Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
- Hajvan
#26 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
vidimo se u drugom poluvremenu...
a, merhamet ispario
život prošao
ćekajući bolje
moš' mislit frustracija za "liječiti"
jebo te ovaj život
a, merhamet ispario
život prošao
ćekajući bolje
moš' mislit frustracija za "liječiti"
jebo te ovaj život
-
Yug
#27 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Ma nish ba,papci neki iz ote Rusije neki gasovod hoce,Oni sto drze SALKE iz ote bundes lige...BURANIJA BADanguba wrote:...i ovo bi trebalo znaciti sta???Yug wrote:Sve je kako ste rekli ,ali kad bi se zayebavali...Doduse nije mi jasno ovo sa prelazima,po meni glupost ali vidjecemo.Vjerovatno ce sutra sve rijesiti.
http://www.gazprom.com/press/news/2013/ ... cle155903/
http://www.gazprom.com/press/news/2012/ ... mage-view/
-
HM 2011
#28 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Ima li šta na nivou - Ustavnog suda BiH - pošto spomenu barem 6 presuda.....Yug wrote:OBJAVLJENO: 08.12.2012. 14:10 | AUTOR: A. DUČIĆ KAKO SU FEDERALNE VLASTI POŠTOVALE PRAVOSUDNE INSTITUCIJEZašto nije provedeno 19 presuda Ustavnog suda FBiH?HM 2011 wrote:Ne poštuje se postojanje građanina BiH od samog početka, ne gradi se Bosna i Hercegovina - maskima je Jača srpska - BiH dok mora - svi dižu nos, a skoro sve apsolutno decentralizovano....Yug wrote:Pa imash do sada oko 6 presuda Ustavnog suda koji nisu sprovedeni,prije ovog problema sa JMBG.Parlamentarci iz Sarajeva pozdravljaju demonstrante i njihove zahtjeve a PROTIV NJIH SE DEMONSTRIRA..pa to nema nigdje.
Koje su to presude Ustavnog suda ? Znam da Sejdić Finci nije provedena ali to je ESLJP, znam da se plaća i neka naknada za stanarska prava generalima JNA i to je koliko se sjećam imalo udjela kod ESLJP.....
daj izlistaj te presude ili barem službene glasnike tih presuda da vidimo šta je to problematično, vjerovatno tu ima magle da se svi izgubimo u svemu tome....
Čak 19 presuda Ustavnog suda FBiH federalne vlasti nikada nisu provele u djelo. Ovaj podatak, koliko je zabrinjavajući toliko govori i o tome u kojoj mjeri se godinama ne poštiva sudska vlast u ovom entitetu. Od ukupnog broja iznesenih nedavno na sjednici Federalnog parlamenta, naš list je iz Ministarstva pravde FBiH dobio podatke o sedam neizvršenih presuda. Za ostalih 12 nismo uspjeli dobiti precizne informacije.
Medicinsko vještačenje
No, i ovih sedam presuda Ustavnog suda FBiH, od kojih neke datiraju još iz 2006. godine, dovoljan je pokazatelj odnosa dosadašnjih vlasti prema odlukama najviše pravosudne instance, kao i njihove neodgovornosti za takvo ponašanje.
Tako je prema presudi Ustavnog suda od 14. aprila 2009. utvrđeno da je Zakonom o šumama povrijeđeno pravo općina na lokalnu samoupravu. Parlamentu Federacije data je mogućnost da, kao prijelazno rješenje, u konsultaciji sa Savezom općina i gradova FBiH, usaglasi Zakon s Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o načelima lokalne samouprave u FBiH. Rok za izvršenje presude bio je 27. novembar 2009.
Presudom Ustavnog suda FBiH od 23. marta 2011. utvrđeno je da se Uredbom o šumama povređuje pravo općine Konjic na lokalnu samoupravu, jer BiH nije imala ustavni i zakonski osnov da tom uredbom uređuje oblast šumarstva. Opet je Parlamentu FBiH ostavljeno šest mjeseci da je implementira. No, uzalud.
Ustavni sud FBiH je 5. aprila 2011. presudio i da je neustavna Uredba o plaćanju troškova medicinskog vještačenja iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja. Izmjene i dopune Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja su u formi nacrta prošle oba doma Parlamenta FBiH, ali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike do danas nije izradilo odgovarajući prijedlog.
Grb i zastava
Izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, kako je utvrđeno presudom Ustavnog suda FBiH od 15. decembra 2009., povrijeđeno je pravo na lokalnu samoupravu sarajevskih općina Stari Grad i Novo Sarajevo. Političke trzavice s usvajanjem odgovarajućih izmjena postojećeg zakona traju do danas.
Među neizvršenim presudama su i one iz 2008. godine o neustavnom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova FBiH, te o odredbama Zakona o inspekcijama u FBiH. Također, do danas nije implementirana ni odluka o meritumu vezana uz neustavni Zakon o grbu i zastavi Federacije BiH iz 2006. godine!
