ja dobijao prutom.... i hvala mojim roditeljima koliko god mogu da zahvalim za svaku koju sam dobio.
Nije valjda da ti odobravas nasilje prema djeci ?
Ma znali su stari jevreji da je obrezivanje dobra preventiva. Zato je i islam to prihvatio.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Interesantan clanak koji je izasao u danasnjem Spiegelu koji govori o obrezivanju djece u drzavi New York. Sprovodi se akcija i popularisanje ove metode kao prevetniva za zastitu od AIDS-a.
Interesantan podatak je da je 65% novorodjencadi u USA obrezano odmah po rodjenju.
Obrezivanje kao sam čin se može pogledati iz više aspekata kao npr. vjerski,medicinski,obredni itd. i sve je to OK,ali kako to predstavlja kršenje elementarnih ljudskih prava?Da obrezivanje krši ljudska prava bilo bi zakonski zabranjeno.Pa zašto onda nije ako krši ljudska prava?Razmisli malo,pa se onda ne bi toliko brukoaNTropocentrio wrote:. Da li onda ima smisla pridržavati se nekih prastarih običaja, pogotovo onih koji krše elementarna ljudska prava, koja svi tako često spominjemo. Možda je nekad u prošlosti, pogotovo na području Bliskog istoka, obrezivanje bilo neophodno iz higijenskih razloga, ali danas ne postoji ni jedan medicinski razlog koji bi opravdao jedan ovako brutalan čin, nad bespomoćnim bićem koje ne može da govori u svoje ime.
Udrobi ti svegagreen man wrote:Obrezivanje kao sam čin se može pogledati iz više aspekata kao npr. vjerski,medicinski,obredni itd. i sve je to OK,ali kako to predstavlja kršenje elementarnih ljudskih prava?Da obrezivanje krši ljudska prava bilo bi zakonski zabranjeno.Pa zašto onda nije ako krši ljudska prava?Razmisli malo,pa se onda ne bi toliko brukoaNTropocentrio wrote:. Da li onda ima smisla pridržavati se nekih prastarih običaja, pogotovo onih koji krše elementarna ljudska prava, koja svi tako često spominjemo. Možda je nekad u prošlosti, pogotovo na području Bliskog istoka, obrezivanje bilo neophodno iz higijenskih razloga, ali danas ne postoji ni jedan medicinski razlog koji bi opravdao jedan ovako brutalan čin, nad bespomoćnim bićem koje ne može da govori u svoje ime.
Kao drugo,"malo" si se provalio kad si rekao da ne postoji nijedan medicinski razlog.Navodim ti čist primjer mog brata.morao je biti obrezan iz zdravstvenih razloga,jer da to nije uradio morali bi mu vaditi bubreg.I to u Njemačkoj gdje apsolutno nema tradicionalne niti vjerske pozadine za taj čin.Sljedeći put kada ti opet padne napamet da se obrukaš,prvo se malo informiši o tome pa da to nebude toliko strašno.
Trenutno je u pitanju muska sujetamima wrote:O cemu se ovdje tipka???????
Ja se unaprijed izvinjavam ali obrezani su ukusniji........._BosanaC wrote:Trenutno je u pitanju muska sujetamima wrote:O cemu se ovdje tipka???????ko bolje guzi
obrezani ili ne obrezani
iako to definitivno nije bila namjera pokretaca teme
![]()
P.S. Ako slucajno napises da su to neobrezani sansa da te proglase islamofobom je 100%
Mima kraljicemima wrote:Ja se unaprijed izvinjavam ali obrezani su ukusniji........._BosanaC wrote:Trenutno je u pitanju muska sujetamima wrote:O cemu se ovdje tipka???????ko bolje guzi
obrezani ili ne obrezani
![]()
P.S. Ako slucajno napises da su to neobrezani sansa da te proglase islamofobom je 100%
zena21 wrote:Mima kraljicemima wrote:Ja se unaprijed izvinjavam ali obrezani su ukusniji........._BosanaC wrote: Trenutno je u pitanju muska sujetako bolje guzi
obrezani ili ne obrezani
![]()
P.S. Ako slucajno napises da su to neobrezani sansa da te proglase islamofobom je 100%![]()
![]()