Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
adi2012

#1 Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by adi2012 »

Pozdrav ekipi,

planiram uskoro za Hr, tačnije Dubrovnik, nisam odavno bio i interesuje me koji od dva puta-granična prelaza preporučujete u slijedećih 10 dana?

Generalno nije mi puno bitno vrijeme za koje ću stići, ono što mi je slaba tačka je što ne volim gužve na granici :D pa ću zbog toga i ranije krenuti, ali upravo zbog ovog me i interesuje na kojem prelazu u prosjeku ima manje gužve, koji je put bolji po preporuci i sl.

Hvala unaprijed :)
Adi
Labirint

#2 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by Labirint »

Za Dubrovnik su ti najprakticniji Ivanica ( preko Trebinja) ili Cepikuce (Popovo polje)... Ostali (Doljani, Bijaca..) se ne isplate jer opet moras preko Neuma.
adi2012

#3 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by adi2012 »

Labirint wrote:Za Dubrovnik su ti najprakticniji Ivanica ( preko Trebinja) ili Cepikuce (Popovo polje)... Ostali (Doljani, Bijaca..) se ne isplate jer opet moras preko Neuma.
Pozdrav,

hvala za brzi odgovor, pretpostavljam da je put po kvaliteti isti kao preko Metkovica?

LP,
Adi
adi2012

#4 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by adi2012 »

Pozdrav,

izvinjavam se administratorima, naknadno sam vidio da slična tema već postoji

http://www.klix.ba/forum/sarajevo-dubrovnik-t62469.html

Moja preporuka za ovu rutu je

Sarajevo - Mostar - Skretanje na Buni prema Stolac - Ljubinje - Trebinje - Dubrovnik

a u povratku sam se vratio preko Neuma i prelaza Metković - Doljani.

LP,
Adi
mO k3

#5 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by mO k3 »

jeli ko isao na Donju Graidnu granicni prelaz??
JaneEyre

#6 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by JaneEyre »

adi2012 wrote:Pozdrav ekipi,

planiram uskoro za Hr, tačnije Dubrovnik, nisam odavno bio i interesuje me koji od dva puta-granična prelaza preporučujete u slijedećih 10 dana?

Generalno nije mi puno bitno vrijeme za koje ću stići, ono što mi je slaba tačka je što ne volim gužve na granici :D pa ću zbog toga i ranije krenuti, ali upravo zbog ovog me i interesuje na kojem prelazu u prosjeku ima manje gužve, koji je put bolji po preporuci i sl.

Adi
Po mom iskustvu, najbrže bi bilo na GP Ćepikuće zbog gužve. Uvijek budu 2-3 auta na tom prelazu, ako i toliko...

Ruta bi bila: Sarajevo-Mostar-Stolac-Ljubinje-općina Ravno-GP Ćepikuće-Slano-Dubrovnik. Da napomenem da je sve obilježeno u blizini prelaza, dakle, od općine Ravno pratiti putokaze, i kad se pređe granica pratiti putokaze za Slano. Slano - Dubrovnik je onda 30 km.

Sretan put :)
dobar osjecaj

#7 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by dobar osjecaj »

mO k3 wrote:jeli ko isao na Donju Graidnu granicni prelaz??
Jesam iz Hrvatske ulazila u BiH. Bila nedjelja, iz Hrvatske samo par vozila, s BiH strane kilometarske kolone nasih radnika mahom SLO tablice.
mO k3

#8 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by mO k3 »

dobar osjecaj wrote:
mO k3 wrote:jeli ko isao na Donju Graidnu granicni prelaz??
Jesam iz Hrvatske ulazila u BiH. Bila nedjelja, iz Hrvatske samo par vozila, s BiH strane kilometarske kolone nasih radnika mahom SLO tablice.
Super hvala ti na odgovoru
Ned071

#9 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by Ned071 »

JaneEyre wrote:
adi2012 wrote:Pozdrav ekipi,

Adi
Po mom iskustvu, najbrže bi bilo na GP Ćepikuće zbog gužve. Uvijek budu 2-3 auta na tom prelazu, ako i toliko...

Ruta bi bila: Sarajevo-Mostar-Stolac-Ljubinje-općina Ravno-GP Ćepikuće-Slano-Dubrovnik. Da napomenem da je sve obilježeno u blizini prelaza, dakle, od općine Ravno pratiti putokaze, i kad se pređe granica pratiti putokaze za Slano. Slano - Dubrovnik je onda 30 km.

Sretan put :)
sat i po čekali prije 20 dana... provaljen prelaz, nije vise prazan nikad...
azurna_obala

#10 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by azurna_obala »

U subotu se vratila preko GP Čepikuće, gužve nije bilo ni u jednom smjeru, sedam dana prije bilo je manje gužve, ali se brzo prolazi.
mali Ninja

#11 Re: Granični prelazi prema Hrvatskoj, prijedlozi?

Post by mali Ninja »

Moze i preko svitave...
Post Reply