Granična policija - konkurs
Moderator: anex
-
boshniak
#951 Re: Granična policija - konkurs
Pozdrav pitam za prijatelja, da li neko zna kako ide raspored graničara nakon obuke, da li se gleda odakle kandidati dolaze pa ih raspoređuju na granične prijelaze bliže njima, ili to ide bez kriterija može iz mostara da te pošalje u posavinu, ili obrnuto da iz Orašja ideš u hercgovinu.
-
sarkasticna
#952 Re: Granična policija - konkurs
Upravo tako,možeš iz Mostara da ideš na GP Rača.boshniak wrote:Pozdrav pitam za prijatelja, da li neko zna kako ide raspored graničara nakon obuke, da li se gleda odakle kandidati dolaze pa ih raspoređuju na granične prijelaze bliže njima, ili to ide bez kriterija može iz mostara da te pošalje u posavinu, ili obrnuto da iz Orašja ideš u hercgovinu.
-
Abdel__111
#953 Re: Granična policija - konkurs
Ma galamdzija pravi ,vecina ovih u parlamentu su bili takvi. 
-
sarkasticna
#954 Re: Granična policija - konkurs
Abdel__111 wrote:Ma galamdzija pravi ,vecina ovih u parlamentu su bili takvi.
Uvijek se jedan takav nađe čisto da utjera strah pred intervju. I baš predsjednik komisije,tj. onaj što uglavnom postavlja pitanja
Super hahah
Radujem se
-
sarkasticna
#956 Re: Granična policija - konkurs
Hahaha,NEla vita wrote:Trčite li?
-
pro_zajebant
#957 Re: Granična policija - konkurs
Ne mozes. Nemojte pisati nesto sto ne znate. Sretno vam na konkursu. Vi iz Mostara idete na jug ili zapad. To su vam najblizi granicni prijelazi.sarkasticna wrote:Upravo tako,možeš iz Mostara da ideš na GP Rača.boshniak wrote:Pozdrav pitam za prijatelja, da li neko zna kako ide raspored graničara nakon obuke, da li se gleda odakle kandidati dolaze pa ih raspoređuju na granične prijelaze bliže njima, ili to ide bez kriterija može iz mostara da te pošalje u posavinu, ili obrnuto da iz Orašja ideš u hercgovinu.
-
sarkasticna
#958 Re: Granična policija - konkurs
Radiš tamo gdje fali. Ne možeš raditi na granici koja je blizu tvog mjesta stanovanja a na kojoj ne fali granični policajac. Zatim na svakoj granici moraju biti policajci svih nacionalnih pripadnosti i tako... Ako imaš neku vezicu da radiš na bližoj granici i ako baš na toj granici fali policajac tvoje nacionalne pripadnosti onda super.pro_zajebant wrote:Ne mozes. Nemojte pisati nesto sto ne znate. Sretno vam na konkursu. Vi iz Mostara idete na jug ili zapad. To su vam najblizi granicni prijelazi.sarkasticna wrote:Upravo tako,možeš iz Mostara da ideš na GP Rača.boshniak wrote:Pozdrav pitam za prijatelja, da li neko zna kako ide raspored graničara nakon obuke, da li se gleda odakle kandidati dolaze pa ih raspoređuju na granične prijelaze bliže njima, ili to ide bez kriterija može iz mostara da te pošalje u posavinu, ili obrnuto da iz Orašja ideš u hercgovinu.
Uostalom kada ste se prijavljivali na konkurs potpisali ste na prijavi da ste spremni raditi na bilo kojoj granici BiH,ili ste možda potpisivali bez da ste pročitali što potpisivate
Primjer: Ako na GP Rača fali policajac Hrv nacionalne pripadnosti,a od novih policajaca iz reda Hrvata ima samo njih 20 i svi su iz Hercegovine,naravno da jedan od njih ide na GP Rača bez obzira što je to daleko od njegovog mjesta prebivališta.
