Granica izmedju B. i H. ne postoji
-
ovejaraS
#1 Granica izmedju B. i H. ne postoji
Da li neko zna kuda tacno ide administrativna granica izmedju Bosanske i Hercegovacke teritorije?
Last edited by ovejaraS on 22/05/2005 17:56, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Jednom prilikom pitao sam jarana iz Jablanice je li on u Bosni ili u Hercegovini, a on reče da je Jablanica ono "i"...
Pa eto, ako može pomoć'...

Pa eto, ako može pomoć'...
-
hebemfashistebezrespekta
#5 Re: Granica izmedju B. i H.
To ne postoji!!ovejaraS wrote:Da li neko zna kuda tacno ide administrativna granica izmedju Bosanske i Hercegovacke teritorije?
Istorijski bi se mogle naci crte razdvajanja nekadasnjih oblasti koje su zvale Hercegovina i Bosna, ali su one tada drugacije izgledale i nisu ukljucivale oblasti koje im danas pripadaju...
Tako da se ta granica ne moze utvrditi....
-
Nenadv24
Sve se može kad se hoće pa i ovo. Kada već negirate Hercegovinu najbolje bi bilo da označimo teritoriju. Jedanput sam čak pročitao bosanska rivijera Neum. Bosanska rivijera ali Panonsko jezero a ne Neum. Zato kontrolni punkt iznad Bradine postaviti da se zna ko je dokle.
-
savjest
#7 Re: Granica izmedju B. i H.
Tacnohebemfashistebezrespekta wrote:To ne postoji!!ovejaraS wrote:Da li neko zna kuda tacno ide administrativna granica izmedju Bosanske i Hercegovacke teritorije?
Istorijski bi se mogle naci crte razdvajanja nekadasnjih oblasti koje su zvale Hercegovina i Bosna, ali su one tada drugacije izgledale i nisu ukljucivale oblasti koje im danas pripadaju...
Tako da se ta granica ne moze utvrditi....
-
The_Fluid
ovejaraS wrote:znaci niko ne zna kako izgleda bosna bez hercegovine i hercegovina bez bosne
ima karta, kame ti to drži u arhivi
- alphonse kauders
Konjic. Eto ti odgovor.ovejaraS wrote:nista ne razumijem.
pa je li moguce da ne znate odgovor ni na mozda do sada najednostavnije pitanje na kompletnom forum od nastanka sarajevo-x
-
zlajaBHF
http://www.angelfire.com/hi5/profesorhk ... Bosne.html
Za mene Hercegovina zavrsava malo iznad Mostara, to jeste tamo gdje se govori maaaajke mi...
Za mene Hercegovina zavrsava malo iznad Mostara, to jeste tamo gdje se govori maaaajke mi...
-
Klesar Tadija Tegoba
Slovo I!<< Prethodna tema :: Sljedeća tema >>
Autor: ovejaraS Poslano: 21/05/2005 04:21
Da li neko zna kuda tacno ide administrativna granica izmedju Bosanske i Hercegovacke teritorije?
Ni Hercegovina, a ni Bosna nisu administrativne cjeline, vec je rijec o dijelu naziva zemlje Bosna i Hercegovina.
Dakle, administrativna granica između Bosne i Hercegovine je po obliku najsličnija administrativnoj granici između Šri i Lanke.
-
kub lajkan
Klesar Tadija Tegoba wrote:Slovo I!<< Prethodna tema :: Sljedeća tema >>
Autor: ovejaraS Poslano: 21/05/2005 04:21
Ni Hercegovina, a ni Bosna nisu administrativne cjeline, vec je rijec o dijelu naziva zemlje Bosna i Hercegovina.
Dakle, administrativna granica između Bosne i Hercegovine je po obliku najsličnija administrativnoj granici između Šri i Lanke.
Odličan odgovor!
Haj'mo sad drugo pitanje: da li neko zna kuda ide granica između Republike i Srpske?