Đonlagić: Štete iznose desetine miliona maraka
- Podaci do kojih sam došao govore o tome da do danas nije provedeno 14.350 sudskih odluka i presuda koje je donio Općinski sud Tuzla. Imamo 114.039 neriješenih predmeta Općinskog suda Zenica, te 827.930 neriješenih predmeta Općinskog suda Sarajevo. To su ogromne štete, koje se mjere desetinama miliona maraka i sigurno su ozbiljno dalekosežne - upozorava šef Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Đonlagić.
A i mene interesuje zašto nije provedeno 19 presuda Ustavnog suda FBiH, iako to ima jako malo veze sa odnosima naroda unutar BiH.... Ipak princip legaliteta rada je narušen - kada vrhovno zakonodavno tijelo ne izvršava presude - zašto bi iko poštivao zakone ?
Primjera radi, prigovor povlaštenog tretmana u Zakonu o izvršnom postupku..... Isti daje povlašten tretman državi i državnim organima kada duguju građanima jer država određuje koliko dugova može platiti a preko toga neka čekaju u redu, a tog tretmana nema u suprotnoj situaciji, kada bi građanin određivao - eh danas ću platiti ovoliko, a sutra možda nešto više.....
Jednakosti dužnika pred zakonom nema..... ko ga dudla - građanin neorganizovani....
Vjerovatno je situacija u RS perfektna ?
@Hajvan - dobar je život - samo ga treba čuvati i njegovati - a ne uništavati.... Trebalo bi da te interesuje protiv koje će ekipe koja ekipa igrati drugo poluvrijeme.....
Bila nekad davno Francuska građanska revolucija.....Moš mislit - kralj završio na gubilištu.....
Jeste da revolucija jede svoju djecu - ali.... Svi bi danas radije živjeli u Francuskoj nego u BiH.....
Nije ni čudo što se pojavljuju protesti po Europi protiv imigranata - idi u svoju zemlju pa napravi sebi da ti bude fino, šta si meni došao.....
- Danguba
#29 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Koliko se ovakvih pijavica pojavilo u manjem entitetu...dodju, proberu, uzmu, i dzada.Yug wrote:Ma nish ba,papci neki iz ote Rusije neki gasovod hoce,Oni sto drze SALKE iz ote bundes lige...BURANIJA BADanguba wrote:...i ovo bi trebalo znaciti sta???Yug wrote:Sve je kako ste rekli ,ali kad bi se zayebavali...Doduse nije mi jasno ovo sa prelazima,po meni glupost ali vidjecemo.Vjerovatno ce sutra sve rijesiti.
http://www.gazprom.com/press/news/2013/ ... cle155903/
http://www.gazprom.com/press/news/2012/ ... mage-view/
Ne znam samo je li sve rascisceno sa Cesima (RIT), Slovencima (Ugljevik TE), Nijemci (he na Drini), pa Litvanci (Birac) Rafinerija Bosanski Brod, Rasid Serdarov...i od svih nabrojanih, kakvu ste korist imali (osim stete).
-
Yug
#30 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Danguba@
Pa to ti kazem,levatine mrtve..ta ce oni
HM 2011@
Uvjek se sjetim jedne emisije 60 minuta kada je kamerman usao u jednu kancelariju i zatekao Behmena i Dodika zagrljene u fazonu,"jesil mi sredio ono".Poslije toga nikome ne vjerujem nista mada nisam ni do tada
Jasno je meni care da su ovde samo interesne grupe olicene u politickim strankama bez neke ozbiljne vizije za pomirenje i suzivot i prosparitet (osim naravno svoj),ali neko mora biti na vlasti,pa hajde neka izroni neki revulucionar koji ce pokrenuti narod ali bez "genocidasi,fasisti" itd.Za velike promjene su potrebni veliki ljudi ,ja ih ne vidim.
Pa to ti kazem,levatine mrtve..ta ce oni
HM 2011@
Uvjek se sjetim jedne emisije 60 minuta kada je kamerman usao u jednu kancelariju i zatekao Behmena i Dodika zagrljene u fazonu,"jesil mi sredio ono".Poslije toga nikome ne vjerujem nista mada nisam ni do tada
Jasno je meni care da su ovde samo interesne grupe olicene u politickim strankama bez neke ozbiljne vizije za pomirenje i suzivot i prosparitet (osim naravno svoj),ali neko mora biti na vlasti,pa hajde neka izroni neki revulucionar koji ce pokrenuti narod ali bez "genocidasi,fasisti" itd.Za velike promjene su potrebni veliki ljudi ,ja ih ne vidim.
