granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
- The Nightwatchman
#1 granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
ljudi u nedjelju cu do mora. ne znam kakvo je trenutno stanje na granicnim prelazima. ima li neko da je upoznat sa situacijom, jesu li velike guzve ujutro oko 8-9 h?
je li bolje na gabelu ili metkovic?
je li bolje na gabelu ili metkovic?
- Doda37
#2 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
- The Nightwatchman
#3 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
to je kad udjem u Capljinu i na rondu skrenem lijevo jel tako? a kako cu se snaci poslije samog prelaza gabela polje? je li komplikovano opet izbiti na put prema dubrovniku?Doda37 wrote:Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
- Doda37
#4 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
ne moras ulaziti u Capljinu, ides ravno prema Metkovicu, u Visicima imas oznaku za granicni prelaz Gabela polje, ides desno kao da ces prema prelazu Gabela polje, poslije 500- 600 metara imas most, par metara poslije mosta skrenes lijevo i nastavis cca dva kilometra i dolazis na gr. prelaz.Granica ti je u samom gradu Metkovicu, tj,izadjes kod benzinske pumpe na mostu, skrenes lijevo ,pređes most, skrenes desno i na glavnom si putu, to je u biti malogranicni prelaz koji se samo za sezonu otvara swvim putnicima, ako na druga dva cekas sat vremena ovdje ne cekas ni minutu
- Doda37
#5 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
Opet se ne razumijemo, ja te upucujem na Gabelu a ne na Gabela polje, jer ono sto to nazivas Gabelom to je u biti Gabela poljeThe Nightwatchman wrote:to je kad udjem u Capljinu i na rondu skrenem lijevo jel tako? a kako cu se snaci poslije samog prelaza gabela polje? je li komplikovano opet izbiti na put prema dubrovniku?Doda37 wrote:Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
- The Nightwatchman
#6 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
ok hvala ti pomijesao sam gabelu i gabela polje (nisam ni znao da postoje dva prelaza) valjda cu se snaci.... znaci mjesto visici skrenem desno, pa preko mosta kad predjem onda lijevo......Doda37 wrote:Opet se ne razumijemo, ja te upucujem na Gabelu a ne na Gabela polje, jer ono sto to nazivas Gabelom to je u biti Gabela poljeThe Nightwatchman wrote:to je kad udjem u Capljinu i na rondu skrenem lijevo jel tako? a kako cu se snaci poslije samog prelaza gabela polje? je li komplikovano opet izbiti na put prema dubrovniku?Doda37 wrote:Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
- Doda37
#7 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
- The Nightwatchman
#8 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
hvala ti punoDoda37 wrote:Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
- Topla voda
#9 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
cuvaj se mosta samo,stabilniji je onaj u jablanici sto ga srusise 43 
- kurty
#10 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
The Nightwatchman wrote:hvala ti punoDoda37 wrote:Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
ovaj prelaz je inace najbolji...
na krivinici stoje dvojica, jedan nas granicar i jedan njihov... nekad im mrsko i iz hladovine izaci
- newklear
#11 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
Bio ja jučer na graničnom prijelazu Metković - čekao 35 minuta. Zaobići u širokom luku.
Nekih 1,5 km od tog prijelaza ima tabla i piše GRANIČNI PRIJELAZ GABELA - 1 i idi tamo i riješio si problem
Nekih 1,5 km od tog prijelaza ima tabla i piše GRANIČNI PRIJELAZ GABELA - 1 i idi tamo i riješio si problem
-
Ana Maria
#12 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010
Da li je za prelazak Gabela za psa dovoljan pasos s cipom i vakcinama?