Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Super Hik

#26 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

Neelix wrote:
Super Hik wrote:
Neelix wrote:zalosno je da ljudi imaju novac da voze auto a nemaju za PARKING NA PRIVATNOM ZEMLJISTU koji im niko nije DUZAN ustupiti.

Naravno da niko ne pomisli malo nogice protegnut, ako vec ne zeli izdvojiti marku. Nego jos parkira nasred ulice, i nadje se zaliti po forumu. Bas mi te zao.
ove bedastoće ne zaslužuju ni komentar. i žali mamu svoju, ženu, djecu, potrebnije im je. :-)
moja mama ima marku, dvije, pet, koliko god treba. ne ciganci za sitnice, ne parkira na mjestima gdje se krsi zakon.

zakljucak: ipak tebe zalim. zasluzio si.
ima ti mama marku ali zasluzuje zaljenje zbog tebe samoga, kao i zena ti i djeca, ako si uopće uspio uhvatiti kakvu nesretnicu.

ti si svoje poznavanje zakona i znakova pokazao na onoj temi gdje si se izvinjavao za svoje mudroserine, pa ti nebi bilo zgoreg da se ubuduće suždržavaš od istog.
:lol:
karanana

#27 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by karanana »

auh, sto se fino zakuha ovdje. neocekivano. izgledala mi je miroljubiva tema. sad da ne postim otiso bih po kolu i kokice.
stidljiv

#28 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by stidljiv »

Mogu ti rec onako iskreno da si zasluzio ban :D
Asana

#29 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Asana »

SuperHik ... mozes li jednostavno prihvatiti da vecina ne smatra tvoju primjedbu realnom?
medaaa

#30 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by medaaa »

karanana wrote:auh, sto se fino zakuha ovdje. neocekivano. izgledala mi je miroljubiva tema. sad da ne postim otiso bih po kolu i kokice.
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: ev i ja pratim svo vrijeme...
Neelix

#31 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Neelix »

Super Hik wrote:
ima ti mama marku ali zasluzuje zaljenje zbog tebe samoga, kao i zena ti i djeca, ako si uopće uspio uhvatiti kakvu nesretnicu.

ti si svoje poznavanje zakona i znakova pokazao na onoj temi gdje si se izvinjavao za svoje mudroserine, pa ti nebi bilo zgoreg da se ubuduće suždržavaš od istog.
ja makar nisam zadrt da guram svoje po svaku cijenu, nego priznam gresku kad vidim da nisam upravu :)
Super Hik

#32 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

napadoše me na čistu miru, gluho bilo i daleko. :lol: :-) :-)
Super Hik

#33 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

Neelix wrote:
Super Hik wrote:

ja makar nisam zadrt da guram svoje po svaku cijenu, nego priznam gresku kad vidim da nisam upravu :)
a u prilici si da često priznaješ. :roll:
karanana

#34 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by karanana »

samo kad su saobracajni znakovi u pitanju, jelde neelix? ;-)
Neelix

#35 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Neelix »

karanana, idi se prijavi na fantasy ligu ba :D

i imal te pive, eo godinu dana je cekam :D :P
darius_maximus

#36 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by darius_maximus »

Inace se ne javljam cesto na ovakvim temama, ali moram SuperHika nesto priupitati...

Da si ti izgradio soping centar, ti bi parking otvorio na besplatno koristenje svim stanovnicima Opcine Ilidža ili stanovnicima Sarajeva?
Ako mi i odgovoris sa "da", a lagat ces ako to uradis, navedi mi jedan razlog zasto bi to uradio.

Kao konstataciju mogu samo reci da je taj parking o kojem ti govoris privatno vlasnistvo i da soping centar ima pravo raditi sta hoce, a ti imas pravo da ne odes dole... A sto se saobracajnih znakova tice i tu imas pravo da ih postujes ili ne...

Sta ti ustvari hoces?
Super Hik

#37 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

darius_maximus wrote:Inace se ne javljam cesto na ovakvim temama, ali moram SuperHika nesto priupitati...

Da si ti izgradio soping centar, ti bi parking otvorio na besplatno koristenje svim stanovnicima Opcine Ilidža ili stanovnicima Sarajeva?
Ako mi i odgovoris sa "da", a lagat ces ako to uradis, navedi mi jedan razlog zasto bi to uradio.

