovoj godini, dakle usaglasen sa novim zakonom. Problem je sto sam prelistao stranice Vlade FBiH, Vlade KS, Federalnih ministarstava, sluzbene novine FBiH ali nigdje nisam uspio naci tekst tih ugovora. Jel mi moze neko pomoci sa ovim, gdje mogu downloadati tekstove ovih granskih kolektivnih ugovora?
Haris.ba

#2 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by Haris.ba »

Kolektivni ugovor za službenike organe uprave i sudske vlasti u FBiH - izmjene i dopune 89/16
Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja 89/16 - prečišćeni tekst

Slabo si ti to listao. Imaš i na stranici Sindikata neke.
starii

#3 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by starii »

vidi na pik.ba mozda neko pise seminarske, brze ces zavrsiti :D
dzeko1

#4 Re: Granski kolektivni ugovor

Post by dzeko1 »

Haris.ba wrote:Kolektivni ugovor za službenike organe uprave i sudske vlasti u FBiH - izmjene i dopune 89/16
Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja 89/16 - prečišćeni tekst

Slabo si ti to listao. Imaš i na stranici Sindikata neke.

Nasao sam ja da su zakljuceni, i nesto malo opisano o njima. Na stranici sindikata sam uspio pronaci tekst samo dva kolektivna ugovora, zakljucena u skladu sa novim zakonom o radu i novim opcim kolektivnim ugovorom za teritoriju FBiH. Ako ti imas tekstove tih ugovora, molio bih te da mi posaljes u inbox, Hvala. :thumbup:
Post Reply