Nadam se da sam objasnila. Pozz svima i sretno ekipa,nadam se da će rezultati brzo
-
pro_zajebant
#959 Re: Granična policija - konkurs
Ne moze iz Mostara niko na Racu. Daleko. Prije svakog konkursa se zna koliko i koga gdje fali i po tome se primaju kadeti. Nece nikad sve hrvate primiti sa juga, ako fali policajaca hrvatske nacionalnosti na sjeveru. Mora biti primljeno njih i sa sjevera radi tog rasporedjivanja. Gleda se i ta kilometraza.
-
sarkasticna
#960 Re: Granična policija - konkurs
Da li ste vi realni? Ne može se netko "silom ugurati" sa sjevera,ako nije zadovoljio. Ne kažem da ih neće biti,vjerovatno hoće,i naravno da će se gledati ako postoji mogućnost da netko radi što bliže mjestu prebivališta,pa nije u cilju plaćati velike putne troškove i troškove odvojenog života itd. Ali nije pravilo,ako nema mjesta gdje ti je blizu,ideš gdje si potreban i ne treba ove ljude zaluđivati idejom da će raditi na kućnom pragu,jer su šanse male. Ali kao što sam već i rekla,potpisali ste da pristajete raditi bilo gdje,tako da ova pitanja nikako ne razumijem.pro_zajebant wrote:Ne moze iz Mostara niko na Racu. Daleko. Prije svakog konkursa se zna koliko i koga gdje fali i po tome se primaju kadeti. Nece nikad sve hrvate primiti sa juga, ako fali policajaca hrvatske nacionalnosti na sjeveru. Mora biti primljeno njih i sa sjevera radi tog rasporedjivanja. Gleda se i ta kilometraza.
-
Nonchy
#961 Re: Granična policija - konkurs
Dajem primjer da Neum ima 5 granica (4+morska) i već 17godina nitko nije primljen iz Neuma a fali masu ljudi, ljudi dolaze iz Sarajeva raditi. Nemojte pričati gluposti ljudi. Mogu Vas baciti bilo gdje ali i oni gledaju da ste bliže kući da ne plaćaju puno na plaću
Često pitanje na intervju: Da li, kada biste dobili posao išli raditi daleko od kuće, kaži ne pa vidi šta će ti biti
Često pitanje na intervju: Da li, kada biste dobili posao išli raditi daleko od kuće, kaži ne pa vidi šta će ti biti
- Krizzia
#962 Re: Granična policija - konkurs
.
Last edited by Krizzia on 02/02/2019 01:01, edited 1 time in total.
- Krizzia
#963 Re: Granična policija - konkurs
Krizzia wrote:Nonchy wrote:
Pa to je upravo jedno od kljucnih pitanje na intervjuu, i nista se nece dogoditi ako kazete da vam nije svejedno gdje cete raditi I odgovor se definitivno uzima u obzir.
- Koshpa
#964 Re: Granična policija - konkurs
Ja znam dosta ljudi iz Sarajeva koji rade na granicnom prelazu HUM i Trebinje.
-
sarkasticna
#965 Re: Granična policija - konkurs
Super da ste se javili,već se nekoliko dana sama mučim sa ovim "pro zajebantom".
Ma ima slučajeva gdje ljudi rade na najbližim granicama,ali ima i onih koji putuju pa čak i žive u drugom gradu,mjestu,daleko
Nonchy,pa zar u Neumu već 17 god nema sposobnih?