Kao konstataciju mogu samo reci da je taj parking o kojem ti govoris privatno vlasnistvo i da soping centar ima pravo raditi sta hoce, a ti imas pravo da ne odes dole... A sto se saobracajnih znakova tice i tu imas pravo da ih postujes ili ne...

Sta ti ustvari hoces?
da odjebeš u skokovima. :lol: :lol: :lol: :lol:

drugi put se potrudi da pročitaš postove iznad prije nego uskočiš ko padobranac. tebi za informaciju, uopće se ne raspravlja o pravu i privatnom vlasništvu, već o nečemu što ti ne možeš razumjeti.

:lol: :lol: :lol:
karanana

#38 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by karanana »

Neelix wrote:karanana, idi se prijavi na fantasy ligu ba :D

i imal te pive, eo godinu dana je cekam :D :P
a jel vec pocelo prijavljivanje za ovu godinu? vidim temu ali kontam raspravlja se nesto offtopic kao sto mi sada radimo. ma moze piva, posteno si dobio opkladu, reci koju hoces i gdje da saljem. ili da napravimo novu opkladu pa da idem na duplo ili nista.
Neelix

#39 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Neelix »

odgovorim ti tamo na temi ;)

dariuse, ne vrijedi se sa rogatim bost ;-)
Super Hik

#40 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

za ne povjerovat, prvo me napadoše iz čista mira a sada mi i začataste temu. :roll:
klixober

#41 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by klixober »

SKANDALOZNO :shock:
darius_maximus

#42 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by darius_maximus »

Super Hik wrote:
darius_maximus wrote:Inace se ne javljam cesto na ovakvim temama, ali moram SuperHika nesto priupitati...

Sta ti ustvari hoces?
da odjebeš u skokovima. :lol: :lol: :lol: :lol:

drugi put se potrudi da pročitaš postove iznad prije nego uskočiš ko padobranac. tebi za informaciju, uopće se ne raspravlja o pravu i privatnom vlasništvu, već o nečemu što ti ne možeš razumjeti.

:lol: :lol: :lol:
Sto volim plaho smijesne ljude, ili barem one koji misle da su plaho smijesni... :lol: :lol: :lol:

Ti raspravljas o slijedecem:

1. Neviđeni cigankluk robotove naplate parkinga je ipak viđen i to u grand centru ilidza. odnosno, dva sata su besplatna ako se prilozi racun od kupovine što znači da siluju mušterije kako bi nešto kupili.

Pa, obicno ljudi u soping centrima kupuju, koliko god to cudno zvucalo. Ono sto su oni uradili je eliminiranje vozila (citaj ljudi) koji bi dole za dzaba parkirali pa otisli malo hodati po Ilidzi i sl. Ne isplati im se, jer zauzimaju parking prostor musterijama. Za kupca su dva sata sasvim dovoljna da obavi kupovinu, barem meni nije nikada duze trebalo, niti bih mogao duze hodati...

2. u ulici ispred centra je jednosmjerna ulica sa dvije trake kojom svakoh 10 min prođe vozilo, no iz nekog razloga tu stoji znak zabrane parkiranja. trebam li napominjati da je drotovi redovno obilaze i otimaju po 40KM.

Ovdje mozemo samo razgovarati o tome zasto dole stoji znak zabrane parkiranja. Vjerovatno su opet htjeli izbjeci da neko dole za dzaba parkira pa ode malo hodati po Ilidzi i sl. Ovo je sve pod uslovom da je to pod njihovom nadleznoscu...