-
HM 2011
#31 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Znaš šta kažu - formiraj stranku -Yug wrote:Danguba@
Pa to ti kazem,levatine mrtve..ta ce oni![]()
HM 2011@
Uvjek se sjetim jedne emisije 60 minuta kada je kamerman usao u jednu kancelariju i zatekao Behmena i Dodika zagrljene u fazonu,"jesil mi sredio ono".Poslije toga nikome ne vjerujem nista mada nisam ni do tada![]()
Eno Željko Komšić formirao stranku - niti ima sastanaka, niti koga zove.....
Industrija.....
Nego reci ti meni, znaš li ti neku političku partiju kojoj trebaju kvalitetni ljudi mog kalibra, da ih istaknu u prvi plan, ili barem u prve redove ?
Recimo plata po učinku ali da ne prelazi 2.000,00 BAM ? Službeno auto za putovanje po BiH - može i Dacia Sandero (ima ekonomičan 0,9 TCe motor).... Za loko vožnju jedan Electric Bike ?
-
Yug
#32 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Pa pazi,cesto sam razmisljao ,kada vidim ove danasnje Popove i Hodze u mercedesima i kako zive komotno a usput malo i perverzije ubace u taj zivot,kakav je to profil mladih ljudi koji krenu u te bogoslovije i medrese.Naravno da ima i normalnih ljudi koji su se pronasli u tome,ali vecina je uglavnom ili asocijalna ili zeljna moci,narocito u danasnje vrijeme kada je politika i religija uvezana itekako u formalno sekularnoj drzavi gdje npr. u RS i trafostanica ima krsnu slavuHM 2011 wrote:Znaš šta kažu - formiraj stranku -Yug wrote:Danguba@
Pa to ti kazem,levatine mrtve..ta ce oni![]()
HM 2011@
Uvjek se sjetim jedne emisije 60 minuta kada je kamerman usao u jednu kancelariju i zatekao Behmena i Dodika zagrljene u fazonu,"jesil mi sredio ono".Poslije toga nikome ne vjerujem nista mada nisam ni do tada![]()
Eno Željko Komšić formirao stranku - niti ima sastanaka, niti koga zove.....
Industrija.....
Nego reci ti meni, znaš li ti neku političku partiju kojoj trebaju kvalitetni ljudi mog kalibra, da ih istaknu u prvi plan, ili barem u prve redove ?
Recimo plata po učinku ali da ne prelazi 2.000,00 BAM ? Službeno auto za putovanje po BiH - može i Dacia Sandero (ima ekonomičan 0,9 TCe motor).... Za loko vožnju jedan Electric Bike ?
E sad zamisli profil ljudi koji se uclanjuju u stranke i zele doci do neke pozicije i stele zbunjeni u ovom nasem tupavom balkanskom mentalitetu.Takvi ljudi polako rastu i dolaze do pozicija gdje mogu otvoreno da obezbjede i unuke za par godina.To je matrica po kojoj funkcionise sve ovde.Nema tu pameti ni vizija,nicega posebnog smislenog za dobrobit zemlje a nedaj boze covjecanstva
-
stari grad Visegrad
#33 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Jest da je Radmanovic senilan. Ova odluka Radmanovica jos vise zakuhava medju gradjanima, a Hrvatska osta bez bh turista. Radmanovic umanje licne dohotke u Hrvatskoj. Najbolje je sto vise zahuktati, kad lonac pukne od ututrasjeg pritiska trest ce se cijela Evropa.
Nista ne popustajte rs-u, jedino ako mislis da senilni bolje znaju.
Nista ne popustajte rs-u, jedino ako mislis da senilni bolje znaju.
- dustaban
#34 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Ovo su one situacije kada ti protivnik namjesti loptu a ti je ne znas iskoristiti.
Radmanovic bi, biva, da mu Entitet ima vise izlaza u Evropu. A sve su ucinili sta su mogli da onemoguce prolazak jedne obicne yebene cijevi (gasovoda) od Zenice do Sl. Broda !
Ali neka nas yebu kad mogu...
Radmanovic bi, biva, da mu Entitet ima vise izlaza u Evropu. A sve su ucinili sta su mogli da onemoguce prolazak jedne obicne yebene cijevi (gasovoda) od Zenice do Sl. Broda !
Ali neka nas yebu kad mogu...
- It_is_a_Leclerc
#35 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
RS je parazit na tijelu BiH. Ona živi konzumirajući zdravo tkivo bh. politike, ekonomije, kulture, sporta, medijske scene. Svi znamo da parazit i njegov nosioc ne mogu dugo kohabitirati. Ili će parazit biti uklonjen, ili će ubiti zaraženog...
To je sva priča i sva logika.
To je sva priča i sva logika.
-
HM 2011
#36 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
Slučaj zaključen.
- Danguba
#37 Re: Granični prijelazi za biljnje materije - aktuelnosti !!!
ko ce znati kako je proteklo ''ubjedjivanje''...ako je ruka modra, znaci da su uspjeli u zavrtanju a ako se samo telefon usijao...kuku se nama sutra od radmanovica...opet se predomislioHM 2011 wrote:Slučaj zaključen.