Ma ima slučajeva gdje ljudi rade na najbližim granicama,ali ima i onih koji putuju pa čak i žive u drugom gradu,mjestu,daleko
-
Nonchy
#966 Re: Granična policija - konkurs
Svaki natječaj prođu 2 do 3 osobe ali Neum očito nije pllitički potkovan tj. glavne iz grada nije briga, nek mladi odlazesarkasticna wrote:Super da ste se javili,već se nekoliko dana sama mučim sa ovim "pro zajebantom".![]()
![]()
Ma ima slučajeva gdje ljudi rade na najbližim granicama,ali ima i onih koji putuju pa čak i žive u drugom gradu,mjestu,daleko![]()
-
sarkasticna
#967 Re: Granična policija - konkurs
Doći će i Neumu njegovih 5 min uskoroNonchy wrote:Svaki natječaj prođu 2 do 3 osobe ali Neum očito nije pllitički potkovan tj. glavne iz grada nije briga, nek mladi odlazesarkasticna wrote:Super da ste se javili,već se nekoliko dana sama mučim sa ovim "pro zajebantom".![]()
![]()
Ma ima slučajeva gdje ljudi rade na najbližim granicama,ali ima i onih koji putuju pa čak i žive u drugom gradu,mjestu,daleko![]()
-
pro_zajebant
#968 Re: Granična policija - konkurs
Dosta ljudi iz Sa radi u Trebinju. Sarajlija najvise bude i primljeno. Normalno da ce ih razbacati svugdje. Provjeri opet da li je neko iz Neuma primljen dolje u zadnjim generacijama. Ja ti kazem da jest. Mostarac nijedan nece doci gore na sjever, sjeverositok u cinu policajca nikad. Ili nekog iz Bihaca da bace u Trebinje ili Visegrad ili Zvornik.Nonchy wrote:Dajem primjer da Neum ima 5 granica (4+morska) i već 17godina nitko nije primljen iz Neuma a fali masu ljudi, ljudi dolaze iz Sarajeva raditi. Nemojte pričati gluposti ljudi. Mogu Vas baciti bilo gdje ali i oni gledaju da ste bliže kući da ne plaćaju puno na plaću![]()
-
pro_zajebant
#969 Re: Granična policija - konkurs
Hahaha ne bori sesarkasticna wrote:Super da ste se javili,već se nekoliko dana sama mučim sa ovim "pro zajebantom".![]()
![]()
-
sarkasticna
#970 Re: Granična policija - konkurs
Hajde sve,ali ovo 30 30 30 10pro_zajebant wrote:Hahaha ne bori sesarkasticna wrote:Super da ste se javili,već se nekoliko dana sama mučim sa ovim "pro zajebantom".![]()
![]()
Nonchy,pa zar u Neumu već 17 god nema sposobnih?samo ti kazem da je to previse kilometara, jedan iz Mostara da zavrsi toliko daleko. Hrvata fali na Raci, ali nikad njega iz Mostara nece baciti gore, pa da je jedini primljen. Od 100 koji budu primljeni, bude 30b 30h 30s i 10 ostalih. Uglavnom se vrti oko tih brojki i bude primljeno kadeta iz cijele Bosne.
Pa stvarno.
Da se ne bavimo više glupostima,zna li itko kada izlaze rezultati pismenog,ima li itko ikakvih saznanja
-
Nonchy
#971 Re: Granična policija - konkurs
Znaju li se imena ovih iz komisije? Imam osjecaj da su najzafrkaniji do sad
Izasli rezultati. 35 bodova najvise, hmm
-
sarkasticna
#972 Re: Granična policija - konkurs
Nonchy wrote:Znaju li se imena ovih iz komisije? Imam osjecaj da su najzafrkaniji do sad![]()
![]()
Kako si prošla? Ja sam 29 i nije loše s obzirom da je 35 najviše.
Ovo su najgori rezultati do sada.
-
Nonchy
#973 Re: Granična policija - konkurs
32. Zadovoljna sam.. Plasim se fizickog posto kazu da su ovi zeznuti hahasarkasticna wrote:Nonchy wrote:Znaju li se imena ovih iz komisije? Imam osjecaj da su najzafrkaniji do sad![]()
![]()
Kako si prošla? Ja sam 29 i nije loše s obzirom da je 35 najviše.
Ovo su najgori rezultati do sada.
-
Abdel__111
#974 Re: Granična policija - konkurs
Po pitanju strogosti ove komisije bas sam nesto optimistican da ce biti maximalno korektni.
-
sarkasticna
#975 Re: Granična policija - konkurs
Ja ne znam kakva je komisija,gdje ste ih vi vidjeliAbdel__111 wrote:Po pitanju strogosti ove komisije bas sam nesto optimistican da ce biti maximalno korektni.
Oni što su bili na pismenom testiranju su uvijek isti godinama.