Sve o cemu se ovdje ima razgovarati je privatno vlasnistvo i odluka uprave kako da upravlja njime, ali dzaba, ne vidis ti dalje od sebe pa da se na glavu posadis...
Samo bih ti savjetovao da se ti drugi put potrudis odgovoriti k'o covjek koji hoce da razgovara, a ne k'o mangup kakav koji bi malo da pokaze kako on barata raznoraznim sega frazama iz ovog naseg jezika.
Znam ja i sam dovoljno tih fraza, pa ako ti je bas nesto do svadje rjesavaj te stvari preko PP-a, sumnjam da ce ti iko ovdje ostati duzan...
ins

#43 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by ins »

Super Hik wrote:Neviđeni cigankluk robotove naplate parkinga je ipak viđen i to u grand centru ilidza. odnosno, dva sata su besplatna ako se prilozi racun od kupovine što znači da siluju mušterije kako bi nešto kupili. u ulici ispred centra je jednosmjerna ulica sa dvije trake kojom svakoh 10 min prođe vozilo, no iz nekog razloga tu stoji znak zabrane parkiranja. trebam li napominjati da je drotovi redovno obilaze i otimaju po 40KM.

:shock: :shock:
Ako nemas spara za parking, nemoj voziti auto...
Dori

#44 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Dori »

Super Hik wrote:
:dance: :dance:
ženo pa skini mi se više, šta si se meni natovarila. idi prošetaj, valjda imaš i drugih radosti u životu.
Sad mi je malo jasnije s kim ja to pricam :-) ....u pravu si....idem da "prosetam", jer zbog ovakvih "diskusija" kvaliteta ovog foruma drasticno pada.
Tebi sretno inace u zivotu sa ovakvim stavovima ;-)

P.S. Ubuduce ovori temu, ali naglasi da je samo za istomisljenike, a ostali da je uopste i ne otvaraju (sto cu ja ubuduce i uraditi), jer komentari upuceni darius_maximus i Neelixu stvarno zasluzuju ban. Ako nemas konkretan argument onda je bolje da presutis (mali savjet ) ;-)
Ali na kraju krajeva, ipak sam ja samo zensko ili kako ti rece "koka".Idem na sminku i kuhanje, a tebi sretno u borbi "sam protiv svih"
Super Hik

#45 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

ins wrote:
Super Hik wrote:Neviđeni cigankluk robotove naplate parkinga je ipak viđen i to u grand centru ilidza. odnosno, dva sata su besplatna ako se prilozi racun od kupovine što znači da siluju mušterije kako bi nešto kupili. u ulici ispred centra je jednosmjerna ulica sa dvije trake kojom svakoh 10 min prođe vozilo, no iz nekog razloga tu stoji znak zabrane parkiranja. trebam li napominjati da je drotovi redovno obilaze i otimaju po 40KM.

:shock: :shock:
Ako nemas spara za parking, nemoj voziti auto...
nemam para, posla, zene, djece, kuce, mačku, ali hoću da vozim auto makar na guranje. valja biti viđen. jesi li ovo htio da čuješ?
Super Hik

#46 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

Dena wrote:
Sad mi je malo jasnije s kim ja to pricam :-) ....u pravu si....idem da "prosetam", jer zbog ovakvih "diskusija"

e hajde srećo, sretno ti bilo i ne vraćaj se više, i povedi tu dvojicu sa sobom. :dance:
kockica_kockica

#47 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by kockica_kockica »

za dva sata

obidjes centar od do uzduz i poprijeko
kupis sve sto ti treba
popijes kafu da se odmoris od setnje
pokazes racun na parkingu
i izadjes bez placanja

:oops:
Super Hik

#48 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by Super Hik »

kockica_kockica wrote:za dva sata

kupis sve sto ti treba
i izadjes bez placanja

:skoljka:

a šta ako ništa ne kupiš? :D
chuchumbamayumbe

#49 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by chuchumbamayumbe »

Super Hik wrote:
kockica_kockica wrote:za dva sata

kupis sve sto ti treba
i izadjes bez placanja

:skoljka:

a šta ako ništa ne kupiš? :D
Onda platiš parking, logično.
8-)
karanana

#50 Re: Grand centar Ilidža-naplata parkinga

Post by karanana »

ma ne, slazem se sa hikom da je nebuloza sto naplacuju parking, ali u isto vrijeme ko ce tamo bogu iza nogu parkirati a da ne ode u centar sa namjerom da nesto kupi? nije da u okolini ima drugih atraktivnih stvari a da nema parkinga. zato ce 99,9% raje koja udje unutra, uci sa namjerom da nesto kupi. a i ako ne kupi moze popiti kafu i sa racunom od kafe imati besplatan parking. moze li?
Post Reply