granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Nightwatchman

#1 granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by The Nightwatchman »

ljudi u nedjelju cu do mora. ne znam kakvo je trenutno stanje na granicnim prelazima. ima li neko da je upoznat sa situacijom, jesu li velike guzve ujutro oko 8-9 h?

je li bolje na gabelu ili metkovic?
Doda37

#2 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Doda37 »

Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
The Nightwatchman

#3 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Doda37 wrote:Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
to je kad udjem u Capljinu i na rondu skrenem lijevo jel tako? a kako cu se snaci poslije samog prelaza gabela polje? je li komplikovano opet izbiti na put prema dubrovniku?
Doda37

#4 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Doda37 »

ne moras ulaziti u Capljinu, ides ravno prema Metkovicu, u Visicima imas oznaku za granicni prelaz Gabela polje, ides desno kao da ces prema prelazu Gabela polje, poslije 500- 600 metara imas most, par metara poslije mosta skrenes lijevo i nastavis cca dva kilometra i dolazis na gr. prelaz.Granica ti je u samom gradu Metkovicu, tj,izadjes kod benzinske pumpe na mostu, skrenes lijevo ,pređes most, skrenes desno i na glavnom si putu, to je u biti malogranicni prelaz koji se samo za sezonu otvara swvim putnicima, ako na druga dva cekas sat vremena ovdje ne cekas ni minutu
Doda37

#5 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Doda37 »

The Nightwatchman wrote:
Doda37 wrote:Vec sam napisao na jednom topicu, na Gabelu Umka nema nikoga, ako te zanima kako se ide na taj prelaz mogu ti objasniti, a za tvoj info u tvom topicu spominjes prelaz Gabelu, ne zove se tako vec Gabela polje
to je kad udjem u Capljinu i na rondu skrenem lijevo jel tako? a kako cu se snaci poslije samog prelaza gabela polje? je li komplikovano opet izbiti na put prema dubrovniku?
Opet se ne razumijemo, ja te upucujem na Gabelu a ne na Gabela polje, jer ono sto to nazivas Gabelom to je u biti Gabela polje
The Nightwatchman

#6 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Doda37 wrote:
The Nightwatchman wrote:
Opet se ne razumijemo, ja te upucujem na Gabelu a ne na Gabela polje, jer ono sto to nazivas Gabelom to je u biti Gabela polje
ok hvala ti pomijesao sam gabelu i gabela polje (nisam ni znao da postoje dva prelaza) valjda cu se snaci.... znaci mjesto visici skrenem desno, pa preko mosta kad predjem onda lijevo......
Doda37

#7 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Doda37 »

Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
The Nightwatchman

#8 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Doda37 wrote:Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
hvala ti puno :thumbup:
Topla voda

#9 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Topla voda »

cuvaj se mosta samo,stabilniji je onaj u jablanici sto ga srusise 43 :D
kurty

#10 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by kurty »

The Nightwatchman wrote:
Doda37 wrote:Da, proci ces pored nogometnog stadiona Gabela, plantaze bresaka...
hvala ti puno :thumbup:

ovaj prelaz je inace najbolji...

na krivinici stoje dvojica, jedan nas granicar i jedan njihov... nekad im mrsko i iz hladovine izaci
newklear

#11 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by newklear »

Bio ja jučer na graničnom prijelazu Metković - čekao 35 minuta. Zaobići u širokom luku.

Nekih 1,5 km od tog prijelaza ima tabla i piše GRANIČNI PRIJELAZ GABELA - 1 i idi tamo i riješio si problem
Ana Maria

#12 Re: granicni prelazi prema moru - ljeto 2010

Post by Ana Maria »

Da li je za prelazak Gabela za psa dovoljan pasos s cipom i vakcinama?
Post Reply